Urări de Crăciun pentru politicieni

Vine Crăciunul. Ce vă doriţi vouă şi guvernanţilor la acest sfârşit de an?

Elena Zaricinaia, 22 de ani, masterandă

Îmi doresc ca îngerul meu păzitor să fie mereu în preajma mea. Totodată, îmi doresc din tot sufletul să studiez şi să posed, în sfârşit, limba română. Ruşii, în prezent, sunt cam presaţi în R. Moldova. Aşa au venit timpurile. Acum frecventez cursuri de studiere a limbii de stat şi sper, în scurt timp, să pot comunica normal cu persoanele din jurul meu. Aceasta e foarte important pentru tinerii din R. Moldova, dacă vor să-şi facă aici o carieră. Guvernanţii ar fi bine să se îngrijească mai mult de tânăra generaţie. Să iniţieze diverse cercuri artistice sau de creaţie, nu doar cazinouri. Tinerii au nevoie de susţinere, ca să poată înainta în viaţă. Asta ar trebui să ştie guvernarea.

Ludmila Ţurcan, 58 de ani, pensionară

Copiii noştri, slavă Domnului, sunt pe la casele lor, dar noi, cei mai în vârstă, am rămas singurei. Pensia e foarte mică, iar din această cauză economisim fiecare cum putem. Lumina nici n-o prea  aprindem în casă. Noaptea, când avem nevoie la baie, ne conducem după lumina care străbate prin geamuri de la becurile de afară. Cu o astfel de pensie, nici masa de sărbătoare nu va fi una prea  bogată, dar poate că nici nu are mare importanţă masa, dacă am fi cu toţii sănătoşi. Ar fi bine ca cei de la guvernare să se gândească mai mult şi la noi, nu doar la ei. Mâine-poimâine vor ajunge şi ei în situaţia noastră. Eu le doresc din suflet ca, la bătrâneţe, să treacă prin mai puţine greutăţi.

Olga Peşco, 23 de ani, casnică

Ca orice om, am şi eu mai multe dorinţe la acest sfârşit de an. Vreau să-mi crească bebeluşul sănătos şi să aibă un viitor frumos la noi, în R. Moldova. Aş vrea să nu fie nevoit să plece peste hotare, la fel ca mulţi tineri plecaţi acum de acasă. Mi-aş dori ca toată lumea să întâmpine Revelionul cu zâmbete pe buze şi cu feţe luminate, iar după sărbători să nu numere, ca nişte sărmani, bănuţii rămaşi pentru pâine. Mi-aş dori ca guvernanţii să aibă mai mare grijă de popor, de oamenii simpli, de cei năpăstuiţi de soartă. Să fie mai indulgenţi cu nevoiaşii, cu pensionarii, cu cei neputincioşi. Să facă astfel încât şi aceştia  să se poată bucura de mai multe facilităţi.

Valeriu Ghendelman, 65 de ani, pensionar

Nu mai am mari cerinţe de la viaţă la vârsta aceasta. În prim-plan, cred că am nevoie de sănătate. Asta îmi doresc şi le doresc celor apropiaţi. Cât despre  guvernanţi, ar fi bine ca să se gândească mai mult la asigurarea unui trai stabil pentru toţi cetăţenii, indiferent de vârstă, de nivelul de trai, indiferent de statutul lor social. Ar trebui ca guvernanţii să acorde mai mult timp nu doar pentru ei,  dar şi celor tineri, şi persoanelor în etate. Dacă tinerii mai au posibilitatea să plece, bătrânii nu mai au o astfel de şansă şi îşi trăiesc din greu viaţa aici, în R. Moldova. De aceea, în lipsa unei atenţii sincere din partea autorităţilor, le este foarte dificil.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. vera

  URARI

  La acest sfirsit de an
  Sanatate i-mi doresc,
  Constiinta clara-n cap,
  Puteri multe, sa traiesc.

  Pentru ziaristi doresc:
  Optimism si sanatate,
  Articole mai delicate
  Cu medalii onorate!

  Pentru-acei, ce cirmuiesc –
  Sa se gandeasca si mai bine;
  De ce lumea-ndura foame,
  De ce n-au drepturi egale,
  De ce n-au un loc de munca,
  De ce copii’ pling dupa mama,
  De ce-s desculti,nu fac scoala,
  De ce spitalurile-s pline
  De copilasi fara vre-o vina:
  De frig, de foame, de nevoi
  Ce-s atacati de boli,la noi

  Si inca o dorinta mare:
  Ca politicienii nostri
  Democratia se invete,
  Coruptia s-o lase-n pace,
  Sa traga la popor, la stat,
  Sa pretuiasca votul dat,
  Ca daca nu era poporul,
  Nu adunau azi milionul,
  Nu construiau castele mari,
  Nici companii – peste hotar,
  Nici limuzine ca la tar.

 2. vera

  URARI de BINE

  Pentru mine i-mi doresc:
  Sanatate si puteri,
  Sa intimpin multe ierni,
  Minte multa si mai clara,
  Bani frumosi,in punga goala.

  Pentru politicieni doresc:
  Sa invete democratia,
  Coruptia sa o stirbeasca,
  Poporul, sa mai slujasca;
  Pe votul Lui se-mbogatesc.

  De copii si tineret
  Sa se-ocupe insistent,
  Sa avem si carturari,
  Nu “destepti” –
  La posturi mari –

  Cumparate pe bani grei,
  Care pun “bete in roate”
  Si latra parca-s catei,
  Traind, in scumpe palate,
  Cu averi nedeclarate!

 3. vlad

  Mi-asi dori sanatate.Dar politicienilor,batraneste , le anunt Cod Portocaliu la Cuvant si sa nu uite ca Maria sa CUVANTUL este o arma de colosal efect si daca nu respecti modul de aplicare , consecintele uneori pot fi mai mult decat dramatice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *