Gospodarii nu-i votează pe comunişti

237-gospodariDupă alegerile din 5 aprilie cineva mi-a spus că, în satul său, oamenii gospodari nu au votat comuniştii. Pentru PCRM au votat beţivii satului şi urmaşii lor. Să-i lăsăm în pace pe beţivi şi să încercăm a înţelege de ce gospodarii nu votează pentru regimul comunist. Oamenii gospodari nu pot susţine un regim bazat pe minciună, ură, frică şi hoţie.

Agricultura în R. Moldova

Dacă ar fi vrut, timp de opt ani, comuniştii ar fi reuşit să relanseze agricultura, să facă din ea o ramură profitabilă a economiei. Nu s-a dorit, deoarece o agricultură prosperă înseamnă îmbogăţirea ţăranilor. Niciodată, însă, de dragul ţăranilor, comuniştii nu vor dori să piardă veniturile fabuloase provenite de la importul de produse alimentare de peste mări şi ţări, care le sunt vândute moldovenilor la preţuri mai mari decât în Italia sau în Portugalia. Din această cauză, astăzi hrănim copiii cu lapte şi smântână din praf, cu salam din carne congelată de ani de zile şi cu alte produse, fară a şti dacă sunt sau nu modificate genetic. Oare nu din această cauză toată lumea e bolnavă? De ce dar ar vota pentru PCRM gospodarii satului?

Drumurile

În loc să construiască drumuri, au cheltuit milioane pentru memoriale. Un milliard a fost aruncat pentru tronsonul de cale ferată din sud, care a avut doar 2 pasageri: pe Voronin şi pe Greceanâi, când au tăiat panglica. Cheltuieli mari, spălare de bani prin firmele fiului preşedintelui. Cum poate un gospodar să voteze o asemenenea hoţie?

Creştinismul şi comuniştii

În Rusia, patria comuniştilor, comuniştii au fost înlăturaţi de mult de la putere. R. Moldova este singura în Europa care mai ţine comuniştii la putere. Ne declarăm creştini, dar e de neînţeles cum, ieşind din biserică, la secţia de votare îi alegem pe comunişti, pe cei care, decenii la rând, au distrus biserici, au omorât preoţi, i-au deportat în Siberii. Să fi uitat gospodarii de la sate despre toate acestea? Cu cine suntem? Cu Dumnezeu sau cu Mamona?

Unirea ca o sperietoare

În electorală, PCRM sperie lumea cu Unirea cu România. Partidele liberale sprijină integrarea R. Moldova în Europa, acolo unde, conform sondajelor, aspiră şi cetăţenii R. Moldova, acolo unde, în mare parte, sunt plecate şi rudele noastre. Comuniştii nu spun că, în lege, e scris negru pe alb că orice schimbare de hotar se face doar cu votul cetăţenilor, prin referendum. Nicio guvernare, niciun partid şi niciun lider nu poate face Unirea. Cetăţenii ştiu că, anual, România primeşte la studii peste 3000 de tineri din R. Moldova, pe când regimul comunist a redus numărul de locuri în instituţiile de învăţământ.Voronin crede că cetăţenilor R. Moldova le-ar sta bine doar cu sapa în mână. Oamenii gospodari înţeleg că nimeni nu a ajuns în Europa având la guvernare comuniştii.

Coruperea funcţionarilor de stat

În taină, regimul a cumpărat pe bani publici ceasuri scumpe din Elveţia. După alegeri, pe furiş, ca nu cumva să afle presa, Voronin le-a dăruit ceasuri funcţionarilor care i-au slujit cu credinţă. Printre ei, preşedintelui CEC, preşedintelui Curţii Constituţionale, unor judecători care s-au grăbit să valideze alegerile. Nici într-o ţară din lumea civilizată funcţionari de un astfel de rang nu ar primi asemenea “daruri”, aceasta însemnând corupere directă. Ar fi bine ca funcţionarii care au primit pe ascuns aceste “cadouri” să-şi ceară scuze public pentru greşeala făcută şi să întoarcă ceasurile înapoi.

Campanie electorală

Taisia Voronin, în campanie electorală, pe caldură cumplită, cuprinsă de o mare “dragoste” de necăjiţii de moldoveni, se duce şi le face daruri ba la bătrâni, ba la copii. Închipuiţi-vă …să fi făcut aşa ceva soţia lui Obama. Imediat, soţul ei ar fi fost eliminat din cursă. Voronin şi Greceanâi nu sunt degrevaţi din funcţii şi folosesc transportul de serviciu, paza de corp pe la întâlniri electorale. Recent, în SUA o funcţionară din statul New Jersey şi-a alimentat automobilul propriu, contra 56 USD, la staţia destinată transportului de serviciu. Pentru 56 USD sustraşi de la stat, a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cazul fiind mediatizat pe toate canalele TV. La noi, însă, procurorul tace, CEC nu sancţionează asemenea fraude. Se vede că ceasurile elveţiene îşi fac efectul.

Om bogat şi om sărac

Acum 8 ani, Vladimir Voronin a venit la putere ca un simplu pensionar. Azi el este multimilionar, iar feciorul său multimiliardar. Nepoata sa, potrivit presei, a primit cadou un milliard USD. Aceasta s-a întâmplat atunci când sute de mii de copii şi nepoţi ai acestui popor au fugit de săracie din ţara care a ajuns bogată doar pentru Voronin şi pentru familia sa. Gospodarii înţeleg că, votând comuniştii, alungă din R. Moldova toţi tinerii şi riscăm să nu aibă cine ne săpa o groapă de mormânt.

Tinerii, trădaţi de părinţi şi de bunici?

Pentru a năuci oamenii, PCRM proiectează un film mincinos despre evenimentele din 7 aprilie, având drept scop trezirea urii împotriva liderilor opoziţiei, împotriva tinerilor. Nu vă lasaţi minţiţi, căci minciuna şi ura sunt doctrine comuniste. Există filme în care este demonstrat adevărul, dar astăzi ele nu pot fi difuzate la tv, deoarece comuniştii au pus stăpânire ilegal pe TVM, unde au acces doar ei şi acoliţii lor. Nu vă grăbiţi să acuzaţi copiii şi partidele de opoziţie, ca să nu ne fie ruşine ulterior. Am fost acolo şi pot să vă spun ce am văzut cu ochii mei. Tinerii au sperat că, după 5 aprilie, în R. Moldova va începe o nouă viaţă, fără comunişti, în libertate, spre Europa. Rezultatele alegerilor au produs o stare de şoc în societate. Oamenii au ieşit spontan să protesteze paşnic împotriva falsificării alegerilor.

Tinerii s-au simţit trădaţi de părinţi şi de bunici. Comuniştii s-au speriat şi, a doua zi, au aplicat planul lor diabolic: vandalizarea clădirilor, arborarea drapelelor, incendierea Parlamentului, pentru a învinui partidele de opoziţie şi a băga frica în oameni, pentru a învinui România şi alte state de implicare în aşa-zisa lovitură de stat. Ei au încercat să sustragă atenţia lumii de la fraudarea alegerilor. Provocatorii, cei care au vandalizat sediile instituţiilor statului, nu au fost arestaţi, chiar dacă au dat foc la documente din arhivă, inclusiv la cele contabile. Deputatul comunist Vladimir Turcan a negociat arborarea drapelului pe Parlament. Cine crede că a făcut-o făra voia lui Voronin şi Lupu?

Tragediile din 7 aprilie şi cele care au urmat

Pentru a bagă frica în oameni, regimul a declanşat teroarea asupra tinerilor. Sute de tineri au fost înhăţaţi din stradă, cămine, şcoli şi închişi în comisariate, unde au fost bătuţi, torturaţi sau batjocoriţi. Jurnalişti retinuţi, parlamentara Valentina Cuşnir bătută, Andrei Ivanţoc, care a stat 15 ani în închisorile lui Smirnov, bătut şi spitalizat cu fractură, Valeriu Boboc, de 23 de ani, omorât fără vină.

Da, azi nu v-au violat fiica sau nepoata, nu v-au omorât fiul, dar nu-i exclus că, dacă comuniştii vor rămâne la putere, aceasta s-ar putea întâmpla cu copilul oricui.

Dacă vom vota comuniştii, vom deveni complicii lor.

Nadejda Brânzan,
deputat în primul Parlament al R. MoldovaPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

9 comentarii

 1. Mold

  Vladimir Hotineanu – deputat în Parlamentul R. Moldova din partea PartiduL
  Liberal Democrat din Moldova

  Curtea de Conturi a stabilit că V.
  Hotineanu, fiind viceministru al Sănătăţii şi preşedinte al Comisiei de
  eliberare a licenţelor pentru activitate farmaceutică, a eliberat unor agenţi
  economici licenţe şi autorizaţii cu încălcarea prevederilor legislaţiei.
  De asemenea, Curtea de Conturi a stabilit că, în calitate de preşedinte al
  Comisiei pentru recepţia şi distribuirea ajutoarelor umanitare, V. Hotineanu a
  autorizat în mai multe cazuri intrarea în ţară a medicamentelor cu termenul
  de valabilitate mai mic de un an şi fără certificate de calitate a
  producătorilor, ambalate neordinar, fără indicarea seriei şi condiţiilor de
  păstrare

 2. SPQR ptr Mold

  O fi .Nu zic nu . Dar nu crezi ca ar fi mult mai interesant pentru toti daca ai scri despre afacerile clanului Voronin.Despre Dodon,Greceanai,Lupu.Ori Hotineanu este candidat in deputati, pe cand vladimir voronin este chiar presedinte de tara.Sau in brosura “cunoasteti candidatul” scrie prea mult despre voronin si despre comunisti, si iti va lua prea mult timp pentru copiere.

 3. cetatean pentru Mold

  Mai, desteptule,

  1. Curtea de Conturi demult nu mai e un organ credibil.

  2. Variante din astea “candva” cu “cineva” s-a facute “niste” actiuni contra legii – nu ne mai aranjeaza demult. Daca ai informatie, te rog – NU “unor agenti”, dar concret lista. Fara lista informatia ta nu valoreaza nici o para chioara si nici daca este a Cutilor de Conturi.

  3. Daca vrei sa stii, legea care prevede termen limita 1 an arata doar tampenia partidului de guvernamant. Sunt multe medicamente care au termen limita de 1 an. Si nu ai cum sa le importi cu termen mai mare de 1 an. Daca esti descreerat ca si legiuitorul – atunci hai sa lasam oamenii fara medicamente necesare, deoarece un partid debil care nu stie nici o boaba in medicina s-a apucat sa faca legi tampite.

  Logica elementara va lipseste si va lasati prostiti de niste aberatii…

 4. Radu - Cahul

  mai “Klaus”,

  dupa vorbele tale, admit ca esti si tu un mincinos si un nerod! Mi-ar fi fost mila de tine, dar “Mila umileste omul” (Hitler) asa ca cel care este de partea raului, rau o sa pateasca!

 5. andrei din sfantu gheorghe

  persoana care semneaza cu numele evreesc steinbeerg nu urmareste altceva decat sa culeaga dovezi de discriminare rasiala;in acest caz,impostorul face un deserviciu chiar si comunistilor,dand apa la moara celor care sustin ideea iudeo-comunistilor;cred ca un steinbeerg autentic si-ar fi cautat amici cu care sa fraternizeze in alta parte;dar daca totusi esti un steinbeerg autentic (si poate chiar 100%),te rog sa primesti scuzele mele si te anunt pe aceasta cale ca iti respect decizia de a vota pe comunistii lui voronin.

 6. Klaus Steinbeerg

  RADULE; IMI PLAC “ARGUMENTELE”TALE: tipic liberale,moncher! Eu votez PCRM, chiar daca iti crapa fierea

 7. andrei din sfantu gheorghe

  pt.Radu de Cahul – radule,tu fratele meu simt ca esti.Dumnezeu fie cu noi si cu cei care simt la fel ca noi.la buna vedere.

 8. Loop

  Frumos articol ! Lucruri spuse la obiect, cu mult bun simt ! Si cand te gandesti ca din pacate totul e adevarat, nu s-a inflorit nici cat negru sub unghie ce ciuma au fost comunistii astia !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *