[sondaj] Ziua Europei a trecut. Cum vedeţi Moldova de Ziua Europei 2014?

423-fuleStefan Fule, Comisarul UE pentru Extindere

Cred că va fi o festivitate mai pozitivă. Sper că va fi o zi în care criza politică din 2013 va fi doar o amintire şi o zi în care vom reflecta împreună asupra soluţiilor. Or, în asemenea situaţii chinezii zic cam aşa: şi crizele au părţile lor bune. Foarte multe depind de părţile implicate în dialog la Chişinău. Şi noi, în calitate de parteneri pe calea integrării în UE, suntem gata să discutăm toate provocările, inclusiv despre proiectele deja lansate. De mă întrebaţi dacă noi suntem gata să lucram din greu ca să facem posibilă iniţierea dialogului de asociere la Vilnius, vă răspund că suntem absolut gata.

423-nicola-harringtonNicola Harrington-Buhay, Coordonator Rezident ONU în RM

Ziua Europei 2014 în Moldova se va focusa pe celebrarea rezultatelor dezvoltării unei societăţi armonioase şi incluzive, unde statul de drept stă la baza promovării tuturor drepturilor umane. Sper că în 2014 R. Moldova va fi un stat cu indici înalţi de transparenţă, iar comunităţile vor fi angajate, alături de autorităţile locale, la îmbunătăţirea sistemului de sănătate, a asigurării cu apă potabilă, a activităţilor de protecţie a mediului.În 2014 tinerii din Moldova trebuie să se simtă suficient de abilitaţi ca să contribuie proactiv la crearea propriului lor viitor în Moldova.

423-schuebelDirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE la Chişinău

În 2014 sper că vom putea celebra Ziua Europei într-o situaţie de deplină stabilitate politică. În anul viitor sper să ne revedem în această zi cu reformele ajunse la un nivel avansat, să ajungem mai departe cu proiectele de reformare decât suntem acum. Consider că R.Moldova are toate şansele să avanseze pe calea integrării europene, acesta fiind şi argumentul susţinerii instituţiilor UE, pe multe dimensiuni. Dar succesul R.Moldova nu este posibil fără ca toţi politicienii să inteleagă că e nevoie de un efort urgent în comun, pentru că sunt foarte multe de făcut în ţara Dvs.

423-leancaIurie Leancă, Premier in exercitiu

În 2014 sper să nu mai fim în criză politică, să ne ocupăm de ceea ce contează – să aducem valorile europene în R. Moldova. Aş vrea să finalizăm mai repede această perioadă de turbulenţe. Europa ne invaţă în primul rând să acceptăm valorile europene, şi politicienii trebuie să facă totul pentru a avea o majoritate proeuropeană. Cu toate problemele din ultimii 2 ani şi 7 luni, R. Moldova şi aşa a făcut un progres neaşteptat, ceea ce demonstrează că, chiar dacă mai avem probleme şi de mentalităţi şi de interese, în linii mari totuşi am putut să ne mişcăm. Sper să ne refacem şi să depăşim animozităţile până atunci.

423-tersmanIngrid Tersman, Ambasadoare a Suediei în RM

Deja aştept Zilele Europei 2014 în Moldova, pentru că aceste zile reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi toţi să spunem cine suntem, să diecutăm despre valorile noastre comune şi să explicăm ce ar însemna de fapt integrarea europeană pentru cetăţenii din R. Moldova. Integrarea europeană înseamnă modernizare, transparenţă, responsabilitate şi creştere economică continuă. Sper foarte mult că le putem demonstra cetăţenilor din R.Moldova că UE este un partener de încredere. De asemenea, Zilele Europei sunt o oportunitate pentru noi toţi să ne bucurăm pentru Europa, în Europa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. lilica

  PROBLEME DE MENTALITATE AI TU D.LEANCA!!!

  toti au vorbit la temà si real…Leanca insà a vorbit doar cu indoealà si sperante(tacticà ca sà arunce responsabilitatea pe trecut,dacà cumva nu sa primi ceva)

  CARE VALORI DOMNULE IURIE, VREI Sà ADUCI IN MOLDOVA???
  CE MOLDOVENII IS FàRà VALORI???
  DAR STII DE UNDE PROVIN VALORILE???

  orice moldovan cinstit e plin de valori si nu are nevoe de adus nimic de nicàeri!!!

  PROBLEME MENTALE AVETI VOI POLITICII Cà NU STITI CUM Sà MAI RUPETI DIN MOLDOVà si sà impàrtiti puterea intre voi!!!

  a fàcut progres???COMPARATII SI COMPARATII pentru a se justifica!!!

  IN LINII MARI TOTUS lumea a plecat care si unde dupà hotare sà caute de muncà,voi insà IN LINII MARI asteptati transferuri si imprumuturi ASTFEL Và MISCATI!!!!!!!!

  in linii mici pàrerea mia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *