Ambasadoarea Bunăvoinţei

Violonista Patricia Kopatchinskaja, stabilită în Elveţia, recunoscută Ambasadoare a Bunăvoinţei a Fundaţiei Terre des hommes, face o vizită în R.Moldova pentru lansarea unui proiect internaţional ce ţine de protecţia copilului.

Patricia va vizita câteva instituţii de protecţie a copilului din Soroca, va susţine un concert cu copiii talentaţi din Moldova la Filarmonica din Chişinău, va susţine un spectacol în aer liber în capitală, apoi va reveni în Elveţia pentru a lansa campania “Muzică pentru copii” în cadrul ediţiei a 53-a a “Festivalului internaţional de Muzică Menuhin” din Gstaad, Elveţia.

„Eu vreau să ajut copiii din ţara mea de origine, R. Moldova. Aşa am decis să fiu aici, alături de “Terre des hommes”, şi să cânt în cadrul Festivalului de muzică Menuhin din Gstaad”, şi-a motivat violonista revenirea acasă.

Nelly Motriuc, asistenta pentru comunicare şi informare a Reprezentaţei în Moldova “Terre des hommes”, spune că fundaţia a decis să o solicite pe Patricia Kopacinskaja, care, împreună cu părinţii săi, a emigrat cu mulţi ani în urmă din Moldova în Elveţia. „Terre des hommes” a identificat-o ca muziciană şi totodată ca persoană din R. Moldova. Patricia este un exemplu perfect de migraţie reuşită. Mulţi oameni din R. Moldova migrează în Europa, dar cazuri foarte reuşite sunt puţine”.

Fundaţia elveţiană “Terre des hommes”, împreună cu alte ONG-uri şi cu ministerele de profil, a constituit Consiliul Local de Protecţie a Drepturilor Copilului (CLPDC). În colaborare cu autorităţile locale, fundaţia promovează instituirea în cadrul CLPDC a Unităţii de Protecţie a Copilului, responsabilă de managementul de caz şi organizarea asistenţei copiilor ajunşi în dificultate şi a familiilor acestora.

În perioada 17 iulie – 5 septembrie 2009, în cadrul ediţiei a 53-a a „Festivalului de Muzică Menuhin” din Gstaad, Elveţia, “Terre des hommes” Lozanna lansează Campania “Muzică pentru copii”. Scopul acestui festival este să implice publicul elveţian în susţinerea eforturilor de protecţie a copiilor din R. Moldova. Îngerul păzitor al campaniei este violonista Patricia Kopatchinskaja, care a acceptat să fie Ambasadoarea Bunăvoinţei Fundaţiei “Terre des hommes”.
“Ea este prezentă aici pentru câteva zile, ca să vadă copiii care necesită ajutor, să cunoască proiectele “Terre des hommes” în Moldova. Vizita curentă este, în fond, una informativă”, a mai menţionat Motriuc.

Campania „Muzică pentru copii” va începe cu vizita în R. Moldova, în perioada 24—28 iunie 2009, a Patriciei Kopatchinskaja, însoţită de reprezentanţi ai Fundaţiei “Terre des hommes” Lozanna şi reprezentanţi ai Festivalului de Muzică Menuhin din Gstaad. La 27 iunie, în Grădina Publică “Ştefan cel Mare” va avea loc un spectacol cu participarea copiilor din Moldova şi a Ambasadoarei lor, Patricia Copatchinskaia.

Patricia Copatchinskaia a concertat cu cei mai vestiţi dirijori ai lumii pe scenele din Viena, Salzburg, Berlin, Milano, Paris, Moscova, Tokyo, New York.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *