APEL către cetăţenii din Sadova, Călăraşi, şi din întreaga Republică

Îngrozită de amploarea confuziei şi dezbinării noastre în actuala campanie electorală, de riscul extrem pe care îl reprezintă acest fapt în actualele condiţii geopolitice, îndemn consătenii mei, dar şi toţi cetăţenii Republicii, la UNITATE NAŢIONALĂ şi LUCIDITATE întru sprijinirea DIRECŢIEI PROEUROPENE a R. Moldova.

Chem cetăţenii R. Moldova, de acasă şi din exod (pe care-l cunosc profund, din interior), să cumpănească la rece şansele de accedere în Parlament ale partidelor proeuropene, asigurându-se că votul lor din 30 noiembrie va fi unul valid, că acesta nu va spori numeric prezenţa în Parlament a unor forţe cu totul contrare convingerilor lor, în urma redistribuirii voturilor celor care nu au trecut pragul electoral.

Chem la verticalitate şi vot PROEUROPEAN consătenii mei din Sadova, Călăraşi, oameni de bună credinţă, care s-au aflat în fruntea Mişcării de Eliberare Naţională şi care nu au nimic în comun cu racolaţii Kremlinului, nici cu reziduurile exasperate ale mentalităţii comuniste. Îndemn consătenii mei să nu uite că, în 1989, s-au aflat pe baricade, să se mândrească cu cuceririle acelor ani, care stau la baza Independenţei şi europenităţii noastre, cuceriri care le aparţin de drept. Este inadmisibil ca, după 23 de ani de sacrificiu şi de experienţă civilă, în momentul istoric când trebuie să ne pronunţăm hotărât pentru PACE ŞI VIAŢĂ PROSPERĂ ÎNTR-O LUME CIVILIZATĂ, rupându-ne definitiv de o lume total străină nouă prin apucăturile-i sălbatice, noi, prin însuşi votul nostru (!), să ne declarăm cobaii învinşi ai Rusiei neoimperialiste, rămânând prizonieri suspendaţi benevol (!) între două state europene – Ucraina şi România. Ar fi o sinucidere în masă, o prostie şi o laşitate.

Acum câteva zile, o femeie în stare de ebrietate s-a urcat pe statuia din scuarul Gării Feroviare din Chişinău, supranumită „Trenul Durerii”, şi a început să strige că trebuie să fim cu Rusia, cu Putin! S-a căţărat pe acest monument, înălţat în memoria înaintaşilor noştri crucificaţi fără vină, peste chipuri de mame şi taţi, peste copii şi bătrâni, izbiţi cu patul puştii în vagoane de vite şi trimişi să moară în Siberia, ca să strige că nu trebuie să fim cu Europa, ci cu Uniunea Vamală, cu Rusia! În fond, împreună cu această femeie beată, pe monumentul răstignirii noastre s-au căţărat şi se mai caţără toţi racolaţii KGB-ului rus, toţi puciştii şi oportuniştii care ne dezbină şi ne învrăjbesc de atâţia ani.

Dacă, nu dea Domnul, la 30 noiembrie pierdem alegerile, atunci întreaga Basarabie va arăta aidoma acestei femei bete, care s-a căţărat pe monumentul „Trenul durerii”. Visul imperialiştilor ruso-sovietici de a ne îndobitoci definitiv s-a înfăptuit. Halal popor, halal „ţară”!

Dragi consăteni şi conaţionali, în cabina de vot suntem faţă în faţă doar cu propria conştiinţă. Copiii şi nepoţii noştri ne vor fi recunoscători. Doamne ajută!

Eugenia BULAT, 
scriitoare, primul primar ales în mod democratic
în s. Sadova, Călăraşi. Chişinău, 24 noiembrie 2014

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. un om

    ….dacă se vrea salvarea Moldovei,indecişii care de obicei sunt mulţi,pot schimba şi forma un guvern democratic,care să meargă sigur şi fără echivoc către V.

  2. Alexandru

    Asa sa fie. Jos cu cu dodon, este un hot de tara fara rusine vindut bolsevizmului , nu votati pentru dodon , nu merita sa accede in Parlament , votati pentru o tara independeta, prospera integrata in UE, VOTATI PENTRU UN VIITOR MAI BUN , MAI FERICIT, POATE NE AJUTA DUMNEZEU SA NE VINA MINTILE LA LOCUL UNDE SE CUVINE SA FIE , SA INTELEGEM CU TOTII CA NUMAI URMIND CALEA EUROPEANA VOM PROSPERA CU TOTII, VOM AVEA LOCURI DE MUNCA BINE PLATITE, DRUMURI BUNE, APA SI CANALIZARE IN FIERE CASA , JUSTITIE CORECTA, LIPSA DE NACIALNICI CORUPTI.

  3. GEORG

    Cred ca era mai bine daca aceasta adresare venea din numele a toti PRIMARII din MOLDOVA dar cu regret avem ce avem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *