Unde sunt cele 200 kg de droguri din dosarul “Heroina”

La 3 ani de la reţinerea celei mai mari capturi de droguri din istoria R. Moldova, suspiciunile legate de soarta celor 200 kg de heroină continuă să persiste. Se mai păstrează sau nu cantitatea de droguri reţinută la 20 martie 2008? Unde este heroina? Până în ziua de azi organele de anchetă nu au oferit răspunsuri exacte la aceste întrebări.

Valoarea capturii de heroină pe piaţa neagră ajunge la aproape 10 milioane de euro. Aceste costuri fac dosarul “Heroina” cel mai “scump” din justiţia moldovenească, ceea ce, potrivit juriştilor, înseamnă interese mari şi taxe excesive. Acest fapt a lansat presupunerea că drogurile au fost deja comercializate, îmbogăţindu-i pe adevăraţii traficanţi, rămaşi în afara anchetei judiciare.

“Sunt depozitate într-un loc unde se deţin…”

“„Le-am dus la MAI, la indicaţia lui Zubic (n.r. ex-viceministru de interne), nu a mea, după cum se spunea. Pe urmă au fost duse la SIS, dar mai mult nu ştiu nimic.” Declaraţia a fost făcută de Corneliu Savca, fostul şef al Direcţiei misiuni speciale a MAI, după ce acesta a fost achitat în dosarul “Heroina” de Curtea de Apel Chişinău, în iunie 2010.
La Ministerul Afacerilor Interne (MAI) heroina a fost depozitată la unitatea de gardă. Potrivit lui Ghenadie Cosovan, fostul şef al Departamentului servicii operative al MAI, Corneliu Savca “a pus o cameră de luat vederi în interior, iar în exterior, în afară de poliţie, a invitat şi Brigada cu destinaţie specială”.

În următoarele zile, după ce dosarul a fost retras din gestiunea lui Savca, pe numele căruia ulterior a fost emis un mandat de arest, şi transmis Procuraturii Generale (PG), drogurile au ajuns în depozitele Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

Procurorul Lilian Cociu, care a condus ancheta şi a reprezentant cazul în instanţele de judecată, a dat de înţeles că drogurile într-adevăr sunt depozitate la SIS. Deşi nu a declarat expres acest lucru, menţionând că acestea „sunt depozitate într-un loc unde se deţin” şi este conducerea PG “care-i la curent cu situaţia, unde se află, cum se depozitează, cine răspunde de dânsele”, Cociu a mai spus că împreună cu alte două persoane, identitatea cărora nu a dezvăluit-o, a sigilat în martie 2008 uşa de la depozitul unde se află drogurile, punând pe sigiliu semnăturile şi ştampilele necesare. Cociu a precizat că acces în camera de păstrare a corpurilor delicte din dosarul “Heroina” are doar el şi cele două persoane sus-menţionate, ei fiind şi responsabili nemijlociţi de cantitatea de heroină depozitată. Totodată, procurorul ne asigură că din momentul sigilării nimeni n-a intrat în depozit.

Cantitatea reală de heroină depozitată…

Surse din cadrul Procuraturii au confirmat că sunt patruzeci de pachete a câte 5 kg fiecare. În SUA au fost transmise 5 kg de heroină, pentru expertiză. Aceasta a confirmat că în sacii cu fasole în care erau ascunse drogurile este într-adevăr heroină şi cantitatea ei este de aproximativ 200 kg.

Faptul că rezultatele expertizei au fost cunoscute la peste 1 an şi jumătate de la deschiderea dosarului a venit în susţinerea unei presupuneri că cantitatea iniţială de droguri ar fi fost de 230 şi nu de 200 kg, preţul capturii fiind de peste 12 milioane de euro şi nu de 10 milioane, precum estimaseră responsabilii de la MAI. Astfel, ar fi “dispărut” 30 kg de heroină. Sub acoperire, poliţiştii recunosc că acesta nu este singurul caz când poliţia face bani intrând în cârdăşie cu reprezentanţi ai lumii criminale şi că astfel de lucruri se întâmplă cu “binecuvântarea” superiorilor.

Lilian Cociu recunoaşte că sub sigiliu e depozitată o cantitate chiar mai mică de 200 kg, între 194,5 şi 195,4 kg. Procurorul nu mai ţine minte exact…

Ce garanţii există că heroina e sub sigiliu?

Nici avocaţii, nici reprezentanţii media nu au văzut unde şi cum se depozitează heroina capturată la 20 martie 2008. Ce garanţii există că drogurile din acest dosar nu au ajuns, totuşi, la destinaţie, îmbogăţindu-i pe adevăraţii traficanţi, rămaşi în afara anchetei judiciare?

Avocaţii din acest dosar declarau anterior că au dreptul şi vor face uz de acest drept, cerând ca, în instanţa de judecată, să fie demonstrate, integral, corpurile delicte din acest dosar, adică întreaga cantitate de 200 kg de heroină.Marian Babără, avocatul lui Murat Karalar, singurul care se află în continuare în arest în dosarul “Heroina”, spune că a şi existat o asemenea solicitare a părţii apărării, făcând referinţă la procesul-verbal al şedinţei de judecată a Judecătoriei Botanica din 21 octombrie 2009, dar că din cauza complexităţilor legate de asigurarea securităţii heroinei în sala de judecată părţile au decis de comun acord să examineze doar expertiza drogurilor, iar la locul depozitării drogurilor “nu s-a mers pentru că nu s-a mers”.

Procurorul Lilian Cociu infirmă declaraţiile avocatului, spunând, cu referire la acelaşi proces-verbal al şedinţei de judecată, că nici nu s-a pus întrebarea “Ce facem cu probele?”. În acelaşi timp, tot el spune: “Toţi participanţii la proces au hotărât că nu trebuie aduse corpurile delicte în instanţa de judecată, pentru că este expertiza”.

“Transparenţa” heroinei

În baza Legii privind accesul la informaţie, am depus la SIS o cerere de solicitare a informaţiei cu privire la condiţiile de păstrare, siguranţa depozitării şi starea în care se află corpurile delicte din dosarul “Heroina”, cerând, totodată, să fie indicate şi condiţiile în care pot avea acces la heroina sechestrată.

O cerere similară am depus la Curtea Supremă de Justiţie, unde se află la acest moment dosarul “Heroina”, pentru a obţine copii ale proceselor-verbale de la şedinţa de judecată Botanica şi, respectiv, de transmitere a corpurilor delicte spre păstrare, precum şi de a putea studia întreg dosarul.

În termen de 15 zile, potrivit procedurii, organele sesizate urmează să reacţioneze. Între timp, procurorul Lilian Cociu n-a ezitat să se „pronunţe” în privinţa accesului presei la asemenea informaţii, inclusiv la corpurile delicte. “Voi cum vă gândiţi, cum să vă dau voie acolo unde sunt depozitate 200 kg de heroină? Ce-i cu voi?”, a răspuns Cociu la solicitarea noastră, adăugând că nu ar putea admite nici “turma de avocaţi şi bandiţi” la acest obiect.

Va fi arsă sau nu?

Fostul ministru de interne Victor Catan declara în iunie 2010 că lotul de 200 kg de heroină va fi distrus prin ardere. Catan dădea şi asigurări că, imediat ce instanţa de judecată va pronunţa o hotărâre definitivă în acest dosar, drogurile vor fi incinerate public în prezenţa mass-media.

Au trecut mai bine de 8 luni de la acele declaraţii, a fost schimbat deja şi ministrul de interne, iar heroina continuă să fie “depozitată într-un loc unde se deţine”. Asta pentru că dosarul se află “pe rol” la Curtea Supremă de Justiţie, iar decizia privind soarta corpurilor delicte ar putea consta nu doar în nimicirea lor, ci şi în păstrarea în continuare a acestora, în posibila lor reutilizare în medicină etc.

Lilian Cociu recunoaşte că, dacă se va stabili procedura de ardere a heroinei, nu ştie unde şi când va fi distrusă aceasta: “Prima dată văd aşa cantitate de heroină. Nu ştiu cum de o ars. Vom decide”.

Denis  ZAVOROTNÎI, ŞSAJ


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

35 comentarii

 1. AVRAAM

  Nu-i HEROINA!Nu-i!!De ce in Chisinau nu se petrec teracte ca ala Moscova?De ce nimeni nu explodeaza Aeroportul moldav ca Domodedovo ori explozii la gara de sud ori nord a Moldovei ca in subterana moscovita? A vandut Heroina Gheorghii Gheorghevici stapanilor!A vanduto!!In schimbul linistei cetatenilor!Nu credeti?Sectorula Rascani a capitalei e frumos!Deasupra!dar desupt este un tonel,o prapastie mare,cauzata in urma exportarii meluzei,a substantei folosita in constructie.Un exploziv in acest tonel si “Rascanovca” ca Atlantida,adio!!!Da “damba” de la Ghidighici o cunoasteti?Un exploziv si Sculeanca ca si “Titanicul” e la fundul oceanului Ghidighici.Mai sunt si alte metode,dar…Papuc a vandut Heroina.Ca Chisinaul sa traiasca linistit.Sunt arabi,turci,curzi,ceceni,azeri,lezghini,ingushi,cabardini,balkari-BARBATI si sunt si moldoveni-un fel de amebe,infuzorii,neam mioritic…Nu-i Heroina.Nu-s teracte si explozii cu jertve in Chisinau.E pace!Liniste…Si oAIEa!In sanul oAIEi lipseste centrul analitic de prelucrare a informatiei parvenite.Totul se petrece sub imitare si improvizare.Heroina a ajuns la destinatie,adica la “clienti”…

 2. iordaneanu

  Cica s-a intilnit un pesimist cu un optimist si persimistul se tanguie ca-i greu de trait,ca-i complicat de supravietuit. La care optimistul zice- Va fi si mai rau. Uite ca eu pe Avraaam il compar cu un OPTIMIST MODERN. El stie totul, intervine la orice subiect si, doamne, stie totul. De unde oare. Va spun de unde. Este chiar un angajat al ziarului. Doar la eii informatia PARVINE prin TONELEL de la …

 3. sushu

  eu zic ca nu-i drept,iordaneanu.nu e angajat al ziarului.dimpotriva cred ca a fumat si el,e un client ordinar.a spus negru pe alb,heroina a ajuns unde trebuie si a inceput baldiojul.numai asa poti sa te dai in “exploziv” si beliberda.

 4. D.

  Chiar imi este interesant care va fu soarta acestui caz cu heroina . Se va lasa pe seama timpului sa treaca ca sa se uite de el s au se organizeaza alt ceva .

 5. AVRAAM

  Sunt “secrete de stat”,”secrete de partid”,”secrete de aliante,algoritme”,unde electoratul “iobag”,unde masele mamaligare nu au acces la informare si punctum!Aveti accese doar la urnele de votare,atat!!!Fiecare alegator pardon,dar pentru Putere in campania electorala,fiecare cetatean de rand-e prezervativ cu buletin.Ai intrat la “urna”,te-au folosit,Puterea a primit extazul dorit “treuca” si aruncat prezervativele in gunoistea preturilor uriase,gata!!! Inca odata repet pentru restul “populatiei contraceptive”-cazul 7/9 aprilie 2009,cazul disparitiei lui Dmitrov,Cubreacov,Resetnicov,cazul Heroina,dosarele lui Smirnov “retinerea si eliberarea”,dosarele copiilor corupti retinuti a lui Snegur,Lucinschii,Diacov,Voronin,contrabanda lui Filat,biznesul lui Plahotniuc,”partajarea mafiota” de functii in stat,asasinarea lui Ion si Doina Aldea-Teodorovici,Vieru,Sulak,dosarele de “prihvatizare”,diploma lui Papuc,”kidaneala” Bucuriei de Tarlev,spalarea banilor la graniceri,mafia carnii,vinderea traseului de la Palanca Ucrainei,acordarea ordenelor Republicii ofiterilor FSB a Rusiei,masoneria vamesilor,complotul politistilor,si multe/multe alte cazuri si dosare dosite,secretizate,musamalizate,nimicite,ca poporul mamaligar,ca “robii” boierilor sa nu afle detalii.Noapte buna popor prost informat.Cine stie putin,doarme puternic!!!

 6. iordaneanu

  Ai uitat Avraame de TENTATIVA DE ASASINARE a lui Matcovschi. De unde stii toate acestea, nu cumva esti un ratat, care n-a nimerit “in algoritm” din KGB. De astea alde tine iubeste ALT TV .Suna acolo poate te faci vedeta, caci sincer vorbind – asta-ti este aspiratia.Si poate viitorul. Pamfletisti sadea, zau. Unde ai fost cand ne chinuia prostatita prin transee. Eroi. Nu scuipa venin.

 7. cornel

  Ptr Iordaneanu.A nimerit,dar l-au “petrecut” cu muzica ca sa n-o infunde.De asta acum prabuseste tot in calea lui de scarba si-i vinde pe toti,numai pe el nu se vede.Cu “secrete de stat” crede ca ne lasa leasa,dar de fapt se mai descarca si el de ciuda dupa asa lovitura.Ii dau dreptate,altul si-ar fi agatat ceva de gat,doamne pazeste.

 8. AVRAAM

  pt.iordaneanu-Spune unde,in ce transee te deranja prostatita,la Dorotcaia,Cocieri,la “Drujba” in Thigina,la Gasca in UAZikul ars,la Hagimus cu “burunducii” din Causeni ori in Dubasari cu “Fulger”?Hai,un nume de familie,un platdarm.Ce ce luptai?Ak 74?AKMS 7,62?AKS 5,45?Din KPVT al BTR 80 ori din AGS?Poate cu RPG 7 erai inarmat?Ori faceai parte din vulturii cu SVD?Poate tu ai oprit tancurile pe pod la Parcani din SPG?Cu ce te aparai F1 ori RGD5?Ce uniforma purtai,neagra,”afganca”,ori de cazac?Ce ordin ti-au dat?Republicii,Stefan cel Mare?Pentru vitejie?Vulturul de aur?MTLBul cu “zenitca” de la Varnita tot era condus de tine?La Gura Bacului ai instalat MPuri?Stii cine e Gamurar,Gusleacov,Alergus,Leu,Rotaru,Banaru,Matei???Ai fost in decembrie pe pod la Dubasari?Poate ai auzit de Iablocichin,Casu,Arnautu???Vino cu comentarii!!Da de fapt mai bine trateaza-ti prostatita,noi nu ne-am ascuns prin transee cu fundul la pamant,nu aveam cand,caci am inaintat fugarind cazacii si gardistii lui Costenco si Bergman pana am primit ordinul lui Costas de retragere…

 9. iordaneanu

  Ca sa ne clarificam, dle colonel.Am inteles cine sunteti si ma inchin pentru curajul Dvs. Eram la Hagimus cu «burunducii» din Causeni si coceam planul de scoatere din inchisoare a celui care a devenit senator si acum a uitat de moldoveni.Acol-i bine si frumos. Aici pute. Asa ca ma-ti inteles bine, la care punem punct discutiei. Scuza daca v-am ofensat, am si eu supararile mele si nu tolerez pe cei care fac acte de eroism pe internet. Bafta.

 10. a lu' spataru

  am citit sirul acesta de actiuni militare undeva.nu-mi amintesc de unde.ti-as fi recunoscator AVRAAME,daca mi-ai da si mie sursa de unde te inspiri.

 11. AVRAAM

  pt.iordaneanu-Bravo tie,omule,cetatenule,patriot!De-ar fi mai multi ca tine!Vezi,am inceput discutia pe ascutis,dar am fost si facem parte ambii din “popor mamaligar” care demnitarii nu-i ntelege.Totusi iordanene nu esti singurul pe care il doare inima pentru acest segment de pamant.Crezi tu,ca barbatii acestia din actualul Parlament ne vreau binele ori se gandesc la familiile noastre?”Moldova fara saracie” e pentru familiile si partidele lor.Presedintia e a lor!Guvernul e a lor!Parlamentul tot a lor!Al nostru sunt baricadele,transeele si cimitirele.Of,iordaneanule,de ai sti,cati “rebeli” si nemultatmiti ca noi mai sunt…Dar,odata si odata mamaliga va exploda!!!Avem si noi alde Ceausescu in RM.Bafta si tie camarad de arma!Nu uita “tactica”,degraba ne va trebui din nou.Scuze ca te-am “atacat”.Sper sa ma intelegi,suntem barbati…

 12. AVRAAM

  de’a lu’spataru: cu mult respect ti-as da adresa,dar cu parere de rau practica si iadul pe care am trecut nu se copie.A fost 1986 in Kandagar,apoi 1992 la Nistru si 7/9 aprilie 2011,atunci,cand gucvernatii “falmanzi” de treuca statului ne-au mintit iarasi.Eu cred mai frate de’a lui spataru,ca pana la sfarsitul vietii vei avea si tu parte de sicriile camarazilor tai,de fals si pseudopatrioti!Norok tie spatarule si neamului tau.Degeaba te starui sa ma ofensenzi.Nu am sentimente.Nici emotii.Doar rani si dureri,pe inima…

 13. jelu

  Păi ce să zic – o comunicare între voi că o mai mare frumuseţe nu există – un şir de poveşti cu porcul – şi una dintre ele e cea gogonată cu „EROUL” zilei ALERGUŞ – eată că cu el AVRAAM ai îndoeat-o rău – acest ALERGUŞ este o coadă de cîine şi un lingău dea lui PAPUC şi VORONIN, el lea lins fundurile şi a susţinut întru totul regimul comunisto-fascist instaurat în ţărişoara aceasta – acest ALERGUŞ a luptat pentru Integritatea şi Independenţa ţării în 1992 exact cum a luptat şi pe 7 aprilie împotriva tinerilor eşiţi în stradă nemulţumiţi fiind că li sau falsificat voturile – tu AVRAAM ai uitat săi mai pui pe lîngă ALERGUŞ şi pe alţi „EROI” aşa cum ar fi PUIU, S.CASIA, I.LOCOMAN şi alte jigodii care umblau cu panglici albe la mînă intimitînd şi bătînd lumea pe după parlament – şi probabil că nu este greu şi de bănuit că aceşti lingăi intenţionat la comanda celor ce le lingeau fundurile şi le mai ling şi în continuare au şi dat foc la parlament în acea seară- fiindcă tinerii la momentul aprinderii deja de vre-o patru sau cinci ore erau plecaţi din preajma acestor edificii cum ar fi parlamentul şi preşidenţia care la acel moment erau păzite de către forţile de ordine adică de către angajaţii MAI –aşa că poveştile cu porcii povestiţile celor ce vau îndrumat s-o faceţi, adică foceţi-o pe bumerangului – nu socotiţi acest popor atît de prost şi naiv cum vo doriţi voi ca el să fie – rămîne totuşi să sperăm că toţi făptaşii vor fi demascaţi, depistaţi şi traşi la răspundere că cu certitudine o merită – sper că tu AVRAAM nu eşti unul dintre ei – ceea ce depinde earăş acel lingău ALERGUŞ, el este preşedintele uniunii veteranilor războiului de pe Nistru aşa numitei uniune „SFÎNTUL GHEORGHE BIRUITORUL” gîndită şi constituită de către PAPUC, Papuc care venise în ţară în 1997 ear războiul avuse loc în 1992 – PAPUC şi Voronin au pus la cale lichidarea uniunii constituite de către TROFIM şi constituirea acestei uniuni pentru a dezbina şi a îndrepta veteranii unul împotriva altuea – şi să ştiţi că datorită lingăilor alt de ALERGUŞI şi alţii, lor acest lucru li sa primit – noi cei care am luptat în 1992 am avut acelaş scop, idei, am luptat in aceeaş perioadă de timp, sub acelaş flag şi aceeaş stemă de stat, ne doream integritate şi independenţă însă în schimb de singura uniune naţională a veteranilor războilui de pe Nistru am primit o dezbinare_ dispersare_ neîncredere_ neînţelegere şi 28 de altfel de uniuni – care se mănîncă între ele – aşa că cînd descrii faptele „eroilor” AVRAAM mai dăi drumul raţionamentului să-şi spună părerea.

 14. AVRAAM

  jelu-multumesc!Iti stimez opinia si-mi pare bine ca te exprimi!De Alergus,am de spus doar bune.A trecut Afganistanul.Cred ca tu,jelu,stii ce e asta.Nu e joaca la calculator.Victor Alergus este cavaler a doua(!) ordene de lupta STEAUA ROSIE a URSS.Unicul moldovean care are doua destinctii mari,egale cu Erou al URSS.Si mai are ordenul Stefan cel Mare,pentru forsarea Nistrului pe gheata.De Costea “Kefal”,de Pakalev,de Fauras si altii nu spun,stii tu de ce.Dar,jelu,cum sa intelegem faptul ca avem colegi/camarazi ca Ion Fulga,ucis miseleste la Tighina,si azi crucea lui ruginita sta la postul MC de la intrare in Thighina.De ce nu vopseste nimeni crucea acestui viteaz.Cum tratezi tu jelule ca la putere au ajuns fii de demnitari tot comunisti-Bodiu,Tanase,Godea,Filat,Lupu,Musuc,Balitchi-care nu ca razboi,armata n-au vazut in ochii lor.Nu confunda lucrurile jelule.Tu unde locuiesti?Tu,trecut cu armata si razboiul de pe Nistru unde locuiesti?Vezi ca Tudor Panzaru-“burunducul”/combatantul din Causeni locuia pa’n acu inaitea parlamentului?Da demnitarii Filat si banda ai vazut in ce castele lociesc?De unde?Pe ce surse?Nu incurca jeleule te rog pedalele.Vanea Locoman a luptat-e erou!Vasea Puiu a a luptat-e erou,in plus Puiu sustine financiar pe entuziazmul sau baietii invalizi din “FULGER”,le acorda ajutoare materiale,le confectioneaza proteze.Alergus a luptat,a adus independenta si tricolorul.Ce au facut Filat,Lupu,Ghimpu,Tanase,Bodiul pentru acest popor?Nimic!Pentru ca sunt odrasle si copii de oameni MARI!Nu incurca pedalele jelu!!!Suntem camarazi cu tine,frati de sange,nu incurca blidele lor,salariile lor,propaganda lor,castelele lor cu gradele noastre de invaliditate!Putin te-ai ratacit,dar te inteleg frate!Succes si bafta!Nu-i ataca pe ai tai din spate!Si asa suntem nimiciti de boli,saracie,mizerie si propaganda ieftina de viata buna.

 15. macar

  e dureros.razboiul a fost de folos profitorilor.unii trag foloase si de pe urma mortilor.din cate stiu participantii isi taraie zilele de azi pe maine si invers.foarte multi au legitimatii inmanate de voronin si au toate privilegiile desi nici n-au trecut prin zona de foc.

 16. blackt

  e nevoe de o ardere ofocoala cu pressa cumparata ! mai bne spus vor arde faina sai vor constata documentat ca a ars heroina :))

 17. jelu

  Păi AVRAAM atacat eşti tu —-pedalele le-ai încurcat tot tu – eu ţe-am şoptit anterior că e slăbuţ cu raţionamentul – şi dacă crezi în ceea ce spui îmi pare rău – tu cunoşti ce au făcut jigodiile comuniste din acestă ţară ? tu cunoşti de ce nu e o singură uniune dar sunt tocmai 28 ? nu cunoşti deoarece raţiunea rămîne de dorit—-în caz cînd era o uniune eram o forţă şi ne rezolvam problemele – în caz contrar vi le rezolvă pupăcuriştii ALERGUŞ de care eu personal am fost atăcat, PUIU care se numeşte preşedintele uniunii profulger şi care se hrăneşte pe spatele vostru deoarece voi nu cunoaşteţi nimic dar mîncaţi la lături- eu am activat în “FULGER” – personal ALERGUŞ nu a meritat să fie erou – fiind că gheaţa nu a trecuto numai el – sunt băeiţi care cu adevărat au meritat a fi decoraţi însă nu sunt prostituate sau îndeplinit datoria şi atît – au rămas invalizi, ne asiguraţi cu spaţiu locativ şi pensii – pentru ca aceşti lingăi să se îmbogăţească pe durerea şi lacrimile bieţilor oameni – a dus flagul şi mare lucru – eu am activat îb brigadă şi la război tot cu brigada am fost – şi te rog să nu mănînci căcat dar să te înteresezi cine au fost aceşti eroi – şi să te mai înteresezi cum puil tău sa arenjat la depozit şi mi se făcea şef nedorind să elibereze muniţii şi cît pe ce avea săi zboare creeri – băeţii vai de capul lor prin tranşee ear el şef de depozit – întrebăl cum lau regulat şi unde şea luat tălpăşiţa eroul tău – tu dacă nu cunoşti calcăţi pedalele înspre voronin în continuare–şi părerile tale despre eroi să i le povesteşti lui bîrzoi – la revedere şizofrenie !

 18. jelu

  pentru AVRAAM – păi AVRAAM întrodu acest lucru şi citeşte frate despre eroii tăi ce mai scrie lumea—ai să vezi cum eroul tău VICTOR ALERGUŞ se mai află acasă – vezi că acolo scrie că este unicul nepedepsit din cei ce se ocupau cu răchetul – nişte hoţi şi nişte bandiţi ear tu mii faci eroi te rog întrodu şi citeşte —- http://pnl.md/index.php?option=com_content&task=view&id=287&Itemid=1 este chear interesant unde se uită conducerea care nu a făcut armată – păi nu au făcut armată dar sunt convins că cu răchetul cu jafuri şi banditismul nu se ocupau – că dacă se ocupau era scris şi despre ei acolo—

 19. AVRAAM

  De Augustin Barzoi -erou al razboiului pentru independenta RM degeaba de anini. Inteleg ce erou esti tu, ce agent, ce “spion”, ce diversant, ce tradator, ce pupincurist, ce lingusitor, esti tu mai Jelule. Pazeste-ti casa si spinarea, caci fiecare combatant va avea satisfactie personala sa lichideze asa lepra ca tine. Cu respect veninos, “şizofrenicul”-erou al razboiului din Afganistan, “debilul”-erou al razboiulu pentru integritatea RM, ascultatorul “nenormal” al propagandei liberale, eu colonel AVRAAM.

 20. jelu

  pentru acelaş ABRAM tînăr şi neliniştit—-Cu respect veninos, «şizofrenicul»-erou al razboiului din Afganistan, «debilul»-erou al razboiulu pentru integritatea RM, ascultatorul «nenormal» al propagandei liberale, eu colonel AVRAAM.—–foarte frumos, şi clar o spui însuţi de tine—-TU “colonele” avram dacă împărtăşeai idei liberale nui apărai pe alerguşi, puiu, locomani şi fel de fel de lepre de alt de tine, pînă la atîta—-aceştea au fost împotriva democraţiei şi susţineau fasciştii comunişti—colonel ? —şi apoi din nou îmi dovedeşti ce “ştiutor ” al eroilor eşti – bîrzoi la razboil pentru integritate şi independenţă nu a participat fiind că războiul sa început pe 2 martie 1992 ear bîrzoi a fost rănit în 1991—-şi ca şizofrenie probabil că e ceva–dar eată ca debil nu pot spune care o meriţi fiindcă are două aprecieri: 1-debil ar însemna firav, delicat, plăpînd, slab şi 2-persoană înapoiată ca intelegenţă – păi nu ştiu dar probabil că amîndouă îţi aparţin deoarece scrii şi confirmi nişte lucruri care nu ear face faţă uni colonel—îi clar că dacă sărmanul nu suferă.—că ai fost în Afganistan nu e vina mea ai fost victimă, aşa au fost timpurile teau încorporat şi nai avut încotro—ceea ce depinde să-mi păzesc casa, eu o şi fac fiindcă trăind într-o ţară unde mişunăî slugoi ai comuniştilor adică de at de tine ficare se protejează de voi cum poate–drept că voi sunteţi primejdioşi –şi de ce sunteţi primejdioşi ? da taman de aceea că la voi slugoii lui papuc şi voronin e cam slăbuţ cu minţica şi ştiţi a murdări a ameninţa a împuşca sau ucide în bătăi—-

 21. eugen

  Chiar imi place ca sunteti prosti si cadeti vesnic in capcana “colonelului” AVRAAM.El e colonel ca buna mea secretara.Mai uitati-va si pe alte saituri unde-i omniprezent cu alte nick-uri si felurita propaganda,instigare la violenta,lichidare,santaj,intimidare.Imediat te-a amenintat “pazeste-ti casa si spinarea”,vrei sa glumesti cu cazacii? Suntem un popor de nimic,pentru ca totdeauna “au lucrat” colonei de acestia sa prosteasca lumea.Au reusit si mai reusesc si azi.Voi credeti ca un colonel n-are ce face decat sa se ocupe de saituri cu minciuni si pramatii de incaltat lumea? Asta o fac numai persoane special dresate.Dar ce parere are de ocupantii din Tiraspol impotriva carora “a luptat” “colonelul” AVRAAM?.E multumit,asa se simte in siguranta ca nu vin romanii peste el,spusele lui.E una sa lupti,e alta spectatorul si a treia sa-ti cumperi legitimatie sau sa ti-o faca cadou voronin,zicea cineva.

 22. jelu

  eugen ! credemă că nu am făcut-o pentru avraam – dar am făcut-o pentru cei carel cred – şi să ştii că sunt şi “colonei” care au nevoie de asistenţă medicală – la ei primăvara se începe sindromul “AUSTRALIAN” – sunt de acord cu tine că un om normal la cap şi mai ales ajuns în grad de colonel nu putea să spună despre Domodedovo – despre şahta din sectorul Rîşcani – despre lacul Ghidighici comparînd Buicanii cu Titanicul şi «Rascanovca» cu Atlantida – aşa lucruri le poate spune numai un om cu deriglări grave şi de loc teafăr la minte.

 23. irga

  voi discutati ca barbat catre “AVRAAM”,dar mie mi-a parut ca-i ea, una rasfatata si redusa.asa ca poate e normal stimate jelu sa nu stie o boaba de ceea ce vorbesti si se tavaleste de ras.”AVRAAM” dupa cum judeca,am impresia ca a luptat cot la cot cu cazacii de pe don.

 24. AVRAAM

  Foarte corect jelu!Sunt cu dereglari!Am doua contuzii si gradul II de invaliditate.Am si sindromul “AUSTRALIAN” si nenormal,pentru ca asa mod de viata ducem in RM.Ce mai ai de adaugat?Un oponent cand nu are suficiente argumente trece la umilinta!Bravo!Ai carte buna!Dar Augistin Barzoi sa stii ca e EROU,a fost la Nistru.Asa,cu piciorul ranit,dupa ce si-a inmormantat fratele,tii minte?Spune tu,jelule,cati bani v-au platit,ca sa treceti partea cealalta de baricada?Cand a-ti reusit sa va faceti svoloci?Raspunde,civilizat,fara atac la persoana si fara cuvinte obscene?Caci superi o lume intreaga de handicapati ca mine.Te rog!Dar de Ghidighici si Rascanovca Jelule sa stii ca e adevarat,Au fost caucazienii cu turcii/curzi la Chisinau dupa HEROINA.Papuc a avut de ales:ori Heroina,ori…Adevarul e unu,jelule!

 25. jelu

  păi “AVRAAM” mi se pare că tu eşti chear “BÎRZOI” – citeşte ce ţi-am recomandat eu pentru a te convinde cu ce se ocupau “eroii” voştri în acestă ţară, probabil că acelaş lucru îl făceai şi tu dacă ai ajuns a fi “erou” – ceea ce depinde de caucazieni turci/curzi păi aceştea şi dacă au şi venit ei nu au venit în acestă ţară pentru că acest popor le-a anunţat război – dar probabil că au venit la voi PAPUCI, ZUBICI, SAVCI, AVRAMI şi la alţi hoţi şi bandiţi de alt de voi care aţi organizat reţeaua bine pusă la punct de traficanţi de droguri şi carne vie – şi ultimul sfat nu mai spune minciuni şi prostii că mam convins că nu ştii nici o boabă ai auzit nişte nume şi pronume şi tot le tălmăceşti prin comentarii făcîndui “eroi” – mai bine mergeţi la Costiuşeni la locuşorul vostru, că medicii de acolo au ce vă spune – mai ştiţi poate tratamentul să vă fie de folos – cel puţin măcar pentru vre-o lună.

 26. AVRAAM

  Her-jelu.degeaba porti masca de liberal si mare patriot din Alianta pentru Euro!Te vor folosi ca pe un prezervativ si…tu stii.Esti bine platit si prost informat pentru a face declaratii impotriva celor ce au suferit.Da,a pornit o campanie puternica impotriva politistior si a MAI,dar ce aport si contributie ai tu la asta?Ai intors bereta pe dos si te dai de mare CE GHEVARA?Il faci pe “Ciapaev”?Ce vrei tu de la oameni?Da apropo de Augustin-El nu a fost comod comunistilor,de aia ia-u aruncat granata in auto,stii si asta?Ori poate tu ai facuto,jelu?Corect a zis generalul Gamurar Anton Sevastian-am varsat sange,pentru ca peste vre-o douazeci de ani sa apara STRIGOII care isi vor sterge picioarele de amintirie eroilor.Tu,jeleule,niciodata nu ai fost om cumsecade,ai fost POLITAI,prinzi diferenta?Ai tras in ai tai!Ai tradat!Ai turnat!Cum de nu te-au depistat alde “tiho-tiho” lui Turcan?Stii ce soarta aveai acu si nu imblai cu ghetele pe dos.Da,apropo,esti un provocator bun,jelule.Pari a fi comunist adevarat,caci doar Valoghea Nicolaevici permanent repeta “MISHELI DE SHIZOFRENI”,ai invatat doar un cuvant,atat…Inventeaza ceva nou,dom-le agent Sevtov/Antiufefev!Si scuteste-ma de aberatiile tale imputite!

 27. jelu

  ce depinde Gămurari – da sunt de acord –eu eram de faţă cînd Gămurari ea spus lui bîrzoi că are un prieten care lucrează psihiatru şi o săl facă cunoscut pe bîrzoi cunoscut cu el —şi bîrzoi era nespus de fericit că va avea un prieten psihiatru—vă spun şi de ce a spus Gămurari acest lucru—da de aceea că bîrzoi îi spusese lui Gămurari că el scrie o carte “PRO SLEPÎH MOLDAVSCHIH GHENERALOV” şi dacă el Gămurari va fi cuminte nu va nimeri în acea carte—şi Gămurari într-o formă liniştită îi spusese şizofrenicului despre doctorul psihiatru—evident că doctorul lui Gămurari nu va ajutat sau nu vo dus Gămurari la el –păi dacă este aşa bucuraţivă de spitalul de la costiujeni —mergeţi întracolo şi odihniţivă –acolo pentru voi e pansionat—-drum bun rataţilor-

 28. Andrei

  Imi pare rau ca razboiul a impartit in 2 grupuri frontovicii de la Nistru.Pentru ca un grup e adevarat si altul e fals.Asta toti o stiu,dar durerea si supararea e ca taman falsii se bucura de facilitati.Tudor Panzari.Moldova nu gaseste sa-i deie o garsoniera de 30 metri.In schimb avem deputati care se baga acolo si ciordesc tot ce gasesc si pana la urma se aleg si cu apartamente.

 29. oltean

  hai ca sunteti de admirat.sper sa aveti si paine la circ.lasati omul de AVRAAM in pace.v-a spus ca sufera de o gramada de boale.nu cred ca depinde de afganistan sau nistru 1992,mai degraba vreo anomalie innascuta un fel de papagalizm,toata ziua una si aceeasi.si evenimentele militare le pune in joc nu prima data.numai ca o data e negru si alta data e alb.deci riscati cu nesocotinta voastra sa-i agravati starea si s-ar putea sa-i platiti daune morale si materiale.

 30. jelu

  Andrei mie tot îmi pare rău – nu războiul a împărţit frontovicii dar PAPUC împreună cu Voronin şu cu susţinătorii lor javrele şi lingăii Alerguş, Puiu, Avraam/Bîrzoi şi alte lichenii şi lingăi ai partidului comunist. Tudor Pînzari şi alţi bieţi rămaşi invalizi în urma războiului şi părăsiţi chear şi de soţii şi copii nu pot fi asuguraţi cu nimic de oarece în spatele lor nu stă nimeni fiindcă nu este unire şi nu este o forţă care ar cere pentru aceşti oameni tot ce li se cuvine. Licheniile au constituit în jur de 28 de uniuni parcă ar fi fost 28 de fronturi şi se îmbogăţesc primind pe numele acestor oameni loturi de pămînt, locuri la piaţă, rute de microbus şi multe multe lucruri şi ajutoare menite anume acestor oameni –ruşine să le fie sunt nişte tîlhari, eu nici nu am cuvinte.

 31. galina

  dacà sà numim categorie asa cum và place vouà sà nominati tot,acei carei sar in cap lui AVRAAM sunt de categorie plàtità,deci la servciu in fuga dupà o bukatà de pine… dacà voi kika putin nu voi fi plàtit…
  AVRAAM este o persoanà constientà de ceea ce zice si ce face… kiar dacà se repetà nu este pentru acei kare deja au citit, dar posibil pentru altii nou doritori de a afla dreptatea ceea care usturà okii si XXXX pe cineva…
  ulea lea…vine vine primàvara si libertatea de a fi si a te exprime spontan vine vine…iar voi stiti unde acei care incà nu vati imbàtat pe banii statului… stiti da.

 32. dosar 888/2008 hasish 29, 8- ? ??? transformat in dosar 23920/3/2009 pentru traficul de drroguri ? poate a fost un schimb de simpatie pentru mine il imprumutasem de bani pentru litoral si restituiirea , anul 2008 eu oricum neprins de politist dobrin alexandru la i.r.a soseaua oltenitei lukoil , muzica pe acceleratie a intervenit nica cu un tip in cartier

  anul 2010 mi-a spart un dinte din gura cu fruntea un tip pirieten cu manitzah florin si cu alti tipi gen ciongo fratisul sichii – ai furat vreodata ceva ? .

  incinta supravegheata video la nica in gradina blocului anul 2008 cand ascundeam banii ai lui viciu urma mai tarziu cu orele sa restituii banii ai lui viciu lui traficant de droguri pe numele chetrariu laudiu constantin poreclit coteagah ,

  prin un tip din gasca lui … chetrariu claudiu constantin nu punea mana pe bani decat in euro . anul 2010 niculecu corina cu ocneanu adrian ” f.b.i ! ” .

  adica prin 2009 il invata ciocoiu florin pe taicaiul santajadu-l de bani si spunandu-i sa-mi transmita mie – nu i-ti convine ca esti liber ? . nu stia ca viciu era arestat penntru cartier sector 4 .

  pentru – ai furat vreodata ceva ? ‘. intrah si nica din clanul alba neagra pe anul 2006 regizarea de dinu oana si prietenele ei de la strada trestiana parcul tineretului trei blonde douah peugeut 206 de culori diferite la diferentzah de 2 minute unul bleu ( b–hey ) si unul negru telefonul mobil 7380 si vandt a doua zi de ea in big berceni . dinu oana care a fost prietena a lui chetrariu claudiu constantin un fel e terorist si ea umbla si fuma canabis anul 2005 interval 2007 ma mintzea pe mine ca ar vrea sa-i facah rhau lui chetrariu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *