“La poarta pământului” împreună cu Geta Burlacu

Interpreta Geta Burlacu va da startul sărbătorilor de iarnă la Chişinău. La 10 decembrie, într-un concert la Teatrul “Mihai Eminescu”, ea îşi va lansa noul CD „La poarta pământului”. De această dată, Geta Burlacu va interpreta muzică populară, alt gen de muzică decât jazz-ul, cu care şi-a obişnuit admiratorii şi “uşa prin care a intrat în scenă”.

Geta Burlacu spune că albumul “La poarta pământului” este destinat pentru “toată lumea pe care o vede zilnic pe stradă”. “Este muzică pentru oameni de orice vârstă. Nu contează culoarea ochilor sau a părului. E pentru cei care ştiu cum să trăiască şi să iubească. Este pentru cei care sunt peste hotare şi le este dor de valorile de acasă. Acest album este destinat celor care iubesc muzica mea”, spune Geta Burlacu.

Interpreta afirmă că primeşte mesaje de la admiratorii plecaţi peste hotare şi care au fost în aşteptarea unui astfel de album. “Sunt fericită că m-am născut pe pământul unde fiecare frunză cântă şi fiecare fir de iarbă lecuieşte”, nu ezită să mai spună Geta Burlacu.

Despre ea se vorbeşte că “e o artistă care absoarbe o multitudine de stiluri muzicale şi chipuri scenice. Geta Burlacu îmbină patosul unei bocitoare balcanice, senzualitatea muzicii latino, libertatea jazz-ului, lirismul cântecului francez, înflăcărarea ritmurilor ţigăneşti. Vocea ei penetrantă, cu timbru catifelat, a fost cizelată de învăţarea multiplelor tehnici de interpretare în cadrul catedrei de jazz şi estradă a Academiei de Muzică din Chişinău”.

Interpreta spune că decizia de a lansa un CD cu muzică populară a fost una importantă, pe care trebuia să o ia.

Pentru “La poarta pământului”, Geta Burlacu a selectat câteva piese din mulţimea pe care le interpretează. Aranjamentele muzicale pentru album au fost făcute de Marcel şi Edgar Ştefăneţ, nişte “lăutari virtuozi din nordul republicii”, aşa cum îi numeşte interpreta. La concertul din 10 decembrie, Geta Burlacu va fi susţinută de Orchestra de muzică populară condusă de Marin Bunea, dar şi de actorii Alexandru Pleşca şi Mihaela Strâmbeanu. “Datorită lor vom participa la un spectacol adevărat, care va da startul sărbătorilor de iarnă”, spune ea.

Concertul din 10 decembrie face parte din programul organizat de Primăria Chişinău. Seria de concerte va continua până la 25 decembrie, în seara Crăciunului pe stil nou.

Potrivit Luciei Culev, şefa Direcţiei Cultură din cadrul Primăriei Chişinău, manifestările vor include şi o acţiune de caritate pentru copiii orfani din R. Moldova.

“Fiecare copil orfan va primi câte o jucărie”, afirmă funcţionarul. “În afară de funcţionarii publici, alături de aceşti copii vor fi şi artiştii. Vor fi sprijiniţi şi copii care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor din această vară”, mai spune ea.

Concertul Getei Burlacu în care va fi lansat albumul “La poarta pământului” va avea loc la 10 decembrie, ora 19.00, la Teatrul Mihai Eminescu.

Anastasia NANI

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *