VIDEO/ Bătălia „clonelor” electorale

Alegătorii care vor vota în circumscripția deschisă la est de R. Moldova și cei care sunt arondați cricumscripției nr. 33, care include câteva suburbii ale capitalei, vor fi puși în fața unor dileme la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În ambele circumscripții uninominale se regăsesc candidați cu nume aproape similar, dar care sunt persoane cu identitate politică diferită. Candidații „clone” sunt persoane care nu s-au implicat în politică anterior și și-au făcut apariția în spațiul public doar în ajunul scrutinului. Asociația Promo-LEX susține că există suspiciuni în privința obiectivelor reale urmărite de acești potențiali candidați independenți.

În următorul reportaj video aflați cine sunt candidații „clone” din acest scrutin și cât de bine știu alegătorii să facă diferența între ei, dar și cum au influențat scrutinele anterioare candidații și partidele care ar fi avut rolul de „spoileri” la împărțirea voturilor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *