Omul de Gardă: Asea Andruh-Scorpan

La 1 octombrie 1970, împreună cu Lilia Neagu, au scris 40 de lozinci pro-româneşti pe pereţii şi vitrinele unor blocuri din centrul Chişinăului. A fost anchetată de KGB, fiind ulterior exmatriculată din şcoală. Toată viaţa a trăit cu umbrele acelor zile, sesizând mereu controlul securităţii asupra vieţii sale. A rezistat fără a ceda principiilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Toader

  Curajul vostru de atunci, din 1970,
  este un far care ne lumineaza si pe noi,
  acum, in 2010,
  pentru realizarea visului nostru-
  Re-Unirea cu Romania !
  Primiti toata recunostinta noastra,
  a celor multi,tacuti atunci,
  opresati de masina imperiala ruseasca,
  dar cu sufletul la limba noastra straveche, la istorie si dorul de Libertate si Adevar contra totalitarismului si ocupatiei rusesti,
  care continua si acum inca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *