Cum a rezistat Tricolorul timp de 20 de ani?

Sondaj de opinie

274-sondaj1Ion Toatăziua

Eu cred că drapelul a rezistat datorită mentalităţii şi conştiinţei poporului care a menţinut acest simbol. Tricolorul s-a păstrat datorită literaturii, limbii şi datorită unor caracteristici geopolitice care au putut păstra şi sentimentul naţional, şi Tricolorul. Dar, în anumite circumstanţe, acesta poate fi foarte uşor pierdut.

274-sondaj2Cornelia Zelinschi

Iată azi e ziua drapelului nostru naţional, dar eu nu văd care este evenimentul. Unde sunt drapelele? Eu am venit de la telecentru şi nu am văzut drapele nici pe întreprinderi, nici pe instituţiile publice, nemaivorbind de case private. Am văzut cum sunt sărbătorite drapelele naţionale în alte ţări. Incomparabil! Noroc că l-au pus pe acesta, în Centru.

274-sondaj3Teodora Goldman

Tricolorul s-a păstrat pentru că este simbolul rezistenţei noastre naţionale. El ar trebui să fie peste tot, în întreaga ţară. Azi m-am minunat ca de o poveste. După atâta vorbă despre Ziua Tricolorului, nu pot spune ca am văzut în oraş mai multe steaguri ca de obicei. În alte ţări e o mare bucurie această zi,  la noi, însă, nimic.

274-sondaj4Ion Calcea

Acesta este un simbol fundamental al statului nostru şi el nu poate fi şters, pur şi simplu, din viaţa oamenilor şi a societăţii. El nu poate fi dat uitării, doar pentru că a dorit cineva. Cred că Tricolorul îşi merită o zi naţională. El a fost păstrat datorită conştiinţei noastre de români, care, în ciuda tuturor relelor, mai există.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Bogdan Leahu

    Aceste 3 culori – Rosu – Galben – Albastru, sunt culori magice inca din antichitate, de la Greci cu misticul si filosoful Pitagora. Si poarta vibratii speciale si puternice !
    Daca fiecare est-moldovean ar inalta un tricolor in ograda lui sau balcon/cum fac polonezii acum in aprilie dupa masacrul de la Katyn-2/, atunci alt An Falnic – 1918- ne va Re-Intregi intr-o clipita !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *