“Zâna Surprizelor” la puşcărie

Celebra jurnalistă şi vedetă de televiziune din România Andreea Marin-Bănică revine la Chişinău! De această dată, fosta prezentatoare a emisiunii „Surprize Surprize” va vizita deţinutele de la Rusca, unde le va oferi consiliere, iar mai apoi va participa la activităţi din cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului „Familia”, care se desfăşoară în R. Moldova în perioada 10-15 mai.

Andreea Marin vine la Chişinău în calitate de Ambasador UNICEF al Bunăvoinţei pentru România. Vedeta de peste Prut se va afla la noi timp de două zile. Pe data de 14 mai, ea le va vizita pe deţinutele de la Rusca, iar a doua zi, pe 15 mai, va participa la activităţi desfăşurate în cadrul  festivalului „Familia”, la Chişinău şi Căuşeni. Doamna Bănică va asista şi la ceremonia de comemorare a victimelor răpuse de SIDA. Festivalul „Familia” se desfăşoară în acest an în perioada 10-15 mai. În acest răstimp vor fi organizate mai multe acţiuni de celebrare a familiei: concursuri pentru elevi, acţiuni publice de informare, concerte.

«Familia e sănătatea noastră – sănătatea minţii, trupului şi sufletului nostru, drepturile pe care le avem, drepturile femeii, ca pilon de bază în orice casă, iar mama este un pilon de bază în orice casă şi ea influenţează viaţa copiilor, a soţului şi restul lucrurilor care ne fac să trăim sănătos şi demn. Vrem să gândim o campanie pentru Moldova în acest sens”, remarca Ambasadoarea UNICEF la fosta sa vizită, întreprinsă la Chişinău. Atunci, Andreea Marin-Bănică s-a întâlnit cu preşedintele interimar, Marian Lupu. Pornind de la fenomenul emigrărilor din ultimii 20 de ani, de la sărăcie şi de la rata mare de divorţuri, care au afectat familiile de la noi, Marian Lupu a propus desfăşurarea unor campanii de promovare a valorilor familiei, în parteneriat cu instituţiile ONU. Primii paşi în implementarea propunerilor sunt făcuţi chiar în aceste zile.

«Andreea Marin este o personalitate publică binecunoscută. Este, prin urmare, foarte important că a decis să investească timp, efort şi creativitate în promovarea cauzelor nobile”, a menţionat Marius Lazurcă, Ambasador al României în R. Moldova. “Sunt încântat personal de asocierea Ambasadei României la această iniţiativă, pe care mi-o doresc încununată de întregul succes”, a mai spus pentru presă Marius Lazurcă.

Ziua Internaţională a Familiei este celebrată în conformitate cu decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, adoptată prin rezoluţia 47-237 din 20 septembrie 1993. Începând cu 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare naţională şi în R. Moldova.

Andreea Marin-Bănică a început să vină tot mai des la Chişinău. În mai 2010, aceasta şi-a lansat aici cartea “Preţuieşte viaţa”, care reprezintă un îndemn şi o mărturisire a jurnalistei pentru un echilibru în viaţă. Cartea “Preţuieşte viaţa” reuneşte sfaturi, trucuri şi mesajele mai multor vedete şi personalităţi publice din România pentru toate femeile.
Andreea Marin-Bănică s-a născut pe 22 decembrie 1974 în Roman. În ianuarie 2006, s-a căsătorit cu Ştefan Bănică Junior, iar un an mai târziu a născut-o pe Violeta, primul ei copil.

Andreea Marin a renunţat la televiziune pe când era pe culmi. Pe motiv că “munca în televiziune” o expune foarte mult, «Zâna» a lăsat o Românie întreagă să-i ducă dorul şi s-a orientat spre acţiuni caritabile din postura de Ambasador UNICEF. A colectat fonduri pentru copiii din Asia, a trimis scutece şi vaccinuri micuţilor din Africa şi chiar a înfiat, la distanţă, ce-i drept, un copil de culoare şi unul chinez, pe care îi ajută financiar atât timp cât aceştia vor avea nevoie. Andreea a colectat  peste 1 milion de euro şi pentru copiii aflaţi în orfelinatele din România şi a sprijinit sistemul medical românesc în realizarea transplantului medular în cazul bolnavilor de leucemie. A luptat împotriva cancerului de col uterin, a adunat fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, internaţi la Spitalul Fundeni, dar a iniţiat şi multe gale umanitare, destinate celor afectaţi de inundaţii.

RdG

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *