“În R.Moldova sunt respectate drepturile unui singur om”

Drepturile omului, cu regret, în Republica Moldova sunt mai mult decât încălcate, iar conducerea nu face nimic pentru a opri această situaţie, a declarat ieri liderul AMN, Serafim Urechean, în cadrul unei conferinţe de presă. “Deşi Moldova a aderat la Convenţia Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului, situaţia democraţiei în Moldova rămâne o problemă, iar în cei opt ani de guvernare comunistă au cauzat regres, aducându-ne cele mai ruşinoase rezultate” susţine liderul AM, adăug’nd că doar în acest an a fost încălcat flagrant dreptul a zeci de mii de oameni, care nu pot beneficia de Convenţia privind micul trafic la frontieră.

Săptămâna trecută membrii AMN au vizitat localităţile din raioanele Briceni şi Ocniţa. Imediat după întâlnirile cu alegătorii, conform spuselor deputatului AMN, Leonid Bujor, toţi primarii şi directorii de şcoli au fost invitaţi la Procuratură unde au fost certaţi pentru că au permis accesul deputaţilor în şcoli.

Totodată, directorii şcolilor din Briceni au primit un ordin de la şefa Direcţiei Generale Învăţământ şi Sport, Ludmila Rusnac, prin care li se aduce la cunoştinţă interzicerea adunărilor în şcoli de tip religios, naţionalist, militarist sau şovinist.

“În Republica Moldova sunt apărate doar drepturile unui singur om, a tovarăşului Voronin,” a spus liderul AMN, adăugând că toţi ceilalţi cetăţeni se pot pomeni abuzaţi în justiţie în orice moment. Urecheanu a făcut referinţă şi la multiplele acuze aduse liderilor AMN. “Nu ştiu cum de Voronin nu m-a învinuit pe mine de falsul celor două tablouri duse la Moscova”, a mai spus deputatul.

În cadrul conferinţei au fost aduse date din rapoartele naţionale şi internaţionale cu privire la drepturile omului. “Dacă vom menţine acest ritm de respectare a drepturilor şi nu se vor înăcri murăturile tovarăşului Voronin arătate lui Putin, Moldova va ajunge România din urmă în 30 de ani, iar Estonia în 100”, este de părere Serafim Urechean. Totodată, a adresat audienţei o întrebare retorică despre faptul cum asigură guvernarea dreptul fundamental la viaţă dacă “coşul minim de consum constituie 2.600 lei, poliţa de asigurare medicală tot atâta, iar pensia minimă este de 370 de lei”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *