Pe bloguri şi reţele de socializare politicienii scriu despre…

… Transnistria şi AIE

292-ilascuIlie Ilaşcu:

L-aş întreba pe dl. Filat: câţi bani se varsă în bugetul R.Moldova după “permisiunea” de export a mărfurilor separatiştilor, cu ştampila vămii R.Moldova ? Şi tot eu vă răspund  –  0 lei. Ridicăm economia regimului mafiot de la Tiraspol, ca să poată să ne atace mai bine. În Codul Penal acest gest făcut de Filat se tratează ca “favorizarea clanurilor mafiote”.  Noi am cedat şi cu ce a venit ca răspuns Smirnov? Cu atacarea s. Corjova şi a şcolilor româneşti. Cea mai mare prostie pe care a facut-o Guvernul Filat este “anularea acestei asa zise blocade”. Acest “lux” nu şi l-au permis nici chiar comuniştiii. Ei au mers după principiul medicului, dacă nu poţi trata acuma, macar nu agrava situaţia. Am ajuns să le mulţumesc comuniştilor , că nu au semnat tratatul “Kozak”, că nu s-au aşezat la masa tratativelor cu criminalii de la Tiraspol.

Facebook/ilie ilascu

 

 

292-tanase… revoluţiile furate

Alexandru Tănase:

… Se zice că revoluţiile le fac eroii, iar roadele lor le culeg puşlamalele. Eu sunt de părerea că revoluţiile le fac tinerii, deoarece doar tinerilor le este caracteristic idealismul, sinceritatea şi spiritul de sacrificiu. La 18 ani nu există calcule politice, estimări ale unor eventuale avantaje şi riscuri. Despre puşlamale care culeg roadele, astăzi chiar nu vreau să vorbesc…
Gândindu-mă la “revoluţia twitter” din 7 aprilie 2009, m-am gândit la un singur lucru: noi, care am trăit pe propria piele experienţa “revoluţiilot furate” avem o obligaţie morală şi politică faţă de tinerii care, prin jertfa lor, au salvat şi de această dată ţara de întuneric şi ne-au redat nouă înşine sentimentul de demnitate umană. Să nu admitem să le fure şi lor cineva, propria lor revoluţie…

www.tanase.md

 

292-pavlicenco… Pasat şi justiţie

Vitalia Pavlicenco:

PUM, a plasat o reţea de panouri cu portretele preşedintelui PUM Valeriu Pasat, în perioada electorală, nu a declarat nici un fel de cheltuieli in rapoartele financiare prezentate Comisiei Electorale Centrale.
PNL a atacat hotărârea CEC în justiţie. Însă Curtea de Apel Chişinău i-a ingrădit PNL accesul la justiţie, emiţând o hotărâre nemotivată.
La 13 septembrie, Curtea Suprema de Justiţie a casat Hotărârea Curţii de Apel Chişinău, şi a remis cauza spre rejudecare, într-un alt complet de judecată.
Acum, în baza Hotărârii CSJ, Curtea de Apel Chişinău urmează să constate circumstanţele cauzei şi să depisteze, probabil, cine, totuşi, a finanţat Partidul Umanist din Moldova în campania electorală din 5 septembrie 2010.

www.pavlicenco.md

 

292-dodon… agricultură şi AIE

Igor Dodon:

Ceea ce urmărim în ultima perioadă de timp, însă, nu este altceva decât o mişcare în agonie a guvernării liberal-democrate. Aceasta încearcă să controleze creşterile de preţuri la produsele alimentare, în special la crupe, paste făinoase, făină, dar şi grâu, prin împuternicirea Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei de a monitoriza zilnic procesul de formare a preţurilor la produsele de prima necesitate. Reamintim că în articolele precedente am anticipat aceste creşteri. Mai mult ca atât, ministrul agriculturii a declarat pentru sursele media că, în scopul menţinerii preţului la grâul alimentar, s-a luat decizia de a distribui raioanelor ţării 15 mii tone grâu alimentar din rezerva de stat. De fapt această cantitate va fi epuizată în doar 2-3 săptămâni. Şi ce facem în continuare?

www.dodon.md

 

292-petrencu… petiţii şi eroi

Anatol Petrencu:

La 10 august 2010 am adresat din nume propriu, dar şi din numele lui Tudor Pânzari, un demers Prim Ministrului Vlad Filat, în care rugam cea mai înaltă autoritate în funcţie în R.Moldova să intervină pentru acest erou.
Nici dl Tudor Pânzari, nici subsemnatul, nu am primit nimic, nici de la dl Filat, nici de la unul din subalternii lui. În R. Moldova există o lege prin care autorităţile sunt obligate timp de o lună să dea răspuns petiţionarilor.
Împreună cu Tudor Pânzari, am mers la bancă şi am deschis un cont. Pentru a putea aduna câteva mii de lei cu ajutorul cărora  Tudor  Pânzari, erou al Războiului de pe Nistru, care şi-a pus viaţa în pericol pentru apărarea integrităţii R. Moldova, să-şi poată cumpăra o căsuţă cât de mică, să poată trăi omeneşte. Iată contul: Victoriabank, cont 22 33 12 99 08.

www.anatolpetrencu.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Marilia

    :D:D:D: In ziua ceea Filat s-a dus cu presa dupa el :D:D:DStiu ca la Serviciul de Presa a Parlamentului sunau ziaristii sa inbtree daca Presedintele Interimar a depus flori si daca dispun de foto sau video pentru a posta pe site-uri, Presedintele Parlamentului a depus flori impreuna cu tinerii liberali fara a anunta presa 🙂 In ceruri unde se odihneste Grigore Vieru nu este Cablu Sun Tv 😀 …ma rog…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *