Ninela Caranfil a înregistrat Psalmii lui David

232-ninelaZilele trecute, la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu din Chişinău, a avut loc lansarea CD-lui Rugă după Psalmii lui David în interpretarea Ninelei Caranfil, actriţă la Teatrul Naţional Mihai Eminescu. Breviarul biografic al actriţei a înregistrat patru decenii de activitate scenică, patru decenii dăruite teatrului şi celor împătimiţi de el.

Ideea unui CD a apărut atunci când, în urmă cu câţiva ani, Ninela Caranfil a prezentat impresionantul spectacol Psalmii lui David, avându-i alături pe minunaţii îngeraşi ai Corului pentru Copii Trison, condus de Ştefan Caranfil, fratele actriţei. Şi în cazul noului CD fratele actriţei a fost cel care a pregătit cu mult discernământ coloana sonoră, axată pe muzică sacră şi clasică. Părintele Petru Buburuz, preot-protoiereu la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a menţionat la eveniment: “Mă bucur că Psalmii lui David adună lumea, e bine că vine aici să-i asculte într-o interpretare de excepţie, dar vă îndemn să veniţi şi la biserică. Psalmii lui David sunt psalmi de pocăinţă şi de laudă Domnului. Ar fi bine ca zilnic să citim cel puţin câte unul”. În acelaşi context, moderatoarea evenimentului, Lidia Kulikovski, directoarea BM B.P.Hasdeu, a spus că trebuie să ne creăm propria rugăciune a sufletului, mai ales ţinând cont că trăim într-un veac amestecat. Superba lucrare în lectura Ninelei Caranfil este o multiplă rugăciune, or, zic oamenii bisericii, rugăciunea este scara spre cer. Ninela Caranfil prin Psalmii lui David ne apropie de Dumnezeu.

Voi prezenta doar câteva spicuiri din luările de cuvânt.

Vlad Pohilă: Anterior, Ninela Carafil a mai lansat un CD. A fost un omagiu adus simţirii noastre – un poetic românesc pe undă lirică. De data aceasta avem o ofrandă clară credinţei noastre. Ninela ne-a demonstrat şi pe această cale o deschidere spre cultură.

Ştefan Caranfil: A fost o colaborare inspirată. Am realizat CD-ul în timp record.

Veronica Postolache: Mi-a venit ideea să pregătesc un medalion literar cu copiii dedicat Psalmilor lui David, invitând-o de pe acum pe talentata noastră actriţă să ne onoreze cu prezenţa şi recitalul.

S.A.Cupcea: Cu acest CD ne înălţăm în faţa Domnului pentru a ne purifica, pentru a fi mai buni.

Mihai Potârniche: Acest CD este pentru biserica sufletului fiecăruia din noi. Mai avem o idee de a realiza un DVD cu Ninela Caranfil – o operă integrală de artă.

Claudia Partole: Ar fi bine ca acest CD să fie în fiecare familie şi în fiecare şcoală.

Ninela Caranfil a mulţumit gazdelor pentru primirea cordială în istorica sală care mai poartă umbra paşilor marilor personalităţi ale neamului, participanţilor, pe care i-a îndemnat să se facă misionarii lui Dumnezeu, amintind că Dostoevski spunea – Omul fără Dumnezeu nu este om, iar Carol I – Nimic fără Dumnezeu. Crezul Domniei sale îl port cu mine mereu, a mai spus actriţa.
Raia Rogac


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *