Deputatul Ghilaş: “N-am blocat drumul”

255-drumUn grup de locuitori din or. Codru susţin că deputatul Anatolie Ghilaş a blocat unul dintre drumurile de acces spre şcoală şi grădiniţă. Aceasta pentru că în zona respectivă locuieşte fiul parlamentarului. Ca să nu i se scurgă gunoaile pe lângă poartă atunci când plouă, acesta a instalat un zid din mai mulţi bolovani, drept barieră. Deputatul a catalogat afirmaţiile făcute de grupul de locuitori ca fiind mincinoase.

Unul dintre drumurile care uneşte cartierele locative Schinoasa-Deal şi Schinoasa-Vale este blocat de mai mulţi ani. Acum cinci ani, părinţii care trăiesc în respectivul cartier îi duceau pe copii la şcoală şi la grădiniţă cu automobilul. În prezent, acest lucru nu este posibil, afirmă localnicii. Nemulţumiţi de această situaţie, oamenii s-au adresat la Primăria or. Codru cu o cerere. Solicitau deblocarea drumului. În consecinţă, printr-o decizie a Consiliului Orăşenesc Codru, semnată în 2005, “se permite redeschiderea drumului de acces din cartierele locative Schinoasa-Deal – Schinoasa-Vale, conform planului anexat”.

Sofia Calancea ne spune că, mai mulţi ani la rând, copiii ei mergeau printr-o râpă ca să ajungă la şcoală. Aceasta din cauză că drumul este blocat. “Într-o zi m-am simţit rău şi a trebuit să aştept mult timp până să vină ambulanţa, asta şi din cauza drumurilor, care se află în curs de reparaţie”, susţine Calancea. Şi unul dintre vecinii fiului parlamentarului Ghilaş ne-a spus că e împotrivă ca drumul să fie blocat. “Când trebuie să mă urc în deal, sunt nevoit să înconjor, şi asta nu-mi convine.”

Locuitorii mint?

Primarul orăşelului Codru, Vitalie Mazur, declară că drumul nu este blocat. “Din ce ştiu eu, acolo nici n-a fost drum. Unii oameni care trăiesc în regiunea respectivă au asfaltat drumul şi toată lumea vrea să meargă pe acolo. Dar pentru asta trebuie un proiect”, a continuat sursa. Primarul ne-a mai spus că oamenii care locuiesc în zona Schinoasa, printre care şi fiul lui Anatolie Ghilaş, au pus pietrele cu pricina pentru ca, atunci când plouă, drumul asfaltat să nu fie inundat cu mâl şi gunoaie.

“Ca să treci cu maşina nu este posibil, dar ca să mergi pe jos nu e o problemă. Eu îi înţeleg pe oamenii care solicită deblocarea drumului, dar îi înţeleg şi pe acei care au investit bani în construirea acestuia. Ghilaş a pus pietrele împreună cu câţiva vecini. Însă tot Ghilaş a fost acela care a amenajat mai multe drumuri din orăşel. Trebuie de ameliorat toata zona”, a explicat Mazur. Primarul a mai adăugat că, după decizia Consiliului din 2005, drumul a fost deblocat. Dar pentru că au probleme atunci când plouă, oamenii l-au blocat din nou.

Contactat de ZdG, Anatolie Ghilaş, parlamentar din partea fracţiunii PD, afirmă că nu are nicio influenţă asupra autorităţilor locale. “În or. Codru este un primar care conduce, aşa că eu nu am nimic cu asta. Eu n-am blocat drumul. Îmi pare rău că locuitorii din sat amăgesc. De ce nu spun că Ghilaş a construit mai multe drumuri în localitate?”, întreabă politicianul.

Iurie SANDUŢAPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *