[Sondaj] Cum credeţi, în acest an, 2013, vom afla mai multe decât până acum despre evenimentele din 7 aprilie 2009?

Constantin
Eu nu cred şi nici nu sper că vom afla alte detalii decât cele cunoscute până acum, deoarece majoritatea politică de atunci a fost implicată în acele evenimente. Chiar dacă, eventual, vom avea o nouă alianţă, AIE-3, oricum nu vor fi divulgări noi sau nu se vor spune lucruri concrete. Nimeni nu ne va spune exact ce a fost şi cum s-a întâmplat. Misterul continuă şi va continua să rămână mister. Toţi simulează investigarea acelor cazuri, dar, de fapt, aşteaptă să treacă timpul şi să fie date uitării durerile, suferinţa, chinurile.

Natalia
Nu cred să fie făcute publice prea multe detalii. Pentru noi, oamenii de rând, informaţiile au fost deja prezentate între ghilimele. Totul va rămâne în secret şi nimeni dintre cei de la guvernare nu va dori să spună ce s-a intâmplat exact, de la ce şi cum au pornit acele evenimente, cine se face vinovat de tortură, violenţă şi chiar de moarte de om. Totul depinde de cei de la guvernare. Dacă ei ar dori… În sufletele mai multor tineri sunt acumulate zeci de întrebări la care, se pare, nimeni nu mai aşteaptă răspunsuri.

Andrei
Totul e tulburat, confuz, e multă dezinformare. Detalii nu vom afla prea degrabă. Dacă vreţi detalii, căutaţi-i pe cei care au făcut revoluţia din 1989, în România. Ceea ce a fost la noi, pe 7 aprilie 2009, se pare că a fost o continuare a celor întâmplate atunci, peste Prut. Ni se spune că investigaţiile continuă, că au fost implicate anumite persoane, anumite organizaţii – nimic mai mult. Nu pot spune cât timp va trebui să treacă până vom afla esenţialul, dar trebuie să recunoaştem că pe dosarele intentate se aşază praful.

Pavel
Nu vom afla mare lucru, deoarece, în acest caz, interesele sunt prea mari, pentru ca noi, oamenii simpli, să aflăm adevărul care ne interesează atât de mult. Nu pot spune nici cine anume este vinovat, deoarece, la fel ca şi mulţi alţi cetăţeni, nu deţin suficientă informaţie. Vom putea afla ceva, poate, peste vreo 20 de ani, dacă ar fi să comparăm cu evenimentele din ‘89, din România, care sunt asemănătoare. Mai devreme, cei care sunt şi care ar putea veni la putere vor păstra tăcerea.

Stas
Întrebarea este foarte interesantă. Dacă e să fiu sincer, nu prea cred că vom afla prea multe despre cele întâmplate în aprilie 2009. Este ştiut că, acolo unde se fac jocuri politice cu implicarea mai multor forţe, adevărul rămâne camuflat pentru mult timp. Dacă, însă, sunt implicate şi partidele de la putere, nu prea ai ce aştepta. Detaliile reale, nu pseudo-detaliile, pe care le avem deja, le vom afla peste vreo 30 de ani, probabil. Deja au trecut 4 ani şi se cam uită multe despre acele evenimente, dar, peste 30 de ani, ce va fi? Totul va deveni istorie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *