Sondaj politic

Cum ar putea fi transformat postul public de televiziune, ca acesta să devină corect şi echidistant?

Dumitru Diacov, deputat PD

Cu Moldova 1 nu poate să se întâmple nimic, ci doar cu oamenii care lucrează acolo. Acestora ar trebui să li se trezească conştiinţa şi ar trebui să înţeleagă că nu se poate de lucrat aşa cum se lucrează. Dacă ei nu vor înţelege, atunci trebuie de făcut ceva. Cred că ar trebui schimbaţi, dacă nu înţeleg, însă este legea care trebuie respectată, pentru că noi nu suntem partide care fac abuzuri. Totuşi, perioada în care ei ar fi trebuit să înţeleagă şi să se schimbe s-a încheiat în seara de 29 spre 30 august.

Vitalia Pavlicenco, ex-deputat

Este o situaţie complicată pentru că, având statut de funcţionari publici, cei care conduc Moldova 1 sunt greu de schimbat. Totuşi, ar trebui schimbată mai întâi legislaţia, pentru ca aceasta să devină mai eficientă, iar partidele care preiau puterea să poată interveni. De asemenea, cred că AIE ar trebui să schimbe componenţa Curţii de Conturi şi s-o trimită la televiziune, pentru că am înţeles că sunt mari nereguli financiare acolo. În faţa unui dosar penal, cei care conduc televiziunea îşi vor schimba atitudinea.

Veaceslav Untilă, deputat AMN

Pentru a deveni un post de televiziune corect şi imparţial, la postul de televiziune Moldova 1 ar trebui să se schimbe mai întâi conducerea, dar şi atitudinea celora care lucrează acolo. Dacă nu vor dori să fie echidistanţi, îi vom impune să facă asta. Nu avem nimic împotrivă să dea şi părerea comuniştilor, însă acest lucru ar trebui să se producă într-un mod civilizat şi profesionist. Le vom rezolva pe toate, la timpul lor, pentru că încă mai avem timp.

Valentina Stratan, ex-deputat

Cei de la Moldova 1 ar trebui sa încerce să fie obiectivi, pentru că în toţi aceşti ani au fost o catastrofă. Deşi comuniştii nu au obţinut majoritatea, Moldova 1 continuă să se supună acestui partid. Cei care lucrează la Moldova 1 ar trebui să ia exemple de la alte posturi Tv care sunt profesioniste. Angajaţii, în special cei care conduc destinele televiziunii, ar trebui aleşi în urma unui concurs, iar CCA  ar trebui să monitorizeze corect activitatea postului public de televiziune şi nu superficial şi evaziv, cum a făcut până acum.

Gheorghe Susarenco, ex-deputat

Atunci când cineva lucrează anticonstituţional, când încalcă şi cele mai elementare norme legale şi morale, sau atunci când nu se pricepe la meseria pe care o exercită, trebuie schimbat din funcţie. Acest lucru se întâmplă în orice domeniu şi în orice ţară din lume, iar R. Moldova nu ar trebui să fie o excepţie. Cred, totuşi că, la prima etapă, trebuie de luptat cu PCRM prin metodele lor, pentru că altfel aceştia sunt foarte greu de învins.

Pentru conformitate, V.M.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lidia

    Ca sa nu visam,e necesar de organizat un amplu concurs monitorizat de profesionisti radio tv din lume.uite atunci va fi obiectiv.Cred ca sunt in Moldova buni profesionisti media,care ar da dovada de competente jurnalistice.e timpul schimbarilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *