Sorin Oprescu: Un parc în dar din partea bucureştenilor pentru chişinăuieni

Sorin Oprescu, primarul general al mun. Bucureşti, s-a aflat timp de două zile la Chişinău, unde s-a întâlnit cu oficiali din R. Moldova.

Oprescu a fost aşteptat de primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, care a salutat prezenţa în capitala R. Moldova a primarului de Bucureşti, apreciind relaţiile de prietenie şi de colaborare între cele două capitale.

La rândul său, Sorin Oprescu a menţionat că se află în  R. Moldova în fruntea unei delegaţii din care fac parte specialişti de la Primăria Bucureşti, pentru a iniţia construcţia unui parc în Chişinău. “Dorim să realizăm acest proiect de construcţie a unui parc, care să reprezinte un dar din partea bucureştenilor pentru locuitorii municipiului Chişinău. E o promisiune pe care am venit să o realizăm”, a anunţat primarul de Bucureşti.

În cadrul întrevederii, edilii celor două capitale au abordat şi alte subiecte legate de aprofundarea relaţiilor Chişinău-Bucureşti, stabilind ca specialiştii celor două Primării să facă schimb de experienţă pe diferite domenii, pe parcursul unui an. Totodată, Chişinăul şi Bucureştiul vor face schimb de monumente ale domnitorilor Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Mihai Viteazul. Cei doi primari au discutat, mai în glumă, mai în serios, despre posibilitatea ca Bucureştiul să cumpere, în viitor, troleibuze asamblate la Chişinău.

Sorin Oprescu s-a mai întâlnit cu preşedintele şi cu premierul R. Moldova. În debutul întrevederii cu Nicolae Timofti s-au purtat discuţii despre colaborarea dintre R. Moldova şi România, despre integrarea noastră în spaţiul european, precum şi despre raporturile bilaterale.

Şeful statului i-a mulţumit lui Oprescu pentru susţinerea pe care Bucureştiul o acordă Chişinăului, prin diferite proiecte sociale, şi a pledat pentru intensificarea cooperării dintre cele două capitale.

La rândul său, primarul general al capitalei României a declarat că Bucureştiul face eforturi pentru apropierea capitalelor celor două state, indiferent de condiţiile actuale de criză economică. Oprescu s-a referit la schimburile culturale şi educaţionale, precum şi la unele proiecte investiţionale în infrastructura Chişinăului.

În cadrul discuţiei cu premierul Vlad Filat, Sorin Oprescu şi-a exprimat aprecierea faţă de tinerii din R. Moldova care studiază la Bucureşti. Edilul a menţionat că elevii şi studenţii moldoveni au rezultate bune la învăţătură şi, în consecinţă, beneficiază de premiile Primăriei Bucureşti, în special de vacanţe gratuite la munte şi la mare. Filat i-a mulţumit lui Oprescu pentru cadoul oferit capitalei şi pentru atitudinea pe care o are faţă de municipiul Chişinău şi faţă de cetăţenii R. Moldova. Oficialii au avut o discuţie amplă vizavi de proiectele de anvergură lansate în cele două state. În context, premierul a spus că R. Moldova este într-un amplu proces de reformare şi modernizare.

Miercuri, 17 octombrie, Sorin Oprescu a primit titlul de doctor Honoris Cauza al Universităţii de Medicină şi Farmacie.

V.M.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *