Omul de Gardă: Boris Vasiliev

De la 7 ani deportat în Siberia, împreună cu toţi cei 3 fraţi şi surori. De atunci a aflat gustul injustiţiei şi a înţeles pentru ce vrea să lupte: pentru restabilirea adevărului şi a drepturilor celor nenorociţi de regimul sovietic. Reveniţi acasă din Siberia, membrii familiei Vasiliev au fost de nenumărate ori ameninţaţi de autorităţi că trebuie să fie trimişi înapoi.

Boris Vasiliev nu a renunţat niciodată să creadă şi să facă orice pentru a fi făcut cunoscut adevărul lumii întregi. Pentru că nu i-a putut uita niciodată pe cei rămaşi de veci în mormintele Siberiei şi ale închisorilor Sovietice, dumnealui a înălţat o cruce mare în satul de baştină, Sărăteni, din surse proprii, pentru a nu lăsa generaţiile care vin să uite despre masacrul antiromânesc care a avut loc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. costel

    doamne ocroteste pe romani si alina suferinta acestui neam ,iar noi romani sa aratam si sa spunem lumi intregi adevarul ,genocidul si umilinta la care a fost supus neamul romanesc de catre rusia bolsevica ,desteaptate romane

  2. CRINA

    E TRAGEDIA NEAMULUI NOSTRU SI NU INTELEG DE CE BATRINII SE FAC A O UITA SI DORESC IN CONTINUARE SA II SUSTINA PE CEI CARE NE-AU DISTRUS TARA SI LIMBA.

  3. ion

    L-am vizitat de la “Florile dalbe” pe profesorul de educatie fizica de la scoala din Sarateni chiar in zilele cand mergea razboiul la Nistru.Conducea un club de karting. Inflacarat imi spunea ca necatand la varsta e gata sa plece pe front si sa lupte. Am ramas impresionat de tatal lui tanti Ludmila si bunelul de pe mama al lui Dan Balan.La multi ani, domn profesor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *