“Aşteptaţi, că doar nu dă laptele în foc”

Ziarul de Gardă, expediază, săptămânal, scrisori către autorităţi, sesizându-le despre cazurile de corupţie, semnalate de către cititori. De obicei, scrisorile noastre sunt tratate de către autorităţi cu răspunsuri formale şi incomplete.

Potrivit legii, documentele şi informaţiile solicitate sunt puse la dispoziţia solicitantului din momentul în care sunt disponibile pentru furnizare, dar nu mai târziu de 15 zile lucrătoare. Dar legea are alte dimensiuni pentru unele ministere.

La 20 martie, Ziarul de Gardă a publicat articolul “În serviciul statului, partidului şi a familiei”, dezvăluind modul în care automobilele aflate în serviciul statului sunt utilizate fraudulos de către deputaţi. În februarie 2008, Ziarul de Gardă a solicitat Parlamentului R. Moldova informaţii privind modul în care deputaţii utilizează autovehiculele de serviciu. La 22 iulie 2008 (!), adică 5 luni mai târziu, am primit un răspuns la vreo zece întrebări, pe o singură coală, incomplet, şablonat, irelevant. La fel s-a întâmplat cu solicitarea de informaţii privind banii transferaţi de Ministerul Culturii pentru “Caravela Culturii”. Deoarece răspunsul aşteptat întârzia, am insistat printr-un apel telefonic, la care reprezentanţii Ministerului Culturii au zis “că doar nu dă laptele în foc”. Amintim că cererea a fost adresată Ministerului condus de Artur Cozma în februarie 2008.

Diana Railean

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *