Niciun candidat înregistrat în concursul pentru funcția de procuror general

Angela Motuzoc, președinta Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) a declarat, după ședința CSP din 29 august că nu a fost înregistrat niciun dosar al vreunui candidat care ar pretinde la funcția de procuror general.

Din spusele președintei CSP, în cazul în care până la expirarea termenului limită de depunere a dosarelor nu va fi înregistrat niciun candidat, conform legislației în vigoare, termenul va fi prelungit.

Concursul a fost anunțat la nouă august curent, după ce Eduard Harujen și-a anunțat demisia.

Dintre condițiile pe care ar trebui să le întrunească candidatul ar fi experiența profesională de cel puţin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puţin 5 ani în funcţia de procuror, să dețină cetăţenia Republicii Moldova, să cunoască limba de stat, să se bucure de o reputaţie ireproşabilă, să nu fie vinovat pentru săvârşirea unei infracţiuni, în ultimii 3 ani pînă la anunţarea concursului nu a fost membru şi/sau nu a desfășurat activități cu caracter politic în cadrul unui partid politic sau al unei organizaţii social-politice, iar în ultimele 6 luni până la anunţarea concursului nu a deţinut calitatea de membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Termenul limită de depunere a dosarelor este până la data de 10 septembrie, inclusiv.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *