Banii publici se odihnesc la Vadul lui Vodă

Direcţia Generală a Educaţiei din cadrul Primăriei Chişinău a făcut publică lista taberelor de odihnă pentru copii, care au câştigat licitaţiile publice. Deşi la licitaţii au participat taberele de odihnă din toată R. Moldova, Direcţia Educaţiei a decis ca în acest an copiii din municipiul Chişinău să se odihnească la Vadul lui Vodă.

Pe data de 28 mai Direcţia Generală a Educaţiei, Tineretului şi Sportului (DGETS) a petrecut licitaţia publică privind prestarea serviciilor de odihnă pentru copii. La licitaţie au participat opt tabere. La desemnarea învingătorilor s-au luat în consideraţie preţurile pentru cazare şi alimentaţie, dar şi conţinutul caloric al meniurilor propuse copiilor la aceste preţuri.

Astfel, DGETS susţine că, în baza acestor criterii, au fost selectate următoarele organizaţii câştigătoare: CO “Camping Vadul lui Vodă” – care a venit cu o ofertă de 1240 lei pentru o foaie de odihnă, inclusiv 340 lei cazarea şi 900 lei alimentarea, fiind prevăzute 4775 calorii la pachetul de alimentare; SRL “Zâmbet”- Vadul lui Vodă, cu o ofertă de 1250 lei pentru o foaie de odihnă, inclusiv 850 lei alimentarea şi 400 lei cazarea, cu 4860 calorii la pachetul de alimentare. Cel de-al treilea câştigător este SRL “Torent Plus”, care oferă o foaie cu 1290 lei, inclusiv 640 lei pentru cazare şi 650 lei pentru alimentare. Cantitatea de calorii la pachetul de alimentare este de 4780.

Alţi agenţi economici, care au venit cu oferte inferioare faţă de propunerea celui de-al treilea agent economic, câştigător la licitaţie, nu au trecut concursul. Unele oferte sunt mai ieftine, asta însemnând că, dacă aceştia câştigau concursul, Primăria ar fi alocat mai puţini bani pentru foile de odihnă.

Reprezentanţii DGETS susţin însă că celelalte oferte au fost respinse pentru că în documentele prezentate lipseşte autorizaţia de amplasare şi funcţionare a unităţilor de comerţ în alimentaţia publică şi pentru că în meniu nu au fost incluse date despre conţinutul de calorii alocat. Unele oferte nu au fost acceptate şi pentru că blocurile alimentare ale acestor tabere se află la o distanţă mai îndepărtată, copiii fiind nevoiţi să iasă de pe teritoriul taberei pentru a lua masa.

Menţionăm că săptămâna trecută ZdG a scris despre taberele care au învins în atare licitaţii, cu promisiunea de a oferi copiilor meniuri complexe, care, la prima vizită a primarului Chirtoacă, nu au putut demonstra că le oferă copiilor şi fructe în sezonul estival.

Contactată de ZdG, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, directoare DGETS, a declarat că Direcţia selectează taberele în baza documentelor prezentate, în vederea celor mai avantajoase condiţii. “Copiii primeau fructe, însă doar cireşe. După vizita primarului, copiii vor primi fructe diverse. Din moment ce tabăra câştigă licitaţia, ea este obligată să asigure tot spectrul de servicii”. Şefa DGETS susţine că managerii taberelor pot cumpăra fructe şi legume inclusiv din sectorul privat, însă în asemenea cazuri trebuie să fie prezente certificatele sanitare şi de calitate.

ZdG


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Mamica

    Cite % din costul real al foii au fost achitatea de parinti, care au procurat fii la tabere de la scoala?

  2. Adrian

    Stimati JURNALISTI! Daca tot pomeniti de Vadul lui Voda initiati o investigatie pentru a va convinge ce continua sa faca comunistii in tara! Ma refer la “personalitatea” primarului din Vadul lui Voda Iurie Onofreiciuc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *