“Dosarul heroina”, pe o pistă falsă

282-savcaUn interviu cu Corneliu Savca, ex-şef al Direcţiei Misiuni Speciale a MAI, fost bănuit în “dosarul heroina”

— Dle Savca, după 2 ani şi 6 luni de detenţie, pe 21 iunie, Curtea de Apel Chişinău v-a achitat, “din lipsa componentelor infracţiunii”. Ştiaţi din timp că va fi pronunţată o astfel de decizie?

— Am sperat, dar nu am ştiut. Mă rugam la Domnul, să primească fiecare după merit, dacă e vinovat – să răspundă, dacă nu – să fie achitat, cum spune legea.

— Credeţi că decizia e o consecinţă a implicării actualei guvernări?

— Nu cred că s-a implicat cineva. Dacă s-ar fi implicat, o atare decizie era luată demult. Cred că decizia Curţii a fost luată cu greu de magistraţi, deoarece foştii demnitari mai au influenţă, inclusiv asupra justiţiei. Acolo unde am stat eu, erau foarte mulţi încarceraţi în dosare politice, care nu-şi pot demonstra dreptatea.

— Karalar Murat, şoferul maşinii cu droguri, a ajuns singurul condamnat în acest dosar. E şi singurul vinovat?

— Nu pot comenta decizia în privinţa lui Karalar. În prima zi, pe 20.03. 2008, pe la 16.00, ministrul de Interne de atunci, Gh.Papuc, a dat indicaţii ca toate materialele pe acest caz să fie transmise procurorului şi noi să nu ne mai implicăm. M-am revoltat. Acum cunosc numai din dosar ce a urmat. În primul rând, cineva a avut mare interes ca un alt cetăţean turc, Omer Bozdepe, eliberat în acea zi, să nu fie reţinut niciodată. Când am avut acces la investigarea cazului, am sesizat Serviciul Grăniceri şi Poliţia Transport Aerian să blocheze hotarul în privinţa acestei persoane. După ce materialele au fost preluate de la noi, nimeni nu a mai întreprins nimic, iar acest lucru se vede clar în materialele dosarului. Presupun că Bozdepe a fost ajutat ca, prin Transnistria şi Ucraina, să ajungă în Turcia. În octombrie 2008, am insistat să fie dat în căutare. Mi s-a spus că el ar fi căutat prin Interpol. Bănuiesc că acest lucru nu s-a întâmplat.

— În clipa eliberării,  aţi vorbit despre doi ex-demnitari, directorul SIS, A. Reşetnicov, şi procurorul general, V. Gurbulea, care ar fi fost implicaţi în acest caz. Niciun cuvânt despre ex-ministrul de Interne, Gh. Papuc, deşi mai multe voci îl suspectau de implicare în traficul cu droguri…

— Am făcut trimitere la cei doi deoarece relaţiile mele cu Gurbulea şi-au spus cuvântul. În 2007, când am fost numit şef la Misiuni Speciale, Gurbulea a insistat ca, împreună cu angajaţii săi, să fabricăm dosare familiei lui Anatol Stati. Ni s-a spus că, dacă nu găsim ceva, să organizăm urmărirea vreunui membru al familiei Stati, care era etichetată de Gurbulea drept “grupare criminală”, implicată în diverse genuri de infracţiuni, inclusiv în trafic de persoane. Se referea la angajaţii firmelor acestuia de peste hotare. Am utilizat metode legale şi m-am convins că-s oameni de afaceri şi nu infractori. “Trebuie de făcut ceva”, insista Gurbulea, indicând să-i documentăm pe cei care pleacă la muncă… Toţi erau asiguraţi, aveau contracte… Ulterior, a dat indicaţii în privinţa mai multor persoane. Erau pregătite şi alte acţiuni. S-a oprit, deoarece s-a temut să nu fac publice detaliile.

— Dar ce fel de legături avea Reşetnicov cu Gurbulea?

— Erau prieteni, de pe când făceau parte din Consiliul Superior de Securitate (CSS). Gurbulea era secretarul CSS. Reşetnicov era omul care influenţa numirea judecătorilor. CSS este structura responsabilă de activitatea tuturor organelor de forţă.

— Avea sau nu atribuţie ex-ministrul Papuc la traficul de droguri? Sunteţi naşul fiului lui Papuc?

— Nu am şi nu-mi doresc vreun  fel de rudenie cu familia Papuc. Cu el am avut relaţii doar de serviciu, uneori foarte complicate. S-a întâmplat să las în anticameră legitimaţia, decis să nu mai revin. Eram chemat înapoi…

— Dar de ce îl excludeţi pe Gh. Papuc din schema cu droguri?

— Nu îl exclud, eu spun doar ceea ce cunosc. Un procuror, pe când eram închis, mi-a zis să recunosc că noi am fi îndeplinit indicaţiile lui Papuc… I-am spus: dacă e vinovat, de ce nu-i reţinut? De altfel, în dosar există probe că eu l-am informat pe Papuc, iar acesta a indicat reţinerea drogurilor… Eu nu am avut posibilitate să fac cercetări.

— Cum a colaborat Procuratura şi MAI în acest caz?

— Între Gurbulea şi Papuc erau relaţii ostile. Foarte des se exprimau fără stimă şi respect unul faţă de altul. Nu pot să spun ce anume au avut de împărţit, dar gândesc că sferele de influenţă. În statele totalitare, vă amintiţi, din istorie, asemenea situaţii sunt un fel de normă… Aici cred că fiecare vroia să fie văzut cât mai bine de conducătorii de atunci. Presupun că au fost nişte momente meschine.

— Cum anume ex-ministrul Papuc v-a spus să daţi dosarul?

— Mi-a spus că e indicaţia preşedintelui Voronin. Preşedintele cred că a fost influenţat de Gurbulea şi de Reşetnicov, mai ales că era în relaţii de rudenie cu ultimul. Mi-a spus că s-a decis ca de acest caz să se ocupe doar PG şi SIS-ul. În istoria R. Moldova nu mai existaseră asemenea capturi de droguri. Cred că nici nu vor mai fi. Într-o ţară normală, ceea ce am făcut eu şi subalternii mei ar fi fost apreciat la cel mai înalt nivel, la noi, însă… De altfel, cunosc că mi se pregătea o surpriză, gradul de colonel, în schimb, am fost arestat.

— Din ce cauză, totuşi, nimeni nu şi-a dat interesul ca Bozdepe să fie audiat?

— Intenţionat. Nici măcar descifrările convorbirilor telefonice ale acestuia nu au fost anexate la dosar. Cu cine a discutat? Pe cine a contactat după ce a fost reţinută maşina? Acele descifrări ar fi putut dezvălui persoana care proteja acest transport de droguri prin R. Moldova.

— Cine, totuşi, e “capul” afacerii?

— Nu pot să vă spun. Din analiza pe care am avut timp să o fac, am înţeles că s-au speriat persoanele respective ca Direcţia Misiuni Speciale să nu ajungă la “cap”. Acesta, presupun, nu e în Moldova, care, în acest caz, e un segment dintr-un lanţ de trafic.

— Cum s-a desfăşurat ancheta?

— Cât am stat închis, procurorii au tot căutat vreo persoană care ar fi depus vreo plângere împotriva mea, dar nu au găsit. Au făcut percheziţii peste tot pe unde am lucrat, au cercetat toate cauzele penale gestionate, inclusiv pe când deţineam funcţia de comisar de Râşcani. Nu au găsit niciun abuz. De altfel, dosarul a fost gestionat de acelaşi grup de procurori care gestiona cauzele intentate la comandă: Lilian Cociu, Ruslan Toma şi alţii.

— După achitarea poliţiştilor, singurul vinovat rămâne şoferul. Aşa să fie sau cazul e unul nesoluţionat, care riscă să rămână ca atare?

— Am luat cunoştinţă de toate materialele dosarului. Din ele nu reiese că şoferul ar fi autorul infracţiunii. El figurează, însă, ca autor, pentru a exclude din vizor alte persoane… E un truc pentru opinia publică. Dacă întreabă cineva: cine e autorul? Să se poată răspunde: el e! În dosar am descoperit mai multe documente falsificate. Bunăoară, procesul verbal de examinare a celularului meu. Acolo e un SMS în care unul dintre subalternii mei îmi scrie nişte cifre. Datele au fost falsificate, fiind introdusă altă oră a interceptării mesajului, 6 dimineaţa, chipurile încă atunci eu şi Ţopa am fi cunoscut cantitatea de droguri. Descifrările oficiale, oferite de operatorii de telefonie mobilă, demonstrează că mesajele au fost trimise după reţinere.

— Cine putea falsifica ora?

— Doar procurorul a avut acces la telefon… Alt caz, de fals în acte publice. Un cetăţean turc a fost interogat în calitate de martor, în lipsa unui traducător, iar în procesul verbal a fost introdus un text convenabil procurorilor. Ulterior, în judecată, martorul a povestit cu totul altceva. El a recunoscut că interogarea a avut loc fără traducător, dar că el nu a spus ceea ce era scris în procesul verbal. Au falsificat un act public. Pentru asta există răspundere penală.

— Ce era întrebat acel martor?

— Era determinat să spună că m-a văzut în bar, pe când erau aduse fasole. Dacă chiar aş fi fost acolo, când se aduceau fasole, nu pot fi tras la răspundere pentru trafic de droguri. El afirma că m-a văzut vorbind cu Murat. În instanţă, însă, a spus altceva… Mai multe persoane au fost influenţate să dea declaraţii false. Şi Karalar Murat a fost vizitat de colaboratori SIS, fiind forţat să declare că eu, Papuc şi Cernit Murat îi protejam acţiunile ilegale. El a adresat o plângere la PG, denunţând aceste presiuni. De altfel, în 4 luni după reţinere, Karalar nu a fost interogat niciodată. Singur a adresat demersuri către procuror şi judecătorul de instrucţie, ca să fie interogat. S-a mers pe o pistă falsă, nimeni nu a căutat nimic.

— Aveţi frică de o eventuală contestare, de către procurori, a deciziei Curţii de Apel? Aţi putea fi rearestaţi?

— Procurorii au şi declarat că vor contesta. Nu am frică, după cum nu am avut niciodată frică, în tot acest răstimp, chiar dacă am fost persecutat în detenţie. Am fost reţinut ilegal, apoi, timp de 1,5 ani, am fost deţinut de unul singur în celulă. Au fost comise mai multe încălcări de procedură.

— Veţi denunţa aceste abuzuri?

— Deja, la CEDO, este pus pe rol dosarul reţinerii şi deţinerii ilegale. Sunt şi alte probleme, pe care vom încerca să le rezolvăm în justiţia naţională.

— Unde-i acum heroina?

— În prima zi, a fost transportată la MAI, unde a fost sigilată. Apoi a fost preluată de SIS. Acum nu cunosc care-i soarta drogului. Ştiu că ar fi trebuit păstrată până la pronunţarea unei decizii definitive de către instanţa de judecată. Eu nu am auzit până acum ca vreun judecător să pronunţe vreo decizie despre acea heroină, în valoare de vreo zece milioane de euro. Nimeni nu a spus nimic.

— Vă mulţumim.

Pentru conformitate, Aneta GrosuPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

42 comentarii

 1. HASAN

  NImic nou.Istoria se repeta,permanent.Bine Cornele,acu eşti “jertva”,vrei la CEDO,dar cand erai “nacialnic” te uitai de sus Cornele ingamfat la subalterni şi cetaţeni.Erai mandru Cornele,ţi-ai facut o cariera de vis pentru un ofiţer simplu şi peste tot ŞEF.Şef investigaţii la “Fulger”,şef Comisariat Raşcani,şef MAI DOMS,unde n-ai fost erai “alesul”.Te iubeau cei mari şi erai blestemat de tot efectivul de metodele tale de lucru injositoare.Ai fost tiran Cornele.Colonel aveai sa fii nu pentru serviciul impecabil in MAI,ci pentru faptul ca eşti nanaş de cununie a feciorului lui Papuc.Eşti “cuscrul” cu Papuc şi ai fost aliatul şi sprijinul lui Gheorghii Gheorghevici.Erai omul lui.Te pregatea de fapte mari.Sa fost comuniştii la putere ţi se pregatea postul de viceministru la urmatorul ministru MAI-Zubic,dar e alta istorie.Vezi Cornele,cauţi dreptatea la CEDO pentru tine,dar nu şi pentru alţii.Fabula care e? De la colonel pan-la puşcarie e un pas..Bafta Cornele,nu cred sa reuşeşti in MD,pleaca la negru omule-succese!Da,apropo cu “gaişnicii” care te-au “podstavlit” nu te rafuieşti?Da ar trebui,aşa barbateşte,nu e primul caz cand un sergent “gaişnic” “valeşte” colonei MAI.

 2. a.a.

  Draga HASAN, cum crezi, din ce cauza Corneliu Savca nu recunoaste, totusi, ca e nanasul fiului lui Papuc… Ce crede Papuc despre asta? Sau e un fel de joc, o intelegere prealabila? Sau Savca e atat de perfid, incat de “dragul” noilor autoritati, care l-au eliberat, este gata sa se dezica de vechile neamuri, doar ca sa placa? Spune HASAN, ce stii despre toate astea… Si ma mai chinuie o intrebare. Are sau nu vreo legatura aceasta “achitare” cu apropiata campanie electorala? Ce aveau in vedere cei “achitati” cand spuneau ca vom asista la SURPRIZE?

 3. HASAN

  Ce crede Papuc Gh?Nu crede pe nimeni şi nimic.E increzut in sine,in ceia ce-a agonisit in serviciul din Caucaz-a ţine limba dupa dinţi.Nu fiecare poate.Pentru asta şi a fost “selecţionat” Cornel Savca in cea mai misterioasa şi tainica direcţie MAI-misiuni speciale.Sa faca şi taca.Oricum e meritul lui Papuc eliberarea sa din detenţie.Fara discuţii.Mai aproape de alegeri va fi risipit,distrus şi dosarul lui Papuc@Botnari,fara urme..De ce Papuc fiind ministru MAI mergea deschis la confruntari cu Procuratura lui Gurbulea?Papuc fiind din tinereţe in Caucâz cu servicii speciale in Cecenia şi Balcaria,a insuşit alte calitaţi,are alta mentalitate,alt logic,e mai puternic ca aborigenii locali.A ştiut una-vreai sa rezişti in politica moldava plina de şmecherii şi intrigi,trebuie de strans “compromat” pe fiecare “cloun” comunist-Gurbulea,Tarlev,Lupu,Ostapciuc,Mocanu,Roşca.S-a ocupat de “culegerea pacatelor” Cornel.Deci ştie multe.A tacut.Dar tacerea e aur,inca odata convingandu-l pe Gh.Papuc ca ştie a fi fidel cauzei.Compromatul strans e comoara,e ca depozitul bancar-iţi aduce dividente şi procente.Compromatul poate fi schimbat,vandut.Cu aceasta “bomba” poţi influenţa,şantaja şi obţine orice,inclusiv funcţii in stat pentru alţi clouni,de pilda ca funcţia de Procuror general care a vandut-o AIE unor a treia persoane.. E valuta forte oricand compromatul.Iata ce cauta Gurbulea.Iata de ce a “combinat” dosarul cu heroina.Nu poţi gasi pisica neagra intr-o odaie pe intuneric,daca ea-pisica acolo lipseşte.E proverbul preferat a lui Gleb Jiglov şi a lui Papuc Gh.Ca totul se vinde in ţara asta cunosc toţi.Oare electoratul mioritic n-a inţeles inca ca funcţiile in stat se VAND,se CUMPARA,SE SCHIMBA,se TARGUIEŞTE,electoratul alege “clounii” dar nu şi adevaraţii stapani a RM.Cine e ministrul justiţiei in RM,Tanase_?O p…!E Muruianu!Cardinalul cenuşiu a RM fiind in afara ţarii.El doar trage sfoarele clounilor..

 4. kuku

  Interesant cit ia costat libertatia pe acesti oameni “cinstiti”??? Si toti se mira de unde pe strazile orasului se iau copii de 18-22 de ani si amante cu masini noi de lux… Si pina la urma tot copii la acesti slujitori al dreptului in RM sunt primii consumatori de droguri.

 5. KLEO

  Interesant comentariul lui Hasan. Stie cineva, agentii de circulatie care au oprit heroina, au fost promovati sau dati afara?

 6. HASAN

  pt Kuku.Din vorbele avocaţilor,cica judecatorul a insistat la suma de 50000(cinici zeci) mii de euro pentru eliberarea poliţiştilor.Sigur ca au luat in consideraţie şi cazul ca unul de rezonaţa.Altfel nici nu poate fi.Cum sa inţelegi justiţia nostra daca unui tanar pentru 50gr de canepa primeşte 3(trei ani de puşcarie) da pentru 200kg gheroina eşti achitat?Intrebare pentru d-l Pontii Filat-Aţi spus ca sunteţ o guvernare cu mainele curate,ministrul justiţiei şi ministrul MAI fiind al PLDM,apoi cum de inţeles justiţia?SAMĂI SPRAVEDLIVĂI SUD V MIRE.Daca e aşa,apoi de ce n-a fost reţinut de catre CCCEC şi MAI acest judecator şi inculpaţii care au “cumparat” şi violat Femida in acest caz?De ce?Am votat PLDM cu nadejdea ca…Dar a-ţi dat-o baieţi cu degetul in c..r,adica cer.Mai bine cu adevarat de votat pe Mişa “Koloniţkii”,e bravo şi nu se teme de nimeni şi n-ascultă de “şestiorcele” Moscovei.Apoi căţi bani din procesul cu heroina i-a revenit ministrului de justiţie?Ce,”şobolanii” de judecatori nu se “delesc”?Da de ce? P.S. Tu HERMES şi van helsing ce ziceţi? Unde a “zahait” judecatorul cei 50000 de euro?Da concret va rog.Pe si-la-be!

 7. HASAN

  pt van helsing şi HERMES,intrebare.Stmaţi unu şi altul.Pentru ca in toate comentariile voaste nu daţi nici un nume doar aşa apa fiarta de ploae cu bulbuci,va intreb: Cum credeţi,de unde a luat Cornel Savca suma de 50000 de euro?Din pod,din safeu,din buzunar ori a fost salariul din MAI?
  Ce credeţi despre aceasta justiţie in cazul dat?Doar e “podstava” curata pentru tot PLDM cu justiţia şi internele lor?
  Şi ce ziceţi de decretul lui Mişa “Koloniţkii” in privinţa la 28 iunie? Eu sunt-ZA,da voi?

 8. Mos Ion

  Da eu sint PROTIV,pentru ca nu atit rusii ne-au ocupat, cum rominii ne-au lasat,adica abandonat,daca sa vorbim de adevar istoric.

 9. kuku

  azi am privit acest film despre acst caz ceia ce va recomand la toti sal vizionati, ca aici apar foarte multe semne de ???????. Da de suma ce spune mai sus HASAN de 50.oooeur consider ca e foarte putin, ma gindesc ca mai lipseste un zero(pareria mia) Si undei dreptatia cin pe o babuta pe care d-nul Ghimpu a dat decret si BRAVO lui pentru niste cinepa iau dat ani de puscarie da tot acesti slujitori ai legii iau eleberat cu 200kg de heroina. Oare pentru aciasta democratie am visat??? Sau si aici trebue sa se implice d-nul Ghimpu ca sa aflam dreptatia???……http://www.jurnaltv.md/#cine-e-cu-heroina-pe-caciula-115183

 10. memoria

  Daca memoria lui Savca e scurta, a noastra are ceva mai mare lungime… Acest personaj intr-adevar a trait ca in sanul lui Dumnezeu pana la dosarul heroina. Iar el acum critica comunistii. Pai nu pe vremea acestui clan el a facut cariera si avere? Ce fel de credibilitate mai are acum? Dar cum a fost inscaunat comisar la Rascanovca? Feciorul lui Papuc lucra acolo, iar fostul comisar isi permisese sa ii faca observatie feciorului ca intra in biroul sau fara sa bata la usa. Asta l-a suparat foc pe Papuc si asa fostul comisar a fost demis, mai bine zis transferat la o alta functie, iar Savca inscaunat. Apropo, despre asta a sris, oarecum in treacat, si ZIARUL DE GARDA. Iar acum il scoateti basma curata pe Savca. Imi pare rau. Dezamagire…Se vede de la o psta ca omul asta NU e o victima, ci un smeker incoltit, care isi vede planurile care se anuntau a fi stralucite, acum, deturnate. E o parte din haita care acum incearca sa isi salveze pielea.

 11. memoria

  apropo de titlul interviului. De ce ati decis ca dosarul heroina este pe o pista falsa? Din ce povesteste Savca nu ne convinge ca e asa? Sau sunteti automat d epartea lui? Din nou imi pare rau. Puteati cel putin sa puneti un semn de intrebare la final.

  • a.a.

   Indiferent de ce spune Savca, Cociu, procurorul, Murat, Papuc sau Ohladciuc, ancheta si dosarul in ansamblu a fost “dus” pe o pista falsa. Daca nu era falsa, aceasta pista, astazi cu totii am fi stiut unde-i heroina si cine este capul mafiei drogurilor in R. Moldova…

 12. HASAN

  Bravo kuku!N-am ştiut de film.e necesar un detector de minciuni ca sa inţelegi cine minte şi cine a dus ancheta in eroare.Da,au de lucru psihologii şi psihiatrii in MAI.

 13. HASAN

  Moş Ion,iţi stimez parerea PROTIV!Şi vreau sa te informez ca am zis-ZA,nu pentru data de 28 anume,ci pentru Mihai Ghimpu anume.Ştii că sambata la “strelca” s-au intalnit Filat,Lupu şi Urechean şi au zis ca Mişa “Kolonoţkii” i-a “podstavlit” pe toţi in faţa Moscovei cu decretul sau referitor la data de 28 iunie,aşa ca luni aceşti “kazacoici” pun la cale cu comuniştii “otvetka”,adica impicment lui Miha.Inţelegi?Am zis-ZA lui Mihai,pentru ca e fara “ponturi”,e om cumsecade,direct,nu imbla cu fofărlica,nu “muteşte”,e ţaran-e al nostru.Primul a recunoscut ca e romăn,ca vorbeşte limba romăna,ca suntem ocupaţi.etc.Şi intr-adevar n-a fost nici odata cu comuniştii,nu le-a slujit şi principalul-nu e curva,adica promite-face şi nu umbla cu piarul prin Europa.Acu ma ingrijoreaza “troica”,Lupu-exPreşedinte Parlament comunist,Urechean ex-primar cu “pufuşor pe botişor şi Vladislav yis Pilat,care a fost şef al departamentului privatizarii,pe vremea cui?Ştiu ei metodele şi variantele.Filat a “gustat” din putere, de-acu vrea Prezident,Urechean premier,da Lupu-“zakonnik” in Parlament,la “rodina” de unde a venit..Numai ca cu “dvijenia” asta a lor iaraşi vor aduce comuniştii la putere şi atunci:-VALEU OSUL!Box iaraşi pe vre-o 20 de ani,vine Tcaciuc,da aista-i viclean ca Putin,nu mai scapa el puterea.Aşa ca Moş Ioane,ramane MIHAI GHIMPU,el Mişa “Koloniţkii”,zis “SKINU”,alias “Bonjur Poleacu”,spus “DEADEA” lui Dorin Şlagbaumskii.

 14. kuku

  p-tru Hasan. Sun deacort cu tine 100% referitor la Misha “Kolonitzkii” cum spui tu. Da doamne mai multi politicieni asa ca M.Ghimpu care sunt cinstiti si nu depind de banii cuiva. Da troika fac parte din FAN-KLUB lui Putin.

 15. Liosha

  “Dorin Şlagbaumskii” =))) LOL
  iaka tu prikolist, Hasan =)

  Deci, cred ca e foarte clar – Savca a platit ca sa fie eliberat, el singur a spus-o in interviul de mai sus “Nu am frică, după cum nu am avut niciodată frică, în tot acest răstimp, chiar dacă am fost persecutat în detenţie.” Adica el stia ca “tat a s shie ghini”. Da aistea cu asa zisa “ardere a heroinei in public” o indoaie la greu. Catan deja a recunoscut (in mod sublim) cum va fi arsa – el spunea ca heroina seamana cu faina – VOILA – in public vor fi arse 200kg de FAINA, iar oamenii vor crede ca e heroina, in timp ce MAI cu SIS si cu inca nustiu cine vor vinde heroina si isi vor pune capika in buzunare. Iaca asa.

 16. Liosha

  Iar in ceea ce priveste AIE, ca atare lucrurile stau un pic diferit. Ghimpu – tot respectul. Urecheanu, hz ce sa spun despre el, ma abtin. Lupu e o eroare a politicii din md, iar Filat e ok, in sens ca, Filat face el ce face, insa in nici un caz nu-i cu rusia, el e pro-roman, pro-european, insa asta o sa observam dupa alegeri, el nu vrea sa se declare antirus pt k sa nu piarda electorat rusofon, zato dupa alegeri Ghimpu cu Filat se vor uni si atunci vom scapa si de rusi si de ucraineni si vom merge spre RO, spre UE …..

 17. HASAN

  Da,mlea,am privit filmul “Heroina” plasat in comentarii de kuku,dupa cum am mai zis: Andersen,Creanga şi Şaherezada mea preferată se odihnesc in raport cu “poveştile” lui colonelul Savca.Cand priveşti “Heroina” la JurnalTv,nu inţelegi deodata cine e Caralar,cine Cernit Murat şi cine Savca-toţit turcii la o mutra,alde Imperiul otoman,Cornel-paşa ori Savca-Batăi fiind Suleimanul Aferilor Interne.”M-au persecutat in detenţie”,”am stat unu singur intr-o celula”.Cine te-a persecutat bre,daca ai stat inchis de unu singur in celula?Cred ca propria conştiinţa.Auzi,van helsing,ia zii şi tu sa stat Cornel in “hata comuna” ce avea sa fie cu el?Ori sa nimerit in “press-camera”?Nu mai avea el Savca sa dee atatea interviuri,cred ca abea de putea rosti-CU-CU-RI-GU!!!Căţi doritori sunt in puşcarii de-a discuta in “hata” cu un colonel,fost comisar,a?Un comisar aşa tortoşel cu figura,cu o burtica şi fundişor crescut pe “icre roşii”..Acuş sa vezi ca se duce la CEDO şi se va plange ca comuniştii lui Papuc l-au numit in funcţie contrar voinţei sale,i-au violat drepturile şi l-au folost fabricandu-i dosar..Şi sa vezi,va fi indreptaţit şi restabilit in MAI..Eu gandesc Cornele,bine ca erai inchis la evenimentele din 7 aprilie,de alt fel aveai “sa rupi c..l,adica cerul şi aveai sa ucizi personal mai mulţi tineri in PMAN.Cine e Gumeniţa in raport cu tine-un caine cihua-hua,tu fiind bulterier adevarat..Da poate Cornele eşti drept-Gurbulea e corupt şi faţarnic,imbla cu un BMW X6,locueşte intr-un apartament de lux 120m2,cum crezi,pe heroina ta???

 18. Valerii

  Moş Ion! Ce dracu? Depinde de noi sau de “Doi metri de bâlbâială”? Aşa i-a zis Voronin lui Lupu,da Voronin îl ştie bine. Măine Lupu o să ne zică “dragii mei” şi o să vorbească exact ca Muşuc. Eu întreb ce. Ai prins ciudă pe români.Eu tot. Ei se bucură de (şi) ale noastre Cetăţi de Scaun,capitale,mănăstiri.Este şi patrimoniul nostru – nu?. Ce facem noi azi: nu putem apăra ce-i al nostru (dăruit de turci spre binele Moldovei)-Ctatea Bender. Romănia a lfn dovadă de slăbăciunela moment. Buba e că noi ne deprindem cu trădarea.Să vorbesc într-un ceas rău.

 19. van helsing

  Pt hasan

  Pe Savca il consideram o perioada cum spuneti”ment cu limite” , adica corupt in limitele bunului simt, probabil ca si barul turcului ii platea ceva taxe, dar din informatii operative, nedocumentate pana la capat, el avea mai multe puncte de acumulare a capitalelor.
  Chiar si conlucrasem in cateva actiuni, dar tot el mi-a organizat doua provocari, una la comanda unui necunoscut, era la Fulger, si cand s-a mutat la minister, la ordinul lui Papuc, cu “narujca”, cu “fete mari”, operatiune in toata legea, dar sunt si oameni de treaba , care pana la urma mi-au confirmat ca Savca este organizatorul actiunilor “murdare ” din MAI. Pana la urma am exploatat eu tema si am tras niste foloase.
  PS NU cred ca Savca nu a fost implicat in transport, la suma de bani, care , posibil, a fost platita pentru protectia drogurilor, Savca nu putea trece pe alaturi. Nu ma voi mira daca eliberarea lui a fost facuta de proprietarul drogurilor , care il va obliga sa intoarca ori drogurilr, ori banii?

 20. serj

  Faptul ca Savca i-a “retinut” pe prieteni sai turci cu heroina, a fost socant la inceput pentru multi, care nu stiau situatia! Cum a put Cornel s-al retina pe cumatru-sau Murat Cernit sau Pe celalalt imvalid, care-l hranea in bar si-i mai dadea bani de cheltuiala. El n-a avut alta iesire, trebuia cumva sa acopere heroina depistata intimplator de “gaisnici”… Dar procuratura si SIS-ul i-au luat-o inainte. Si unul din motive a fost, ca multora le-a calcat pe coada si le-a stricat nervii. El credea ca e mai presus ca toti si cum a mentionat Hasan, se vedea viceministru. Dar nu a fost sa fie. Sa dus unde trebuia sa fie – la duba. Si pacat ca asa repede s-a intors si inca in calitate de jertva. Cit a fost Papuc la putere, Savca “puhnea” de bine. In jumatate de an, de la inspector – la comisar adjunct la aeroport, apoi datorita intrigilor si limbii cu care i-a lins c…l lui Papuc, a devenit comisar, apoi la frecat pe Nicorici cu ajutorul fiului lui Papuc si s-a inscaunat la Riscani, si mai apoi sef al DMS. Tare a vrut el aceasta functie!!! Numai ca n-a tinut cont de una – pina a junge la nivelul lui Ivasciuc (fondatorul si fostul sef al DMS), are de mincat multe fasole. El un raport nu-l putea scri normal. Era cit pe ce sa fie fugarit din Comisariatul Centru pentru betie si incapacitate, dar lau ajutat sa se mentie…. Nu e nanasul lui Slavic Papuc, deoarece acela nici nu e insurat, concubineaza cu una, are copil, dar nu e casatorit. El inca nu are mintea de a se insura – e un DAUN. In afara de fete si masini, nu stie nimic. Savca mai nu cu lingura il hranea prin restaurante.
  Mai trebuia de luat in consideratie, ca Gurbulea a fost la putere vre-o 8 ani. Incepind cu Consiliul suprem de securitate si terminind cu Procuratura generla, a avut timp si posibilitate sa-si agoniseasca avere si fara fasolele lui Savca. Si nu 120 m2, mai multi, caci recent si-a construit casa…:))) Nu X6, ci X5, dar tot nu e rau. Savca fiind la putere doar 1,5 – 2 ani, sa plimba in BMW 730 E38, C SC 003, apartament la Ciocana cu 3 odai (tot vre-o 150 m2), lot de pamint la Stauceni cu materiale pentru constructii…..Cite trei-patru mii de lei zilnic pentru restaurante, telefoane mobile de mii de dolari, costume, pantofi, cravate de cele mai scumpe branduri. N-ati vazut in ce blanuri venea biata luisotie la judecata! Parca era pe podium si demonstra moda la shube!!!
  De unde toate acestea? Din salariul de comisar? Sau de sef de directie?

 21. cumetru lui hasan

  hasan,он же serj,он же cristal(vezi comentarii din “Timpul” cu fics acelasi text cuvant in cuvant ca la serj(vezi mai sus),он же agentul sis,он же toti care il sustin nu minti oameni cand comunici singur cu tine referitor la savca.hasan si altii care il sustin este una si aceeasi persoana,acest hasan… a fost fugarit din MAI pentru corupere si este cumatru lui gurbulea.Nu ponegri oameni corecti.

 22. serj

  Pentru cumatrul lui Hasan, “он же” Leonid, Vizitator, Arendas. Nu am avut “marea cinste” sa activez in MAI, SIS, din fericire. Am fost o oarecare vreme militar in trupele de geniu. Dar acolo oamenii sunt flaminzi, na-u de unde stringe roade. De aia si m-am dus. Tu mi-ai stricat afacerea, pina acuma platesc datoriile acumulate dupa “raidurile” tale. Si ma bucur ca nu-s singur aici care este contra ta, a lui gorbulea. Nu v-am cunoscut personal nici pe unul din voi si crede-ma, n-am nici o placere. Dar de auzit, am auzit multe. In deosebi despre tine. Cit ai fost la Aeroport, te-au simtit pamintenii mei, eu te-am simtit la Riscani, cind ai devenit comisar.

  Sa-ti fie de bine! Si nu lupta cu lumea!!!:))))))

 23. galina

  DACà L-AU FUGàRIT,inseamnà cà nu wtiu a apretsa o persoanà deskisà la dialog wi sincerà IN PàREREA SA…
  NU CRED Cà– MAI– este maximul cu care se màsoarà chit ewti de sincer…
  CU STAREA DE A FI —MAI—a demonstrat Cà E contrarà persoanelor juste…
  COMODITATEA WI TOATE ALTE NEGATIVITàTSI SUNT PREZENTE IN –MAI…

  PàREREA MEA
  CU RESPECT

 24. mara

  avraama,cà avraam si hasan e una si aceeasi persoanà ti-am demonstrat nu numai o datà si tu o stii mai bine.e drept ce spune “cumetru lui hasan” aici pe 29 iunie de hasan? ne spui si nouà cum a fost treaba si de care “ajutor” ai nevoie acum? ràvnesti la treucà iar? si nu ti-e greatà,cà nu cred sà-ti stea-n gàt?

 25. petru

  iaca si eu pe aici…mama mia ce cai verzi pe pereti skriea si eu…uhuhuhuhuhuh
  se intimplà sà nu fim de acord mine cu ce am spus azi si tot asa…
  roata morii se invirteste tak tak tak…

  • IRGA

   Petru, nu vrei sa redevii Galina, ca am un fel de discomfort cand stiu ca tu esti Galina, dar semnezi ca si Petru?

 26. galina

  kind skriu ceva deja am ingrijà kà imi vine oala cu làturi in cap de la mara…
  stiti cà si urekea dreaptà mi se astupa si de auzit auzeam,dar parcà era sub anestezie…

 27. AVRAAM

  Galina,sa-mi fi publicat ADMINUL macar a treia parte din comentarii aveai sa intelegi ce se ascunde sub nik/ul mara,un nenorocit care se simte deja BURIKUL PAMANTULUI,dar si pentru asa individ ca mara sunt camere la spitalul de nebuni!Bafta Galina si succese!Scrie,Galina,scrie,indiferent ii place lui asta mara ori nu,scrie!Chiar daca ADMINUL taie si arunca in gunoi opiniile noastre,scrie,Galina,eu citesc,te inteleg si astept!SCRIE!

 28. AVRAAM

  IRGA,vezi ca arhivatoarea noastra mara a trecut pe alta artera ca sa ma “depisteze” cine sunt eu.Ti-am scris ieri-poftim,daca doresti facem o intalnire de serviciu si mai discutam,stii doar adresa mea?Scrie!iti raspund.

 29. galina

  AVRAAM LUNILE ACESTE AM FOST OCUPATà CU DOKUMENTELE PENTRU CETàTENIE ITALIANà si imi aduc aminte cà tu ai skris posta ta electronicà…eu nu am memorizat-o,dacà poti sà mio dai te rog…asa pur si simplu…
  vezi cà am mintea ocupatà si nici nu am inspiratie de a skri despre iubire si sex…
  MII DOR DE TEMA ACEASTA…dar trebue timp…kint imi voi reveni…
  respect

 30. mara

  hasan,pardon,avraama,lasà imbrobodeala cu spitalul,cà repeti una si aceeasi cànd simti,cà “ai picat” si esti strànsà la perete.hasan si avraam (la fel eva si ceilalti) e aceeasi persoanà.n-ai argumente,totul are un inceput,dar si un sfàrsit.treaba e cà sfàrsitul àsta s-a apropiat prea de careva,iar agonia e ultima treaptà pentru coiti,ar putea sà rupà om.ce zici,mai ai nevoie de vreun “ajutor” cànd stai la colt cu bàta-n mànà? poftiti si galina,care tu o “lichidasei”.am spus,alde galina iti plac pànà la ejaculare,numai cà n-ai citit nicio literà din ceea ce scrie galina.de ce nu intri in polemicà,de ce nu-i cereai ajutorul,ci numai cu ciupa-ciups? cà alde galina existà pentru alde tine numai pentru “rating”.si nu te fà cà nu e si petru,altfel nu face sà propui camere de spital altora,s-ar putea sà-ti prindà bine dupà 28 noiembrie,coada intre vene-ti va fi pe vecie.

 31. mara

  galina,cànd tu faci lumea zgripturoaicà numai pentru cà asa ai citit la vreun mosnegut care suferà de alzheimer,sau sà dai verdicte de parcà ai fi doctorant in medicinà,sau iti atribui nominativul altora,sau te bagi in patul ce nu-ti apartine,sau “publici” càrti si nu se mai vàd,nimeni nu ti-a zis,cà te ocupi de “làturi”.vezi cà limba romànà mai are si alti termeni,nu numai ce mànàncà porcii si “bal(i)gà”.e suficient sà te uiti in farfuria ta,sà te incluzi intr-o polemicà pe marginea articolului,se reiesi din cele puse aici,nu tot sà dai lectii,copiind imbecilitàtile de pe fata pàmàntului,pune si tu o frazà de la tine.ti-i dor de tema despre iubire si sex? si bàrbatu-tàu ce zice cànd citeste de ce suferà nevastà-sa? la ce dracu ai bàrbat in casà? sau inventii si visuri,làsàm aiureala. iti pare bine de “vàdane”,dacà nici tu nu semeni altfel.atunci la ce mi-as pune intimitàtile in piatà?

 32. galina

  stiu costicà…dar cu 2 de L, mà numesc Diana pentru italienii care mà cunosk…
  aiureli dragà marà sau nu cine esti tu sà judeci…am dreptul numai eu sà mà judec pe mine…ce rol dumnezeesc iti atribui tu zikind si kritikind toatà lumea…
  eu nus nimeni si deaceea tratez toatà lumea la acest nivel…pentru mine toti nu sunt nimeni…pentru mine toti sunt doar fiinte umane,dar nu comunisti,savanti,sektanti…
  tiam mai zis esti o persoanà stranie pentru mine,care nu imi permit sà te judec(doar posibil uneori mà distram sau eram in o stare emotivà,dar pe scurt timp)…
  nu mà intereseazà ce zici si cum iti imaginezi cine sunt eu sau altii…judeci si doresti a fi judecatà,deaceea provoci…ai provokat tu tot si peurmà arunci in fatà supàràrile care le ai primit…ti le ai meritat,LE AI dorit…
  fiecare isi imagineazà si vorbeste asa cum este el,atravers mintei sale…
  nu vei reusi a skimba pàrerea mea si nu vei reusi nici odatà a mà convinge cà o politicà sau alta este justà… tot in viatà are douà feti…
  a fi nimeni si a privi lumea ca fiinte e stilul meu si nu te mira atita cà nu ai posibilitàtile mele de a fi ca mine…
  eu pot injosi(distrindumà),pot fi deci ca tine tu nu poti fi ca mine…tu nu poti elimentar sà accepti cà cineva este si acel care este are pàrerea sa…si acel care este e o FIINTà UMANà…este o stare de a fi care tu ai demonstrat deja cà nu o cunosti…
  starea de a fi intelectualà stii cum se mai numeste:PROSTI CU CUVINTE INVàTATE PE DE ROST…

 33. galina

  TOARNI LàTURI IN CAP LA OAMENI mara SI MOTIVEZI Cà urmàresti un scop nationalist…
  dar pentru mine asa persoane ca tine sunt gunoiuri care vor sà reducà pe altii in gunoi…
  INVATàTE A FI si a làsa ca sà fie si altii… peurmà foloseste vokabularul intelektual care il ai …
  Dumnezeu kind a creat omul,la creat intii sà fie,peurmà sà stie…poate sti numai o persoanà care este tu nu esti…sunt doar cuvintele care le stii…tu ca fiintà nu esti…reflectà…

 34. mara

  gallina,eu mà bucur cà pentru tine totul e o distractie:si injosirea,si cànd injuri ca un birjar si analfabetismul si prostia.si te cred cànd te plàngi cà ai nevoie (urgentà) de iubire si sex,neavànd toate aste ingrediente,nu-ti ràmàne altceva decàt sà te distrezi,numai cà distractia e culmea in doi cu un sens si in companie cu alt sens.sper cà n-ai acceptat ca distractie si necazurile. de aici iti vine nevoia de a te distra.nu reduc in gunoi ceea ce demult e màturat ca gunoi. ce ai tu cu dumnezeu? el nu acceptà toti sarlatanii care ii ai ca sfinti,nu stiai? sau e o distractie si asta.stai in banca ta si zi mersi cà ai nimerit intr-o societate sànàtoasà,care te suportà,cà la moldova ti-ar fi trecut pofta de distractii. ai dreptul numai tu sà te judeci? asta-i doctrina liu osho ca sà nu indràzneascà nimeni sà-l judece ca sarlatan si violator de copii.asta poti s-o spui cànd ai sà tràiesti in pesterà,dar tràiesti in societate si regulile de o convetuire normalà sunt egale pentru toti,si pentru tine.nu mà supàr,altfel ni te-as citi cum nu te citeste nimeni.iti place sà fii tratatà diferit,cu sàrmànuta,cu vai-vai.n-ai invàtat de la italieni,cà si persoanele dizabile sunt tratate ca toate celelalte,nu cu ciupa-ciups.eu sà-ti schimb pàrerea? de ce,tu ai o pàrere? nu pot sà schimb ceea ce nu existà.crezi cà-i pàrere sà copiezi,si incà cu greseli,ca apoi sà te dai de mare fili-ozoafà? sau e o pàrere sà sufli in pai nimcniciilor pe aici? fiindcà nu ai un anturaj al tàu unde sà gàsesti ceea de ce ai nevoie:iubirea,de aia te agàti de orice nimicnicie.cu un astfel “fel de a fi” esti singurà,dacà la vàrsta asta incà n-ai gàsit iubirea,apoi vin si celelalte,prin iubire,nu prin suflat in pai.

 35. mara

  avraama,n-ai ràspus la intrebare:e drept ce spune “cumetru lui hasan” de hasan? de fapt,dacà te uiti atentà la comentarii la “dosarul heroina”,din 10 nominative,9 sunt acelasi hasan.el intreabà,el ràspunde,el vorbeste singur.in 3 zile a “epuizat” subiectul,scopul fiindu-i de al face cu ou si otet pe savca.de ce ? n-a impàrtit si cu hasan kushul? intreabà hasan pe 26 iunie:ce pàrere aveti de decretul lui misa kolonitki? adicà il intereseazà la epuizare niste informatii.”kolonitkii,slagbaumskii,mlea” si alte mostre,le-am atestat apoi si la avraam.ce zici,ai un ràspuns sau apusoarà peste agonie?

 36. matasaru2004

  doar toti vorbesc si stiu ca Saachian l-a ,,podstavlit,, pe Savca cu scopul sa asigure el tranzitul de heroina spre Rusia si Europa.
  Si mai intrebati-l pe angajatul MAI-ului dom Lisai,cine ea rapit copilul si cine-i Saachian?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *