Drumul spre casa premierului

233-casaStrada pe care locuieşte premierul Zinaida Greceanâi este asfaltată din bani publici. Lucrările pe str. Primar Gherman Pântea, de la periferia or. Chişinău, au avut loc acum o lună. Doar strada pe care locuieşte premierul şi câteva perpendiculare pe aceasta sunt asfaltate, celelalte străzi perpendiculare fiind acoperite doar cu pietriş.

Pe lângă un lot agricol de două ha din satul Cotiujeni, r. Briceni, un garaj şi un automobil “Audi 80”, Zinaida Greceanâi mai are şi o casă la periferia capitalei. Strada Primar Gherman Pântea din sectorul Râşcani, unde în ultimii câţiva ani au răsărit locuinţe luxoase, este ferită de ochii lumii. Gherman Pântea, 32, acolo unde locuieşte Zinaida Greceanâi, este păzită de oamenii legii, care stau nonstop la poarta premierului.

Mai nou, strada a fost asfaltată din bani publici. Noul asfalt se întinde pe o lungime de aproximativ 600 m (5 mii m.p.) şi a costat 1 milion 900 de mii de lei. Până la casa premierului sunt 130 de metri de asfalt nou.

În acest cartier, doar strada pe care locuieşte premierul este asfaltată şi câteva străzi perpendiculare, mai multe dintre acestea fiind acoperite cu pietriş.

233-casa2De ce străzile alăturate nu au fost asfaltate? “Pentru că aici nu trăieşte cine trebuie”, ne spune un vecin de-al Zinaidei Greceanâi de pe strada Petru Leşcenko. “Drumul a fost asfaltat din banii statului, doar pietrişul a fost procurat din banii locatarilor”, ne mai spune bărbatul, care făcea lucrări de construcţie în curtea casei sale.

Angajaţii Direcţiei lucrări edilitare din cadrul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie ne-au confirmat că drumul a fost asfaltat de Primărie, acum o lună.

Surse din cadrul Primăriei ne-au spus că, deşi locatarilor de aici li s-a refuzat mai mulţi ani la rând asfaltarea acestui drum, în acest an, ca Guvernul să aprobe un anume program, s-a pus condiţia ca să fie asfaltat drumul spre casa premierului.

Viceprimarul Nistor Grozavu ne-a informat că această stradă a fost asfaltată din Fondul Rutier de Stat. “De fapt, locatarii au solicitat de mai mulţi ani să li se asfalteze strada”, spune Nistor Grozavu.

Anastasia NANI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

10 comentarii

 1. tsaritsa

  Foarte frumos, cine conduce tara are si casa si drum pana la poarta. restul – traiti cum va duce capul. halal de asa conducere egoista.

 2. Radu

  si nici la casa sa ea n-a reusit sa fca un drum dupa standardele nemtesti. cred nici la acesata n-o duce capu. dar au promis ca toate drumurile in basarabia vor fi ca in germania.

 3. Vadim

  In mod normal un ministru ar trebui sa dea explicatii publice. Ceea ce la noi nu cred ca o sa se intimple.

 4. Amudsen

  Si din ce resurse si-a tras dinsa casa ???
  Eu stiu cit face acolo numai lotul caci singur am vindut 30 de ari in regiunea data. De unde astfel de resurse??
  Din salariul de premier dna a ajuns sa aiba casa respectiva???

 5. Emil

  Acum tilharita si tilharii de soiul ei,se tin cu dintii de puterea pe care o detin,pentru ca daca vin altii vai si-a mar de capul lor.
  Trebue judecati cu confiscarea imobilelor furate.

 6. toma

  Înteresant da drumul spre casa lui Filat sau Urechen îs drumuri de ţară?
  Sau ei sărăcuţii nici maşini nu au, se plimbă cu rutierele…

 7. Igor_

  spre casele lor drmul e din pietre scumpe..! shi casele nu ssunt case dar castele cu cite 4 5 etaje..!

 8. nickola

  Sa inteleg ca Urecheanu,Chirtoaca,Ghimpu,Filat au mari proleme cu drumurile, sa-si procure elicopter sau tanc cu a facut-o колючиию,acestea au resurse financiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *