STOP FALS! Un diplomat francez a acuzat publicaţia „Sputnik” de minciună

Publicaţia internaţională rusă „Sputnik” a anunţat, pe 27 noiembrie, că reprezentantul Franţei la NATO a condamnat „cu vehemenţă” nimicirea bombardierului rusesc „Su-24” de către Turcia.

„Acţiunile Turciei submină operaţiunea împotriva grupării Statul Islamic”, ar fi declarat diplomatul francez, citat de agenţie cu referire la o sursă anonimă.

Şedinţa extraordinară a Consiliului NATO după incidentul de la hotarul turco-sirian s-a desfăşurat pe 24 noiembrie. La finele reuniunii, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut o declaraţie.

Pe pagina oficială de pe Twitter a Misiunii Franţei la NATO, pe 27 noiembrie, a fost publicată dezminţirea informaţiei publicate de agenţia rusă. „Am descoperit astăzi cu uimire articolul publicat de Agenţia de ştiri Sputnik, în care se afirmă că recent eu am făcut o declaraţie dură la adresa Turciei în Consiliul NATO, menţionând că acţiunile Turciei submină operaţiunea împotriva grupării Statul Islamic. Aceste afirmaţii pe care mi le atribuie Sputnik sunt o invenţie”, a scris Jean-Baptiste Mattéi, care este reprezentant permanent al Franţei la NATO din anul 2013.

2.2

Screenshot de pe www.twitter.com/FranceOTAN/

Traducerea acestui articol în limba română a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.
Traducerea a fost asigurată de Asociaţia Presei Independente (API) din Republica Moldova.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *