Vasile Şeicaru lansează albumul “În oraşul cu floare de tei”

Vasile Şeicaru îşi lansează cel de-al zecelea album folk, întitulat În oraşul cu floare de tei, informează managementul artistului. Evenimentul va avea loc astăzi, 9 aprilie 2009, la Silver Church Club din Bucureşti, cu începere de la ora 18:00. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului de pe Calea Plevnei, nr. 61), Vale – cum îi spun prietenii – va interpreta cântecele noi, va răspunde întrebărilor adresate de fani şi de reprezentanţii mass-media, va împărţi autografe. Nu vor lipsi nici câteva dintre cântecele vechi, atât de aşteptate de toţi cei care-i iubesc muzica.

În oraşul cu floare de tei este al zecelea album de studio al artistului. Din discografia lui Vasile Şeicaru mai fac parte Aruncarea în valuri (1984), Iubirea noastră (1986), Călători visători (1988), Citeşte numai la final (1991), Implicat în social (1995), Românta între două trenuri (1997), Viaţa-i viaţă, banu-i ban (1999), Best Of (2001), Până seara, voi veni (2003), Colecţia folk – nr.1 (2006). Celebrul folkist a început deja să lucreze la un nou material, care va conţine cântece de Crăciun.

Vasile Şeicaru este unul dintre numele care se leagă de istoria Cenaclului Flacăra, unde Vale a activat în perioada 1978-1984. “Aici am devenit cu adevărat popular, cunoscut ca interpret şi compozitor de muzică folk. În Cenaclu am compus cele mai apreciate de public, dar şi cele mai valoroase cântece din repertoriul meu. Într-un mare procent, pe vremea aceea cântam cântece scrise pe versurile lui Adrian Păunescu”, îşi aminteşte artistul, care a mai activat, înainte de Flacăra, în trupele Atletic şi Group (la doar 16 ani), dar mai ales în cadrul formaţiei Cristal (ca solist vocal).

De-a lungul vremii, a colaborat cu artişti de valoare, precum Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vlady Cnejevici, Ştefan Hruşcă, Mugurel Vrabete, Raul Cusak (Vama), Sorin “Pupe” Tănase (Viţa de Vie), A.G. Weinberger. Vasile Şeicaru este şi unul dintre membrii fondatori ai trupei care mai târziu avea să se numească Pasărea Colibri. În anul 2006, a fost decorat cu “Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”, oferit de preşedintele României.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistului sunt: Aruncarea în valuri, La adio, Antiprimăvara, Actorul, Citeşte numai la final, Domnule maior, Viaţa-i viaţă, banu-i ban, Din prea mult sau prea puţin.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *