Demisia în stradă

Marţi, 5 martie, prin votul PCRM, PD, PSM şi al independenţilor M. Godea şi S. Sârbu, a fost dat jos Cabinetul de Miniştri.

Guvernul FILAT a fost demis. Ce va urma? Vine rândul lui LUPU?

 

Iulia Grumeza, asistentă medicală

Dacă a fost dat jos un guvern întreg, la ce ne mai trebuie Lupu? Ne-au făcut de râs. Să pui pe acelaşi cântar un guvern şi pe un Plahotniuc, e de râsul lumii. Îmi pare rău de Ghimpu. În loc să-i împace, a luat partea lui Lupu. Ei nu se gândesc că toate răzbunările lor vin în capul nostru. Vai de capul Moldovei, pe ce mâini a ajuns. Pentru o funcţie, ne vând şi pe noi. Au furat, s-au îmbogăţit şi acuma se bat pentru posturi… Lupu a promis că, dacă va fi dat jos Guvernul Filat, pleacă şi el din funcţie. Aşteptăm s-o facă. Să vedem, cât curaj are? Sau trebuie să-şi ceară voie de la Plahotniuc?

Mihai Marola, pensionar

Nu poţi spune că, la noi, e “lux”, dar parcă numai la noi e greu? Uitaţi-vă ce se face în Bulgaria, în Slovenia… Şi America are probleme, şi Rusia. Bine, au dat Guvernul jos. Mâine sau la toamnă va fi mai bine? Degeaba crede Lupu că noi nu înţelegem că problema nu e Filat. Guvernul Filat a fost dat jos ca să pierdem şi trenul spre UE din toamnă, de la Vilnius. E mâna Rusiei. PD, ca şi PCRM, sunt căluţii Moscovei. Toate declaraţile lui Lupu că demiterea Guvernului nu înseamnă anticipate sunt vorbe goale. Lupu ne-a băgat în alegeri, Lupu trebuie să plece. Eu cred că Voronin va avea grijă şi de el.

Antoaneta Gordea, asistentă medicală

Guvernul trebuia, aşa cum zice Ghimpu, spălat, pieptănat, primenit, dar nu dat jos. Lupu şi ceilalţi colegi de Alianţă, care l-au susţinut, au dat cu oiştea în gard. Am aşteptat mai mult efort constructiv de la Ghimpu, dar, până la urmă, a făcut şi el jocul comuniştilor şi al lui Lupu, iar Lupu, în 2009, l-a trădat pe Voronin pentru funcţie, da’ acum a trădat  Alianţa, pentru funcţia lui Plahotniuc. Rusiei nu i-a plăcut că ne apropiem prea mult de Europa şi a hotărât să ni-i bage “beţe în roate” pe Lupu şi Plahotniuc. Şi, poftim. Ghimpu trebuie să ceară acum demiterea lui Lupu, aşa cum a cerut-o şi pe a lui Filat.

Gheorghe Negruş, pedagog

Eu cred că vine şi rândul lui Lupu şi s-ar putea să vină rândul şi Alianţei de Guvernare. Voronin nu se va opri la jumătate de cale. Divergenţele în Alianţă sunt prea mari. Ar fi bine să poată fi creat un nou Guvern, dar puţin probabil ca Filat să mai fie acceptat de PD şi PL. În acest caz, PLDM ar putea propune o altă candidatură la şefia Guvernului, ca să salvăm situaţia şi să putem semna acordurile cu UE în toamnă, la Vilnius. Dacă nu se întâmplă asta, vin anticipatele peste noi şi lucrurile se complică definitiv. Dacă nu ar fi fost Vilniusul, poate că situaţia nu era atât de dramatică.

Mihail Gonţa, doctor în informatică

Ceea ce s-a întâmplat e catastrofă. Noi nu suntem Germania şi nici măcar România. Căderea Guvernului riscă să ne arunce în braţele Rusiei. Noi nu pentru asta am votat Alianţa, ca alde Lupu, Plahotniuc, Dodon şi cu Voronin să ne arunce iarăşi în hăul din care ieşeam pe 7 Aprilie 2009. M-a dezamăgit total Godea. Cel puţin s-ar fi abţinut, aşa cum au procedat liberalii. E trist. Eram cu gândul la Vilnius şi iar ni s-a furat speranţa. Agentura sovietică şi-a făcut iarăşi treaba. Nu cred că Lupu îşi va aminti că a promis să demisioneze, iar Voronin îl va ierta, dacă PD va da peste cap formarea unui nou Guvern.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *