Supravieţuitorul crimei, cu 50 de alice în el

279-aliceUn vânător din s. Hirişeni, r. Teleneşti, a intrat într-un club de noapte pentru a împuşca un câine. Focul pe care l-a tras din puşca de vânătoare l-a secerat pe un tânăr aflat în club. Alicele i-au găurit plămânii, inima, stomacul, ficatul, vezica urinară şi pancreasul. Şi astăzi acesta mai poartă în corpul său peste 50 de alice, deşi au trecut 7 luni de la incident. Medicii se temeau că tânărul ar putea muri, fiind cusut în 143 de locuri. Supravieţuirea sa e un miracol, la fel ca şi faptul că cel care a tras în el se află la libertate.

În noaptea de 27 octombrie 2009, un grup de tineri se distrau într-un club de noapte din satul Hirişeni, Teleneşti. Unul dintre ei intrase în club cu un căţel, fapt ce a deranjat alt tânăr, de 21 de ani, Ion Luchian, cunoscut pădurar şi vânător. Acesta, fiind în stare de ebrietate, nu a stat prea mult pe gânduri. S-a dus acasă, a luat arma de vânătoare şi a tras un foc, care l-a pus la pământ pe un tânăr, iar pe altul l-a rănit uşor.

Grigore Harea, tânărul de 21 de ani împuşcat în acea noapte, povesteşte momentele pe care le-a trăit. El spune nu nu mai credea să rămână în viaţă, după ce i-au fost perforate oraganele interne. “Mă distram cu băieţii în club. Lângă noi a venit Nicolae Ilaşcu cu un căţel. Asta l-a deranjat pe Ion Luchian. El a întrebat dacă câinele e de vânătoare. Cineva dintre băieţi i-a răspuns că-i un câine obişnuit. Luchian s-a supărat şi a spus că va trage în câine. A ieşit, iar peste câteva minute s-a întors cu puşca în mână. A tras la nimereală. Aşa m-a împuşcat şi pe mine. Putea să-i împuşte pe toţi acei care erau atunci în club”, îşi aminteşte Harea, care se mai află în stare gravă, după ce a suportat 143 de cusături doar la intestinele găurite de alice.

Nicolae Ilaşcu, tânărul venit cu câinele în club, a fost şi el rănit, dar mai uşor. “Când a tras, Grigore intrase pe uşă. Eram la un metru de el. O alice a intrat în umărul meu stâng, dar m-am speriat mai tare când l-am văzut pe Harea, căzut la pământ şi galben la faţă. Putea să moară dacă nu ajungeam la timp la spital”, susţine Ilaşcu, care a chemat ambulanţa. Ca să nu piardă timpul, l-au urcat într-un automobil şi s-au deplasat spre Spitalul din Teleneşti. “Şi Luchian s-a urcat cu noi. El a încercat să ne convingă să ascundem cine a tras. Era speriat. Ne-a spus să declarăm la poliţie că au împuşcat băieţi din satul vecin. Am refuzat. I-am zis că vom povesti adevărul. Până la urmă, însă, cineva dintre băieţi a minţit.”

“Luchian a zis să ascundem tot ce s-a întâmplat”

Veaceslav Guja, şoferul care l-a dus pe Grigore la spital, a confirmat că cel care a tras a cerut să-şi ascundă fapta. “Harea sângera. L-am urcat pe scaunul din urmă. Luchian nu dorea să urce în maşină. Am insistat să meargă cu noi. El s-a aşezat pe bancheta din spate şi a zis să ascundem tot ce s-a întâmplat. I-am spus: nici vorbă de aşa ceva. Când am ajuns la spital, hainele lui Grigore au rămas în maşină. Erau găurite şi pline de sânge”, spune şoferul, deranjat de comportamentul lui Luchian.

Acesta ne-a mai spus că, la poliţie, a explicat cum s-a întâmplat. “Nu am ascuns nimic, doar faptul că servicem puţin alcool şi am urcat la volan. Am făcut asta pentru a-l transporta la spital pe Harea, ca să nu moară. Mai târziu le-am spus poliţiştilor şi asta.”

La spital, tânărul a ajuns pe masa de operaţii. Medicii spun că, după 13 ore de intervenţii chirurgicale neîntrerupte, după ce au făcut 143 de cusături la intestine, l-au operat la inimă, Grigore a fost scos de la operaţie cu şanse de viaţă.

O alice a trecut prin inimă şi s-a oprit în plămâni

Medicul chirurg care l-a operat pe Grigore Harea, şeful Secţiei Chirurgie a Spitalului din Teleneşti, Semion Potlog, ne-a spus cum a decurs operaţia şi de ce Grigore va purta, pe viaţă, mai multe alice în corp. “Tot intestinul era găurit. Avea 143 de găuri. O alice a făcut 4—5 găuri, deoarece intestinul nu stă în linie, ci în zigzag. Aşa, numărul de alice e mai mic decât numărul de găuri. Orice gaură pe care am găsit-o a fost cusută. O singură gaură, dacă ar fi rămas, îl băga în pământ”, relatează chirurgul.

Medicul Potlog ne-a mai spus că o alice a trecut prin inimă şi a ieşit, oprindu-se în plămâni, din care cauză Harea a fost operat şi la inimă. “Alicele care au găurit corpul lui Grigore sunt de mărimea unui ochi de vrabie. Au dimensiuni mici. Acest lucru nu are mare importanţă pentru intestine, care, dacă sunt lezate, fac probleme încet. Pentru vasele sangvine şi pentru inimă, dimensiunea are o importanţă determinantă. Dacă pătrundea o alice de dimensiuni mai mari, inima ar fi suportat o hemoragie mai mare şi băiatul ar fi murit”, explică chirurgul.

Tânărul împuşcat poartă şi astăzi mai multe alice în el, deşi a suferit numeroase intervenţii chirurgicale. Medicii spun că înlăturarea lor ar pune viaţa lui Grigore în pericol. “Alicele din plămâni nu au fost înlăturate. Ca să le scoatem, trebuia tăiat plămânul. Am decis că, dacă alicele se pot incapsula în plămân, fără să-i facă probleme, nu trebuie să-i desfacem plămânul, cauzându-i vreo insuficienţă respiratorie pentru toată viaţa. De obicei, alicele implantate într-o zonă anatomică periculoasă sunt lăsate acolo. Ele rămân pe viaţă în corp, fără a schimba calitatea vieţii”, declară Potlog.

“Ca să-mi scoată alicele, trebuie să mă taie în bucăţi”

Grigore Harea spune că deja s-a obişnuit cu ideea că va purta în corpul său toată viaţa cele vreo 50 de alice. “Medicii mi-au spus că alicele mi-au perforat toate organele interne, inclusiv inima. După ce am fost operat la Teleneşti, am fost operat şi la Chişinău. Medicii de la Chişinău mi-au spus că mai am în jur de 50 de alice prin tot corpul. Ele nu pot fi scoase. Ca să le scoată, trebuie să ma taie în bucăţi. Am deja 150 de cusături. Un timp am trăit cu intestinul afară. Acum ar trebui să fiu operat la stomac. Poate o să-mi scoată din alice”, speră el.

Până la acea întâmplare nefericită, Grigore Harea lucra la şcoala din sat, în calitate de specialist tehnic. Repara uşile, ferestrele. Tatăl său a decedat. Mama e bolnavă. Acum stă mai mult la pat, deoarece îi este greu să se deplaseze. Fratele mai mare are grijă de el. “În loc să plece peste hotare la muncă şi să se gândească la viitorul său, îngrijeşte de mine.”

Grigore spune că cel care a tras cu arma în el se află la libertate şi că l-ar fi vizitat la spital. “Luchian a venit la spital. Mi-a zis să nu cred că a venit să-şi ceară scuze. Asta m-a mirat. El încă se consideră mare şi tare în sat. Nu înţeleg ce face poliţia. Din câte ştiu, cazul e transmis în judecată. Dar procesul se amână de jumătate de an. Eu rămân invalid, dar el rămâne în libertate.”

Luchian: “L-am împuşcat din greşeală”

Ion Luchian, contactat de ZdG, susţine că este nevinovat. “Nu sunt vinovat. L-am împuşcat din greşeală. Lângă el era un câine. Eu am vrut să împuşc câinele, că m-a muşcat. Lucram pădurar, aşa că aveam tot timpul arma la mine”, spune Luchian, confirmând că, în acea noapte, era în stare de ebrietate. El a refuzat să dea detalii despre acest caz, până la o decizie judiciară.

Anchetatorul care a investigat cazul spune că sunt suficiente probe pentru învinuirea lui Luchian. “Cauza penală este expediată în judecată. Cred că sunt destule probe privind învinuirea lui Luchian. Urmează ca judecătorii să se pronunţe”, ne-a spus anchetatorul Ion Lozovanu.

Potrivit acestuia, atunci când a comis infracţiunea, Luchian deţinea două arme de vânătoare, ridicate ulterior. “Am ridicat armele. O armă e corp delict la dosar. Cealaltă armă a fost ridicată pentru că, după acea întâmplare, el a fost concediat.”

Primarul crede că poliţia îl protejează

Despre faptul că tânărul care l-a împuşcat pe Harea nu a fost reţinut în arest, anchetatorul spune că, înainte de acest caz, Luchian a figurat pe un alt dosar, ca parte vătămată, fiind tratat şi de medici psihiatri. “Avocatul său a prezentat în instanţa de judeacată o fişă medicală în care se arăta că el a fost internat la psihiatrie. Nu cred că asta l-ar scuti de pedeapsă”, a declarat anchetatorul.

Ion Petică, primarul satului Hirişeni, crede că Ion Luchian e protejat de poliţie. “Grigore se află în stare gravă. E invalid pe viaţă, iar Luchian se află în libertate, fără a fi pedepsit. Am discutat cu martorii şi am înţeles că e vinovat. Cred că e protejat de poliţie”, susţine primarul. Liderul local s-a arătat indignat de faptul că, în prezent, în sat nu este niciun poliţist care ar asigura ordinea publică. “Post de poliţie avem. Dar şef de post – nu.”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

20 comentarii

 1. Mara

  l-a impuscat,dar nu-i vinovat.oameni buni,si africii i-ar fi rusine in rànd cu noi.ne-am afundat intr-un debilism incurabil.2 arme in mànà unui debil,trecut pe la psihiatrie.cine i le-a pus in mànà,unui dezechilibrat mintal,unui rht mucos si bolnav? focuri de armà intr-un local,dar cine-i imbecilul àsta? sà impuste càinele? dar nu e proprietatea cuiva càinele? s-apoi legile despre animale incà nu au ajuns in enclava asta bolnavà de schizofrenue si alcoolism? ceilalti sustin violenta si màrsàviile si sà vrei sà vorbesti cu unul sànàtos,trebuie sà-l cauti cu lumànarea.europa? stati dracului unde sunteti.dacà te rup in bàtaie si judecàtorii prin institutiile statului,cui sà te adresezi,cu cine sà discuti,cine te apàrà?

 2. Animal Planet

  in R. Mldova cum este vorba de crima…. criminalul e nebun…. asta inseamna ca avem buni avocati, nu? si prosti procurori si judecatori… daca e nebun inchidel la penitenciarul de la Costiujeni, daca e sanatos si se face nebun atunci inchidel la inchisoare si sa isi revina la normal… hai ma ince societate traim…

 3. XXXXXX

  inainte de a scrii ginditiva,cind este vorba de crima,,,criminalul e nebun,dar vati pus intrebarea cum a ajuns el nebun,a fost ucis cu truba ce metal in cap ramas fara cunostiinta ,in coma,o noapte,,de asta a urmat cursuri de psihiatrie nu ca vrea sa scape de inchisoare,,,,Si a fost o greseala ,el nu a inpuscat intentionat,a vrut in ciine nu cum declarati in articol catel,,,era un cine ca un vitel care muscase pe citiva inainte,care la muscat si pe dinsu el nu a vrut sa impuste in Harea Grigore ,,,si nu scriti tati prostiile,ca departe nu ajunceti la sigur

 4. rania

  si daca impusca ciinele,care zici ca era mare si agresiv, era un cont,dar a impuscat o persoana ,facind-o invalid pe viata!!!!ce glumesti…cum nu e vinovat?????

 5. XXXXXX

  auzi draga,,,,a fost o greseala,el doar nu a vrut sa impuste in acea persoana,,,in ciine,,,asai in viata toti gresesc,,,are si el o parte din vina,dar nu sa plateasca cu inchisoARE sunt alte modalitati de a plati

 6. Animal Planet

  fiecare cetatean trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru fapta lui. Cum sa inteleg ca unul a riscat sa moara, trecindu-i un alice prin inima. Acum poarta plumb in el … are matele cusute… ce sa inteleg , ca sarmanul ionel care era bat in acea noapte sa-l iertam… pai da sa ii iertam pe toti criminalii din inchisiori… ai cumparat arma… trebuie sa stii sa o stapinesti…
  Eu unul solicit sa se faca dreptate si sa se judice dupa fapta fara a tine cunt cine este o persoana sau alta… !!!

 7. pt

  nici nustiu ce sa cred in toata povestea asta!!!sincer e o mare incilcitura!!!cei drept am auzit de baiatul acesta dar, asai viata.Din cite am inteles a avut si el de trecut prin multe, nu degeaba a ajuns in acea stare.Sa ne gindim si logik pe dinsu cind lau strivit cine a raspuns???nimenni.Eu poate ias da crezare ca nu poti sai faci nimik unui om bolnav,este bolnav si astai tot.poate ca nu ar fi trebuit sai dea armele politia pe miinele lui daka toti erau la curent cu cele intimplate mai in urma !!!nici nu stii la ce sa te gindesti dar traim intro tara cit de cit si ar trebui sa aparam drepturile la toti…….

 8. Mara

  mà miram eu sà nu avem “apàràtori” a tot,ce include mizerie si balamuc ca si in cazul nichifor:oleacà a omoràt,la fel,impuscànd,dar in rest,e om “bun”.oameni buni,schimbati-và mentalitatea,ne mai privesc,ne mai citesc si altii si li se ridicà pàrul peste tot.nu putem merge inainte in halul àsta,nu trebuim nici dracului.justificàm toate nemerniciile.inteleg cà e “al tàu” si nu-l “ingropi”,dar,cel putin,ai dracului un pic de respect pentru durerea altora si nu e musai sà expui aici ibecilitàtile gen:”are si el o parte din vinà”.adicà jumate a impuscat criminalul si jumate s-a impuscat victima sau cum? “sà nu plàteascà cu inchisoarea”…Ce zici de un sanatoriu? n-ar fi nici primul ,nici ultimul,care nenorocesc sau omoarà lume si se làfàiesc prin sanatrorii.trebuia sà-ti aterizeze tie un fund de alice si atunci ai fi làtrat altfel,dat cà nu-ti dai seama de gravitatea cazului. nu e gresealà sà iei o armà,sà intri intr-un local ca sà impusti intentionat.de aia a intrat acolo:sà impuste.deci,intentionat,nu gresind,nu era in pàdure.a gàndit,s-a pregàtit din timp sà impuste.dar nu a ajuns la un creier,trecut pe la psihiatrie,cà un local inseamnà lume,nu càini.in lumea civilizatà cine “greseste”,plàteste penal vàtàmarea corporalà gravà,la pàrnaie,nu la sanatoriu.ce zici si de o pensie alimentarà,plàtità pe viatà de agresor victimei? in felul àsta le piere pofta si altora de a se da de mari si tari in schizofrenie.plus,e tras la ràspundere si cel,care i-a pus armele in mànà,fàrà un control adecvat,plus si maltratarea animalelor,care intrà tot in penal.ai inteles diferenta intre civilizatie si turmà,”auzi dragà”? incà mai iei si lumea in ràs si te delectezi pe nenorocirea altora cu indicatiile tale de creier atrofiat,cà nu esti mai departe de criminal.pentru PT,dacà e sà gàndim “logic”,mesajul tàu e àsta:pe crininal l-a tunchit cineva,el impuscà victima,acum victima trebuie sà nenoroceascà si ea pe cineva si tot asa? ce treabà are victima ,dacà criminalul n-a avut justitie? dar totusi,avea un “lucru” dupà,nu l-au dat gata total,atàt càt sà nu aibà arme in mànà.insà pe victimà cine o hràneste acum?(“auzi dragà”,poate ii dai tu niste eurasi lunà de lunà)?ce facem,vendete transversale pentru cà cuiva nu i s-a fàcut justitie? puneti legea in functie,dar pentru asta nu trebuie sà và vindeti pe o kilà de orez.

 9. 1234

  sunt de aceeiasi parere,ca a trecut si el prin multe si nu cred ca este bucuros de ceia ce facut ,ii pare rau,nu cred ca este lege si se poate sa inchizi un om bolnav,,,,

 10. Teenis..

  Oameni buni , daca nu cunoasteti bine situatia nu vorbiti in zadar, mai bine..Ion chiar este bolnav,cu ceva timp in urma, el a fost ucis foarte tare, o bataie in urma careia nici un om nu ramine normal……pentru el tot a fost judecata care nu s-a incununat cu succes. De aceea nu acuzati pe nedrept, nu numiti criminal pe cel care nu intelege ce inseamna asta !!!!!!!!

 11. FIJK

  da chear sunt unii care inteleg asta,,,cum puteti numi criminal pe cineva care nul cunosti???nu cred ca ion poate fii numit criminal,,,,,,xd

 12. EVA TALPA-PAPUC

  PENTRU MARA CU RESPECT:FIECARE ARE DREPTATEA LUI. NU UITATI, DREPTATEA, ADEVARUL ARE 2 CAPETE NIMENI, NU STIE, CINE E DREPT SI CINE VINOVAT. DA DREPTATE IN RM SE FACE DATORIT PUNGEI, “BLATULUI”, LEGATURILOR, A PARTENENTEI POLITICE, FRATI, VERI AFLATI IN PROCURATORA MAI SI GUVERN.DA, L-AM APARAT PE NICHIFOR, NU SE STIE DIN CE CONSIDERENTE A TRAS IN FRATELE COMISARULUI. LA NOI FIECARE “CIUSKA” ORI “SESTIORKA” AFLAT LA VOLANUL UNEI MASINI SUPERBE ARATA IN TRASEU CINE E, ALTUL “CIMO” STIIND CA ESTE VARUL, AMANTUL, ORI “ARGATUL” CUI-VA E LA “TREUCA” STATULUI.MARA, DU-TE SAMBATA ORI DUMINICA IN DISCOTECA LA TARA, DACA NU ESTI “CINEVA”, APOI TE VOR VIOLA, MALTRATA, DA LA “BOT” IN TOT SENSUL CUVINTULUI SI AGRESA SEXUAL, DACA NU AI PE CINEVA IN SAT SECTORIST, LA PRIMARIE, IN STANUL BANDITILOR, ORI COMISARIATUL LOCAL, VII LA CHISINAU FARA CHILOTEI, OLEACA GRAVIDA, PUTIN BATUTA, SI APOI DISCUTAM DESPRE ADEVAR SI DREPTATE…

 13. Mara

  (exact,eva,sunt la curent).càt priveste “apàràtorii”,toate balivernele le spuneti mamei victimei.am zis deja:trebuia sà và ciuruiascà vouà ovarele cu tot cu pupàzà si cuc,numai asa ati ciripi altfel,và doresc sà treceti prin situatie ca sà intelegeti ce inseamnà o viatà distrusà la 22 ani,altfel oligofrenii n-o terminà cu provocàrile.nu e musai sà cunosc biografia cuiva,este un articol sus si eu comentez.toti se “imbolnàvesc”,cànd is cu caca-o la fund.treaba cà e “bolnav”,ii dà dreptul sà impuste intr-un local? sau sunteti si voi bàtuti la cap ràu? ce-i trebuiau unui “bolnav” 2 arme? acum nu cumva “ionel” e victima? bulangiilor,tot incercati sà spoiti rht si o sà và inecati in el intr-o zi.avem ceea ce avem,pentru cà 8 ani alde “ionel” se credeau buricul pàmàntului,si nichifor la fel,dar o infundà,asa si “ionel” bolnavul il asteaptà “tratamentul” la sectia nebuni,puscària pruncu.altfel,màine-poimàine lui ionel ii mai trec niste huiuri prin cap si mai impuscà un “càine”.và doresc sà fiti voi urmàtorul “càine”.

 14. Radu

  1.Bravo chirurgilor de la spitalul Telenesti.
  2.Daca banuitul avea permis portarma, era in deplina capacitate de exercitiu.
  Nu are nici o scuza, categoric.

 15. ola

  sint la kurent cu toate cele intimplate in acea seara….si are dreptate Mara spunind ca la noi in tara nu se face dreptate niciodata…demult trebuia inchis Luchian pentru fapta lui…nici o scuza nu-l va scapa de inchisoare…nici ca pot intelege de ce pina in ziua de azi el sa afla in libertate…adika inteleg…in ziua de azi totul rezolva banii…si va asigur ca in cazul acesta asa si este…chiar am vazut intr-o seara cum au fost “adapati” o parte din asa numitii aparatori ai legii…desigur ca sentinta se va amina de fiecare data atit timp cit sint indestulati cu de toate…
  nimeni nu se gindeste ca viitorul unui tinar s-a curmat si ca va avea de suferit toata viata…
  iar ca Luchian este bolnav sau nebun sint niste scorneli de dupa accident…cum i s-a dat permisul pentru arma????inseamna ca cel ce a facut asta tot este vinovat???cum poti sa dai permis de arma la un om bolnav????
  “din greseala” spune Luchian???trebuia sa se gindeasca inainte de a lua arma in mina…dar cum sa se gindeasca daca el era in stare de ebrietate…trebuie sa-si recunoasca vina si sa plateasca pentru “greseala” lui…

 16. ella

  pacat..de atatia prosti in tara asta cu tot cu mite si kkturi in cap! si cel mai dureros e faptul ca se ajunge la o asemenea situatie in care sarmanul om abia de supravetuieste si tot nimic nu se face..vinovatu rasufla usurat ca totusi nu a murit,iar politistii si alti functionari ai naibii de ‘corecti’ si ‘destepti’ se ingrasa vazand cu ochii..

 17. yyyyyy

  Oameni buni cum puteti judeca o persoana din spusele altei persoane.ca sa faceti lucrul acesta trebuie sa-l cunoasteti foarte bine pe inculpat(Ion)dar tineti cont ca si el a suferit o trauma la cap(asta nu inseamna ca-i nebun cu totul sau pe viata,sa fi fost el nebun demult trebuia sa fie la Costiujeni odata ce autoritatile nu a hotarit ca-i nebun inseamna ca nui asa.si unul sanatos la betie face fel de fel.)toti avem voie la o adoaua sansa.noi nu avem nici un drept sa-i judecam pe altii.numai DUMNEZEU are aceasta voie.sa prresupunem cal inkidea ,VICTIMA ce se simtea mai bine (se vindeca peste noapte???????????)Ion si cu Harea nu erau dusmani si nici prieteni buni,ca sa-i faca asta intentionat.asa-ca inainte de a judeca pe cineva intrebativa daca aveti dreptul acesta.Faptul ca INCULPATUL la inceput a incercat sa ascunda adevarul era ceva normal.Afacut asta din frica,insa pina la urma a recunoscut adevarul.Tu ELLA ,OLA,MARA,ANIMAL PLANET cine va credeti voi aveti voi dreptul acesta sa judecati pe cineva?noi toti suntem fiinte umane si suntem la acelasi nivel in fata lui DUMNEZEU.

 18. yyyyyy

  Mai devreme sau mai tirziu adevarul va iesi la iveala.oricum in veata nimik nu se face asa pur si simplu.Pentru orice pacat platesi.mai cititi biblia(MARA OLA ANIMAL PLANET)CUM VATI SIMTI VOI DACA ERATI IN LOCUL LUI(Ion).cu totii trebuie sa fim intelegatori.

 19. Mara

  pentru pardoane viclene,care din XXXXXX au trecut in YYYYYY. ii indici lui “ionel” si lui mà-ta sà citeascà biblia si le agàti pe dumnezeu de gàt.eu is liberà sà fac cum imi pare mie si sà-mi expun o opinie,fàrà sà fiu obligatà sà cunosc biografia asasinilor.cà dacà tot il invoci pe dumnezeu ca sà và ascundeti pentru a ucide,atunci faci un favor de rht si lui dumnezeu.crezi sà emotionezi lumea cu dumnezeu,cànd ati nenorocit suflete pe viatà? unde era dumnezeu,cànd “ionel” se distra,ciuruid lume? imbecilo,faci ciocul mic si nu te miorlài si lingusi pe aici,cà dai motive de vomà.era normal sà ascundà adevàrul? schizofrenico,stii tu ce e normal in lumea asta ca sà dai lectii de viatà? care-i a doua sansà? al doilea ciuruit? a suferit traumà si a pus laba pe armà ca pe biberon. noi nu avem dreptul? lighioanà,tu nu ai dreptul sa scuipi un bot un calic si pe suferinta unor pàrinti.ai trecut pe la psihiatrie si tu,altfel nu se explicà batjocura ,care o expui tu aici.nesimtito,asta te chinuie cum ne-am simti noi in locul lui “ionel”? sarlatanco,noi ne punem in locul victimei,nu a lui “ionel”,care se distra cu 2 arme,trecut pe la psihiatrie.pune-ti intrebarea inversà,neispràvito:cum te simteai tu,dacà erai in locul celui ciuruit de alice? si dupà astfel de imbecilitàti il invoci si pe dumnezeu,satano? cine te crezi tu sà astupi gura tuturor,dupà ce avem o victimà nenorocità pe viatà? puslama,stai in banca ta si nu provoca lumea si pregàteste pesmetii lui “ionel”,nu tu zici,cà pentru pàcat plàtesti? sau plàtesc nevinovatii,iar de alde tine si “ionel” và ascundeti pardonul in dosul lui dumnezeu? scoate-ti-l afarà (pardonul) la ciuruit cu alice sà simtiti cum e ca sà mai dati si lectii de viatà si sà mai luati si in ràs durerea altuia,tontàlàcà.

 20. dopey

  Odata ce a incalcat legea, e evident ca trebuie sa raspunda.

  A doua sansa, despre care intreaba unii aici, in cazul dat reprezinta puscaria sau spitalul de psihiatrie. Adica, daca nu i-ar da societatea a doua sansa, ar fi luat-o conform regulei “dinte pentru dinte, ochi pentru ochi”.

  yyyyyy, tu chiar serios vorbesti? ori o faci pe filozoful, scriind aiureli aici? De ce nu am face ca adevarul sa iasa mai devreme, decit mai tirziu? De ce nu ne-am face intelegatori, dar sa tinem doar cu victima?
  Fiecare dobitoc trebuie sa stie ca pentru dobitocie va fi pedepsit, nu crezi ca e corect sa fie in felul asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *