Vânat ratat

230-vanatorIeri, fracţiunile parlamentare de opoziţie au reuşit să provoace alegeri anticipate, refuzând să ia buletinele de vot şi să participe la perpetuarea regimului comunist în R. Moldova.

Vlad Filat, preşedinte PLDM, a declarat la finele şedinţei că întreaga societate a aşteptat această zi în care opoziţia ar reconfirma că nu va trăda.

“Participarea noastră la votarea unui preşedinte comunist ar fi însemnat nu doar legitimarea fraudelor electorale, ci şi acordarea unui nou mandat pentru un regim autoritar, pentru o economie falimentară, pentru nerespectarea drepturilor omului în R. Moldova”, a spus Filat.

Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedintele AMN, a declarat că “la 3 iunie opoziţia a demonstrat că timpurile când interesele personale şi de partid erau puse mai presus decât voinţa alegătorilor au trecut. Oamenii nu mai vor să trăiască într-un lagăr de concentrare, în care s-a transformat R. Moldova”, a opinat deputatul.

Corina Fusu, vicepreşedinte PL, i-a felicitat pe deputaţi cu faptul că a apărut o opoziţie consecventă şi demnă. “Pentru R. Moldova alegerile anticipate sunt o şansă oferită pentru a reabilita şi pentru a nu repeta fraudele alegerilor din 5 aprilie 2009 şi evenimentele tragice din 7 aprilie”, a menţionat Fusu. Parlamentara a cerut să fie asigurat accesul liber al opoziţiei la audiovizualul public, sistarea lucrărilor de reparaţie a Parlamentului şi Preşedinţiei, în condiţii de criză şi de neachitare a salariilor la bugetari.

La rândul său, Maria Postoico, liderul fracţiunii PCRM în Legislativ, a acuzat opoziţia că a blocat, pentru a doua oară, alegerea preşedintelui. “Ţara şi cetăţenii ei sunt aruncaţi în vâltoarea evenimentelor politice. Fracţiunea parlamentară comunistă a făcut tot posibilul pentru a nu admite evoluţia evenimentelor negative şi pentru ca imaginea ţării să nu aibă de suferit peste hotare. Opoziţia continuă să dea dovadă de o atitudine antistatală”, a conchis Postoico.

Nici la alegerile repetate din 3 iunie nu a fost ales preşedintele R. Moldova. Zinaida Greceanâi a acumulat 60 de voturi, cu unul mai puţin pentru a deveni preşedinte. La o altă şedinţă a Legislativului, deschisă în aceeaşi zi, Vladimir Voronin a desemnat candidatura Zinaidei Greceanâi la funcţia de prim-ministru. Ea urmează ca până la viitoarea şedinţă, la 10 iunie, să prezinte echipa şi programul de guvernare a noului cabinet de miniştri.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *