AFACEREA PARMATO: Ţeapa moldovenilor care visează la vacanţe de lux

451-parmato-grup-presaCulisele afacerii „Aţi câştigat un cadou!”

Zeci de companii înregistrate în ţările din Europa de Est şi în Comunitatea Statelor Independente (CSI), conectate la o reţea de firme offshore, încasează anual sume fabuloase de bani prin intermediul unor servicii de tip „timeshare”. În R. Moldova, o asemenea maşinărie de spălare a creierilor a fost pusă pe roate de afaceristul rus Serghei Milovanov, fondatorul de la „Parmato Grup” SRL, care prin intermediul firmei sale, contra unor sume de bani, vinde iluzii şi îi face pe moldoveni să viseze la vacanţe de lux în ţări cu bogate tradiţii turistice.

451-serghei-milovanov

Serghei Milovanov este un cetăţean rus care dirijează mai multe afaceri pe teritoriul R. Moldova, majoritatea companiilor sale fiind înregistrate cu sediul în UTA Găgăuzia. Datele de la Camera Înregistrării de Stat (CÎS) arată că Milovanov este fondator unic la Întreprinderea cu Capital Străin „Exmacom-Plus” SRL, înregistrată în anul 2002, care organizează activităţi de transport şi depozitări. ÎCS „Exmacom-Plus” SRL îşi are sediul în UTA Găgăuzia, or. Vulcăneşti, str. Korolenko Vladimir, 6. Tot pe această adresă, în 2011, Serghei Milovanov a înregistrat şi compania „Metalgazcon” SRL, care desfăşoară lucrări de construcţii şi se ocupă cu producţia de aparatură, instrumente de măsură, verificare şi control în domeniul construcţiilor, dar şi cu alte activităţi. Totodată, conform informaţiilor de la Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei, „Metalgazcon” SRL se numără printre agenţii economici din R. Moldova care efectuează operaţiuni de mărfuri pe cale maritimă, prin intermediul porturilor de la Odesa.

451-Vasili-Andrasco-parmatoRacolarea clienţilor

Cele mai mari venituri afaceristul rus le încasează prin intermediul firmei „Parmato Grup” SRL, care, oficial, prestează activităţi ale agenţiilor de voiaj, transporturi terestre de călători, transporturi de mărfuri şi activităţi ale agenţiilor imobiliare. Milovanov este fondator unic şi în această companie, administrator fiind ucraineanul Vasili Andraşko, un tânăr de 31 de ani, cu domiciliu în or. Lvov din Ucraina. Potrivit CÎS, „Parmato Grup” SRL a fost înregistrată în anul 2011 cu sediul în UTA Găgăuzia, iar conform raportului financiar pe anul 2012, afaceristul rus a încasat 1,7 milioane de lei din vânzări.

Sute de cetăţeni ai R. Moldova susţin că au fost înşelaţi de firma „Parmato Grup” SRL. Printre ei se numără şi soţii Cibotaru din capitală, care au fost racolaţi într-un centru comercial din Chişinău. După ce şi-au făcut cumpărăturile, la ieşire, au fost abordaţi de doi reprezentanţi ai firmei „Parmato Grup”, care le-au cerut numărul de telefon pentru a-i include într-o tombolă. Ulterior, familia Cibotaru a fost anunţată prin telefon că este câştigătoarea unui cadou. Pentru a-l ridica, trebuie să se prezinte la sediul companiei, pe str. Decebal 80/1, et. 3.

„Ne-au ameţit cu tot felul de prostii”

„Am mers împreună cu soţul să vedem despre ce cadou este vorba la sediul companiei de pe str. Decebal, am urcat la etajul 3. Acolo ne-a întâmpinat o tânără. Ne-a condus într-o cameră în care mai erau vreo 13 cupluri, ca să ne facă o prezentare, iar la urmă trebuiau să anunţe cine sunt câştigătorii. Până să înceapă prezentarea ne-au anunţat să deconectăm telefoanele mobile şi că nu avem dreptul să discutăm între noi. Pe un ecran mare, ne-au prezentat timp de trei ore imagini video cu destinaţii turistice. În final, am fost anunţaţi că eu şi soţul suntem printre câştigători. O domnişoară ne-a chemat într-un alt birou, unde ne-au ameţit cu tot felul de prostii. Acolo ne-au spus că primul pas pe care trebuie să-l facem este să plătim 4 mii de lei pentru a primi certificatul de călătorie. Am plătit. Iar când am sunat la numărul de telefon pe care ni l-au dat, nu a răspuns nimeni la telefon”, povesteşte Maria Cibotaru.

Familia Cibotaru nu a încheiat niciun contract cu firma „Parmato Grup” SRL. A primit doar un certificat promoţional pe care scrie că „prezentul certificat este instituit de către compania de marketing „Firongle Club Solution LP” în legătură cu activităţile de promovare a „Vacanţei de club” pe teritoriul R. Moldova. „Certificatul promoţional oferă posesorului acestuia dreptul de cazare timp de o săptămână în apartamentele unuia dintre cluburile de vacanţă situate pe insulele Tenerife, în Spania, Turcia, Thailanda, la respectarea de către posesor a condiţiilor menţionate pe versoul Certificatului”. Astfel, dacă posesorul certificatului doreşte să plece în vacanţă, el trebuie să apeleze în continuare la „Parmato Grup”, care se va ocupa de organizarea zborului spre destinaţia turistică. Totodată, se menţionează că în continuare comenzile pentru călătoria de lux sunt recepţionate de către „Firongle Club Solution LP”, o firmă offshore cu sediul în Marea Britanie.

451-Certificat-promotional-4-mii-lei-parmatoConexiunile cu firmele offshore

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre firma „Firongle Club Solution LP”, care ar trebui să-i deservească pe clienţii din R. Moldova. În baza de date a „Companies House” – Agenţia Executivă de pe lângă Ministerul Comerţului şi Industriei din Anglia, o instituţie asemănătoare cu Camera Înregistrării de Stat din R. Moldova, sunt indicate doar denumirea şi adresa companiei „Firongle Club Solution LP”. În rest, datele despre fondatori, administratori şi rapoartele financiare lipsesc.

Site-ul oficial al companiei http://firongle-club.com este înregistrat pe serverul „ae.Moldova.su”, care aparţine firmei „Riscom” SA din R. Moldova. De fapt, site-urile companiilor „Firongle Club Solution LP”, „Parmato Grup” SRL şi „Parmato LLP” sunt identice în ceea ce priveşte conţinutul.

Joi, 5 decembrie curent, împreună cu Maria Cibotaru am mers la firma „Parmato Grup” SRL pentru a-şi valorifica certificatul pe care a plătit 4 mii de lei. Pentru a avea credibilitate în faţa angajaţilor, m-am prezentat ca fiind nepotul femeii, sub pretextul că aş vrea şi eu să merg într-o vacanţă de lux. Imediat cum am intrat în sediul companiei, la uşă, ne-a întâlnit un bărbat care asigura paza. Pe un ton rece, ne-a întrebat ce căutăm. Mai întâi am încercat să ne îndreptăm spre sala unde au loc prezentările vacanţelor de lux. Acesta ne-a spus că, dacă nu avem programare, nu putem intra acolo. I-am explicat că vrem să valorificăm „certificatul promoţional”. El ne-a condus într-un birou, unde am discutat cu o reprezentantă a firmei. Aceasta ne-a explicat în linii generale că etapa următoare este să achiziţionăm biletele la avion de la „Parmato Grup” SRL. Dar nu ne-a dat detalii despre costul biletului şi destinaţie. „Când veniţi cu banii, atunci vorbim. Acum nu putem să vă spunem nimic. Şi nu putem să vă întoarcem banii înapoi. Aţi plătit acest certificat pentru reclamă în Clubul de vacanţe. Iar în continuare sunt alte costuri”, ne-a spus angajata de la „Parmato Grup” SRL.

MAI: Schemă de escrocherie

În anul 2012, Ministerul de Interne a anunţat printr-un comunicat de presă că ofiţerii Direcţiei Investigare a Fraudelor din cadrul MAI au descoperit nereguli în activitatea firmei „Parmato Grup”, care, chipurile, presta servicii de turism în străinătate.

Potrivi MAI, poliţiştii au demascat o schemă de escrocherie, practicată de către angajaţii firmei „Parmato”. În timpul verificărilor efectuate pe 16 iunie 2012, s-a constatat că majoritatea acestora sunt cetăţeni ai Ucrainei, instruiţi în racolarea clienţilor, de la care percepeau, prin înşelăciune, sume cuprinse între 400 şi 15 mii de euro. În schimbul acestor bani, victimelor li se promitea odihnă în ţări cu bogate tradiţii turistice. Anchetatorii au stabilit că escrocii activau, în special, în centre comerciale, având misiunea să identifice şi să atragă la aşa-zise traininguri potenţiale victime.

Persoanelor care s-au lăsat ademenite le erau prezentate ulterior imagini foto şi video cu locaţiile de odihnă promovate, după care se încheiau pseudocontracte în numele companiei Parmato LLP, cu sediul în Marea Britanie, fiind încasate sume impunătoare de bani. S-a constatat că Parmato LLP nu cunoaşte nimic despre existenţa acestor contracte, inclusiv despre activitatea SRL Parmato Grup în R. Moldova. În baza materialelor acumulate, la 16 iunie 2012, Ministerul de Interne şi Procuratura mun. Chişinău au deschis o cauză penală pentru „Escrocherie”, în cadrul căreia au fost audiaţi, în calitate de bănuiţi, 15 persoane, angajaţi ai SRL Parmato Grup, atât cetăţeni ai Ucrainei, cât şi ai R. Moldova.

MAI şterge comunicatul. Procuratura închide dosarul

O lună mai târziu, procurorul Corneliu Pleşca de la Procuratura mun. Chişinău a emis o ordonanţă de încetare a urmăririi penale, iar Ministerul de Interne a şters comunicatul respectiv de pe site-ul www.mai.gov.md fără a da o explicaţie la acest subiect. Contactaţi de ZdG, reprezentanţii Serviciului Relaţii Publice din cadrul MAI ne-au spus că „informaţia a fost ştearsă pentru că noi mai facem curat pe site”.

După ce s-au mai liniştit apele şi pentru a-şi spăla imaginea pătată, la sfârşitul anului 2012, firma „Parmato Grup” SRL a chemat televiziunile la sediul companiei pentru a realiza un material publicitar, contra cost, despre vacanţele de lux şi serviciile turistice oferite de ei. Se cere precizat că ZdG a publicat comunicatul MAI despre escrocheriile de la „Parmato Grup”. Pe forumul site-ului www.zdg.md, sunt înregistrate peste o sută de comentarii ale unor persoane care descriu schema prin care au fost înşelaţi de această companie. În vara acestui an, firma lui Serghei Milovanov a acţionat Ziarul de Gardă în judecată, solicitând în instanţă ca redacţia să şteargă informaţiile despre „Parmato Grup” şi comentariile utilizatorilor de pe site. În prezent, acest caz se află pe rol la Judecătoria Centru.

În Ordonanţa privind încetarea urmăririi penale în cazul „Parmato Grup” SRL, semnată de procurorul Corneliu Pleşca, se arată că angajaţii companiei Parmato, firmă care nu este titulară în domeniul activităţii turistice, sub pretextul de prestare a serviciilor de tip „timeshare”, desfăşurau activităţi ilicite însoţite de încasarea unui profit.

Tranzacţia de la ora 22.00 – la domiciliul clienţilor

Pe data de 14 iunie 2012, angajaţii de la „Parmato Grup” SRL au primit de la soţii Cocier bani în sumă de 10 mii de lei şi 800 de euro pentru perfectarea unui contract pentru vacanţele de tip „timeshare”. Potrivit mărturiilor depuse de soţii Cocier, după ce au fost traşi în cursă după schema clasică, un angajat al firmei a mers la domiciliul lor, la ora 10 noaptea, pentru a încasa suma de bani. Angajatul cu numele „Alexandru” le-a eliberat un contract şi le-a spus soţilor Cocier să se prezinte la firmă pentru a lua un bon de plată. A doua zi, când s-au prezentat la sediul companiei, nu au fost lăsaţi să intre în interior.

Potrivit Ordonanţei de încetare a urmăririi penale, procurorul a audiat mai multe părţi implicate în acest caz, inclusiv pe ucraineanul Vasili Andraşko, care i-a spus procurorului că a venit în R. Moldova la rugămintea directorului general al companiei „Renaissance C”, Olga Tirkia. Într-un final, procurorul a decis să înceteze urmărirea penală, „deoarece fapta lor nu întruneşte elementele infracţiunilor” prevăzute de art. 190 Cod Penal, adică dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune şi abuz de încredere, sau ale oricărei alte infracţiuni prevăzute de legislaţia penală.

451-Angajate-ParmatoAgenţia Turismului: Este o activitate ilegală

I-am telefonat procurorului Corneliu Pleşca pentru a face unele precizări cu privire la acest caz. Iniţial, ne-a spus că este disponibil să discute cu noi, iar după ce i-am explicat ce ne interesează, a răspuns: „Acum sunt ocupat. Audiez pe cineva. Nu ştiu când să reveniţi… sunt ocupat”. A doua zi, Pleşca ne-a spus din nou că este ocupat şi că: „Eu audiez pe cineva. Sunt ocupat!”.

Firma „Parmato Grup” SRL nu este înregistrată în baza de date a Agenţiei Turismului de pe lângă Guvernul R. Moldova. „Ei nu au licenţă în domeniul turismului, în afară că s-au înregistrat la CÎS. Pentru serviciile pe care le prestează le-ar trebui licenţă şi să fie înregistraţi la noi. Organele de drept trebuie să se ocupe de ei. Este o activitate ilegală. La noi sunt înregistrate mai multe plângeri de la clienţii „Parmato Grup”. Le-am spus să se adreseze la organele de drept şi să-i acţioneze în judecată. Nu înţeleg de ce oamenii sunt atât de naivi şi nu se informează în prealabil. Din păcate, asta e situaţia”, a declarat Andrei Nica, angajat în Direcţia reglementare şi control a Agenţiei Turismului.

„Parmato”, acţionată în judecată. Clienţii câştigă

Mai mulţi clienţi ai „Parmato Grup” au acţionat compania în instanţa de judecată, solicitând să li se restituie sumele de bani încasate de la ei prin escrocherie, plus o sumă de bani drept despăgubiri morale. Unele dosare sunt încă pe rol la Judecătoria Botanica şi la Judecătoria Vulcăneşti, iar pe alte cauze Curtea de Apel Chişinău a emis decizii definitive prin care a dat câştig de cauză clienţilor. Am încercat să discutăm cu administratorul de la „Parmato Grup”. O angajată ne-a răspuns la telefon: „I-am transmis lui dl Andraşko. El a zis că se gândeşte dacă să vorbească cu voi, iar dacă se decide, o să vă telefoneze el”.

Conform literaturii de specialitate, „Timeshare” este o metodă de a cumpăra cazare pentru vacanţă, care conferă turiştilor dreptul de a ocupa un apartament, o vilă sau orice alt tip de locuinţă, pe perioada uneia sau mai multor săptămâni pe an. În ultimul timp, acest serviciu se foloseşte mai mult în scopuri de escrocherie.

În cadrul documentării pe care am făcut-o la acest subiect, am identificat mii de plângeri despre escrocheriile comise prin intermediul serviciilor de tip „timeshare”, în special, în ţările din Europa de Est şi în spaţiul CSI. Totodată, acest subiect a fost pus în discuţie şi la Comisia Europeană, care le recomandă oamenilor să nu se lase atât de uşor atraşi la prezentările legate de conceptul „timeshare” sub pretextul că au câştigat o vacanţă sau un premiu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

36 comentarii

 1. FRAUDA CUNOSCUTA DIN 1998

  ACEST TIP DE FRAUDE SUNT CUNOSCUTE INCA DIN ANII 90..NU INTELEG DE CE OAMENII SUNT ATIT DE NAIVI IAR MAI NU FACE NIMIC…EI DOAR STIU CE SI CUM FUNCTIONEAZA

 2. cimarron

  ….cine cunoaşte şi mai învaţă încă rusa,să fie săăăăăăăăăăătoşi,cine nu,nu au luat plasă!

 3. Preguza marcel

  Articolul despre nimic.. Se vede ca e platit de cineva.. Mari Sherloki Holmsi sunteti voi ))

 4. PARMATO-FUCK

  Salutare la toata lumea dusa de nas de niste porci degradati si fara pic de cultura. Am fost si eu prezenta rescent la asa o mascarada…si ce sa va zic, de obicei nu cad in capcane de genul asta, acum insa am cedat pentru ca a vorbit sotul cu ei la telefon si n-am reusit sa ma informez ce, unde , cind si de ce …asa ca am mers sa vad personal strategia acestora. E una foarte bine pusa la punct, care stie sa te manipuleze facind abuz de bunatatea si sinceritatea oamenilor nostri de care au profitat dintotdeauna. Market-show-ul acestora nu lasa loc oamenilor nostri de buna credinta sa mediteze si sa inteleaga cu adevarat ce se intimpla, deoarece scenariul lor este PRELUCRAT riguros si e bazat pe factorul psihologic. Toate VICTIMELE cistiga cite o vacanta DE VIS. Chiar n-ati observat ca toti de acolo isi regasesc cadoul pe foaia cu vacanta de vis????Chiar as fi impresionata daca i s-a oferit cuiva un alt premiu. Ha — HA, mor de ris cind ma gindesc acuma cit de minutios sapa Domniile lor in buzunarele noastre si daca nu pot scoate sume mari, apoi se multumesc macar cu cit de cit.Iti fac oferte care scad de la 15.000 de euro ajungind pina la macar 4000lei sau chiar mai putin. Va imaginati ce generosi sunt porcii din Moldova care se ingrijesc de odihna binemeritata a moldovenilor nostri.Daca analizati bine, cei care ati fost acolo….atmosfera imbietoare, un pic de fum la inceput…asa, parca intimplator prin aerul din sala , apoi APA VIE care ti se ofera…si-n final CADOUL.HA-HA.Dragi victime, eu as propune sa le facem si noi un cadou, doar si poporul nostru e generos nu??? Hai sa le oferim cu SHARE TIME o odihna cu CLUBNII OTDIH in SIBERIA. Cred ca gasim noi o rascladushka acolo pe care s-au ODIHNIT si strabunii nostri si atentie, stiu ca vor citi si angajatii acestei firme, FOAIA IN SIBERIA E GRATIS si nu e nevoie sa platiti cota de 200Euro anual si nici sa platiti la RCI 182Euro in cazul in care vreti sa schimbati CURORTUL COLIMA pe altul daca va plictisiti de acelasi loc si acceeasi panorama.Oferta e valabila nu doar azi, dar si in perioada urmatoare when you`ll be able to fuck yourselves. N.B. THE TRIP and RELAX in SIBERIA is only for MANAGERS, it doesn`t include the food, only the beds, but from while to while we`ll treat you with water. Pentru consultanti oferta nu e valabila…sunt si ei niste amariti care-si cistiga o felie de paine si nu-si dau seama ca vor raspunde mai tirziu pentru tot ce au crapat PORCII.
  Imi cer scuze ca am scris si in engleza dar domniile lor nu inteleg romana. In rusa nu scriu din principiu si mesajul in engleza e pentru D-lor, nici nu stii cum sarmanii vor si ei sa se odihneasca , dar noi, dupa cum ne-a numit la prezentare SCROAFA MANAGER — bedniie moldovane- ar fi pacat sa nu le oferim un cadou….O FOAIE DE ODIHNA IN SIBERIA cu CURORTNAI OTDIH.

 5. Dumitru

  Eu-s client Parmato-Grup, mi-a placut cum procedeaza firma, conditii de odihna in Muntenegru e destul de fine, straniu articol, si 99% ce scris aici despre firma e fals.

 6. april

  Dumitru, dute si te spala pe ochi. Oleaca gravida nu poti sa fii. Tot ce e scris e corect, escroci 100%.

 7. Parmato-FUCK

  Auzi, Dumitrash,cind te vei plictisi de destinatia Muntenegru, sa platesti 182 Euro firmei RCI, (dar care vor ajunge tot in buzunarele rusului sau ucraineanului) si poti sa schimbi destinatia…Siberia e mare.
  Referitor la articol…nu vad nimic straniu. Straniu este ca esti asa de multumit de serviciile neprestate a unor escroci.RELAX placut in continuare.

 8. mos Ion

  Eu socot,ca cine a nimerit in plasa asta a demostrat prostia lor,cu toate ca stiu engleza si din principiu nu vor sa stie rusa.Daca stiau si rusa cunosteau cuvintul . lohotron si informatii gasiau multa prin internet.Eu nu stiu engleza,dar stiu rusa, si gasesc mai multa informatie pe situri rusesti.Si mai invatati proverbele si zicatorile ramase de la stramosi.

 9. PARMATO GRUP

  Intre a nu vorbi din principiu si a nu cunoaste…este diferenta mare. Iar cuvintul LOHOTRON cu siguranta nu exista in proverbele si zicatorile lasate de stramosii nostri.Erau OAMENI de omenie si asta s-a transmis din tata-n fiu. Doar datorita omeniei noastre multi mai grohaiesc si Lohotronesc pe meleagurile noastre si nu la Rodina lor.

 10. mos Ion

  Scheme de acestea sint aproape in toate tarile si facute in marea parte de aborigeni.Asa ca,daca fug unii la Rodina lor,repede locul e ocupat de altii-bastinasi.Свято место пусто не бывает.Pur si simplu,turma(cum va spune cei pe care iati ales sa va conduca) trebuia sa invete in scoala si alte discipline,nu numai limbile.

 11. PARMATO GRUP

  Mos Ion vad ca are fesu rosu si a invatat la aceeasi scoala a aborigenilor cu SCROAFA MANAGER de la PARMATO GRUP, careea daca-i mai pui citeva intrebari , nu-ti mai zice ca e de la firma asta, dar de la alta, dar PARMATO e cica sponsorul. Materia voastra preferata probabil era LOHOTRONUL lasata mostenire de Stalin.

 12. "Parmato Grup" SRL

  Cu privire la acest articol Parmato Grup, anunta urmatoarele: Acest articol este unul comandat si 100% minciuna! In mare masura articolul este compus si cam prost structurat, iar probele si invinuirele sunt nefondate. Doar o instant de. judecata sau un organ abilitat este in dreptul sa faca asa invinuiri. Acest articol este unul la comanda, ca si multe din aceasta tara, unde o afacere noua si prospera este privita cu neicredere si prejudecati. Administrastia companiei Parmato grup deacu a depus cerere in instant de judecata pentru defaimare si publicarea unei serii de articole plina de minciuna, scrise la comanda, si din acest motiv Redactia acestui ziar va plati despagubiri morale pentru reputatia patata.
  Pacat ca in articol cit si in comentariile scrise suntem invinuiti de problemele de limba care persisita in aceasta tara de la proclamarea independentei, noi avem colaboratori care vorbesc o romana fluent, dar desigur o parte din angajatii nostril sunt vorbitori de limba rusa, aceasta este o cerinta a pietei si nu dorinta noastra personala, daca piata Republicii Moldova ar cere (pentru o afacere de succes) sa vorbim japoneza, Noi am face-o! pentru ca Parmato Grup este o comapanie care presteaza servicii pentru ca odihna clientilor nostril sa fie una de neuitat. Desigur angajatii nostri vorbesc si limba engleza, pentru ca aceasta este inca o particularitate a serviciului “TimeShare” cind o famile sau un cuplu pleaca la odihna ei vor avea un ghid personal care vorbeste rusa sau engleza, din pacate romana nu este acceptata ca limba in tarile turistice cu care noi conclucram. Nu inteleg cum un ziar care se respecta atrage citittorii doar prin noutati de scandal cusute cu ata alba… fara probe concludente!!! D-le Iurie Sanduta, cred ca cistigati prea putin la ziar, daca ati decis contra unei sume marisoare sa scrieti aceasta serie de articole pline de insalaciuni si cu probe falsificate!!!! D-nu Milovanov este cetatean al Republicii Moldova, asa un amanunt nesemnificativ! Iar poza cu doua Domnisoare sau Doamne, care cica dupa parerea dvs au muncit la noi, aflati ca noi nciodata nu le-am avut in echipa noastra, noi mai bine ne cunoastem colaboratorii decit Dvs D-le Sanduta, nu credeti? Si nici asa material publicitatar nu am avut pina la acest moment. Acum inteleg cit de corecta ,libera si independent este presa… dar ma bucuur ca cel putin aveti inspiratie sa scriti neadevaruri, sa duceti lumea in eroare si desigur sa contrafaceti probele!!! Sunteti un um talentat!

 13. "Parmato Grup" SRL

  Acum, un pic despre acuzaţiile dumneavoastră nefondate şi false . Biznesul„TimeShare” isi ea inceputul din Europa in anii 60 ai secolului trecut, în paralel el a aparut in anii 70 si în Statele Unite şi pana astăzi este unul dintre cele mai dinamice in dezvoltarea acestui tip turistic .Cei care intimplator au vizitat această pagină cu acest articol le putem oferi a informatie, de ase clarifica si a putea compara preţurile care le ofera compania noastra cu preţurile de pe piaţă în ţările Europene htp://www.farlega.ph/ru/exchangen ( am invedere clientii companiei noaste). Acea ce priveste preturile care le-a descris Domnul Sanduta si unii din comentatori pot sa spun urmatoarele : pretul la pachet de servicii este format de manageri si este bazat pe dorinţele clienţilor . Compania Parmato grup nu vinde iluzii, dar un produsul turistic de noua generaţie.

  De asemenea, în diferite țări, există multe companii care lucrează pe un principiu similar și care oferă clienților săi o vacanță de neuitat , ceea ce domnul Sandutsa, nu stia probabil cred eu .Il sfatuim fie m-ai atent la alegerea informatiei si la subiectele pentru un articol ,caci risca să fie judecat de societate .Avem inarmati cu multumiri sute de clienti care se folosec de serviciile companiei ,pentru care articolul dumneavoastră nu e decit o invidie si niste acuzatii nefondate .

  O altă minciună este chestia despre licență pentru activitate turistica sau cum a fos spus lipsa ei , ai companiei Parmato Grupp. Daca domnul Sandutsa a-s fi vizitat într-adevăr sediul companiei noastre , și nu ar fi dat libertate imaginației sale, atunci când a scris articolul, el ar fi observat imediat după intrarea în biroul licența pentru activitate turistica, agățat pe perete . Cred ca el nu era interesat de fapte reale , si numai trebuia să execute ordinul, nu-i așa?

  Pentru alte informații false prevăzute in articol revenim incurind ….

 14. vlad

  ”PARMATO GRUP ”SRL.! Nu este vorba de istoricul biznesului.Vorba este de furt nerușinat și,probabil,sub aripa CUIVA.Iată ce trebuie să ajungă la constiența D-voastre

 15. iurie v,stiti,voi,care calailor din d.i.p.si penitenciare

  alte informatii false,cred ca aveti in vedere informatiile companiei voastre,…care sunt toate false…recunoasteti discret,ca sunteti o companie de escroci,chemati politia si intindeti miinele pentru a vi se pune catusele,si plecati acolo unde va e locul…la penitenciar…si nu incercati sa va inalbiti cu var de proasta calitate,la fel ca “vacantele voastre de neuitat”,desigur ca nici un client de al vostru,care a fost deposedat de banii munciti cu sudoarea fruntii nu va va uita “serviciile voastre deosebite”care in europa si sua,functionau inca prin anii 60,70,al secolului trecut,adica schemele de escrocerie,iar voi ati hotarit sa le aplicati in moldova in mileniul trei…si mai aveti tupeul sa il amenintati pe sanduta cu judecata???!!!!poate si e tanar beatul,dar nu si un rau jurnalist…pregatiti va pesmetii ca in penitenciarele din moldova e cam slut cu hrana…cei de la guvernare le fel ca voi fura si inseala poporul,si fura chiar si din ratia alimentara a detinutilor,nu sunteti voi cei mai mari hoti in aceasta tara..acum a venit rindul vostru sa plecati la racoare,curind va veni si rindul lor…nu va nelinistiti asa de tare!!!!

 16. iurie v,stiti,voi,care calailor din d.i.p.si penitenciare

  va veti intalni toti acolo,”mesto vstreci,izmeniti..nelizea!!!”

 17. iurie v,stiti,voi,care calailor din d.i.p.si penitenciare

  nici un purtator de cuvant cat de cat profesionist nu aveti,spilul si forma in care a incercat el sa scrie asa numita de voi dezmintire,ma facut sa imi fie totul clar cine sunteti voi,ca companie…adunatura intamplatoare de escroci de cea mai rea calitate…gasiti macar un jurnalist sa va scrie dezmintirile,ca cu asa dezmintiri devine si mai clar,ca voi sunteti sarlatani!!!

 18. "Parmato Grup" SRL

  Imi pare rau ca a-ti reactionat agresiv la comentarile noastre . Aveti un gust prost in alegerea stilului comunicarii ,a-ti implicat guvernarea cu ce scop ,comparatie ? Oribil ! Va deplasati de la subiect , si inca a-ti avut tupeu sa m-ai atingeti tema profesionalismului si calitatii prezentarii informatiei noastre . Pentru prezentarea informaţii exacte nu e nevoe să fie un jurnalist profesionist, de el este nevoe pentru a denigra si a invinui , cred ca Domnul Sanduta stie despre ce vorbesc, el e profi in aceste chestii . Facand analiza articolui si ai vorbelor scrise m-ai jos am ajus la cea ca autorul e acelasi . E foarte trist faptul ca experienţa personala -” totul se cumpara si neaparat s-a fii sub aripa cuiva” are mare o mare valoare . Dar nu asta conteaza , nu-i asa? Banii si Faima !

 19. ghita la portita

  Acest sistem de eschicherie e ceva asemenator cu “MMM”, poate unul dintro suta de clienti si cistiga o vacanta ca sa aiba un exemplu pentru ceilalti “loshi”. Fix ca la casino – casinoul permanent in cistig, schema e simpla joaca 5-6, cistiga unul, restul ii revine casinoului. Parmato =escroci, asa business trebu interzis prin lege, ca in alte tari.

 20. Cetatean al tarii

  Am asistat la o astfel de “zombi-sedinta” a Parmato SRL: spalare de creieri curata, incepind de la invitatia cuplului, 3 ore in sala, telefoane deconectate! Imediat ce se identifica clientii care sunt cu mintea clara, interesul fata de el dispare))) Faptul ca iesa basma curata in asa situatie confirma doar lipsa protectiei consumatorului moldovean si coruptia inalta in RM, ce permite musamalizarea cazurilor de escrocherie.

 21. "Parmato Grup" SRL

  Stimate Domn, aceasta nu este sistemul MMM si nici un indiciu despre escrocherie in activitatile companiei nu sunt.
  Parmato Grup – este o companie turistica de tip nou, multifunctionala si complexa . Activitatea de baza a companiei noastre este odihna de familie in apartamente; mereu avem promotii pentru cupluri,pregatite in colaborare cu partenerii nostril din diferite tari ale lumii, datorita acestui fapt Noi putem oferi odihna in cele mai bune Zone turistice in apartamente de clasa Lux, la preturi avantajoase in asa tari ca Spania, Tailanda, EAU, India, Portugalia,Vietnam,Montenegru, insulele Canare si Baleare etc. Un mare plus este faptul ca noi colaboram cu cei mai mari si siguri turoperatori, datorita acestui fapt noi putem propune bitele avia in orice directie. TOTI clientii companiei ,Parmato Grup, ce au incheiat contract de colaborare se pot folosi de ofertele unice atit ale companiei noastre cit si partenerilor nostri de peste hotare.

 22. "Parmato Grup" SRL

  Din acest comentariu imi dau seama de faptul ca nu ati fost prezent la vre-o prezentare a companii noastre. Si in ce vedeti dvs spalare de creieri? Faptul ca la prezentare se invita perechi, e ceva absolut normal, corect si etic, deoarece asemenea hotariri, se iau deobicei in cuplu/familie. In privinta la faptul ca prezentarea dureaza 3 ore, este un timp echitabil pentru a prezenta Noul produs in sfera turismului, propus de compania Parmato Grup, deoarece aici se explica produsul in cele mai mici detalii, incepind cu destinatiile propuse, despre acest mod de odihna in intregime cu particularitatile si beneficiile sale cit si despre multitudinea de hoteluri, apartamente si resort-uri care sunt partenerii nostrii. Deconentarea telefoanelor mobile? Aceasta rugaminte este prezenta in mai toate locurilor publice unde are loc un eveniment, spectacol, film sau prezentare. ( nu m-am gindit vre-odata ca mergind la cinematograf, teatru, sau la vre-un training sunt supusa spalarii de creieri ) dar ca sa revenim la tema deconectarii telefoanelor mobile in mod serios, dvs sunteti oaspetele nostru la fel ca si ceilalti oaspeti, nu v-ati simti bine daca la fiecare 3-5 mitute in sala ar suna telefonul,e doar o chestie de respect reciproc atit pentru clientii nostri cit si pentru prezentatori.
  Asa ca pemiteti-mi sa afirm ca traim intr-un stat de drept si o escrocherie nu ar scapa nepedepsita mai ales una in proportie mare, si aici nici un fel de “Krisha” nu ar ajuta, cred ca ati ramas inca in anii “90 iar filmul Brat va mai insoteste 😉 . Dar la capitolul “Povesti” desigur aveti dreptate, atit acest articol cit si comentariile rautacioase si absurde, sunt niste povesti neinspirate!

 23. Adevarul

  D-le Sanduta daca vreti sa mai aflati careva informatii despre acesti escroci “Parmato Grup” SRL, adresativa catre Agentia pentru Protectia Consumatorilor.

 24. alex

  sint excroci,astazi au incercat sa insele citeva zeci de oameni la orele 11.15.cel mai absurd e ca au trimis la oameni si faxuri prin care anuntau ca sint cistigatori a foilor turistice,iar premiul mare un ipad 3.de risul gainii-ipad 3 mai scump decit o foaie turistica.D-le Sanduta,daca mergi la Decebal 80/1,ii mai gasiti pe loc…

 25. alex

  am acest fax si ar trebui publicat,sa vada lumea cum incearca niste venetici rusofoni sa insele oamenii nostri care si asa o duc rau de tot…

 26. alex

  printre asa zisii cistigatori era un cuplu din Romania,care a fost pur si simplu dat afara-nu cunosteau rusa

 27. VICTOR

  DAR CE TIMP DE 3 ANI SAU 4 CIT AKTIVEAZA KOMPANIA NU SA INTORS NIMENI DE LA ODIHNA????!!!!

 28. Parmato-FUCK

  D-le Victor…ati gresit intrebarea, dar si constatarea. KOMPANIA nu activeaza, ci cauta sponsorizare prin buzunarele noastre. Si cei care se intorc nu pot fi altii decit porcaraia de la firma … ca in rest nu cred ca mai pleaca cineva.

 29. Straniu articol

  Stiu ca toata lumea imi v-a sari in cap, dar am fost si eu cu familia in Tenerefe prin compania Parmato, si nu-mi pare rau deloc, sa nu fi participat la acea prezentare nu cred ca asi fi ajuns asa departe de casa cel putin in anii apropiati. Am fost suficient de bine deservita, ni s-a permis sa ne asiguram transportul sinestatator, iar in Tenerefe am fost cazati extraordinar de bine, si am avut parte si de un ghid personal care a avut grija nu doar sa ne raspunda la toate intrebarile, si sa incerce sa ne mai vinda produse de ale lor (e adevarat nu neg), dar si sa mai stea pe linga copilul adormit in autobus pe timpul excursiilor.
  Pacat ca majoritatea vorbesc si scriu pe sait atita mizeriene fiind macar initiati in tema, nici 80% din informatia din articol nu e adevarata.

  Adevarul e ca compania intr-adevar are o maniera foarte ciudata de lucru cu clientii, si nu toata lumea are capacitata de a o accepta normal fara violente si agresivitate. Suntem niste conservatori, iar tot ce e inafara limitei obiceiurilor noastre este supus criticii si suspiciunii.
  PAZEA OAMENI BUNI CA VA VINE PARMATO SA VA IA BANII!!! 🙂 mor de ris nu alta.

 30. draga

  Draga Straniu articol…posibil sa fi fost voi in Tenerefe…Dar nici o persoana care a zburat in colo nu va pronunta, si cu atit mai mult nu va scrie TenarEfe :)….sau ati fost trimisi pe vo plaja la Nistru si vi sa spus ca acolo e TenerEfe :)…si catre compaia Parmato: daca sunteti asa bine la capitolul business development, faceti o statistica a clientilor nemultumiti/cei multumiti. Cu cit mai mare va fi cifra (caci sunt sigur ca nu aveti o asa persoana care sa se ocupe) apoi sa stiti ca cu atitia metri sunteti in жопэ*, daca tot ati mentionat ca vorbiti si in rusa cu clientii 🙂

 31. dumitru

  Oare cât timp porcii îşi vor bate joc de noi, moldovenii. De ce organele de drept deschid ancheta, ca mai apoi s-o încnidă fără nici o explicaţie serioasă. Câte semne de întrebare apar în urma acţiunii procurorului Corneliu Pleşca. Pentru ce cetâţenii simple plîtind impozitele le plătesc salarii foarte mari persoanelor ale căror onestitate lasă de dorit!

 32. Oksana

  Draga “Parmato Grup” SRL ,am fost prezenta la prezentarea d-voastra, am nimerit si in capcana de 4000 lei, e gindit foarte bine psihologic, nu-ti ofera timp sa faci cunostinta cu contractul pe care il semnezi. Daca real lucrati oficial de ce stau cozi la usile d-voastra pentru a restitui certificatele. Conform legii protectiei consumatorului sinteti obligati sa restituiti macar partial pretul foii turistice. Demonstrati la toata lumea ca nu sinteti excroci, majoritatea companiilor turistice restituie banii in caz ca clientul n-are posibilitate sa plece la odihna.

 33. Alexandru

  am participat la o astfel de prezentare vreo 6-7 ani in urma, nu mai tin minte daca era Parmato, da cam aceiasi era esenta. la Parmato nu am fost la prezentare dar am primit invitatie prin telefon. nu inteleg, daca sunt excroci, de ce mai activeaza aceasta firma atata timp si nu se ocupa organele de drept? excrocheria merge un timp, pana nu apar primii patimiti, dupa care, in mod logic, ar trebui sa se termine de la sine sau sai termine cineva. in orice caz, chiar daca se ofera real o cazare gratuita o saptamina undeva, stiu ca se achita o suma oarecare pentru intretinere, iar daca comparam suma data cu pretul cazarii, vedem ca, de fapt, nu am castigat njimic. mai mult, cumparand un pachet turistic complet, castigam si la costurile de transport, deoarece operatorii, de regula, cumpara zboruri integral engro. in asa fel, o foaie de odihna ALL in Turcia te poate costa mai ieftin decat o saptamana gratuita (in cazul in care canstigul ar fi real si cinstit) de la Parmato, care include doar cazarea. in asa fel, chiar sa nu fie excrocherie, oricum nu e convenabil.

 34. Leyla

  Ahhh ce mult ma bucur ca v-au prins! Sper sa nu-i mai ajunga bani lui Milovanov pt a sterge urmele. Sa va scaldati in propria aroganta, porcilor!

 35. arrowholiday

  Am nimerit in asa situatie chiar azi si am fost nevoiti si impusi sa platim o suma mare de bani in compania ArrowHoliday .Am fost si injositi de catre un prezentator. Cine stie la cine ne putem adresa pentru ajutor . Ajutatine va rog 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *