Ce conţin Declaraţiile pe venituri şi pe avere ale candidaţilor pentru alegerile parlamentare?

Vladimir Voronin

În perioada preelectorală, Vladimir Voronin a primit de la locul său de muncă suma de 294 279 lei. Pensia şefului statului a constituit 172 656 lei. Din vânzarea automobilelor, Vladimir Voronin a acumulat 53 000 de lei. Premiul primit de la Patriarhia rusă e de 224 000 lei. Preşedintele are un apartament de 230 m.p. în centrul Chişinăului, un garaj, o casă cu construcţii aferente, un teren aferent, două loturi de livadă şi o casă de livadă.

Iurie Roşca

Liderul PPCD, Iurie Roşca, a obţinut peste 4 milioane de lei din vânzări de imobile. 331 291 lei constituie veniturile salariale ale acestuia. Roşca este acţionar principal la trei ediţii periodice (deţine câte 99% şi 100% din acţiuni) şi la o tipografie (70%). Roşca are o casă de locuit de 62 m.p. şi un teren de 462 m.p. în Chişinău. El are un garaj şi un sarai. Suprafeţele acestora nu sunt indicate.

Marian Lupu

Marian Lupu a primit de la locul de muncă 289 530 lei, din alte surse (este specificat – înstrăinarea imobilelor) – 113 430 lei. Familia preşedintelui Parlamentului locuieşte într-un apartament de 136 m.p. şi are în proprietate un garaj, în subsolul blocului de locuit, cu o suprafaţă de 18 m.p. Deşi are garaj, Marian Lupu nu indică în declaraţia sa că ar avea şi automobil.

Vasile Tarlev

Ex-premierul Vasile Tarlev a declarat la CEC că în perioada ianuarie 2007-decembrie 2008 a obţinut 151 047 lei sub formă de venit de la locul de muncă, are o casă de locuit şi patru terenuri de pământ cu o suprafaţă totală de 2793 m.p. De asemenea, are o vilă şi un automobil. Vasile Tarlev mai deţine în proprietate personală 3107 acţiuni la SA Bucuria.

Mihai Cimpoi

Preşedintele Uniunii Scriitorilor, Mihai Cimpoi, nr. 2 pe lista electorală a AMN, a acumulat 92 800 lei din salarii şi 38 400 lei din activităţi prin cumul. El a declarat că are un apartament la bloc, în care locuieşte cu soţia sa. Deşi nu are un garaj, Cimpoi a declarat că are un automobil VAZ. El nu deţine conturi bancare şi hârtii de valoare.

Pentru conformitate, ZdG

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *