Prezenţa de excepţie a Ambasadei R. Moldova la Bazarul Diplomatic de la Lisabona

În perioada 17-18 noiembrie curent, la Centrul de Congrese din Lisabona, s-a desfăşurat Bazarul Diplomatic, sub înaltul patronaj al Excelenţei Sale preşedintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa.

Ajuns la cea de-a 34-a ediţie, evenimentul a fost organizat de corpul diplomatic acreditat la Lisabona, fiind prezente peste 40 de ambasade, din peste 130 acreditate pentru Portugalia, reprezentând toate continentele lumii.

Acest târg diplomatic este considerat o oportunitate foarte bună de a face înconjurul lumii, prin cumpărături, mai cu seamă, pentru o cauză nobilă, întrucât mijloacele financiare obţinute din vânzările acestor produse vor fi direcţionate de către organizatori pentru scopuri caritabile. În acest an, ele vor fi donate instituţiilor care sprijină persoanele cu dependenţă fizică gravă.

Ambasada ţării noastre la Lisabona a avut o prezenţă de excepţie în cadrul evenimentului.

Graţie iniţiativei şi eforturilor doamnei Tamara Socolan, soţia Ambasadorului R. Moldova la Lisabona, precum şi susţinerii mai multor producători autohtoni, agenţii şi proiecte din Moldova: Viorica-Cosmetic, Orhei-Vit, Doctor FARM, Lacrima de Aur (Aliment Ulei), Wine of Moldova, Rifero, dininima.md, Ponti, Vitalie Burlacu, Georgette, Madein.md, Milos Tur, Ambasada Republicii Moldova a fost prezentă la eveniment, pentru prima dată, cu produse moldoveneşti.

Standul R. Moldova a prezentat un amplu spectru de produse vinicole, alimentare, cosmetice şi industriale. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate cu mult succes portul naţional şi gastronomia tradiţională moldovenească, standul Ambasadei bucurându-se de atenţie din partea vizitatorilor. De altfel, toate produsele au fost vândute.

Standul a fost vizitat de preşedintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, care a rostit cuvinte de laudă la adresa moldovenilor, mulţumindu-le pentru participare activă la acest eveniment important de caritate.

Şi reprezentanţii comunităţii moldovenilor din Portugalia au venit cu un sprijin preţios, ajutând la prezentarea produselor (Stella Verega, Rodica Gherasim, Viorica Croitoru), iar Asociaţia „Mioriţa” a atras vizitatorii cu cântecul popular moldovenesc. De la Bazar nu au lipsit nici bucatele noastre tradiţionale, pregătite acasă de moldovencele Natalia Saculţan şi Viorica Croitoru.

Olesea Tanaşciuc, Lisabona


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *