Iulia-Laolli, numele care a înzestrat-o cu talent

424-laolliS-a dedat picturii şi graficii, iar recent a constatat că este pasionată şi de actorie. Îi place tot ce e legat de artă şi e gata oricând să-şi încerce puterile într-un nou domeniu. Dificultăţile n-o sperie. Acestea doar o învaţă să fie mai puternică şi mai răbdătoare.

Iulia-Laolli Mişcişina este studentă în anul II la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Este cea care redă hainelor viaţă prin desene. Mai mult, acelaşi lucru îl poate face şi cu pereţii încăperilor, utilizând metal sau orice alt material.

Mi-au spus că voi grava pe metal

Numele Iulia-Laolli este un moment de inspiraţie al mamei sale, care a decis că un nume mai artistic ar avea o influenţă corespunzătoare asupra vieţii fiicei sale. Aşa s-a şi întâmplat. Deşi nimeni din familia sa nu are vreo legătură cu arta, Iulia îşi face studiile la Academia de Arte. Îşi aminteşte cum, în copilărie, îi plăcea să picteze, chiar şi pe paginile cărţilor pe care le citea. Atunci părinţii au decis să-şi ducă fiica la o şcoală de pictură, şcoală pe care a părăsit-o de două ori. Laolli recunoaşte că, de mică, îi plăcea să fie în continuă mişcare şi ura plictiseala, acesta fiind motivul principal pentru care nu se ţinea de studii. Într-un final, însă, a decis că vrea să termine şcoala, ceea ce a şi făcut. După şcoală, a urmat colegiul de pictură şi, în prezent, AMTAP.

Când a venit timpul să aplice la Academie, tânăra s-a gândit la fotografie sau design interior. Însă, atunci când şi-a depus actele, i s-a propus să încerce grafica. “Mi-au spus că este foarte interesant, că voi tăia din linoleum, voi grava pe metal. Nu-mi închipuiam ce-i asta, dar suna captivant”, îşi aminteşte Iulia-Laolli. Nu regretă decizia luată, mărturisind că aici nu are timp de plictiseală, deşi munca ei necesită multă minuţiozitate, dar şi atenţie maximă la materialele cu care lucrează. “Când folosim acizi, trebuie să fim extrem de atenţi. Îţi pui mască antigaz, îmbraci şorţ, mănuşi… Doar după ce iei toate măsurile de precauţie, intri în atelierul de corodare”, explică tânăra, care recunoaşte că i s-a mai întâmplat să rămână fără dresuri, în urma contactului cu acizii.

424-laolli2Pictoriţa care a jucat-o pe Ana în filmul prezentat la Dubai

În 2010, Iulia-Laolli Mişcişina a primit o ofertă să picteze pe haine, lucru care i-a plăcut foarte mult şi pe care-l continuă şi astăzi. Mărturiseşte că-i place să colaboreze cu oamenii care vin cu diverse idei. “Recent, o doamnă din România, care urma să fie naşă, m-a rugat să-i pictez chipurile mirilor pe rochie. Îmi place mult ideea. Nu mai văzusem ceva similar”, spune Laolli zâmbind. Tânăra participă la diverse expoziţii atât în ţară, cât şi în afară. O lucrare de-a sa a ajuns chiar şi în Egipt, fiind aleasă în cadrul unei tabere de creaţie de către o pictoriţă care tocmai organiza o expoziţie în această ţară. Lucrările Iuliei sunt prezente şi la diverse concursuri, iar recent a ocupat locul II la concursul “Noi: Tineretul Creator”, unde în 2012 fusese doar nominalizată.

Numele Laolli, însă, a înzestrat-o şi cu talent actoricesc. Ea este cea care a jucat rolul Anei în filmul cu titlu omonim, distins cu Marele Premiu pentru Cea mai Bună Regizare în cadrul Gulf Film Festival (Dubai). “Întotdeauna mi-am dorit să fac actorie. La şcoală, participam la spectacole. Am urmat şi cursuri de teatru. Deci, aveam o idee oarecare şi am putut să mă apropii de acest vis al meu”, spune Iulia, precizând că nu a fost deloc dificil să intre în acest rol, în special pentru că a fost ajutată şi susţinută de întreaga echipă.

Laolli vorbeşte cu mare dragoste despre perioada filmărilor şi mărturiseşte că şi-ar dori să activeze în “lumea filmului”. Totodată, tânăra nu vrea să renunţe la ceea ce face acum. Îi place, de asemenea, să picteze şi să facă relief pe perete, ultima devenind deja o pasiune. Visează însă să realizeze o sculptură. “Îmi doresc foarte mult să fac o sculptură tridimensională. Încă nu ştiu exact ce va fi, dar trebuie să fie ceva cu adevărat impresionant”, ne dezvăluie Iulia-Laolli.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *