Sondaj politic

Cum trebuie să fie ministrul de Interne, directorul SIS şi procurorul general, ca noua guvernare să funcţioneze?

Dumitru Diacov, PDM

Să fie oameni pregătiţi şi sănătoşi la cap. Totodată, să respecte legea, şi dacă o încalcă, să fie traşi la răspundere. Partidele n-ar trebui să se implice în activitatea structurilor de forţă. Altceva e că partidele pot recomanda o persoană la funcţia de ministru, dar asumarea răspunderii este a întregii coaliţii. Se discută ca PD să propună candidatura de director al SIS.

Vitalia Pavlicenco, PNL

Patriot şi să respecte legea. Să fie o persoană credibilă şi să aplice standardele europene. În general, aceste funcţii ar fi bine să fie politice, care ar însemna răspundere din partea formaţiunii. Directorul SIS ar trebui să reprezinte interesele R. Moldova, nu ale Rusiei. Până acum, nu am avut SIS, ci KGB. Se vehiculează că ministru de Interne va fi numit Victor Catană. Procuror general ar putea fi  Gheorghe Susarenco.

Vladimir Ţurcanu, PCRM

Conform legii, persoanele care ar ocupa aceste funcţii ar trebui să fie independente, pentru că sunt nişte structuri depolitizate. De unde eu pot să ştiu cine o să fie următorul procuror, director SIS sau ministru de Interne? Noi nu ne ocupăm cu vorbe sau discuţii, vom vedea la timpul respectiv cine va fi propus. Nu am nicio idee în legătură cu persoanele care vor ocupa respectivele funcţii.

Serafim Urechean, AMN

Profesionişti şi pregătiţi pentru a activa într-un stat de drept. Directorul SIS trebuie să slujească patriei, poporului, dar să nu stea la mâna cuiva, chiar dacă acea persoană are o funcţie înaltă în stat. Nu pot să numesc potenţiali candidaţi, pentru că ar fi suficient să numesc un nume de familie şi până-n seară vor fi turnate în capul său atâtea murdării, că nu s-ar spăla nici într-un an. Vom anunţa la momentul cuvenit.

Gh. Susarenco, ex-deputat

Să respecte legea. Aceste structuri de forţă sunt depolitizate. Chiar dacă ministrul este numit de un partid, acesta nu ar trebui să îndeplinească indicaţiile partidului, ci să respecte legea, aşa cum se practică în întreaga lume. Nu pot să comentez dacă voi fi numit la Interne sau în calitate de procuror general, pentru că nu am o propunere oficială.

Pentru conformitate, V.M. şi I.S.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. galina

    Intii de toate ministrul de intern trebue sà fie om responsabil si onest,simplu si natural, sà se iubeascà si sà se respecte pe sine si ca urmare pe altii.
    Sà nu fie un politic,astfel va vorbi mai putin si va fi mai mult folos social din el.
    Sà ignoreze cel mai important factor care distruge individualitatea :compromisul.
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *