[sondaj] În vacanţă cu restanţele după ei

Deputaţii ar putea rămâne în acest an fără vacanţa de vară. O declaraţie, în acest sens, a fost făcută ceva mai devreme de şeful Legislativului, Andrian Candu. Potrivit speakerului, este foarte mult de lucru, s-au adunat „mai multe restanţe” şi deputaţii vor trebui să muncească „fără vreo pauză”.

Au deputaţii nevoie de vacanţă?

577-x-1Vladimir Vlas, tehnician

Deşi nu sunt cei mai munciţi, deputaţii noştri au două vacanţe mari pe an, de vară şi de iarnă. Lux, nu şagă, în condiţiile în care ne mănâncă sărăcia şi hoţia. Dar dacă actuala guvernare vrea să iasă din datorii, aşa cum zice dl Candu, atunci tot respectul nostru că nu vor merge o vară la mare şi se vor ţine de lucru… Dar eu nu cred. Li-i în cot lor de restanţe. Cine le poate încurca să meargă la odihnă atunci când vor? Cine îi controlează? Că ei nu au regim normat de muncă, ca şi noi, de la oră la oră, zi de zi. Îi dă cineva afară dacă nu vin la lucru? Îs nişte mincinoşi. Nu toţi, dar cei mai mulţi – da. Jumătate dintre ei, cu siguranţă, au fost deja la mare… Şi vor pleca şi ceilalţi. Dar, de ochii lumii, se fac că lucrează.

577-x-2Dumitru Caranda, muzician

Toată chestia asta cu vacanţa e o poveste proastă, în care eu nu cred. Şi-au băgat ei coatele în toate, au buget la parlament, bani, putere, au plăceri şi de ce ar renunţa la vacanţă?. Chiar credeţi că li-i în fund de lume sau nu pot dormi nopţile din cauza restanţelor? Dar restanţele de unde s-au luat? Nu tot ei le-au adunat din legi strâmbe şi jocuri de interese? Sunt nişte făţarnici. În 2009, Lupu, Filat, Ghimpu şi Urecheanu declarau public că ei îşi asumă responsabilitatea pentru soarta R. Moldova. Şi cu ce ne-am ales? Care ni-i soarta? Unde-s miliardele? Unde-i Europa? Unde-a banii europenilor? De 6 ani fac reforme şi nimic reformat. În faţa camerelor de luat vederi ei spun pui şi ouă, dar dincolo de ele, li-i în cot de toate. Jos şi gata.

577-x-3Profir Tanasciuc, pensionar, fost inginer

Ţinând cont de situaţia în care au adus R. Moldova, ei trebuie condamnaţi la muncă silnică, 36 de ore din 24, nu vacanţă. Vacanţa e pentru cei care muncesc, iar ei huzuresc. Vacanţa lor e anul împrejur. Cine le cere socoteală? Arată cineva dintre ei obosit, chinuit? Avem vreun proiect de lege dus până la capăt, din care să simtă şi lumea vreun rost? Nu. Toate sunt de azi pe mâine. Justiţia e la pământ, securitatea bancară la pământ, relaţiile cu finanţatorii externi la „0”, în schimb suntem cei mai tari la corupţie. Şi ei să zică că s-ar putea să nu meargă în vacanţă că li-i tare a lucra. Dacă lucrau, nu aveau restanţe. Şi dacă mai fac ceva, tot pentru ei fac, nu pentrtu noi. Cel puţin să întoarcă miliardul şi pe urmă ar putea pleca şi în vacanţă.

577-x-4Ion Iovcev, profesor

În plan juridic, parcă nu ar trebui să existe vreo problemă. Altceva e, pe cât de motivată ar fi această vacanţă a lor în plan moral. Eu ştiu că omul, dacă lucrează aşa cum trebuie să lucreze, atunci când vine timpul vacanţei, trebuie să meargă la odihnă. Iar dacă dl Candu zice că deputaţii au mult de lucru şi că s-au adunat foarte multe restanţe, concluzia poate fi doar una: înseamnă că ei nu s-au ţinut de lucru. Nu zic de toţi deputaţii, dar lucrurile, oricum, sunt complicate. Şi în dreapta, dar, mai ales, în stânga Nistrului. Însă, dacă-i să judecăm treaz, eu nu cred că deputaţii vor rămâne fără vacanţă. Vor merge, cel mai probabil, separat, câte unul sau câte doi, ca să nu bată la ochi şi să nu ştim câţi bani ne-a costat vacanţa lor.

378-BolboceanuLudmila Bolboceanu, profesor universitar

Tot omul are nevoie de o vacanţă. Dar să fie meritată, nu pur şi simplu pentru că afară e vară sau iarnă. Eu până acum aşa şi nu am înţeles cu ce se ocupă deputaţii noştri. Certuri, negustorie, reglări de conturi, „divorţuri” şi „mariaje” politice. Altceva nu ţin minte. Cu excepţia primului parlament, toate celelalte au fost pentru interese personale. Şi cu vacanţa e la fel. Credeţi că ei au anunţat că nu merg în vacanţă pentru că îşi bat capul de interesele naţionale, de noi? Pe naiba. Se tem. Cum să plece în vacanţă într-o perioadă electorală, în care nu e nimic clar şi în care se poate întâmpla orice, inclusiv alegeri parlamentare anticipate. Ei se vor odihni după, dar acum au de lucru, îşi fac planuri… Pentru ei, nu pentru noi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *