Îngeri, femei şi fluturi

273-expo-afZilele trecute Alianţa Franceză din Moldova şi Serviciul de Cooperare şi Acţiune Culturală al Ambasadei Franţei în Republica Moldova au vernisat expoziţia de pictură a artistului plastic Dumitru Balica.

Prezent la inaugurare, Dumitru Balica şi-a exprimat gratitudinea faţă de organizaţia gazdă, dar şi faţă de vizitatorii întruniţi la deschidere. “La acest moment în oraş sunt mai multe evenimente culturale, inclusiv expoziţii de artă, de aceea apreciez interesul tuturor celor care au venit să vadă cele mai noi creaţii ale mele realizate în ultimii doi ani. Sunt mândru să descopăr din nou publicul consumator de frumos, de artă şi anume din acest considerent mă străduiesc să realizez permanent ceva nou, în vogă, în pas cu timpul”, a declarat autorul la inaugurare.

273-expo-af-2Tablourile expuse sunt cu adevărat moderne, în vogă, noi – dar cu teme care găzduiesc filosofii seculare. Îngeri, femei, fluturi – acestea sunt subiectele vechi şi noi, expuse pe pânză la “Alianţa Franceză”, care se înscriu foarte plastic în anturajul unei comunicări non-stop în franceză.

Expoziţia este găzduită de galeria Alianţei Franceze din str. Sfatul Ţării şi poate fi vizitată până la 30 mai curent.

R.G.Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Nicanor

    Salut!!! ZdG vreau sa spun ca sunte-ti foarte bravo ca aduce-ti spre atentia oamenilor aceste evenimente: Sunte-ți bravoo!! Mult respect!!!

  2. Mara

    si “aduceti” la fel,sunnyola.fà-ti meseria pànà la capàt,dacà iti permite nicanor.de aia nu mà bag in acordul subiectului cu predicatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *