SONDAJ

Vine iarna. Comuniştii vor alegeri anticipate. Dvs. ce vă doriţi?

Serghei Jereghi, vânzător de struguri
Lumea a pierdut încrederea în toți politicienii. Este un bardac. Am gândit că comuniștii îs răi și mă uit că democrații ăștia îs tot așa. La noi în țară trebuie un fel de dictatură democrată. Noi, moldovenii, am fost tot timpul sub dictatură și nu știm ce-nseamnă democrație. O să ies la vot, dar ce folos, schimbări n-o să fie. Fiecare o să voteze cu ai lor. Dar opoziția, dacă ar fi deșteaptă, i-ar lăsa pe ăștia să stea la putere 4 ani, și dacă n-o să facă nimic în acest răstimp, la viitoarele alegeri nu mai trec.

Vitalie Starciuc, angajat în străinătate
Alegerile anticipate trebuiau organizate mai cu cap, acum doi ani, ca să nu se ajungă la situația asta. Lumea-i sătulă, dar și pleacă mulți din Moldova. Degrabă n-o să aibă nici cine alege parlamentul. Dacă tot se fac alegeri, să fie ultimele deja. Dacă se vor înțelege democrații cu comuniștii, dar ei trebuie să se înțeleagă, o să fie și schimbări. Țările europene și Rusia se vor uita și ele la noi cu o față mai bună când vom avea un președinte ales de întreg poporul pe o perioadă stabilă de 4 ani.

Ludmila Vlas, pensionară
Avem niște așteptări teribile. Îi strașnic ce se întâmplă. Ne temem și știm că nu va fi nimic bun. Iată au scumpit gazul, cum o să-l plătesc dintr-o pensie de 600 de lei? Da medicamentele? Prin ceea ce fac, ei îi obligă pe oameni să-şi părăsească casele. Practic, vor să scape de noi. Nici nu se discută, nu voi mai ieși la vot, pentru că n-are rost. Pe cine să alegem? Am votat democrații, am sperat că se va schimba ceva, dar nu s-a întâmplat nimic. Acum nu știu pe cine să votez. Lumea-i dezamăgită.

Angela Furtună, pensionară
Îi dezastru în țară. În care an să așteptăm schimbări? Îi imposibil de trăit. Situația-i grea și nu știu care-i motivul. Ori că nu pot împărți posturile, ori scaunele, nu înțeleg. Îmi închipui că dacă se va alege președintele, se va schimba ceva. Să fie un șef sau să se unească măcar. Așa, racul, broasca și o știucă… Nu le reușește nimic. Eu îs de acord să se înțeleagă și cu dracul, pentru că s-a săturat lumea și de alegeri, și de cheltuieli. Decât bani pierduți, mai bine ar face ceva pentru noi.

Taisia Afteni, s. Ursoaia Nouă, r. Căuşeni
Vrem să avem mai puţine griji şi  probleme. Ne batem capul cum să avem de foc pentru iarnă, că nu avem nici cărbuni, nici lemne. Trebuie să intrăm în iarnă cu ceva de-ale gurii. Harmanele ne sunt goale, n-avem nimic pe dealuri pentru că a fost secetă. Pământurile ne sunt nearate, nesemănate. Dacă nu semănăm acum grâul, orzul, nici la anul n-o să avem nimic. Mai avem de strâns vreo 2 hectare de porumb. Este nevoie să munceşti. Of, avem atâtea mai importante decât alegerile. Nici nu ne gândim la ele.

Pentru conformitate, RdG

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. vlad

    Pai in acest caz PCRM (si Rusia) sunt vinovati ca nu vor sa lase armele jos pentru catva ani.
    Doar Rusia (pcrm) nu vor admite sa piarda Republica Moldova mai ales dupa ce au recastigat Ucraina.
    AIE va lua si la viitoarele alegeri majoritatea cu voturile moldovenilor din afara tari.

  2. Igor

    Oare va dori un “oarecare membru al aliantei” sa organizeze alegeri normale peste hotare? Contand pe faptul, ca peste 70 la suta au venit pentru PL, nu cred ca cineva mai spera macar la cateva procente. Din Russia vor veni, la jumate pentru PCRM. Atunci cine castiga? Evident, ca viitoarele eventualele alegeri, cu suportul, si sub “patronatul” executivului, vor fi organizate atat de “democratic”, incat la ambasade nici foi A4 nu vor fi puse la dispozitie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *