Cultura Republicii Moldova sărbătorită în Italia, timp de o lună

Sursa:gazetaromaneasca.com

Sursa:gazetaromaneasca.com

Luna Culturii Republicii Moldova în Italia, manifestare dedicată celor 20 de ani de independenţă a ţării, a fost inaugurată pe 26 mai şi va continua până la 17 iunie 2012. Ambasada Republicii Moldova va prezenta cultura moldovenească publicului italian, transmite Gazeta Românească.
Muzeul Civilizaţiei Romane de la Roma va găzdui expoziţia “Arta şi Cultura Europei de Est la Roma”. Expun artiştii plastici Tudor Zbârnea, Simion Zamşa, Elena Caracenţev, Valeriu Paladi, Ion Zderciuc.

Va fi inaugurată o expoziţie de fotografii a frescei din Biserica Adormirii Maicii Domnului din Căuşeni. Pe 2 iunie, în afară de vizita la Muzeul Civilizaţiei Romane, e prevăzută ascultarea raportului Olgăi Coptu “Imigraţia moldovenilor în Italia: dificultăţi şi perspective”, precum şi proiectarea filmului “Nuntă în Basarabia”, de Nap Toader.

Pe 7 iunie va fi organizată o conferinţă la care vor interveni Riccardo Migliori, vice Preşedinte OSCE PA, cu referatul “Raporturi interparlamentare italo-moldoveneşti”, Franco Frattini cu “Aniversarea a douăzecea a independenţei Republicii Moldova şi a stabilirii relaţiilor diplomatice moldo-italiene” şi Enrico Silverio cu “De la Roma la Moldova, prin cinci imperii”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *