Sondaj politic — vacanţa deputaţilor

Deputaţii pleacă în vacanţa de vară, pentru o lună şi jumătate (Decizia Parlamentului)

E mult, e puţin? Meritată, nemeritată, această vacanţă?

 

Gheorghe Grosu, pensionar

E foarte, foarte mult. Au pornit război între ei, au lăsat lucrurile baltă şi pleacă băieţii la mare, la munte, la nămol… «Ţara arde, da baba se piaptănă» – exact aşa şi este. Ce au făcut ei ca să plece la odihnă? Şi încă pe o lună şi jumătate, plătiţi din banii statului? Se adună de două ori pe săptămână la şedinţe şi atunci se ceartă. Timp de două zile nu se puteau înţelege pe care uşă să intre în Parlament. Da intraţi măcar şi pe fereastră, dar faceţi treabă. Ei trebuie să lucreze noaptea în comisii şi ziua în Parlament, dacă-i criză. Aşa, însă, ei se primblă prin Parlament şi, în rest, îşi caută de afaceri. Au promis marea şi sarea, dar ce au făcut? Statul s-a făcut una cu bandiţii şi mafia. Vom urmări ce se va întâmpla mai departe, dar ei nu merită acest concediu. E peste măsură de mult.

Tudor Căruntu, temporar neangajat

E de râs şi e de plâns. Care concediu, care merite? În aceeaşi săptămână ei recunosc că au foarte mult de lucru şi că nu au timp pentru concediu şi tot ei anunţă că pleacă în vacanţă pentru o lună şi jumătate. Nu două săptămâni, nu o lună, dar una şi jumătate. Ştiţi ce cred eu? Pur şi simplu, au înţeles că Alianţa e pe ducă şi îşi fac treburile lor, îşi mai pun la cale averile, afacerile, cred că pleacă să se pregătească şi de anticipate… S-ar putea ca AIE să mai ţină până în toamnă, până se întorc din concediu. Spre asta mergem. În tot cazul, vacanţa lor, în condiţii de haos total, e o nebunie. Dezastru în toate, sărăcie, incertitudine şi ei lasă totul baltă şi pleacă în vacanţă. Deşi, până la urmă, şi din prezenţa lor în Parlament tot aşa folos avem. Îi putred totul.

Roman Moscalic, academician

Care merite? R. Moldova este în dezastru. În afară de alegeri peste alegeri, nu s-a întâmplat nimic. E urât să vezi şi să înţelegi ceea ce vezi. În loc de soluţii şi decizii capitale – ceartă. Şedinţele Parlamentului s-au transformat în spectacole, Parlamentul – în arenă de reglare a conturilor. Ar trebui să urmeze şi altceva. Politicile sociale sunt la pământ, satul e la pământ, reformele – la pământ. Sunt profesor, academician, dar nu am avut posibilitatea să plec în vacanţă decât de două sau trei ori în viaţă. Am foarte mult de lucru. Credeţi că ei au mai puţin? Nu, pur şi simplu, lor li-i totuna dacă fac ceva sau nu. De firea mea sunt optimist. Sper că, în această vacanţă, ei vor avea timp de ajuns să se gândească nu doar la ei şi din toamnă să se apuce de lucru. Vreau să cred.

Elena Timuş, revizor

Pentru ei, probabil, o lună şi jumătate de concediu nu e mult, ei au cu ce, dar noi, cu salariile noastre, ce ne putem permite? Nu am avea nimic împotrivă dacă s-ar vedea ceva bun din urma lor. Dar nu se vede. Pentru lumea care i-a ales nu s-a făcut nimic. Au trecut doi ani şi noi nu am ieşit din alegeri. Se luptă între ei şi nu ştiu care-i mai mare, care-i mai bogat, care-i mai curat. ĂştIa-s oamenii care ne-au promis altfel de viaţă? Veniturile mici, pensiile mici, preţurile cresc, tarifele la servicii cresc, da ei pleacă în vacanţă şi vin la toamnă. Din octombrie intrăm în sezonul rece. Cine se gândeşte la lume? Vara, în loc să plecăm undeva la odihnă, noi adunăm un ban de rezervă ca, la iarnă, să putem achita serviciile. Ei, însă, îşi pot permite orice, pentru că, la noi, businessul e la putere.

Dumitru Iaţco, lăcătuş

După lege, trebuie să meargă la odihnă, dar o odihnă după merit. La noi, însă, cei de la putere se gândesc doar la ei. Au lefurile lor, vacanţele lor, care nu au nimic în comun cu ale noastre. Cum să pleci în vacanţă pe jumătate de vară, dacă eşti om de stat şi ştii că din urmă rămân o grămadă de lucruri nefăcute? Îi auzi vorbind de reforme, dar toate stau pe loc. E vară, la ţară lumea fierbe de lucru, ţăranul adună ceea ce creşte cu greu. Ce face cu roada mai departe? S-a făcut vreo lege ca ţăranului să-i fie mai uşor? Şi nu numai pentru ţărani. Eu nu am mai mers la mare din perioada sovietică. Cu 3000 de lei ce poţi face? Da ei se duc pe o lună şi jumătate. Toţi zic că-i criză, dar nu se duc în vacanţă pe 10 zile, pe două săptămâni, CI pe 6 săptămâni. Asta nu-i vacanţă, asta-i lux.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. vera

  Aerul proaspat nu incurca ,la nimeni, inainte de culcare, ca si dupa..!
  – Odihniti-va, baieti,poporul sarac are grija de voi: plateste amenzi ,pentru voi, in buget,facand tirguiala, pe marginile drumurilor,pe cand acei bogati,Agentii economici, cu autorizatii,care incalca normele ei, pun banii, pe venit – nedaclarat la stat,in buzunarul lor, imbogatindu-se treptat!
  Privelisti cu oameni-goliti si Agenti economisi-necinstiti, puteti vedea in adiacentul Pietei Municipale Centrale si pe teritoriul ei. Acei, care racpund de asa desfriu, nici nu-si bat capul! Bugetul statului ar fi mai “gras”, dar asa…ieste cum ieste,ce sa-i faci; voua tot’una va ajung bani,odihniti-va,intariti-va,, ca tare a-ti obosit, la umbra guvernarii leniniste, patrunsa de izul urinoterapiei – practicate!

 2. galina

  Primii ani de ITALIE duceam bogàtii in moldova, pentru ca intr’o zi sà ne intoarcem…un vintulet de tsap tsarap ne a dus toate bogàtiile in alte case,deaceea am hotàrit cà e bine asa…se tràeste unde se lucreazà…hotul ne a invàtat minte:):):)

  si nu e de crezut,dar cea mai frumoasà odihnà o avem in moldova…fàrà modernitatea si perfectiunile de aici…mintea devine ca la mitsà limpede si kiar dacà dai in vreo baligà te bucuri,cà e ceva deosebit…
  mergi discultà prin petre si ai cel mai bun masaj…dar de mincarea biologicà nici nu am cuvinte…asa o zamà si gust de pertruscà si marar nu gàsesti nicàeri…ouà proaspete le iai de sub gàinà si ai proteina cea mai pretioasà…o màmàligà fàcutà la lemne pe plità,are un gust deosebit…

  FRUMUSETEA E IN FELUL NOSTRU DE A VEDEA SI A FI

 3. galina

  :):):)
  Dà ceea ce nu ai – Alessandro Manzoni

  Aveţi grijă de problemele
  aproapelui tău.
  Luaţi la inima necazurile,
  nevoile celor din jurul dumneavoastră.
  Dà la alţii lumina pe care nu o ai,
  puterea pe care nu o ai,
  speranta care incà nu o simti
  încrederea de care esti lipsit
  Lumineazăi cu intunericul tàu
  Imbogàtestii cu sărăcia ta.
  Oferă un zâmbet
  Chind vrei să plângi.
  Produce seninătate
  de la tristeta care o ai in suflet.
  “Iatà, ceea ce nu am iţi dau.”
  Acesta este paradoxul.
  Vei observa că bucuria
  treptat,treptat va intră în tine,
  va invada fiinţa ta,
  vei avea exact in aceeas màsurà
  chint ai donat altora :):):)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *