Cuvinte despre noi

La 29 iulie ZdG a împlinit 7 ani. Mai mulţi cititori, dar şi eroi ai ziarului au ţinut să ne adreseze mesaje cu urări de bine, de încurajare şi de viaţă jurnalistică cât mai lungă. Unele dintre ele sunt mesaje adresate presei din Moldova în general şi jurnaliştilor în particular, de aceea am decis să publicăm unele dintre ele, cu afirmaţia că toate mesajele care au venit la redacţie sub formă de scrisori în plic, mesaje electronice pe forum sau în cutia poştală a redacţiei, SMS-uri sau apeluri telefonice – toate sunt apreciate şi nespus de necesare.

Când nimeni nu aude

Iraida Tverdohleb, cititoare ZdG, Soroca:

Îi urez Ziarului de Gardă la mulţi ani şi să aibă toate cele necesare ca să lupte în continuare, pentru că e una dintre puţinele instituţii media la care putem să ne adresăm cu adevăratele probleme, cu situaţii în care se pare că nimeni nu mai vrea sau nu poate să ne audă. E un ziar care îşi merită numele şi îi dorim să fie tot atât de bun mulţi ani înainte.

La fel de puternici

Andrei Ivanțoc, deţinut politic:

ZdG e o echipă puternică, căreia vreau să-i mulţumesc din suflet pentru faptul că a fost alături de noi. Am simţit întotdeaua căldura voastră, susţinerea voastră şi vă doresc tuturor multă sănătate. Aţi fost şi vă doresc să rămâneţi în continuare la fel de puternici. Sper, gândesc şi doresc aceasta. Aţi fost şi vă doresc să rămâneţi o echipă foarte apreciată. Vă doresc mulţi cititori buni, sinceri şi cât mai multe realizări. La mulţi ani şi Dumnezeu să vă poarte de grijă.

Încurajare pentru familii

Lilia Diaconu, elevă, Ialoveni:

Vă doresc multă sănătate şi multe numere de ziar înainte. Sunteţi un ziar cu o echipă foarte bună, care m-a ajutat şi m-a încurajat mult în viaţă. Vă doresc să rămâneţi aşa mereu şi să scrieţi despre adevăratele necesităţi şi interese ale oamenilor. Familia mea apreciază mult faptul că existaţi.

Dacă aş fi jurnalist

Boris Gâlcă, reprezentant UNFPA în R. Moldova:

Dacă aş fi fost jurnalist, dar întotdeauna mi-am dorit să fiu jurnalist, şi dacă mi s-ar fi împlinit acest vis, la sigur, eram parte a echipei ZdG, o echipă de profesionişti, entuziaşti, bine puşi pe urmele nedreptăţii, care ţin deschis, chiar şi atunci când dorm, ochiul de veghe. ZdG a demonstrat că ştie să scoată dreptatea de la fundul mării, oricât de adânc ar fi ascunsă. Acesta este meritul echipei, care îi conferă credibilitate în faţa cititorilor.

Mereu alături

Eudochia Ivanţoc:

Ne bucurăm că avem ocazia să felicităm întreaga echipă a ZdG cu prilejul celor 7 ani de la lansare. Dorim întregii echipe multă sănătate, prosperitate, realizări în viitor, cât mai mulţi cititori, dar şi cât mai mulţi abonaţi. De când am cunoscut echipa ZdG, întotdeauna au fost alături de noi, la bine şi la greu. Au trăit împreună cu noi toate greutățile și cred că nu doar cu noi. Ştiu că sunt aproape de cei care se află în căutarea dreptăţii. Felicitări şi urări de sănătate pentru întreaga echipă.

Fără ZdG ar fi altfel

Martin Wyss, şeful OIM în R. Moldova:

Doresc echipei ZdG numai bine cu ocazia celor 7 ani de muncă enormă. Cu acest prilej îmi exprim convingerea că ZdG trebuie să existe încă mulţi 7 ani… De zeci de ori câte 7 ani… Fără ZdG, Moldova ar fi altfel. Noi într-adevăr avem nevoie de voi. Vă suntem recunoscători pentru muncă, pentru angajamentele asumate şi pentru toate subiectele importante pe care le investigaţi în detalii, cu profesionism, exactitate şi  fără teamă. Sunt convins că nimeni în R. Moldova nu are o misiune mai dificilă decât a voastră. Nu putem dezvolta ţara fără contribuţia voastră.

Peisaj bogat

Petru Macovei, director API:

Cu siguranţă, în cazul acestui săptămânal de investigaţii, proverbul cu dacă nu aţi fi avut ZdG ar fi trebuit să faceți unul, se pliază sută la sută. Cu siguranţă, peisajul mediatic din R. Moldova ar fi fost mult mai sărac dacă nu exista o publicaţie specializată în investigaţii jurnalistice de calitate, care, până la urmă, ajută ţara să iasă din mocirla corupţiei şi a intereselor meschine. Fără ZdG am fi fost mai săraci.

Jurnalism de excepţie

Dan Nicu, student, România:

Numărul din 29 iulie al Ziarului a fost unul de excepţie, începând de la prima pagină, continuând cu editorialul dlui Petru Grozavu, şi toate celelalte articole. M-a impresionat deosebit articolul dnei Aneta Grosu. Adevărul e, doamnă, că sensurile şi semnificaţiile credinţelor tradiţionale umane le dau tot oamenii, iar dacă e superstiţie sau nu semnificaţia zilei 7, decid oamenii. Eu unul mă bucur că am ocazia să citesc şi astăzi „Ziarul de Gardă“, şi sper să am şi pe viitor această ocazie. Această şansă, de fapt. Citesc ziarul în mod relativ constant din vara anului 2006. În vara anului 2008 am avut ocazia să mă conving că echipa care-l realizează e formată din oameni curajoşi, din adevăraţi jurnalişti de investigaţie.

În căutarea dreptăţii

Ion Guzun, jurist:

Este un ziar profesionist şi mă bucur că chiar şi cei care sunt împotriva dreptăţii îl citesc. Doresc întregii echipe multă sănătate, putere pentru a realiza obiectivele propuse. Nu uitaţi că oameni aflaţi în căutarea dreptăţii doresc ca adevărul lor să apară în Ziarul de Gardă. E un succes!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *