Spiridon Vangheli: „Eu Sunt Guguţă”

452-vangheli-ggutaScriitorul Spiridon Vangheli, sărbătorit în acest an la nivel oficial, spune că, de fapt, anul 2013 a fost anul copiilor, deoarece ei sunt sursa sa de inspiraţie şi îi dăruiesc toată energia pentru a crea. În cadrul festivităţii prilejuite de încheierea Anului Spiridon Vangheli, autorul a făcut o surpriză aleasă pentru public, prezentând noua sa carte „Eu Sunt Guguţă”.

„Titlul „Eu Sunt Guguţă” cred că îi va mobiliza pe copii să citească, deoarece cartea a fost inspirată din scrisorile scrise de ei. Cartea include dorinţele copiilor, visele şi isprăvile lor”, a menţionat Spiridon Vangheli. Manifestarea a avut loc pe 17 decembrie, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, cu participarea copiilor veniţi la eveniment din mai multe localităţi ale republicii.

Printre primii cititori ai noului volum semnat de Spiridon Vancheli este premierul Iurie Leancă. El i-a mulţumit scriitorului pentru eforturile sale depuse în educaţia mai multor generaţii de copii, adresându-i cuvinte alese cu prilejul lansării noii cărţi.

„Creaţia lui Spiridon Vangheli este o adevărată comoară pentru copii, ea reprezintă valorile noastre şi merită să fie apreciată de o lume întreagă”, a spus Claudia Balaban, directoarea generală a Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”.

Anul 2013, în R. Moldova, a fost declarat oficial Anul Spiridon Vangheli. Pe 14 iunie scriitorul a împlinit 81 de ani. Lucrările sale au fost traduse şi editate de edituri din SUA, Germania, Japonia, Ungaria, Finlanda etc. Spiridon Vangheli a fost distins cu Diploma de onoare Hans Christian Andersen, cu Premiul de Stat al Moldovei, cu Premiul Scriitorilor din România şi cu Ordinul Republicii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *