Fals media: Obama nu a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor

Pe 23 septembrie, pe Internet a fost publicată o ştire cu referire la compania de televiziune şi radio CNN, potrivit căreia, preşedintele SUA, Barack Obama, în timpul discursului în faţa membrilor „Mesei rotunde de afaceri” ar fi „acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”.

„Incapacitatea şi nedorinţa autorităţilor ucrainene de a repara ceva, ci dimpotrivă, acţiunile îndreptate spre înrăutăţirea semnificativă a situaţiei în care se află întreaga populaţie, cu greu nu poate fi calificată drept genocid al propriului popor”, se menţionează în declaraţia falsă, atribuită lui Barack Obama.

Informaţia a fost publicată pe site-urile oppps.ru (care în repetate rânduri a publicat informaţii false), jakos.net, postsover.ru, precum şi pe reţelele de socializare.

unnamed (5)Traducerea ştirii de pe site-ul oppps.ru:

CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva

propriului popor”

„În cadrul „Mesei rotunde de afaceri” (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN.

unnamed (6)Traducerea ştirii de pe site-ul hollivizor.ru:

CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

„În cadrul “Mesei rotunde de afaceri” (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN.

unnamed (7)Traducerea ştirii de pe site-ul hollivizor.ru:

CNN: „Barack Obama a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”

„În cadrul „Mesei rotunde de afaceri” (Business Roundtable), care s-a desfăşurat la Washington, preşedintele SUA, Barack Obama, a acuzat autorităţile Ucrainei de genocid împotriva propriului popor”, informează postul de radio american CNN. „În pofida asistenţei multilaterale pe care Statele Unite o acordă Ucrainei, cu părere de rău, trebuie să constatăm că situaţia din această ţară s-a înrăutăţit şi continuă să se înrăutăţească. Mijloacele alocate dispar nu se ştie unde…

Barack Obama într-adevăr a rostit un discurs în faţa membrilor „Mesei rotunde de afaceri” (asociaţia celor mai importante companii americane), care s-a desfăşurat pe 16 septembrie, în Washington. Este destul de straniu că o asemenea ştire a apărut după aproape o săptămână de la evenimentul respectiv.

Analizând textul discursului preşedintelui SUA (în limbile engleză şirusă), se poate vedea că acolo nu există cuvinte cu privire la genocidul poporului ucrainean. Obama în genere nu a spus nimic despre Ucraina. În ştirile CNN, de asemenea, nu sunt prezentate asemenea afirmaţii ale preşedintelui american.

Tag: Barack Obama, genocid, Ucraina

Originalul articolului în limba rusă poate fi văzut aici:

http://www.stopfake.org/obama-ne-obvinyal-vlasti-ukrainy-v-genotside-sobstvennogo-naroda/


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *