Sondaj de opinii:
“Mormântul frăţesc” al AIE

Mihail Murzac, ex-viceministru al Culturii

Premierul a făcut o gafă mare cu declaraţia din 13 februarie. E clar că s-a săturat, pentru că jugul îl trage Guvernul… Executivul ar trebui să fie o echipă. Da, să fie Guvern de coaliţie, cu miniştri din toate partidele, dar decizia asupra candidaturilor trebuie să revină premierului. Râde lumea. Ministru la Mediu – cu studii în istorie, ministru la Construcţii – cu studii medicale, miniştri cu dosare… O revizie la guvernare trebuie făcută. Şi trebuie să lucreze justiţia. Altfel, degeaba se bat. Dacă vor înţelege acest lucru, la anticipate nu ajungem şi nici nu ne trebuiesc. Anticipatele sunt un mormânt frăţesc pentru Alianţă.

Arcadie Butnaru, pensionar

Alianţa trebuie păstrată. Dar fără tâlhari. Toţi tâlharii — daţi pe mâna legii, nu doar  Plahotniuc. Eu cred că Guvernul îşi face treaba. Nu chiar după cum ne-am dori, însă, dacă ei s-ar ajuta şi nu s-ar încurca unul pe altul, atunci şi lucrurile ar merge mai bine. Da aşa…, racul, broasca şi o ştiucă. Dacă au avut nişte probleme, trebuia să le discute între ei ca nişte oameni de stat, nu ca la piaţă. Ruşine. Ne vede lumea. Comuniştii vor alegeri. Credeţi că pentru noi? Alianţa trebuie păstrată…, trebuie de schimbat ce-i de schimbat – că, mă rog, o reparaţie nu strică, şi să mergem înainte, să ieşim în Europa.

Ion Plămădeală, şofer

Noi ar trebui să ne rugăm Duhului Sfânt să ne dea sănătate, viaţă în pace, să ne păzească de rele, pământul să rodească, oamenii să se iubească, iar pe cei de „sus”, să ne rugăm să-i lumineze ca să guverneze cu dreptate. Eu nu ştiu dacă ne trebuie alegeri, dar vreau să le spun lor să se întoarcă cu faţa la Dumnezeu. Dacă l-ar avea în suflet, nu ar sta cu gândul numai la bogăţii şi la mărire. Asta-i problema lor. Pentru asta se bat. Nu preţuiesc cât li s-a dat. Sunt lucruri murdare ceea cu ce se ocupă ei. Pe ei îi aşteaptă iadul, dacă nu vor înţelege ce fac. Se gândesc numai la ei. Şi au uitat pentru ce au fost aleşi.

Ludmila Buşilă, pensionar

Am 79 de ani. Am îndurat multe în viaţă. Am trecut prin război, foamete, deportări. 8 ani de Siberie şi până azi tot fără dreptate. Aud de milionari, miliardari. De unde au ei atâta avere? Vecinii mei nici nu se mai uită la televizor. Zic că toţi ar trebui împuşcaţi. I-am ales să facă dreptate, dar ei îs ca şi comuniştii. E jale. Comuniştii cer alegeri, dar alegerile nu schimbă nimic. Lumea-i tare încurcată şi tare supărată. Nu ne trebuie alegeri. Alianţa trebuie să rămână, iar Filat, Ghimpu şi Lupu să se adune, să schimbe ce au de schimbat şi pe cine au de schimbat şi să se gândească şi la noi, nu numai  la ei.

Gheorghe Oprea, artist plastic

Alegeri anticipate? Pe cine cu cine schimbăm? Dacă intrăm în alegeri, înseamnă că  2-3 ani, după alegeri, rămânem iar paralizaţi şi nu mai pupăm noi Europa… Dar eu nu am când. Eu am 67 de ani, vreau să văd şi altfel de viaţă. Filat, Lupu şi Ghimpu trebuie să lase teleshowurile la o parte, preşedintele Timofti să le mai strângă şuruburile, să discute ce au de discutat şi la treabă… Miniştrii, deputaţii, şefii de servicii care au dosare – cercetaţi, şi dacă se fac vinovaţi – judecaţi. Trebuie tăiat acum ca în carne vie. Moartea lui S. Paciu trebuie răscumpărată ca jertvă, altfel — la revedere, Europa.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *