Turbaţi sau nu?

Cum apreciaţi declaraţia preşedintelui CSJ, Ion Muruianu, care a numit jurnaliştii “câini turbaţi ai societăţii”?

Ion Coşcodan

Eu nu sunt de acord cu Muruianu. Nu mai sunt jurnaliştii câini turbaţi. El a declarat azi la radio că nu a spus asta intenţionat şi că nu este o informaţie oficială. E părerea personală a lui Muruianu. Desigur că el trebuie să-şi ceară scuze. Jurnaliştii sunt oameni normali. Eu n-am avut de a face cu ei, dar n-am nimic contra lor. Şi eu sunt conducător de întreprindere, dar nu vorbim aşa în colectiv.

Ecaterina Gânsari

Este o declaraţie exagerată. Trăim într-o societate democrată, în care asemenea declaraţii nu fac bine. Mass-media are o libertate, de care trebuie să profite. Nu ştiu dacă ar trebui de pedepsit, pentru că într-o societate democrată, fiecare poate declara tot ce doreşte. Totuşi, libertatea de exprimare trebuie să existe, însă nu în aşa măsură. Fiecare cu opinia şi cu gradul său de inteligenţă.

Olga Garbuz

El nu e corect. Eu consider că fiecare om judecă după cum e el. Un astfel de om, care se află la conducere, să declare aşa ceva? Cred că e o mare greşeală. Păcat că asemenea oameni sunt promovaţi în funcţii atât de mari. Va trebui să răspundă pentru faptele sale. În cazul acesta, doar unul Dumnezeu poate face dreptate. Trebuie să ne rugăm la el, să ne ferească de astfel de oameni.

Adrian Pârlog

Consider că Muruianu a greşit! Nu ştiu de ce a făcut o asemenea declaraţie, însă e incorect  din partea sa. Nu ştiu în ce ar consta o eventuală pedeapsă, dar cred că trebuie pedepsit. Jurnaliştii nu sunt câini turbaţi. Nu e etic, moral şi normal ca o persoană de rangul lui Ion Muruianu să declare aşa ceva. Presa are rolul său. Fără ea nimeni nu ar mai şti nimic, nici chiar Muruianu.

Sondaj realizat de V.M. şi I.S.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. EVA TALPA-PAPUC

  MERGE PRIN NOURI ACEST MURUIANU,A MERS SI PESTE CADAVRE RIDICANDU-SE IN CERURI PE CAPETE CE LE-A DAT SENTINTA NEGATIVA.ARE BANI.POARTA LEGITIMATIE SI SE CREDE INVIOILABIL.JOS CU EL!LA PORCI!ANUME LA PORCI,CACI NU E MARGARITAR…

 2. dimon

  vedem ca si la elefanti lii frica de soareci,asa persoane mici ca ziaristii deranjeaza asa oameni mari

 3. Victor

  Vai de capetele noastre proaste că avem astfel de MURUENI, VORONINI; ROŞCAŢI,PAPUCI, GURBULI,MIŞINI, GONDONI. Şi asta se întîmăplă în secolul XXI !!!???

 4. penelopa

  «Capul lui Moţoc» vreţi, domnilor ziarişti?

  Cu părere de rău, constat ca starea de lucruri în cea de a patra putere din stat, este mult mai proastă decât în justiţie.
  Până mai ieri detestam doar NIT, Moldova 1, EuTV. De câteva zile, nu pot depăşi starea de deznădejde totală: « Formele se schimbă, dar răul a ramas ».
  Nu trebuie sa fii din cale-afara de inteligent, pentru a intelege care este finalitatea campaniei de hărţuială a dlui I. Muruianu , declanşată de gazetarii “democraţi”.

  Manipulând spiritile vulnerabile ale cetaţenilor, provocând isterie sau psihoză socială, “presa democratică” urmăreşte, de fapt, un singur scop: destituirea din funcţie a dlui I. Muruianu.

  “Presa democratică” nici nu încearcă sa demonstreze opiniei publice ca numitul magistrat ar fi incompetent sau corupt.

  Ce importanţă are competenţa şi inteligenţa omului?

  Important este că omul a ajuns în funcţia de Preşedinte a CSJ în perioada guvernării comuniste. Punctum. Numim altul. Fie şi mai puţin competent, fie şi mai puţin inteligent, fie şi cu” pufuşor pe botişor”, dar “свой в доску”.

  Ce trebuie sa simtă un om normal, cand un exponent al presei, pretins a fi democrat sau liberal, declară că pentru opinia exprimată (înteleasă de ziarişti in măsura propriilor facultaţi intelectuale) “Muruianu trebuie închis in cuşcă şi purtat pe străzi”?

  Eu personal am avut senzaţie de vomă.

  Care este sursa de inspiraţie a acestei soluţii «democratice», dle V. Butnaru?

  Poate sunt mai puţin citită decât Dv., dar sunt tentată să cred că Voltaire si Rousseau s-ar răsuci în mormânt, daca ar realiza cât de mult a evoluat conceptul de libertate în Republica Moldova.

  In concluzie: Reacţia presei demonstrează că diagnosticul stabilit de dl I. Muruianu este perfect valabil.

  Aţi ” turbat”, domnilor “dulăi de pază a societăţii”!!

 5. istina

  Ca prost{a} mai esti penelopa.Cind staras la emisiunea de devastare a democratiei care se numea “rezonans” cu spuma la gura{ca un caine turbat},indepinea ordinul “pahanului”, si il ponegrea in tot felul pe primarul jeneral al mun.Chisinau,{ales printre altele de POPOR},acest bouleanu nu isi permitea sa-l numesca caine turbat,{erau dintr-o haita},deunde esti si dumneata.

 6. Esand

  Si cum adica salurmexe presa democrata pe idiotul de Staris.eu care credeam ca cei de drepta nu seamana cu alde Staris.dar daca seamana atunvi ce nefacem fratilor.

 7. Pandele

  Stimata Penelopa,
  Nu ai dreptate!! Nu aduce scuze faradelegii pentru ca devii complice la ea!! Ce sa mai incerce sa demonstreze presa , cand insusi “prea- muruitul” personaj si-a dat arama pe fata? Si nu exista niciun dubiu ca a spus exact ce gandeste si cum a gandit tot timpul: cu mania proletara a …domnului LENIN! Presa nu e Dumnezeu sa ierte!! Numai cel de Sus, iarta!! Presa scormoneste dupa adevarul pe care d-ta, mult iubita si stimata tovarasa Penelopa, sa-l… poti ierta. In zilele fierbinti si infricosate ale acelui aprile 2009, probabil ca MURUIANU isi fraca mainile de bucurie cat va deveni el de important prin sentintele draptatii comuniste plicate ca la carte!! Muruianu asta pe care d-ta il aperi este un exemplar uman prost. Da, foarte prost!! L-a luat gura pe dinainte si si-a tradat credinta comunista. Acum clameaza intelegere si ingaduinta? Acum cand se vede in postura judecatului? Judecata opinie publice e mai aspra , draga tovarasa Penelopa, decat orice alta judecata. Nu ati stiut? Nimeni nu l-a condamnat la moarte, niciun ziar din lumea asta nu o va face. Democratia nu face asta niciodata. Ea spune adevarul pe care oamenii il accepta sau nu. Depinde de oameni. Unii traiesc si cu minciuna si inca foarte bine.Asa ca degeaba te simti cu musca pe caciula si te ratoiesti la presa. Te-ai autodemascat: ESTI DIN TABARA CELOR CARE VOR SA MUSAMALIZEZE CRIMELE SI BATAILE MILITIENESTI DIN APRILIE 2009!

 8. Bob Sositor

  Da, asha e, vrem “capul lui Mozzoc”!
  Pentru ca a pierdut bani la CEDO!
  Pentru ca reprezinta vechiul regim!
  Pentru ca si pe viitor se va opune reformelor, si va face in asha fel sa-i scape de pushkarie pe Vorojka & Co.
  Jos cu el moroiu hrenov!

 9. John

  Potrivit cuvintelor Mintuitorului Muroianul a spus ce avea si are in inima lui. Iata ce spune Mintuitotul; din inima omului ies gindurile rele,as zice expresiile de care inima iti este plina. Rangiunul. Uitete la el ce fata de rus are, nu are nimic cu cea a unui romin sincer descis. jos cu el si sa plateasca pentru asa ceva. Orice gresala nu ramine fara repercusiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *