Monica Macovei: Instabilitatea politică nu e bună şi nu recomandăm continuarea acesteia

Patru deputaţi PCRM, Alexandr Petcov, Ina Şupac, Zurab Todua şi Miron Găgăuz, membri ai Comitetului interparlamentar de cooperare R. Moldova-Uniunea Europeană, au votat împotriva rezoluţiei finale a reuniunii acestui comitet, desfăşurată la Chişinău în zilele de 25-26 noiembrie.

Votul de respingere a rezoluţiei a fost acordat după ce, în debutul şedinţei, deputaţii PCRM au cerut destituirea europarlamentarei române Monica Macovei din funcţia de şefă a delegaţiei Parlamentului European (PE) în cadrul acestui comitet, acuzând-o că ar fi admis intenţionat o greşeală de traducere într-o declaraţie a comitetului, din iunie 2011, prin care impasul prezidenţial de la Chişinău fusese calificat drept “criză constituţională”, şi nu drept “criză politică şi constituţională”.

“Am cerut o verificare a traducerii, secretariatul mi-a spus că e corectă, asta le-am transmis-o şi lor, aici, la Chişinău. Astfel, am făcut mai mult decât ar fi trebuit să fac în calitatea mea de preşedinte al acestei Delegaţii”, a explicat Monica Macovei.

“Cât priveşte atacul din debutul reuniunii, pot să vă spun că membrii delegaţiei europene, colegii mei din Parlamentul European, sunt şocaţi… Mai puţin eu, deoarece am o experienţă mai îndelungată cu tot felul de atacuri… Repet, sunt numită în funcţie de PE şi, în 2014, o să-mi închei mandatul acordat pe o durată de 5 ani. Mă mândresc cu el şi am încercat întotdeauna să realizăm lucruri bune. Amendamentele şi rezoluţiile pe care le-am iniţiat sunt legate de perspectivele integrării europene a R. Moldova”, a spus Monica Macovei pe marginea conflictului iniţiat de deputaţii PCRM.

Cu cât eşti mai bun acasă, în promovarea reformelor, cu atât primeşti mai mult din partea UE

Deputata PL Corina Fusu, co-preşedinta Comitetului interparlamentar din partea R. Moldova, susţine că “reprezentanţii PCRM au protestat, încercând să destabilizeze lucrările reuniunii, în pofida faptului că pe agenda forului erau incluse subiecte importante pentru R. Moldova, cum ar fi starea actuală a cooperării cu UE, reformele în R. Moldova, evenimente politice recente, relaţiile cu vecinii, reformele legislative, respectarea drepturilor omului şi anti-discriminarea, reforme în domeniul administraţiei publice, justiţiei, luptei împotriva corupţiei şi crimei organizate, procesul de negocieri asupra Acordului de Asociere, cooperarea regională R. Moldova şi PE, pregătirea pentru iniţierea negocierilor privind Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător”. Cât despre votul negativ al colegilor săi din Parlamentul de la Chişinău, Corina Fusu a spus că, la final, cei patru deputaţi comunişti au votat împotriva Rezoluţiei care, de fapt, conţinea amendamente propuse de dânşii, pe care, tot ei, în cadrul dezbaterilor, le-au susţinut unanim.

În pofida voturilor “contra” ale celor 4 reprezentanţi ai PCRM, rezoluţia reuniunii a fost votată cu o majoritate de 12 voturi ale parlamentarilor din R. Moldova şi din PE. “Recomandările se referă la continuarea reformelor şi a procesului de finalizare a acordului de asociere, la tratatul de liber schimb, la alte acţiuni care trebuie să continue, la soluţionarea problemelor din regiunea transnistreană, la relaţiile cu vecinii, la relaţile cu UE”, a spus pentru presă Monica Macovei.

Europarlamentara a mai precizat că, în urmă cu un an şi jumătate, a fost lansat principiul ca fiecare ţară din Est să fie tratată pe baza meritelor sale, şi nu la pachet. “Am obţinut acest lucru. În documentele de politici ale UE privind vecinătatea şi parteneriatul estic, vom regăsi principiul pe care îl regăsim şi în recomandările noastre – cu cât faci mai mult, cu cât eşti mai bun acasă în promovarea reformelor, cu atât primeşti mai mult din partea UE, inclusiv sprijin financiar pe anumite proiecte. Cu cât avansează reformele, cu atât mai mulţi bani vin, dar şi suport politic din partea UE”, a spus Monica Macovei.

“Intraţi într-o cameră, staţi două zile şi trei nopţi şi nu ieşiţi de acolo decât atunci când aveţi o soluţie…”

În contextul crizei constituţionale şi în legătură cu faptul că nu s-a reuşit alegerea preşedintelui, europarlamentara a amintit că “populaţia R. Moldova a votat pentru reforme europene. Orice alt aranjament politic contravine dorinţei electoratului care a determinat această majoritate parlamentară. Instabilitate politică înseamnă oprirea reformelor, or, în campanii electorale, când politicienii sunt interesaţi de altceva decât de reforme, e greu să demonstrezi că te ocupi de reforme. Instabilitatea politică nu e bună şi noi nu recomandăm ca aceasta să continue. Nu recomandăm alegeri anticipate. Prin seriozitatea politicienilor din R. Moldova, printr-un dialog permanent, această problemă ar trebui soluţionată în mod constituţional”.

Pe parcursul celor două zile ale reuniunii, şefa delegaţiei parlamentarilor europeni le-a sugerat politicienilor de la Chişinău: “Intraţi într-o cameră, staţi două zile şi trei nopţi şi nu ieşiţi de acolo decât atunci când aveţi o soluţie pe care să o comunicaţi opiniei publice din R. Moldova şi din întreaga lume”, precizând că “e nevoie de coeziune, şi nu de declaraţii contradictorii. Sper că politicieni înţeleg acest lcuru, dacă într-adevăr servesc poporul. Nu pot indica un termen estimativ, deoarece e o problemă de politică internă, dar noi vrem ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Mai mult, de la alegeri încoace tot urmărim ce se întâmplă la acest subiect în R. Moldova. Opţiunea populaţiei este continuarea reformelor, şi noi, în măsura în care putem, sprijinim acest lucru. O criză politică nu este bună. Şi anul trecut am avut alegeri anticipate, la fel din cauza incapacităţii clasei politice de a alege un preşedinte”, a spus Monica Macovei, subliniind că R. Moldova este în continuare exemplul de succes din Parteneriatul Estic.

Solicitată de ZdG să se refere la apropiatele alegeri din stânga Nistrului şi la eventualele şanse de soluţionare a conflictului transnistrean, Monica Macovei a declarat că structurile europene mizează pe succesul negocierilor în format 5 plus 2, care au loc în aceste zile la Vilnius. “Aşa cum am mai spus în mai multe documente ale PE, este necesară retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul regiunii transnistrene. Pot fi aduse forţe poliţieneşti, dacă se consideră necesar, pentru păstratea ordinii publice, dar asta înseamnă forţe civile, nu militare şi, desigur, cu păstrarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova. Acestea sunt coordonatele în care încurajăm soluţionarea acestui conflict”, a declarat Monica Macovei pentru ZdG.

Întrebată despre cele mai complicate probleme pe care R. Moldova ar trebui să se grăbească să le soluţioneze, parlamentara europeană a declarat: “Din experienţa mea, vă spun că ceea ce e mai greu de realizat ar trebui demarat de la început. Pentru că e mai greu şi pentru că îţi va lua mai mult timp. Lupta cu corupţia şi crima organizată, dar şi reforma justiţiei… De altfel, dacă nu eliminăm corupţia din justiţie, aplicând măsuri drastice, vom vedea că nu putem avansa prea mult ca societate. Litigii de orice fel ajung în justiţie, şi cu judecători corupţi nu se reuşeşte nimic. Degeaba îi pregăteşti, degeaba investeşti bani în tot felul de conferinţe, deoarece toate soluţiile vor fi afectate din cauza corupţiei, dacă aceasta nu va fi eradicată”.

A.G.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. ilie

  1. Magistratul, mai mult decât oricare alt funcţionar al statului, trebuie să dea socoteală, pentru modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile sale profesionale – şi aceasta, fiindcă însăşi existenţa statului de drept depinde, în ultimă instanţă, de modul în care fiecare magistrat îşi îndeplineşte atribuţiile profesionale.
  Numai într-un stat totalitar, în care nu există drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, ci doar „dreptul celui mai tare”, se poate întâmpla ca infracţiunile comise de magistraţi în activitatea lor profesională să rămână nesancţionate.
  Magistraţii sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea strict în limitele legii, indiferent de ordinele ce le-ar fi transmise de fortele politice sau diverşii lor şefi pentru ca au salarii foarte nesimtite.
  Daca magistratii actuali nu au responsabilitate pentru ce fac, de ce mai condamnam criminalii, hotii, accidentele de circulatie si altele.
  De ce mai avem nevoie de magistrati? Si nu ne intoarcem la “batranii satului” care nu pot primi ordine de la case de avocatura sau forte politice.
  ,,Unde s-au evaporat noţiunile de care acesti judecatorii se prevaleaza zilnic în sala de judecată: corectitudine, moralitate, demnitate, onoare, profesionalism, bună-credinţă , etc.?
  Ştiu că acesti judecatorii beneficiaza de inamovibilitate, ştiu că nu răspund decât în faţa propriei conştiinţe (daca mai au) şi mai târziu în faţa lui Dumnezeu………..
  ,Din punctul meu de vedere sunt convins (dupa trei ani de procese pentru drepturile mele salariale) ca cel mai periculos component antisocial este judecatorul care incalca legea, adica judecatorul infractor, in care sunt unite infractorul care nu respecta nici o lege cu puterea nelimitata si lipsa de responsabilitate a acestuia, caci unul ca asta iti ia libertatea sau agoniseala de o viata din varf de pix si o da la infractori intr-o clipa fara motiv si contra legii deoarece potrivit legislatiei actuale, nu pateste nimic.
  In Slatina si Craiova ,,omul cu bani de la Alro Slatina prin intermediul Ministrului Justitiei Marian Catalin Predoiu pe care il plateste cu 20.000 euro/luna prin firma de avocatura Zamfirescu Racotii & PREDOIU, (consultanta pe care eu o numesc ,,SPAGA”) a impus Tribunalului Olt si Curti de Apel Craiova un sistem judiciar aservit pentru a domni peste lege, sfidand regulile democratiei si face totul exercitand trafic de influenta pentru a apara infractorii de la Alro Slatina pentru a nu imi acorda drepturile salariale prevazute in CCM la concedierea ilegala.
  Acumularea, în timpul atator proceselor, a unui număr atât de mare de încălcări ale legii sugerează întrebarea firească privitoare la cauza lor. Pură incompetenţă, părtinire ,, SPAGA “ corupţie sau trafic de influenta?
  Acum imi dau seama cata dreptate avea Presedintele Romaniei cand a afirmat ca ,,justitia a facut mult rau Romaniei” pentru ca ,, magistratii nu sunt obligati sa dea socoteala nimanui”si repet ca ,,noi vom fi obligati sa ne facem dreptate cu parul, s-a afle lumea cum se judeca la Cutrea de Apel Craiova.”
  Judecatorii si procurorii sunt singurii care nu au nici un fel de răspundere pentru proasta gestionare a activităţii lor. Statul roman nu poate accepta la nesfârşit sa tot plătească incompetenta sau corupţia infractorilor in roba”.
  Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea judecătorilor şi procurorilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinta. In Romania justitia e mana in mana cu hotii si criminalii. De aceea cu permisiunea dumneavoastra voi face publice toate deciziile strambe date de aceasta instanta.
  Judecatori in doasarele cu Alro Slatina devin infractori pentru ca solutia se impune prin amenintari si spaga data de ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani” de la Alro care are relatii in cele mai inalte sfere ale puterii (inclusiv la minisrul Justitiei Catalin Predoiu) dand solutii de la Hotelul Bulevard Prestige proprietatea domniei sale iar magistratii se straduiesc sa le motiveze cu călcarea în picioare a standardului de excelenţă etică specifică statutului de magistrat acceptand tainul dupa care pronunta Solutia.

 2. ALSACIANUL

  Dragi prieteni,
  Vreau sa atrag atentia Dvs. la un lucru foarte important: O MARE MINCIUNA a GUVERNULUI DIN RM:
  referitor la aderarea RM la Uniunea Europeana /UE/. Toate partidele politice proclama in programele lor ca ultim scop Integrarea in Uniunea Europeana. Dar ce inseama «integrare» , acest cuvânt nebulos ?
  1.
  Pentru a ADERA la UE este nevoie de parcurs un drum lung si anevoios de ajustare a legilsatiei nationale
  la standardele UE si o puternica vointa politica. Reforme in justitie, procuratura, politie, etc.
  Ati vazut ceva transformari in ultimii 2 ani ?

  2.
  Ministrul de Extene Leanka negociaza acum un ACORD de ASOCIERE, deci, atentie, de ASOCIERE,
  si nu de ADERARE. Si nici acest Acord de Asociere inca nu a fost semnat !
  Mai ramân multe capitole deschise.
  Un acord de Asociare inseamna niste relatii privilegiate si nimic mai mult.
  Nici nu este vorba de aderarea RM la UE in acest secol !

  textul in franceza sau engleza:
  http://eeas.europa.eu/moldova/assoagreement/index_fr.htm
  http://ec.europa.eu/europeaid/where/neighbourhood/country-cooperation/moldova/moldova_fr.htm

  3.
  trdaucere din franceza:
  «Acordul de Asociere POATE fi prevazut totodata ca un calendar de reforme pentru Moldova,
  axat pe un program complet de APROPIERE reglementara, in jurul caruia partenerii asistând Moldova,
  vor putea sa se alinieze si sa concentreze asistenta lor.
  originalul:
  «L’Accord d’Association peut aussi être envisagé comme un calendrier de réformes pour la Moldavie,
  axé sur un programme complet de rapprochement réglementaire, autour duquel les partenaires
  assistant la Moldavie pourront s’aligner et centrer leur assistance “.
  http://eeas.europa.eu/moldova/assoagreement/index_fr.htm

  DECI RETINETI: ESTE VORBA DE O =====APROPIERE=======
  SI NIMIC MAI MULT !

  4.
  Un exemplu cu Marocul, tara din Africa de Nord:
  Marocul a semnat un Acord de Asociere cu UE in 2000.
  Azi, suntem in 2011, si nici nu se pune problema aderarii Marocului la UE.

  DECI TOATE ACEASTA PUBLICITATE CU INTEGRAREA /ADERAREA / EUROPEANA ESTE O MARE MINCIUNA PENTRU CEI PROSTI SI CREDULI, UN SLOGAN POPULIST PENTRU A ATRAGE VOTURI.
  5.
  priviti harta extinderii UE:
  Rep. Moldova ramâne mereu «o zona alba». Nici nu intra in calculele lor de aderare !
  http://ec.europa.eu/enlargement/potential-candidates/index_ro.htm

  ASA CA TOATA DIPLOMATIA MOLDAVA PE LA PARIS ARGINTAREASCA
  SAU LA CHISINAU POPEASCA ESTE DE DOI BANI, CU AERE DE MARI DESTEPTI,
  IAR REALITATEA ESTE ALTA: O MINCIUNA SFRUNTATA !
  6.
  RAMANE ATUNCI INTREBAREA:
  CARE ESTE DRUMUL CEL MAI SCURT PENTRU A NE VEDEA TOTUSI IN UE ?

  PENTRU A NU MAI REPETA DE MII DE ORI SLOGANUL -ROMANIA MARE -,

  oare ce ne propune Lavrov, Filat si toti Vladimirii ruso-ortodocsi ?
  Da, exact: adrerarea la o alta Uniune-
  cea ASIATICA.
  Deci sa fim mai aproape de Siberia si lacul Baikal,
  decât de Europa de peste Prutul nostru !

 3. romanu

  Astazi, se lanseaza oficial blogul http://www.moralist.haipa.ro

  Dupa lansarea oficiala a radio Chisinau, a venit timpul lansarii oficiale a BLOGULUI ROMANILOR DE PRETUTINDENI

  Prin acesta vom redestepta constiinta nationala romana si vom putea pune la punct planul pentru NOUA ROMANIE

 4. ilie

  Nu mai aparati infractorii in roba care nu renunta la slariile nesimtite.

  Magistratul, mai mult decât oricare alt funcţionar al statului, trebuie să dea socoteală, pentru modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile sale profesionale – şi aceasta, fiindcă însăşi existenţa statului de drept depinde, în ultimă instanţă, de modul în care fiecare magistrat îşi îndeplineşte atribuţiile profesionale.
  Numai într-un stat totalitar, în care nu există drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, ci doar „dreptul celui mai tare”, se poate întâmpla ca infracţiunile comise de magistraţi în activitatea lor profesională să rămână nesancţionate.
  Magistraţii sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea strict în limitele legii, indiferent de ordinele ce le-ar fi transmise de fortele politice sau diverşii lor şefi pentru ca au salarii foarte nesimtite.
  Daca magistratii actuali nu au responsabilitate pentru ce fac, de ce mai condamnam criminalii, hotii, accidentele de circulatie si altele.
  De ce mai avem nevoie de magistrati? Si nu ne intoarcem la “batranii satului” care nu pot primi ordine de la case de avocatura sau forte politice.
  ,,Unde s-au evaporat noţiunile de care acesti judecatorii se prevaleaza zilnic în sala de judecată: corectitudine, moralitate, demnitate, onoare, profesionalism, bună-credinţă , etc.?
  Ştiu că acesti judecatorii beneficiaza de inamovibilitate, ştiu că nu răspund decât în faţa propriei conştiinţe (daca mai au) şi mai târziu în faţa lui Dumnezeu………..
  ,Din punctul meu de vedere sunt convins (dupa trei ani de procese pentru drepturile mele salariale) ca cel mai periculos component antisocial este judecatorul care incalca legea, adica judecatorul infractor, in care sunt unite infractorul care nu respecta nici o lege cu puterea nelimitata si lipsa de responsabilitate a acestuia, caci unul ca asta iti ia libertatea sau agoniseala de o viata din varf de pix si o da la infractori intr-o clipa fara motiv si contra legii deoarece potrivit legislatiei actuale, nu pateste nimic.
  In Slatina si Craiova ,,omul cu bani de la Alro Slatina prin intermediul Ministrului Justitiei Marian Catalin Predoiu pe care il plateste cu 20.000 euro/luna prin firma de avocatura Zamfirescu Racotii & PREDOIU, (consultanta pe care eu o numesc ,,SPAGA”) a impus Tribunalului Olt si Curti de Apel Craiova un sistem judiciar aservit pentru a domni peste lege, sfidand regulile democratiei si face totul exercitand trafic de influenta pentru a apara infractorii de la Alro Slatina pentru a nu imi acorda drepturile salariale prevazute in CCM la concedierea ilegala.
  Acumularea, în timpul atator proceselor, a unui număr atât de mare de încălcări ale legii sugerează întrebarea firească privitoare la cauza lor. Pură incompetenţă, părtinire ,, SPAGA “ corupţie sau trafic de influenta?
  Acum imi dau seama cata dreptate avea Presedintele Romaniei cand a afirmat ca ,,justitia a facut mult rau Romaniei” pentru ca ,, magistratii nu sunt obligati sa dea socoteala nimanui”si repet ca ,,noi vom fi obligati sa ne facem dreptate cu parul, s-a afle lumea cum se judeca la Cutrea de Apel Craiova.”
  Judecatorii si procurorii sunt singurii care nu au nici un fel de răspundere pentru proasta gestionare a activităţii lor. Statul roman nu poate accepta la nesfârşit sa tot plătească incompetenta sau corupţia infractorilor in roba”.
  Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea judecătorilor şi procurorilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinta. In Romania justitia e mana in mana cu hotii si criminalii. De aceea cu permisiunea dumneavoastra voi face publice toate deciziile strambe date de aceasta instanta.
  Judecatori in doasarele cu Alro Slatina devin infractori pentru ca solutia se impune prin amenintari si spaga data de ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani” de la Alro care are relatii in cele mai inalte sfere ale puterii (inclusiv la minisrul Justitiei Catalin Predoiu) dand solutii de la Hotelul Bulevard Prestige proprietatea domniei sale iar magistratii se straduiesc sa le motiveze cu călcarea în picioare a standardului de excelenţă etică specifică statutului de magistrat acceptand tainul dupa care pronunta Solutia.
  Iata un infractor in roba<

  PETITIE

  Subsemnatul Vasile Ilie, domiciliat în localitatea Slatina, str. Primăverii, nr.16, bloc FA11, se. 5, etj. 2, ap. 9, jud. Olt, mă adresez dumneavoastra DomnulePresedinte TRAIAN BASESCU, facând apel la calitatea dumneavoastră de garanţ al respectării şi aplicării Legii în România, respectos rugandu-va să binevoiţi a indreprinde toate demersurile necesare pentru repararea nedreptăţii flagrante ale cărei victima sunt.
  In Romania justitia e mana in mana cu hotii si criminalii.
  Magistratul, mai mult decât oricare alt funcţionar al statului, trebuie să dea socoteală, pentru modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile sale profesionale – şi aceasta, fiindcă însăşi existenţa statului de drept depinde, în ultimă instanţă, de modul în care fiecare magistrat îşi îndeplineşte atribuţiile profesionale.
  Numai într-un stat totalitar, în care nu există drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, ci doar „dreptul celui mai tare”, se poate întâmpla ca infracţiunile comise de magistraţi în activitatea lor profesională să rămână nesancţionate, invocându-se un pretins drept al acestora de a adopta liber soluţia.
  A vorbi de un drept al magistratului de a adopta „liber” soluţia înseamnă a nesocoti Constituţia, care prevede explicit, în art.16 alin.2, că „Nimeni nu este mai presus de lege” – ceea ce înseamnă, în definitiv, că orice activitate profesională, inclusiv cea a magistraţilor, trebuie să se desfăşoare în deplină concordanţă cu legea.
  Cât priveşte dispoziţia înscrisă în art.124 din Constituţie, potrivit căreia „magistraţii sunt independenţi”, aceasta stabileşte doar o obligaţie a magistraţilor, de natură să reafirme ideea supremaţiei legii.
  Conform acestei dispoziţii, magistraţii sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea strict în limitele legii, indiferent de ordinele ce le-ar fi transmise de fortele politice sau diverşii lor şefi.
  In Slatina ,,omul cu bani de la Alro” prin intermediul Ministrului Justitiei a impus un sistem judiciar aservit si face totul pentru a tine in streang beregata magistratilor pentru a domni peste lege, sfidand regulile democratiei.
  Stopati odata batjocura la care suntem supusi de catre judecatori care protejeaza mari mafioti si devalizatori ai economiei romanesti. Investigatii magistraţi si nu-i mai lasati in în mâinile colegilor de breaslă, care s-au dovedit a fi complici cu infractorii în robe?

  Si daca imi spuneti ca nu-i asa, uitati-va dosarele: 13.804/311/2010; 267/311/2011 si 5214/311.2011
  Ca urmare a memoriului inregistrat sub nr. 1881/VII/1/2010, din data de 07.12.2010, la Parcetul de pe langa Curtea de Apel Craiova, acesta a fost transmis si inregistrat la Parchetului de pe langa Tribunalul Olt sub nr. 1029/II/2/2010, din data de 15.12.2010 si comunicat Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina ce formeaza obiectul Dosarului penal nr. 13.804/311/2010, judecat de judecatorul Dumitrescu Paulica.
  Acest judecator isi bate joc de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova care a dispus rejudecarea cauzei ce formeaza Dosarul 13.804/311/2010.
  De la cine primit ordin judecatorul Dumitrescu Paulica s-a incalce legea si s-a apere infractorii de la Alro Slatina?. De la deputatul PD-L Daniel Barbulescu sponsorizat de ,,baiatul destept” de la Alro Slatina cu 200.000 euro, de la Casa de avocatura Zamfirescu, RACOTII & Predoiu ( a domnului Catalin Predoiu Ministru al Justitiei) sau de la Casa de avocatura STOICA & Asociatii ( socrul dl. Catalin Predoiu ) pentru a judeca stramb, fara a studia dosarele, fara audierea inculpatilor, martorilor si fara aciti acuzatiile si verifica probele certe ce se regasesc in dosare?.
  Din Indiscretul de Oltenia – Bani pentru asociaţia Andrei Bărbulescu
  ( ,, Aproape 200.000 de euro au intrat în contul asociaţiei “Slatina pe Mâini Bune”, a soţiei deputatului PD-L Daniel Bărbulescu, cont deţinut la o sucursală din Bucureşti”……………………..),
  Ce spaga a primit acest judecator de se comporta astfel? De la Presedintele de sindicat Popescu Constantin am aflat ca spaga pe care o da Directorul General Dobra Gheorghe la judecatori si procurorii este de 200.000 lei/cauza, fiind confirmata si de Cons. Jur. Calin Eugen pe holul Curti de Apel Craiova.
  Orice judecator in doasare cu Alro Slatina devine infractor pentru ca solutia se impune prin amenintari si spaga de ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani” de la Alro cu relatii in cele mai inalte sfere ale puterii (inclusiv la minisrul Justitiei Catalin Predoiu) dand solutii de la Hotelul Bulevard Prestige proprietatea domniei sale iar magistratii se straduiesc sa le motiveze.
  Cercetarea judecatoreasca efectuata de judecatorul (fost Procuror) Dumitrescu Paulica in Dosarul penal 13.804/311/2010, s-a desfasurat intr-o maniera incalificabila, care ridica mari semne de intrebare asupra competentei si onestitatii domniei sale.
  In dosarul 13.804/311/2010, pentru data de 17.01.2011, se solicita Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina dosarul nr.932/P/2010, insa Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina in loc sa trimita dosarul solicitat, ataseaza la adresa Judecatoriei Slatina dosarul 959/P/2010, in care eu trebuia s-a ma judec cu numitul Stan Ion Marian din Valea Mare, judetul Olt, in loc de conducerea Alro Slatina.
  Mentionez ca Presedintele Romaniei Traian Basescu s-a prezentat la interogatoriu, iar inculpatii din Conducerea Alro Slatina, rezolva toate cauzele chemand autoritatile la ei.
  Se impunea pentru argumentele dezvoltate in rejudecare ( in acest stadiu al procedurii, existand suficiente indicii intemeiate pe elemente noi, si pe realitatea ca inculpatii nu au fost audiatii) in toate dosarele, nu numai in dosarul penal nr.13.804/311/2010 si dosarul penal nr.5214/311/2011, sa fie audiati inculpatii:
  1. Dragos Adrian Voncu Director Juridic;
  2. Dobra Gheorghe Director General;
  3. Popescu Constantin- Presedintele Sindicatului ALUMINUSTUL ;
  4. Papa Ioan – Presedintele Sindicatului LIBER ALRO, si martorii.
  1. . DRAGHIA ION – Presedintele Sindicatului ALPRODUCT, care sa fie citat la unitatea SC ALRO SA Str. Pitestii nr.116, Slatina, Judetul Olt,;
  2. IOAN ION – Presedintele Sindicatului SOLIDARITATEA care sa fie citat la unitatea SC ALRO SA Str. Pitestii nr.116, Slatina, Judetul Olt,
  3. OPRESCU CRISTIAN, initiatorul Contractelor de Protectie Sociala sa fie citat la AGENTIA ATLAS str. Victoriei nr. 1, Slatina, Judetul Olt.
  In sedinta publica din data de 17.01.2011,(vezi copia de pe caietul grefierului de sedinta) judecatorul Dumitrscu Paulica in prezenta procurorului Pavel Marinel – Corneliu din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina, m-a intrebat:
  ce poate sa faca domnia sa la memoriul formulat de mine ? si dispune amanarea cauzei pe data de 21.02. 2011, recomandandu-mi sa imi caut un aparator insa Incheierea de sedinta dumnealui o motiveaza astfel:
  – (pune in discutie amanarea cauzei avand in vedere lipsa de procedura cu intimatul (Conducerea Alro Slatina) si lipsa dosarului penal nr 932/P/2010 si ca in baza art.67 si 320 alin. 4 Cod de procedura penala incuviinteaza proba cu inscrisuri.)
  In Slatina nu se poate angaja un avocat impotriva unui procuror sau judecator care incalca legea.
  Am discutat despre aceasta cauza cu mai multi avocati care au ras de mine si mi-au sugerat ca in sedinta publica din data de 21.02.2011, sa il indrum pe dl. Judecator Dumitrscu Paulica catre CSM sa intrebe cand se mai da examen pentru ocuparea unui loc de magistrat.
  In sedinta publica din data de 21.02.2011, inainte de aparitia completului de judecata legal constituit am verificat dosarul si am constatat ca:
  – nu a fost indeplinita procedura de citare a partilor;
  – nu a fost adus dosarul de urmarire penala nr. 932/P/2010,
  – Concliziile mele scrise depuse la registatura Judecatoriei Slatina in data de 16;02.2011, inregistrate sub nr.82 nu sunt la dosar.
  Grefiera sustine ca nu stie nimic de aceste ,, CONCLUZII SCRISE” pentru ca a fost in Concediu de Odihna si poate le-a primit colega care i-a tinut locul, si m-a sfatuit sa merg la registratura.
  Am mers la registratura unde s-a verificat acuzatiile mele si mi-au spus ca s-a ma intamplat astfel de cazuri si s-au rezolvat atratandu-i judecatorului in sedinta publica ca aceste acte sunt inregistrate si nu au aparut la dosarul cauzei.
  In fata completului de judecata legal constituit ( in sala de judecata nu a mai fost public – sala fiind goala) din judecatorul Dumitrscu Paulica si procurorul Pavel Marinel – Corneliu din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina am invederat faptul ca eu am depus ,,CONCLUZII SCRISE” si alte inscrisuri in data de 16.02.2011, inregistrate la registratura Judecatoriei Slatina sub nr. 82 si ca aceste acte nu sunt la dosar, la care Judecatorul Dumitrscu Paulica a ras si m-a ma intreabat unde am lucrat, imi interzice sa imi sustin apararea pe motiv ca nu a aparut dosarul de urmarire penala nr. 932/P/2010, ca ulterior s-a aflu ca cauza mea a fost judecata, respingand ca inadmisibila plangerea mea.
  Din consultarea Dosarului la Tribunalul Olt am observat ca in loc de dosarul de urmarire penala apare un bordrou de corespondenta (fila 43).
  Este evident că, Ministerul Public, în temeiul calităţii ce decurge din dispoziţia constituţională, avea obligaţia de a dispune măsurile legale pentru restabilirea ordinii de drept încălcate.
  Ca atare, în această materie, Ministerul Public avea calitate procesuală activă pentru a promova o acţiune în constatarea nulităţii actelor false pe care le-am invocat, când nu s-a putut pune în mişcare acţiunea penală.
  Procurorul Irina Serban si Pavel Marinel – Corneliu pentru ,,spaga „( 200.000 lei) primita apreciem noi, prin ordonanta pe care o da ascunde actele false, nu audiaza inculpatii de frica ca acestia nu stiu carte ca Sandu Anghel zis Bercea Mondialul desi presedinti de sindicat au facut facultatea la FF.

  II. Ca urmare a memoriului inregistrat sub nr.345.384, din data de 14.03.2011, la Directia Generala Anticoruptie a Ministerului de Interne, acesta a fost transmisa si inregistrata la Parchetului de pe langa Tribunalul Olt sub nr. 309/VIII/1/ din data de 05.04.2011 si comunicat Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina sub nr. 11.211/VIII/1/2011, ce formeaza obiectul Dosarului penal nr. 5214/311/2011.
  In dosarul 5214/311/2011, situatia se repeta ca in dosarul penal 13.804/311/2010, fiind judecat tot de Judecatorul Dumitrescu Paulica care de aceasta data, am crezut ca este subordonatul avocatului ales de Alro Slatina Corneliu Gogoneata
  In sedinta publica din data de 20.06.2011, inainte de aparitia completului de judecata legal constituit am verificat dosarul si am constatat ca:
  – nu a fost indeplinita procedura de citare a partilor;
  – nu a fost adus dosarul de urmarire penala nr. 932/P/2010,
  In Incheierea din data de 30.05.2011, se cere Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina dosarul nr. 343/P/2010, in locul dosarului penal nr.932/P/2010 ( fila 77 din dasarul nr. 5214/311/2011), procedura identica ca in dosarul penal nr. 13.804/311/2010, pentru nesolutionarea cauzei.
  Acest judecator isi bate joc si de DNA care a trimes spre competenta solutionare memoriul meu Parchetului de pe langa Tribunalul Olt inregistrat sub sub nr. 309/VIII/1/ din data de 05.04.2011 si comunicat Parchetului de pe langa Judecatoria Slatina sub nr. 11.211/VIII/1/2011, ce formeaza obiectul Dosarului penal nr. 5214/311/2011.
  Acest judecator nu are nici un pic de jenă, se crede cu mâna în miere (200.000 lei/proces) şi are tupeul jegos să si-o linga, în faţa mea, punand taxe judiciare de timbru 250 lei pentru o cauza pe care a aruncat-o la cosul de gunoi inainte de a fi judecata?.
  Daca din data de 30.05.2011 si pana in data de 20.06.2011, nu apare dosarul penal nr.932/P/2010, deoarece la parchet se cere alt dosar, situatia se rezolva in 30 de minute cand faimosul judecator Dumitrescu Paulica la indicatiile avocatului ales de Alro Slatina gaseste pe loc solutia:
  1. trimete jandarmul din sala de judecata la arhiva sa vina cu dosarul penal nr. 932/P/2010.
  2. Dupa aproximativ 30 de minute la insistenta aceluiasi avocat iese din sala de judecata si cere exprpres jandarmului din camera alaturata s-a i se aduca ceva dosare din arhiva, care sosesc si nimeni nu are dreptul sa se uite pe ele.
  3. Cauza se judeca in trei minute si ramane in pronuntare fara ca judecatorul sa deschida vreun dosar.
  Imi mentin parerea ca solutia se stia cu multe zile inainte de judecata fiind data pe ,,spaga” si judecata nu a fost decat un circ penibil (orcine este interesat ii pot pune la dispozitie inregistrarea audio pe telefon a acestui proces).
  Voi pastra in continuare o decenţă politicoasă a limbajului, chiar daca mă credeţi idiot, cretin sau retardat. Dacă vreţi vă arăt toate documentele in care Justitia Romana isi bate joc de oamenii si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova apara acesti infractorii in roba. Acumularea, în timpul proceselor, a unui număr atât de mare de erori metodologice şi de încălcări ale legii sugerează întrebarea firească privitoare la cauza lor. Pură incompetenţă, părtinire ,, SPAGA “ corupţie?
  Fără a intra în detalii, Judecatorul Dumitrescu Paulica nu a aplicat unele legi în vigoare, fiindcă erau ,, DEFAVORABILE” adversarilor mei (conducerea Alro Slatina)
  Justiţia trebuie să aibă un anumit grad de independenţă. În România însă, Justiţia pare independentă de Lege. Cu alte cuvinte:pentru banii îşi face de cap. În cazul meu a devenit un instrument al Fărădelegii, pentru a proteja infractorii de la Alro Slatina.
  Atat la Judecatoria Slatina, la Tribunalul Olt cat si la Curtea de Apel Craiova – Alro Slatina cunoaste solutiile cu multe zile inainte de judecare, pentru ca aceste institutii sunt in slujba ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani” de la Alro cu relatii in cele mai inalte sfere ale puterii (inclusiv la minisrul Justitiei Catalin Predoiu) dand solutii de la Hotelul Bulevard Prestige proprietatea domniei sale iar magistratii se straduiesc sa le motiveze.
  Repet, ca toate hotararile judecatoresti favorabile Alro Slatina, sunt obtinute pe falsuri si spaga data de ( ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani de la Alro”)
  Ma intreb dupa 3 ani de cosmar si umilinte cum s-ar fi solutionat drepturile mele salariale intr-o tara normala cu o justitie normala si cu magistrati normali din Uniunea Europeana si nu in Romania cea mai corupta tara ?
  Deasemeni ma intreb cum s-ar fi solutionat cererea mea in justitie daca in locul lui Vasile Ilie ar fi fost Mona Pivniceru sau Lidia Barbulescu.
  Un judecator care nici nu se uita pe dosare percepe taxe judiciare de timbru 250 lei, iar Curtea de Apel Craiova potruivit aceluiasi articol 192 alineatul 2 percepe numai 10 lei ( imi puteti pune si mie la dispozitie un borderou de cheltuieli sau trebuie sa-l cer la DNA).
  Judecatorii isi exercita profesia prin aplicarea stricta a prevederilor din documentele de baza ale acestei profesii, codurile civil si penal.
  Orice incalcare a acestor coduri, de catre un judecator, in practicarea meseriei sale, conduce la erori cu consecinte asupra vietii oamenilor.
  Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ( numita in limba romana C.E.D.O. ), careia ma voi adresa , va observa ca solutiile gresite date de Judecatorul Dumitrescu Paulica dupa consultarea unui ,,borderou „ sunt vizibile şi din avion, chiar şi pentru cei care au probleme cu vederea. In Romania, profesia de magistrat este printre putinele profesii pentru care nu se raspunde penal pentru solutiile date pe ,,spaga”.
  Unde in lume cel ce da banii nu poate sanctiona pe cel ce-i papa banii de pomana, ba mai mult, ii produce prejudicii si financiare si de imagine? Judecatorii si procurorii trebuie sa fie constienti ca prin faptele lor pot schimba sau cel putin influenta destine.
  Daca magistratii actual nu au responsabilitate pentru ce fac, de ce mai condamnam criminalii, hotii, accidentele de circulatie si altele.
  De ce mai avem nevoie de magistrati? Si nu ne intoarcem la “batranii satului” care dupa parerea mea sunt mai inteleptii ca magistratii din zilele noastre.
  Din punctul meu de vedere sunt convins (dupa trei ani de procese pentru drepturile mele salariale) ca cel mai periculos component antisocial este judecatorul care incalca legea, adica judecatorul infractor, in care sunt unite infractorul care nu respecta nici o lege cu puterea nelimitata si lipsa de responsabilitate a acestuia, caci unul ca asta iti ia libertatea sau agoniseala de o viata din varf de pix si o da la infractori intr-o clipa fara motiv si contra legii deoarece potrivit legislatiei actuale, nu pateste nimic.
  Toti cei atinsi de marinimia dl. Dobra Gheorghe nu mai au demnitate (nu mai sunt onesti) deoarece sunt santajati pentru ca spaga a fost inseriata, inregistata si fotografiata. Dispozitivele de ascultat de la zeci de metri si inregistrat convorbirile telefonice sunt super performante si au acceptul de satelit de la firma de telefonie mobila. SC ALRO SA detine 3-4 asemenea dispozitive de inregistrat si luat vederi pe calculator amplasate in incaperi diferite din Alro la care lucreaza salariati angajati (pensionari de la DGIPI). Dispozitive de ascultat si inregistrat are si la Hotelul BULEVARD PRESTIGE din Slatina pe care il detine in proprietate.

  Repet, ca toate hotararile judecatoresti favorabile Alro Slatina, sunt obtinute pe falsuri si spaga data de ( ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani de la Alro”)

  I.Drepturi salariale refuzate de Alro Slatina:
  – 1. Plata orelor suplimentare efectuate si neplatite in perioada 21.02.2008-10.03.2008, (zece zile respectiv 20 de ore suplimentare).
  In motivarea actiunii potrivit probelor certe depuse la dosar am aratat ca in data de 20 Februarie 2008, in jurul orei 10.00, am fost anuntat verbal si la ora 13.43 am primit pe e-mail, comunicarea ca am fost desemnat ca incepand cu data de 21.02.2008, sa ma ocup de imanarea adeziunilor de inscriere la pensia facultativa Pilonul III, ce s-a facut de societate fiecarui salariat pentru care SC ALRO SA contribuie potrivit Legii 204/2006 cu suma de 60 lei lunar.
  Actiunea s-a desfasurat pe o perioada de aproximativ trei saptamani de zile intre orele 7.00 – 17.00, ale fiecarei zile.
  Acest program a fost stabilit pentru a se acoperi toate schimburile;

  2. Sa-mi plateasca drepturile banesti respectiv prima de Craciun pe anul 2008, in cuantum de 75 % din salariul de baza plus sporurile permanente, la care se adauga o indemnizatie egala cu doua salarii de baza medii brute pe societate potrivit art. 68 litera (e) din din CCM ALRO pe anul 2008, in cazul soldat cu invaliditate de gradul II din motive neimputabile salariatului si tichetele cadou in valoare de 150 lei/persoana ;

  3. Acordarea unei prime de un salariu brut pe anul 2008, potrivit clauzelor contractului colectiv de munca la nivel de societate art. 37 (1 ) care are urmatorul cuprins :
  ,, Anual pentru rezultatele financiare ale anului anterior se va acorda fiecarui salariat o prima de pana la un salariu brutasa cum a fost modificat abuziv in anul 2005”

  4. La plata unei pensii suplimentare de 500 lei/luna potrivit art.34 din Contractului de Protectie Sociala care a fost incheiat pe o durata initiala de minim de 5 ani, fiind prelungita aceasta perioada conform CCM pe anul 2006 pana la data de 31.12.2006 .
  Dupa data de 31.12.2006, Contractului de Protectie Sociala nefiind denuntat de nici una din parti durata acestuia s-a prelungit pe o perioada nedeterminata.

  5. La plata diferentei de salariu in suma de 3.847,47 lei, potrivit ANEXEI 1, conform art. 17 din Contractul de Protectie Sociala care prevede ca plata veniturilor lunare se va face luand ca baza de calcul cotatia Leu-Dolar din ultima zi a lunii anterioare;

  6. Indemnizatia de pensionare potrivit art. 68 litera ,, a “ din Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate, pe transe de vechime conform Anexei 27, in cuantum de 6 salarii brute plus alte 2 salarii brute pentru merite deosebite, dupa semnarea NOTEI DE LICHIDARE nr. 16/16.01.2009, intocmita conform art. 56 litera (d) din Codul Muncii.
  Toate aceste cauze le-am pierdut pentru cain instanta se judeca pe falsuri si spaga.

  Prin urmare, atâta timp cât prin lege sau/şi prin contractele colective de muncă s-au stabilit anumite drepturi în favoarea salariaţilor, aceştia nu pot renunţa la ele.

  In toate aceste cauze au fost incidente art.40 alin.2, raportat la art.243 din Codul Muncii, art. 30 din legea nr.130/1996, art.155 Codul Muncii si art.41 alin.5 din Constitutia Romaniei, care statueaza obligatia angajatorului de a acorda salariatilor toate drepturile ce decurg din lege.

  Niste tertii, ca Dragos Adrian Voncu, Dobra Gheorghe si Popescu Constantin, care nu au fost parte la semnarea Contractelor de Protectie Sociala potrivit legii ,, nu pot interveni” pentru a modifica acordul partilor semnatare al acestor Contracte de Protectie Sociala, aspect recunoscut de intimata recurenta Alro Slatina care elaboreaza ,,PROCEDURA” cu privire la modificarea C.C.M. pe unitate, CODUL: P.O.05-04-01-09, din care reproduc:

  Clauzele C.C.M. pot fi modificate pe parcursul executării lui, în condiţiile legii, ori de câte ori părţile convin în acest sens sau la apariţia unor acte normative noi.
  Orice modificare a clauzelor C.C.M. din iniţiativa uneia din părţi va face obiectul negocierii.
  Cererea de negociere se comunică ,, ÎN SCRIS “ celeilalte părţi, iar negocierea nu va putea începe mai târziu de 15 zile lucrătoare, dar nici mai devreme de 48 ore de la data comunicării.
  La încheierea negocierilor se încheie un ,, PROTOCOL “ cu hotărârile luate, semnate de părţi.
  Hotărârile luate sunt obligatorii pentru părţi, fac parte din C.C.M. şi vor avea efecte de la data înregistrării lor la D.D.F.S.S. Olt.
  Prin urmare, atâta timp cât prin lege sau/şi prin contractele colective de muncă s-au stabilit anumite drepturi în favoarea salariaţilor, aceştia nu pot renunţa la ele.
  Pe de altă parte, aşa cum se statuează în dispoziţiile art. 24 din aceeaşi lege, „clauzele cuprinse în contractele colective de muncă negociate cu încălcarea prevederilor art. 8 sunt lovite de nulitate”.
  Imi doresc ca toti judecatorii sa constientizeze ca asa cum un crestin nu are voie sa minta, tot asa nici domniile lor nu au dreptul sa judece stramb.

 5. ilie

  Scrisoare deschisă
  către preşedintele României, Traian BĂSESCU
  către primul ministru al României, Emil BOC
  către ministrul Justiţiei, Cătălin Marian PREDOIU
  către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horaţiu DUMBRAVĂ
  către preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni GREBLĂ
  preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, Daniel BUDA
  către mass-media locale şi centrale

  Mă adresez domniilor voastre facând apel la calitatea dumneavoastră de garanţi ai respectării şi aplicării Legii în România.

  PETITIE

  Subsemnatul Vasile Ilie, domiciliat în localitatea Slatina, str. Primăverii, nr.16, bloc FA11, se. 5, etj. 2, ap. 9, jud. Olt, mă adresez dumneavoastra Domnule Prsedinte TRAIAN BASESCU facând apel la calitatea dumneavoastră de garanţ al respectării şi aplicării Legii în România, respectos rugandu-va să binevoiţi a indreprinde toate demersurile necesare pentru repararea nedreptăţii flagrante ale cărei victima sunt.
  Eu am cerut unitati Alro Slatina drepturile banesti, ce formeaza fiecare in parte obiectul unui Dosar civil judecat de Tribunalul Olt si de Curtea de Apel Craiova si am constatat ca judecatorii acestor instante au un comportament antisocial, nu respecta nici o lege, limitându-se la o analiză superficiala a probelor pe care cu rea-intentie le interpreteaza greşit în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile ,,omului cu bani” de la Alro Slatina.
  Fără a intra în detalii, Completele de judecată de la Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova, nu a aplicat unele legi în vigoare, fiindcă erau ,,DEFAVORABILE” adversarilor mei (conducerea Alro Slatina) si aceleaşi Complete de judecată au aplicat unele legi aberant, contrar principiilor juridice elementare, doar fiindcă ,,SERVEAU” parti adverse (,,omului cu bani” de la Alro Slatina).
  Reproduc intocmai din Motivarea Deciziei Nr. 1163/06.03.2009, prin care mi se respinge recursul la Decizia de concediere de completul de judecata al Curti de Apel Craiova legal constituit format din:
  1. Presedinte Marin COVEI;
  2. Judecator Mihaela MITRANCA;
  3. Judecator Daniela VIJLOI.
  ,,Este real ca la data emiterii deciziei, cat si la data comunicarii acesteia cu AR nr.932/08.09.2008, recurentul se afla in concediu medical (certificatul medical nr. 1626701 emis pentru perioada 01.09 – 21.09.2008, fila 61 din dosarul de fond), ceea ce atrage incidenta dispozitiilor art. 60 din Codul muncii, text care instituie, pentru situatiile expres reglementate, interdictia temporara a concedierii salariatilor.
  Insa, daca situatia care determina concedierea salariatului s-a ivit in perioada in care opereaza un caz de interdictie de concediere, efectele concedierii se suspenda pana dupa incetarea interdictiei, ceea ce s-a si intamplat in causa de fata, suspendarea fiind dispusa prin chiar Decizia de concediere, dupa cum corect a retinut si instante de fond”.
  (Decizia de concediere – este falsa deoarece:)
  Nu a fost inscrisa in Registrul de iesiri de la Registratura Generala a Alro Slatina,
  Nu a fost inscrisa in Carnetul meu de munca;
  Nu a fost comunicata la D.M.S.S.F.-a judetului Olt.
  Eu am fost dat afara (concediat ilegal, dar motivat de instanta pe ,,SPAGA” ca fiind o concediere legala) prin acte false, pentru ca nu am acceptat s-a particip la falsificarea celor peste 1.000 de Contracte Individuale de Munca pe anul 2007 inregistrate: CIM-05.04.01-07, Revizia:0
  Peste 1.000 de acte aditionale la Contractele Individuale de Munca ale salariatilor Alro Slatina au fost semnate in fals, de colegii mei si de Directorul General Dobra Gheorghe pentru ca unitatea nu le-a mai platit CAS pentru grupa I de munca.
  Precizez faptul ca nici unul din colegii mei nu a avut imputernicire notariala pentru a semna actul aditional mai sus mentionat in numele salariatilor Alro Slatina.
  Acest fapt mi se pare o incalcare grava a legislatiei in vigoare, reprezentand un fals si uz de fals in acte oficiale.
  Consider ca interesele mele morale si materiale ( prin concediere ca nu am vrut s-a semnez acte false) au fost grav incalcate, drept urmare doresc solutionarea cazului conform legislatiei in vigoare aplicabile in acest caz.
  Salariatii au fost pacaliti cu acelasi numar de zile de concediu de odihna suplimentar acordat, chiar daca au fost trecuti de la conditii speciale la conditii normale.
  Trecerea de la conditii speciale de munca la conditii normale prin cele peste 1000 de acte aditionale (semnate in fals de alte persoane), presupunea ca salariatii sa nu mai beneficieze de cele 3-8 zile de concediu de odihna suplimentar, pentru ca la conditii normale de munca potrivit CCM, ROI si Codul Muncii, nu se acorda nici o zi de concediu de odihna suplimentar.
  Justiţia trebuie să aibă un anumit grad de independenţă. În România însă, Justiţia pare independentă de Lege. Cu alte cuvinte: îşi face de cap. În cazul meu a devenit un instrument al Fărădelegii, pentru a proteja infractorii de la Alro Slatina avand in spate complicitatea Ministerului Justitiei prin casa de avocatura Racotii & PREDOIU, desi, credeam ca Obiectivul fundamental al Ministerului Justitiei este o Justitie eficienta, responsabila, independenta.
  In Slatina ,,omul cu bani de la Alro” prin intermediul Ministrului Justitiei a impus Tribunalului Olt si Curti de Apel Craiova un sistem judiciar aservit si face totul pentru a tine in streang beregata magistratilor pentru a domni peste lege, sfidand regulile democratiei.
  Repet, ca toate hotararile judecatoresti favorabile Alro Slatina, sunt obtinute pe falsuri si spaga data de ( ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani de la Alro”) iar Justiţia nu-şi poate face de cap decât cu voie de la Stăpânire, Casa de avocatura Stoica si ASOCIATI cat si Casa de avocatura Racotii & PREDOIU,

  I.Drepturi salariale refuzate de Alro Slatina:

  1. Plata orelor suplimentare efectuate si neplatite in perioada 21.02.2008-10.03.2008, (zece zile respectiv 20 de ore suplimentare).
  In motivarea actiunii potrivit probelor certe depuse la dosar am aratat ca in data de 20 Februarie 2008, in jurul orei 10.00, am fost anuntat verbal si la ora 13.43 am primit pe e-mail, comunicarea ca am fost desemnat ca incepand cu data de 21.02.2008, sa ma ocup de imanarea adeziunilor de inscriere la pensia facultativa Pilonul III, ce s-a facut de societate fiecarui salariat pentru care SC ALRO SA contribuie potrivit Legii 204/2006 cu suma de 60 lei lunar.
  Actiunea s-a desfasurat pe o perioada de aproximativ trei saptamani de zile intre orele 7.00 – 17.00, ale fiecarei zile.
  Acest program a fost stabilit pentru a se acoperi toate schimburile;

  2. Sa-mi plateasca drepturile banesti respectiv prima de Craciun pe anul 2008, in cuantum de 75 % din salariul de baza plus sporurile permanente, la care se adauga o indemnizatie egala cu doua salarii de baza medii brute pe societate potrivit art. 68 litera (e) din din CCM ALRO pe anul 2008, in cazul soldat cu invaliditate de gradul II din motive neimputabile salariatului si tichetele cadou in valoare de 150 lei/persoana ;

  3. Acordarea unei prime de un salariu brut pe anul 2008, potrivit clauzelor contractului colectiv de munca la nivel de societate art. 37 (1 ) care are urmatorul cuprins :
  ,, Anual pentru rezultatele financiare ale anului anterior se va acorda fiecarui salariat o prima de pana la un salariu brutasa cum a fost modificat abuziv in anul 2005”

  4. La plata unei pensii suplimentare de 500 lei/luna potrivit art.34 din Contractului de Protectie Sociala care a fost incheiat pe o durata initiala de minim de 5 ani, fiind prelungita aceasta perioada conform CCM pe anul 2006 pana la data de 31.12.2006 .
  Dupa data de 31.12.2006, Contractului de Protectie Sociala nefiind denuntat de nici una din parti durata acestuia s-a prelungit pe o perioada nedeterminata.

  5. La plata diferentei de salariu in suma de 3.847,47 lei, potrivit ANEXEI 1, conform art. 17 din Contractul de Protectie Sociala care prevede ca plata veniturilor lunare se va face luand ca baza de calcul cotatia Leu-Dolar din ultima zi a lunii anterioare;

  6. Indemnizatia de pensionare potrivit art. 68 litera ,, a “ din Contractul Colectiv de Munca la nivel de societate, pe transe de vechime conform Anexei 27, in cuantum de 6 salarii brute plus alte 2 salarii brute pentru merite deosebite, dupa semnarea NOTEI DE LICHIDARE nr. 16/16.01.2009, intocmita conform art. 56 litera (d) din Codul Muncii.

  In data de 07 Septembrie 2011, Curtea de Apel Craiova Sectia a II Civilă pentru Conflicte de muncă şi asigurări sociala a pronunţat, în dosarul nr. 869/104/2011, o decizie netemeinica si nelegala de respingere a recursului avand ca obiect drepturii banesti, instanta judecand cauza mea in lipsa, eu fiind citat pentru ora 12.00, iar domniile lor au judecat speta la ora 10.00.
  In cauza nu s-a demonstrat existenta vreunui act (citatie) ca eu am fost anuntat de schimbarea orei de judecata de la ora 12.00 la ora 10.00.
  Mentionez ca la ora 11,45, cand am ajuns la Curtea de Apel Craiova, am prins in sala completul de judecata legal constituiti format din:
  1. PRESEDINTE Ligia EPURE;
  2. Judecator Tomescu CARMEN;
  3. Judecator Stan ELENA, care au refuzat sa judece cauza mea interzicandu-mi sustinerea motivelor de recurs si depunerea de acte ce demonstrau ca cele doua acte depuse de Alro Slatina in data de 18.05.2011, sunt false motivand ca cauza mea a fost judecata si a ramas in pronuntare.
  Ţin să vă aduc la cunoştinţă ca această decizie, reprezintă o nesocotire flagrantă şi un dispreţ evident faţă de mai multe legi în vigoare în România.
  Aceste judecătoare au probleme grave cu interpretarea legii, domniile lor şi-au arătat pe faţă obedienţa, slugărnicia faţă infractorii de la Alro Slatina şi a transformat şedinţa de judecată în spectacol de circ, dosarul meu fiind aruncat la cosul de gunoi din data de 18.05.2011, dupa ce mi-au comunicat solutia de respingere a recursului.
  Indata de 07.09.2011 in Sedinta publica,la ora 11.45, timp de mai multe minute cele trei judecatoare s-au susotit cu dosarele la gura, in fata mea dupa care mi au spus ca trebuie sa parasesc sala de judecata.
  Din nefericire, a trebuit sa parasesc Sala de judecata constatand ca sunt batjocorit, însă nu de soartă, ci de judecatoarele ce au format completul de judecata care nu respecta nici o lege si se folosesc de puterea lor nelimitata calcand peste lege pentru a apara infractorii de la Alro Slatina.
  Solutia a fost de respingere a recursului, drept pentru care am cerut revizuirea Deciziei nr. 6695/07.09.2011, considerand ca fiind un abuz de autoritate din partea completului de judecata legal constituit pentru a apara infractorii de la Alro Slatina, fiind rezultatul unei nesocotiri grosolane si de neiertat a probelor administrate in cauza de catre magistratii acestei instante.
  Aceste aspecte „ sunt vizibile şi din avion, chiar şi pentru cei care au probleme cu vederea, fapt confirmat de Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile date pana acum pentru a favoriza infractorii de la Alro Slatina avand in spate complicitatea Ministerului Justitiei prin casa de avocatura Racotii & PREDOIU, desi, cred ca Obiectivul fundamental al Ministerului Justitiei este o Justitie eficienta, responsabila, independenta.
  Cum poate sustine Curtea de Apel Craiova incetarea Contractului de Protectie Sociala la data de 10.august 2006, cand intimata parata Alro Slatina nu prezinta nici un document (inscris) in care se cere modificarea CCM, cand Contractele de Protectie Sociala au fost incheiate pe o durata initiala de minim de 5 ani, fiind prelungita aceasta perioada prin Protocolul de negociere a Contractului Colectiv de Munca pe anul 2006 si inregistrarii acestuia la D.M.S.S.F.-a judetului Olt, pana la data de 31.12.2006 .
  Dupa data de 31.12.2006, Contractului de Protectie Sociala nefiind denuntat de nici una din parti durata acestuia s-a prelungit pe o perioada nedeterminata.
  Ceea ce are insa sens in acest caz este ca cineva din varful partidului de la putere, in baza unei SPAGI LEGALE de 20.000 euro/luna doreste sa apere infractorii de la Alro Slatina care in acest mod beneficiaza de protectie la varful puterii, generand transformarea tari intr-un stat mafiot.
  In Slatina si la Curtea de Apel Craiova Ministrului Justitiei prin casa de avocatura Racotii & Predoiu a impus un sistem judiciar aservit si face totul pentru a tine in streang beregata magistratilor pentru a domni peste lege, sfidand regulile democratiei.
  Asa cum am afirmat, am constatat influente serioase din zona autoritatii in aceasta instanta unde nu mai putem vorbi de un complet de “judecata” ci de unul de “executie”.
  Cererea de revizuire a fost judecata tot de acelasi complet de ,,EXECUTIE” format din:
  1. Ligia EPURE;
  2. Tomescu CARMEN;
  3. Stan ELENA, care au dat urmatoarea solutie.
  Curtea de apel CRAIOVA
  DOLJ
  Dosare
  Informaţii detaliate despre dosar

  Numãr unic dosar: 1815/54/2011
  Înregistrat în data de: 14.09.2011
  Obiect dosar: drepturi băneşti
  Materia juridicã: Litigii de muncă
  Stadiu procesual: Revizuire – Recurs
  Părţi: Vasile Ilie : Revizuent
  SC ALRO SA : Intimat

  CĂI DE ATAC:
  Tip acţiune Data declarare Cine declara
  Pagina 1

  TERMENE DE JUDECATÃ:
  Data
  Detalii
  02/11/2011 Respinge revizuirea
  Solutie: Decizia nr.9068/CT Respinge cererea de revizuire. Irevocabilă
  Pagina 1

  Ultima actualizare: 02.11.2011

  Data ultimei actualizări: 02.11.2011

  Repet, apeland la Justitie am crezut ca sunt aparat de lege cand de fapt dupa trei ani de zile constat ca sunt batjocorit, însă nu de soartă, ci de infractorul in roba care si-a vandut sufletul si omenia pentru a apara pe cei patru infractorii de la Alro Slatina, denumiti in continuare ,,patronat” si ,, parteneri sociali” .
  Eu am crezut ca in Romania Magistratul, mai mult decât oricare alt funcţionar al statului, trebuie să dea socoteală, pentru modul în care îşi îndeplineşte atribuţiile sale profesionale – şi aceasta, fiindcă însăşi existenţa statului de drept depinde, în ultimă instanţă, de modul în care fiecare magistrat îşi îndeplineşte atribuţiile profesionale.
  Dupa cele intamplate, să mi se facă dreptate ,,NU MAI SPER”, cel puţin nu în România! iar cei care se fac responsabili de tot ceea ce se întâmpla azi in Romania sunt (in)justitia care nu mai respecta nici o lege!
  Nici prin absurd nu cred ca mai exista ,,UN SINGUR” magistrat corect la aceste doua instante!!!
  Nu doar corupţia este un fenomen grav in ROMANIA, ci şi asasinatul politic pornit împotriva celor care nu vor să se lase corupţi.
  Daca magistratii actual nu au responsabilitate pentru ce fac, de ce mai condamnam criminalii, hotii, accidentele de circulatie si altele.
  De ce mai avem nevoie de magistrati? Si nu ne intoarcem la “batranii satului” care nu pot primi ordine de la case de avocatura sau forte politice.
  Vazut slugărnicia, acestor judecătoare faţă de infractorii de la Alro Slatina care temporar au cumparat puterea, am sesizat aceasta intamplare Presedintei Curti de Apel Craiova Doamnei Judecător Dr. MIHAELA COTORA, comunicandu-i ce s-a intamplat in data de 18.05.2011.

  Reproduc cateva fraze din sesizarea adresata Doamnei Judecător Dr.MIHAELA COTORA Preşedinte la CURTEA de APEL CRAIOVA

  ,,Va voi prezenta scenariul din data de 18.05.2011, in dosarul nr. 869/104/2010, de la Curtea de Apel Craiova, unde Competul de judecata legal constituit mi-a fluturat in fata 2 acte ce reprezentau inscrierea la DMSSF a judetului Olt a Ccontractelor Colective de Munca pe anul 2007 si 2008, acte false de care se foloseste recurenta parata Alro Slatina in care implica pe sotul Doamnei procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt Florica RADOVAN.
  Am invederat Completului de judecata ca toate Hotararile favorabile, Alro Slatina le-a obtinut prin falsuri si Spaga si ca aceste doua acte depuse de Alro sunt false.
  Atitudinea Doamnei Presdinta a Competului de judecata mi s-a parut a fi rezultatul unei nesocotiri grosolane şi de neiertat de către un judecător a regulilor în cadrul cărora îşi exercită activitatea.
  Eu explic acestui Complet ca aceste documente sunt false si dumnealor imi spun solutia, ca stiu domniile lor ca am mai avut si alte dosare in care mi s-a respins acordarea drepturilor salariale asa ca solutia va fi de respingere a recursului ca si in celelalte dosare”.
  Atunci am inteles de la domniile lor ca au primit ordin s-a scoata infractorii de la Alro, indiferent de circumstante, ca iesiti de la ,,NUFARUL” mai curati cum n-au foat niciodata.
  ,,Unde s-au evaporat noţiunile de care acesti judecatorii se prevaleaza zilnic în sala de judecată: corectitudine, moralitate, demnitate, onoare, profesionalism, bună-credinţă , etc.?
  Ştiu că acesti judecatorii beneficiaza de inamovibilitate, ştiu că nu răspund decât în faţa propriei conştiinţe (daca mai au) şi mai târziu în faţa lui Dumnezeu, insa incalcarea flagranta a drepturilor mele de acesti judecatori, prin folosirea cu rea credinta a functiei publice constituie un fapt grav ce trebuie sanctionat prin masurile instituite de lege, iar dumneavoastra Doamna Judecător Dr. MIHAELA COTORA puteti face acest lucru pentru ca, şefii instaţelor au obligaţia să ia măsurile necesare prin rolul activ al functiei pe care o au, pentru ca lucrurile sa intre in normalitate”.

  Raspunsul primit de la doamna Presedinta a Curti de Apel Craiova prin adresa nr. adresa nr. 27988/07.07.2011, a fost urmatorul :
  Judecatorii Curti de Apel Craiova îşi va respecta atribuţiile cu care au fost investiti si ca dosarele mele aflate in caile de atac promovate de Curtea de Apel Craiova, vor fi analizate de catre aceasta instanta potrivit dispozitiilor legale.
  Atitudinea acestor judecatoare ma determină să-i dau dreptate, Preşedintelui României Traian Băsescu, care spunea: „Justiţia a făcut mai mult rău României decât politicienii sau românii care cerşesc prin Roma sau Paris”.
  Fata de cele sesizate vă rog să binevoiţi a indreprinde toate demersurile necesare pentru repararea nedreptatii aduse mie de completele de judecata legal constituite ce au judecat dosarul nr. 869/104/2010, la Tribunalul Olt si Curtea de Apel Craiova.
  În eventualitatea că nu voi găsi dreptate la Bucureşti, inţeleg să ma adresez altor instanţe.
  Din punctul meu de vedere sunt convins (dupa trei ani de procese pentru drepturile mele salariale) ca cel mai periculos component antisocial este judecatorul care incalca legea, adica judecatorul infractor, in care sunt unite infractorul care nu respecta nici o lege cu puterea nelimitata si lipsa de responsabilitate a acestuia, caci unul ca asta iti ia libertatea sau agoniseala de o viata din varf de pix si o da la infractori intr-o clipa fara motiv si contra legii deoarece potrivit legislatiei actuale, nu pateste nimic.
  Toti cei atinsi de marinimia dl. Dobra Gheorghe nu mai au demnitate (nu mai sunt onesti) deoarece sunt santajati pentru ca spaga a fost inseriata, inregistata si fotografiata. Dispozitivele de ascultat de la zeci de metri si inregistrat convorbirile telefonice sunt super performante si au acceptul de satelit de la firma de telefonie mobila. SC ALRO SA detine 3-4 asemenea dispozitive de inregistrat si luat vederi pe calculator amplasate in incaperi diferite din Alro la care lucreaza salariati angajati (pensionari de la DGIPI). Dispozitive de ascultat si inregistrat are si la Hotelul BULEVARD PRESTIGE din Slatina pe care il detine in proprietate.
  Atat la Tribunalul Olt cat si la Curtea de Apel Craiova – Alro Slatina cunoaste solutiile cu multe zile inainte de judecare, pentru ca aceste institutii sunt in slujba ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani” de la Alro cu relatii in cele mai inalte sfere ale puterii (inclusiv la minisrul Justitiei Catalin Predoiu) dand solutii de la Hotelul Bulevard Prestige proprietatea domniei sale iar magistratii se straduiesc sa le motiveze.
  Repet, ca toate hotararile judecatoresti favorabile Alro Slatina, sunt obtinute pe falsuri si spaga data de ( ,,baiatul destept“ – ,,omul cu bani de la Alro”)
  Merită justiţia, în totalitatea ei, să fie stropită cu noroi, doar pentru că unii din sistem vor cu orice preţ să se îmbogăţească ca si alti politicieni cu bani murdari de la Alro?
  Eu am solicitat instantei sa ceara intimatei parate Alro Slatina Procesele verbale de negociere a Contractelor Colective de Munca pe ani 2007 si 2008 si nu a vrut. Le-am solicitat eu prin adresa nr. 748/09.02.2011, la ITM OLT si si aceasta institutie imi raspunde ca Alro Slatina nu este inregistrata la ei.

  Cu stima,
  Vasile Ilie

  Am fost lipsit de șansele de a fi judecat de un complet de judecata care s-a respecte legile. In Romania, se traieste sub dictatura coruptiei generalizate si a incompetentei politicienilor, se fura in aceeasi perioada de timp, cu concursul factorilor decidenti. privatizari frauduloase
  in spatele oricarui magistrat sta un grup de interese nelegitime!
  afirm ca solutia cea mai eficienta de eliminare a coruptiei in Romania ar fi o abordare extrema: adoptarea modelului chinezesc de sanctionare a actelor de mare coruptie, adica plutonul de executie, si a modelului arabesc in privinta coruptiei mici: mutilarea. Romanii trebuie sa-si recapete curajul si demnitatea de a iesi in strada, fiindca numai asa se castiga luptele cu asemenea adversari.
  Astazi, in justitie, majoritatea sunt robotzei ..! Executa comenzile, date prin telecomanda de la politicieni..!! De aceea nu exista Justitie in Romania. Ceea ce azi vedeti prin instante, parchete, sunt doar niste androizi..majoritatea cu diplome luate de la “uzinele” de diplome aparute dupa 1989…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *