Ce semnificaţie are pentru dvs. ziua de 23 iunie?

Leonid Bujor, AMN

Anume în această zi s-a făcut primul pas spre ceea ce avem astăzi, un stat suveran şi independent. Prin votarea documentului de suveranitate a fost pusă baza Constituţiei R. Moldova şi a fost făcut pasul de dezbinare faţă de URSS. Este important că în acest document este specificat faptul că puterea aparţine poporului. Regretăm că din 1990 până acum nu am reuşit să ne manifestăm pe plan internaţional aşa cum ne-am fi dorit, însă sperăm ca în curând situaţia să se schimbe.

Alexandru Verbiţchi, cetăţean

Pentru mine această zi este foarte importantă, pentru că începând cu 23 iunie 1990 în R. Moldova au fost puse bazele Independenţei. Iar Independenţa înseamnă totul. Acum putem vorbi liber, ne putem exprima gândurile fără să ne fie frică că ni s-ar putea întâmpla ceva, putem alege cu cine să colaborăm, unde să ne ducem. Este cel mai frumos lucru care i s-a întâmplat R. Moldova, iar oamenii care au făcut asta merită tot respectul şi aprecierea noastră.

Victor Catan, ex-ministru MAI

Asistăm în această zi la a 19-a aniversare a Declaraţiei de suveranitate a R. Moldova. A fost un act de mare curaj pentru deputaţii din primul Parlament, care au pus temelia statului suveran şi independent, au pus bazele Constituţiei după care ne conducem astăzi. Noi am fost acei oameni care, cu arma în mâini, am apărat suveranitatea şi independenţa ţării. Şi astăzi luptăm ca R. Moldova să fie un stat suveran, să nu fie dependent de alţii şi unde să ne putem hotărî singuri soarta.

Nicolae Rusu, cetăţean

Această zi e o zi mare, este una specială pentru tot poporul după anul 1990. Cu mare regret însă  spun că în prezent nu se realizează tot ce s-a votat atunci. E păcat, pentru că R. Moldova de acum nu este cu adevărat un stat suveran, aşa cum ar trebui şi cum ar fi normal. Ar fi mult mai bine dacă ar fi aşa cum a dorit atunci poporul, dar, din păcate, e altfel. Se întâmplă multe lucruri ciudate, care ne destabilizează ca popor şi ne fac să ne urâm reciproc.

Iurie Roşca, PPCD

Pentru R. Moldova a fost o zi extraordinară. A fost o zi plină de entuziasm şi emoţie atunci. A fost frumos! Şi acuma este o zi plină de speranţe, deşi parcă a trecut o clipă de atunci, parcă acest moment s-a întâmplat ieri, dar nu cu 19 ani în urmă. Îmi place să-mi aduc aminte că în aceeşi perioadă, până la Declaraţia de Independenţă, ţara noastră a fost primul stat din lume care a recunoscut Independenţa Lituaniei, care de fapt a însemnat destrămarea URSS-ului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *