Divorţ de la o sală de nunţi

După 22 de ani de căsnicie au decis să divorţeze şi să partajeze averea. Dar cele 6 imobile, o sală de nunţi şi un salon de frumuseţe au devenit terenul unor agresiuni de coşmar, unde poliţia, executorii judiciari, procurorii şi medicii legişti au de furcă deja de trei ani. Maria Bodiu, din Durleşti, a divorţat acum trei ani. Timp de 22 de ani au crescut împreună doi copii şi au acumulat o avere. În cele din urmă, au acceptat divorţul, urmând să-şi partajeze şi averea, prin proces judiciar.

În trei ani, procesul de executare a hotărârii judecătoreşti de partajare a averii nu a mai finalizat. Partajarea averii presupunea şi partajarea imobilelor pe care le aveau, dar şi a unui împrumut în sumă de  200 de mii de lei luat de la o bancă. Între timp, cei doi activează împreună în imobilele în care au afaceri, până se vor clarifica lucrurile din punct de vedere legal.

6 imobile de neîmpărţit la 2

Radu Bodiu şi Maria Bodiu au explicat în contradictoriu problema lor, dar ambii susţin că scandalurile vin din interesele de partajare a averii. Soţul spune că cele 6 imobile ale lor au fost partajate egal şi că el ar întreţine şi pe unul dintre copii, soţia spune că ea ar fi achitat jumate din împrumut, iar între timp soţul ar fi adunat alte averi din arenda spaţiilor într-un centru comercial.

Instituţiile legale nu au reuşit să aducă prea multă claritate în viaţa lor. Conflictele au continuat, fiind însoţite şi de acte de violenţă. Maria spune că  ar fi fost în repetate rânduri abuzată de soţ. La un moment dat, a instalat chiar ea camere video în locuinţă, pentru a avea dovezile violenţei, dar soţul ei le-ar fi distrus.

Maria zice că de fiecare dată a apelat la polițistul de sector şi la Centrul de medicină legală pentru a documenta abuzurile şi leziunile corporale. În unul dintre extrasele eliberate de Spitalul de Urgenţă, este stabilită diagnoza de comoție cerebrală, contuzie a ţesuturilor, sindrom HIC.

Din spusele Mariei, în astfel de cazuri, fostul său soţ se alegea cu vreo amendă. “Pentru el nu era o problemă de a achita acești bani. Mi-a stricat camerele video, m-a bătut, am stat şi în spital. Polițistul de sector îmi explica că nu putem face altceva, pentu că nu sunt martori”, explică femeia.

Violenţe fără vinovaţi

Ea spune că şi cu martorii e complicat, căci sunt supuşi unor riscuri. La un moment dat  un instalator de termopane era prezent la fața locului când se declanşase un nou scandal cu lovituri. “Atunci soțul l-a amenințat, spunându-i: “Dacă vei fi martor, eu îți voi face probleme”. Atunci pe mine mă luase Salvarea, iar acasă rămăsese poliția”, adaugă ea.

Dar actele de violenţă nu ar fi încetat. “Mi-a distrus și salonul de frumusețe, a alungat persoana care lucra acolo, i-a stricat telefonul, pe care eu a trebuit să îl achit acestei persoane”, dezvăluie Maria Bodiu.

Cazul este confirmat și de către tinerele care lucrau în acest salon, dar care s-au eschivat să îşi facă public numele pentru a evita alte dificultăţi. Ele zic că nu ştiu din ce motiv le-ar fi alungat Radu, dar cunosc atitudinea lui faţă de oameni. “În relația lor erau probleme și până la divorț. El se comporta urât nu numai cu noi, dar şi cu alte persoane din jur. Noi vedeam. Soţia sa de multe ori venea la noi şi se plângea. Eu am scris cerere la poliție că mi-a stricat telefonul, dar mi l-a întors nu el, ci doamna”, spune una dintre fostele angajate.

Refuzul Procuraturii

Radu Bodiu respinge aceste acuzaţii cu privire la bătăi. El spune că “atunci când chemi salvarea sau poliția din motiv că ai fost bătută, imediat te trimit la centrul de medicină legală, și acolo s-ar fi depistat urme pe corpul ei. Dar dacă aș fi fost vinovat, atunci aș fi primit și pedeapsa cuvenită”. El consideră  că soția dorește să-i deschidă dosar penal pentru a-i face rău.

Contactat de ZdG, Dinu Savciuc, poliţistul de sector care a fost la fața locului pentru a documenta unul dintre aceste cazuri, a spus că lui Radu Bodiu i-au fost aplicate amenzi și a fost înaintată propunerea de a–l pune sub urmărire penală. “Dar, de la procuratură a venit un material de refuz, deoarece nu se stabilise acţiuni de violență, pe motiv că foştii soţi nu ar locui împreună”, spune el.

ZdG a contactat Procuratura sectorului Buiucani, pentru a obţine mai multe explicaţii pe acest caz. Un colaborator al procuraturii ne-a informat că “materialul a parvenit la nivel intern, după 20 mai și, timp de 10 zile, procurorul va decide ce poate face cu el: va deschide dosar penal sau va dispune neînceperea urmăririi. Dacă urmărirea penală a fost insuficientă, atunci materialul va fi remis pentru executarea controlului cu indicații concrete și în termen strict stabilit. Ar fi bine ca victima să vină mâine,  pentru a se clarifica și pentru a scrie o cerere, la care ar putea primi un răspuns”.

Copiii ar putea continua tradiţiile familiei

Radu Bodiu continuă să susţină că problema rezidă doar în interesele materiale ale părţilor. “La mijloc este această sală pentru nunți, pe care ne-o dorim ambii. Atât timp cât suntem în proces de partajare a acestei săli, ea nu poate întreprinde nimic acolo”, spune el.

Între timp, cei doi copii ai familiei Bodiu ar putea fi afectaţi pe termen lung de această situaţie. Tatiana Șapovalova, psihologă în cadrul Centrului de dezvoltare personală, spune că o astfel de relație poate afecta comportamentul copiilor pe termen lung, inclusiv relaţiile lor în cadrul familiilor pe care le vor crea.

“Nu putem generaliza, dar în familiile în care se întâmplă cazuri de violenţă, copiii se simt neputincioşi de a-şi apăra mama. Totodată, le apare percepţia că prin violenţă se poate obţine tot ce vrei, căci învinge cel care deţine puterea fizică. Se întâmplă foarte rar ca persoanele care cresc în asemenea familii să devină puternice şi să nu adopte asemenea comportamente”, adaugă psihologul.

Potrivit Studiului Naţional Demografic şi de Sănătate realizat de autorităţile R.Moldova, aproximativ 5.500 de familii sunt în atenţia poliţiei din cauza violenţei domestice. Neoficial, numărul acestora este mult mai mare.

Aida COTRUŢĂ

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. jurist

  Deductie de milioane:nu se stabilese(?) (sensul nu-i adecvat in contexstul dat si nici acordul:stabilisera) actiuni de violenta,pt ca sotii nu locuiesc impreuna.
  Is pline institutiile statului de specialisti in prostologie,o stiinta tot de ei inventata,si o bat in cap pe marginea ei,cu salarii si privilegii de moaca,platite de noi.Niste mitocani,ciobani,prosti de rag la poarta noua,sa ma ierte patrupedele de comparatie.
  Nu fac o lae la serviciu,nu merita smenarii astia nici apa de ploaie cu pesmeti.Iar presedintele, preocupat de sarmanii din justitie,le-a mai marit si salariile de parca manevra i-ar pune la munca si i-ar face mai inteligenti.Golanii astia au nimerit acolo cu pile si spaga si n-au nimic comun cu jurisprudenta.
  Adica violenta vine numai de la cei,care locuiesc impreuna? Locuiau impreuna asasinul si tinerii impuscati la Durlesti si nu numai?
  Specialistii astia trebuie sa stea in vagauna si sa iasa afara numai noaptea,pt ca ziua stagneaza dezvoltarea de orice tip a societatii.

 2. Zacky

  ooofToti candidatii au si soaitnsturi si comentatori frustrati, deci nu cred ca-i cazul sa generalizezi. Poate revin cu un exemplu.In general dupa intalnirile de genul asta participantii pleaca cu impresii mult mai bune despre omul cu care se intalnesc, si e normal, vad alta fata a lui, mult mai normala si mai omeneasca. Stiu ca cineva spunea- tot pe un blog- ca a resimtit acest lucru la intalnirea cu Voronin, fara sa vrea a intrat in joc .Daca Bodiu ramane in CMC imi voi schimba in bine parerea despre el.Povestea cu care sta mai mult la biserica mi se pare fantastica, cred c-ar trebui pe langa dezbaterile obisnuite si niste probe de genul asta, care sta mai mult la slujba (apropo, din cate am citit, Chirtoaca s-a dus dup-aia la Sf. Teodora, sper ca a luat in calcul si cat a stat acolo, taindu-se evident drumul, pai ce-i asta se distreaza, rupe ritmul?), putem pune si un concurs de matanii, unul de rugaciuni etc. Nu inteleg totusi cum isi propune sa lupte cu coruptii avand corupti la el pe lista. Nu inteleg nici chestia cu ne-lupta sa cu contracandidatii, pana acum a fost singurul lucru pe care l-am vazut.

 3. divorturi

  duceti-va la bifa la fabrica de biscuiti la danubiana unde pe toate femeile din fabricah le …. nicu grasu de la nishei si alte tipe – e actor porno . unele prostitutie .

  le parcheaza cu maxii taxii direct la scarah .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *