Boc a zburat 500 km pentru cei 50 km

270-boc-filatCetăţenii moldoveni pot circula liber pe teritoriul României pe o distanţă de până la 50 km de la graniţă doar în baza permiselor de mic trafic la frontieră fără a avea nevoie de viză. Ieri, 31 martie, premierul român, Emil Boc, alături de şeful Guvernului de la Chişinău, Vlad Filat, au eliberat primele permise de mic trafic la frontieră.

Premierul Emil Boc a declarat în cadrul vizitei de ieri, la Chişinău, că autorităţile române vor face tot posibilul ca să fie simplificat procesul de obţinere a acestor permise, inclusiv a cetăţeniei române. “Cred că va fi mai uşor de luptat cu birocraţia, după ce vor mai fi deschise şi alte două consulate ale României pe teritoriul Republicii Moldova”, a menţionat Boc.

Totodată, Vlad Filat a declarat că cetăţenii R. Moldova sunt şi cetăţeni europeni, care au dreptul să circule liber, fără vize. “Pentru a atinge acest scop, avem nevoie de un prieten cum este România”, a mai spus Filat.

Peste 2500 de cetăţeni moldoveni au depus pachetul cu documente la Consulatul general al României la Chişinău, pentru a li se elibera permise privind micul trafic la frontieră.

Autorităţile române susţin că 900 de cereri au fost deja procesate şi sunt gata pentru a fi eliberate, asta de la semnarea, pe 13 noiembrie 2009, la Bucureşti, a acordului între Guvernul României şi Guvernul R. Moldova privind micul trafic la frontieră, care ulterior a intrat în vigoare la 26 februarie curent.

Tot ieri, premierul Boc a avut o întrevedere cu membrii Guvernului de la Chişinău. În cadrul întrevederii  s-a convenit asupra continuării activităţilor prevăzute de documentul dat în cooperare continuă dintre autorităţile implicate în acest proces. Premierul Filat a remarcat că este foarte important ca prima tranşă din acest suport să fie accesată de R. Moldova deja în 2010. “Important este ca cetăţenii să resimtă rezultatele benefice ale colaborării noastre cât mai curând”, a remarcat Filat.

De asemenea, reprezentanţii Guvernului României au menţionat disponibilitatea experţilor români de a acorda asistenţă colegilor de la Chişinău în implementarea proiectului de introducere a paşapoartelor biometrice, menţionând că, actualmente, România dispune de unul dintre cele mai performante modele de paşaport biometric din lume.

I.S.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Animal Planet

  Doar alături de România vom intra in UE. Avem nevoie de minte ca sa facem proiecte si sa ne integram si noi. Bai primarilor ce naiba stati si imbatriniti fara sa faceti nimic.

  Bravo Boc vino mai des la Chisinau si dati-le oamenilor cetatenii ….

 2. costel

  unire unire unire basarabia e romania romania e basarabia noi suntem romani de la nistru pin la tisa,desteaptate romane din somnul cel de moarte

 3. ROMAN basarabean

  Pe langa permisele de mic trafic de frontiera in RAZA DE 50 KM (pe teritoriul ROMANIEI) cetatenii moldoveni v-or purta si un braslet negru la piciorul STANG – numit GPS cu semnale satelit,ca nu cum va sa treaca de raza de 50 KM pe teritoriul ROMAN.(lol)))))
  (Ca in filmele americane)
  Suna c-am bataie de joc,dar ce sa faci,sa speram ca e o masura provizorie.
  (Zambete si tristete)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *