Fata de cauciuc care a uimit America

Are 24 de ani, s-a născut la Chişinău, de un an locuieşte în Las Vegas. Când îi urmăreşti spectacolele, pare că nu are oase. Este Lilia Stepanova. Tânăra considerată unul dintre cei mai tari contorsionişti din lume a reuşit anul trecut să ridice o sală întreagă în picioare la celebrul spectacol de televiziune “America’s Got Talent”.

Lilia s-a născut într-o familie de artişti profesionişti. Anume de la ei tânăra consideră că a moştenit uimitoarele abilităţi.

“Este meritul părinţilor”

“Am început să fac gimnastică împreună cu mama mea de la vârsta de patru ani. În acelaşi timp, făceam şi acrobaţie de două ore pe zi, cinci zile pe săptămână. Apoi, când m-am mutat în SUA, am început să exersez şi echilibrul mâinilor cinci zile pe săptămână cu tatăl meu“, a povestit recent Lilia pentru publicaţia britanică Daily Mail.

Gimnasta îşi câştigă existenţa din spectacole de contorsionism, pe care le ţine în lumea întreagă. Încet, încet, a reuşit să execute unele dintre cele mai complicate mişcări – să tragă cu arcul la ţintă, dar nu cu mâinile, ci cu picioarele. De fapt, mâinile îi sunt la fel de utile – le sprijină pe două piroane acoperite cu un material special şi, din această poziţie, trage cu delicateţe într-o ţintă fixă. Povestea unei publicaţii americane că atunci când părinţii au văzut cât de flexibilă este şi că are progrese, i-au sugerat să încerce şi mişcarea cu arcul şi săgeata. “Într-adevăr, este doar meritul părinţilor pentru succesul carierei mele”, spune ea fără ezitare.

“Când eram în primul nostru turneu ca familie, în Insulele Caraibe, am dorit să încercăm ceva nou, dar care ar implica şi contorsionarea. Aşa am decis să încercăm trasul cu arcul cu picioarele şi, spre surprinderea noastră, aceasta a ajutat la evoluţia carierei mele. Sunt foarte fericită că pot să fac spectacole în întreaga lume şi să pun câte un zâmbet pe feţele audienţei, lucru care mă face să fiu mai fericită”, spune Lilia în Daily Mail.

Pasiune pentru arta contorsionării

De curând, tânăra care este nu doar talentată, dar şi foarte frumoasă a început să antreneze şi alte persoane. “Salut minunaţii mei fani şi iubitorii de contorsionări. Practic arta contorsionării de 19 ani şi mi-ar face o mare plăcere să împart cunoştinţele şi pasiunea mea pentru această artă cu voi. De curând am devenit antrenoare şi îmi place că pot să transmit discipolilor mei ceea ce am învăţat de la părinţi. Sunt foarte norocoasă că am avut şansa să fiu ghidată de cei mai apropiaţi oameni din viaţa mea, mama şi tata, dar ştiu că voi nu aveţi această ocazie, din care motiv am decis să vă transmit pasiunea pentru contorsionări”, scrie Lilia pe pagina ei de internet.

Deşi îi place la nebunie ceea ce face, recunoaşte că munceşte din greu şi că nu îi este deloc uşor. “Numărul meu nu poate fi niciodată perfecţionat, pentru că asemeni oricărui alt atlet, trebuie mereu să stai deasupra lui, să fii concentrat şi să continui să te antrenezi. Niciodată nu încetez să mă antrenez. Este o mare parte a muncii mele, pe care audienţa o poate vedea drept distractivă şi foarte uşor de realizat, dar chiar şi atunci când este foarte distractiv suport o durere foarte mare. Sunt pe scenă doar cinci minute, dar  îmi încălzesc muşchii şi mă antrenez înaintea fiecărui spectacol câte o oră. Este ceva ce spectatorii nu văd şi, probabil, nici măcar nu realizează. Atunci când le spun aceste lucruri, ei rămân foarte surprinşi”, mai povesteşte ea în publicaţia britanică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *