Poliţişti de la crimă organizată “la vânătoare”

281-politistUn automobil cu numerele de înmatriculare transnistrene l-ar fi oprit în trafic pe şoferul unui “Mercedes”. Din el au coborât trei persoane, care s-au prezentat drept agenţi de poliţie de la crimă organizată. Şoferul “Mercedes”-ului a fost forţat să scoată toţi banii din buzunare. I-au luat 1500 de euro. Acum câteva săptămâni, scenariul s-a repetat, spune acelaşi cetăţean, vânat de poliţişti. De această dată, a fost reţinut de angajaţii Comisariatului General de Poliţie (CGP), care l-au lăsat, potrivit acestuia, fără 3 mii de euro. “Eu am avut probleme cu poliţia, dar asta nu înseamnă că ei trebuie să umble din urma mea şi să estorcheze bani.”

Vladimir Cobâleanschi, şoferul unui “Mercedes”, l-a cunoscut pe poliţistul Ion Munteanu acum 10 ani, pe când ultimul activa la Comisariatul de Poliţie Buiucani. Apoi, Munteanu a lucrat în cadrul CGP. Potrivit unui şef de poliţie, în urma unui scandal produs la secţia Poliţie Criminală a CGP, Munteanu a fost transferat în Direcţia de combatere a crimei organizate, subdiviziune a DGSO din cadrul MAI.

281-politist2În automobil ar putea găsi droguri şi arme de foc

Pe 19 februarie curent, Vladimir Cobâleanschi, în timp ce se deplasa cu automobilul său de model “Mercedes” pe bd Grigore Vieru din Chişinău, a fost oprit de un automobil de aceeaşi marcă, doar că având numere de înmatriculare transnistrene. “Din automobil au coborât trei persoane. Unul s-a prezentat: Ion Munteanu, angajat al Direcţiei de combatere a crimelor organizate. Mi-au spus că deţin informaţii că ar exista probleme cu numerele de înmatriculare ale automobilului meu”, susţine Cobâleanschi.

Poliţiştii i-ar fi solicitat şoferului să predea automobilul pentru un control special. Împreună, s-au deplasat la parcarea Direcţiei, unde activa Munteanu. “El s-a urcat în automobil şi mi-a spus că maşina se va afla în parcare fără supraveghere. Automobilul, în cadrul cercetărilor, va fi supus diferitor acţiuni, în urma cărora ar putea fi deteriorat. De la prelucrarea cu acid, vopseaua ar putea fi distrusă. Automobilul nu va fi eliberat până la finalizarea cercetărilor, care pot dura până la 3 luni. În urma percheziţiei din salonul maşinii, ar putea fi găsite droguri şi arme” – în acest mod ar fi fost persecutat şoferul de către angajatul Direcţiei de combatere a crimelor organizate.

Tot el mai spune că, sub presiuni psihologice, poliţistul de la crimă organizată i-ar fi solicitat să scoată tot ce avea prin buzunare. A scos totul, inclusiv 1500 de euro. “Văzând banii, Munteanu i-a luat şi mi-a spus că sunt liber”, povesteşte Cobâleanschi. El nu s-a adresat Procuraturii în legătură cu acest caz, crezând că îl va soluţiona cu puteri proprii.

Cumătrul lui Cobâleanschi, prieten cu Munteanu

Din unele surse, am aflat că Vladimir Cobâleanschi nu s-a adresat la Procuratură deoarece i-ar fi promis să-l ajute un cumătru de-al său, prieten cu Munteanu, pe nume Ion Tiulei, fost angajat al poliţiei. Cobâleanschi spune că l-a cunoscut pe Tiulei pe când practica un business cu medicamente. Pentru ca afacerea să existe, îi plătea periodic lui Ion Tiulei, ca să-i acorde protecţie.

Contactat de ZdG, Ion Tiulei s-a prefăcut, iniţial, că nu-l cunoaşte pe Cobâleanschi. “Cine îi el? Cu ce se ocupă? Da “po hodu” nu îi spune Cobâleanschi? Aha, am înţeles despre cine-i vorba.” După ce Tiulei şi-a adus aminte că Vladimir Cobâleanschi este nimeni altul decât cumătrul său, a şi recunoscut asta, oferindu-ne mai multe detalii despre relaţia sa cu Ion Munteanu. “Pe Munteanu îl cunosc. E poliţist. Cu el sunt în relaţii de prietenie. Cât despre Cobâleanschi, el a cumpărat automobilul de la un prieten de-al meu, nu de la mine”, spune Tiulei.

Despre faptul că Munteanu l-ar fi reţinut pe Cobâleanschi şi ar fi estorcat de la el suma de 1500 de euro, Tiulei cunoaşte doar din spusele cumătrului său. Acesta zice că nu a luat niciodată bani de la Cobâleanschi pe când lucra în cadrul MAI. Fără a face şi alte precizări, Tiulei a încheiat dialogul.

Munteanu e plecat la mare

Am încercat să-l abordăm şi pe Ion Munteanu. Din spusele colegilor săi de serviciu, el s-ar afla în vacanţă, la mare. Astfel, Tudor Bejan, şeful Direcţiei Generale Servicii Operative (DGSO), din care face parte şi subdiviziunea în care activează Munteanu, a făcut câteva declaraţii în favoarea subalternului său. “Anterior, Munteanu activa în cadrul Comisariatului Buiucani. Atunci Cobâleanschi a fost reţinut de Munteanu pentru o infracţiune. Persoana reţinută a încercat să-l mituiască pe poliţist, ca să-şi hotărască chestiunile. Poliţistul a refuzat mita şi a dovedit implicarea lui în acea crimă”, afirmă Bejan, precizând că ar fi ireal ca Munteanu să-l fi reţinut pe Cobâleanschi în februarie 2010. “Eu aş fi ştiut dacă Munteanu l-ar fi reţinut, deoarece ei îmi raportează, în principiu, totul. Mie îmi spun când opresc maşini şi totul e în regulă. Sau că ridică vreun automobil şi îl duc pe teritoriul Departamentului, atunci când apar dubii în legătură cu numerele de înmatriculare.”

Pe parcursul discuţiei dintre şeful Direcţiei şi reporterul ZdG, Bejan nu s-a arătat, totuşi, sigur de faptul că Munteanu ar fi curat. “Ştiţi cum se spune, personal, pentru mine, nu pun mâna în foc, dar pentru altcineva – nici atât. De prin decembrie 2009, el activează la crimă organizată. Până atunci el lucra la CGP. S-au certat la ei în secţie şi a fost transferat la noi.”

Angajaţii CGP i-au luat 3000 de euro

Potrivit unor surse credibile, Ion Munteanu e prieten cu Aurel Nistor şi Ruslan Rusu, ambii colaboratori la Poliţia Criminală a CGP. Astfel, cei doi l-au reţinut pe Cobâleanschi pe 26 mai curent, pe când acesta se deplasa dinspre Aeroport, la intersecţia de lângă comuna Băcioi. L-au condus la CGP. Acolo i-au făcut un proces-verbal de percheziţie, semnat de Aurel Nistor. Poliţiştii i-au solicitat să prezinte binevol toate lucrurile pe care le deţine ilegal. Precizăm că Vladimir Cobâleanschi deţinea o armă de foc, dar nu-şi prelungise permisul de portarmă. Astfel, o rudă de-a sa s-a prezentat la CGP şi a predat arma. “Ulterior, cetăţeanul Cobâleanschi V. a predat benevol arma de model “Baikal-442″ de culoare metalizată cu un încărcător şi 9 cartuşe de calibru 9 milimetri”, se arată în procesul-verbal de percheziţie.

Cobâleanschi susţine că, după ce a predat arma la poliţie, Nistor şi Rusu i-au solicitat să scoată tot ce avea în buzunare. A scos 15500 de euro. “Aveam mulţi bani cu mine. În acea zi am condus soţia la aeroport. Banii nu puteam să-i las în casă pentru că facem reparaţii şi nu am vrut să am neplăceri. Ei mi-au spus să scot banii. I-am scos, iar Nistor a zis că banii se ridică la control. Eu i-am spus să ne ducem la un schimb valutar să-i verificăm şi gata, pentru că banii trebuia să îi dau. În afara CGP, Nistor mi-a luat din toată suma pe care o aveam asupra mea 3 mii de euro, motivând că astfel nu-mi va ridica automobilul la control. El a zis: „Gata, ai plătit „ştraful”, eşti liber”. Mi-a mai pus aceleaşi condiţii pe care le-am auzit de la Munteanu. Inclusiv că ar putea să îmi găsească droguri în maşină”, relatează proprietarul “Mercedes”-ului.

Cobâleanschi spune că, în aceeaşi zi, a depus o cerere la Secţia de securitate internă, la Procuratura Generală, la Centrul pentru Drepturile Omului. El, împreună cu reprezentantul său legal, au încercat să afle, în aceeaşi zi, în ce temei procurorul Vladimir Moşneaga i-a eliberat lui Nistor mandat de percheziţie. Procurorul ar fi recunoscut că Nistor, agitat, a insistat asupra eliberării mandatului, fără a-i demonstra dacă există sau nu temei pentru asta.

Ulterior, contactat de ZdG, procurorul a refuzat să dea detalii. Servicul de presă al Procuraturii Generale a declarat că nu poate divulga informaţii, deoarece sunt materiale din cadrul urmăririi penale. În schimb, la doar câteva minute de la interpelarea făcută de ZdG la Procuratura Generală, Cobâleanschi a fost sunat, fiind ameninţat să nu se mai plângă nicăieri…

E greu de investigat, dacă nu a fost organizat un flagrant

Contactat de ZdG, angajatul CGP Aurel Nistor a refuzat să confirme sau să infirme faptele relatate de Cobâleanschi: “Eu nu vă cunosc şi nu dau nimic la telefon. Eu nu am timp să vă răspund. Acum sunt în şedinţă”. Fiind întrebat dacă am putea avea o întâlnire, a respins propunerea. “Cine sunteţi voi să îmi aduceţi învinuiri? Este Procuratura Generală. El (Cobâleanschi – n.r) a depus plângeri acolo. La procuratură se ocupă de asta, ce mă sunaţi voi pe mine cu aşa ceva? Eu nu am timp să vorbesc cu dvs.”, a afirmat Nistor, întrerupând de câteva ori convorbirea.

Şeful-adjunct al Direcţiei Securitate Internă de la MAI, Iurie Maximov, a declarat pentru ZdG că toate cererile depuse de Cobâleanschi la Procuratura Generală, CCCEC, MAI au fost comasate, urmând să fie investigate. Întrebat când s-ar putea întâmpla acest lucru, dat fiind faptul că, de la 27 mai, au trecut deja 3 săptămâni, Maximov a invocat că un angajat este aşteptat acum din concediu, după care… “Ştiţi, nu e deloc uşor să investighezi, deoarece Cobâleanschi s-a adresat după ce faptul s-a consumat. E mai greu de investigat, dacă nu a fost organizat un flagrant şi dacă acest caz nu a fost documentat cum se cuvine”, a spus Maximov.

Cobâleanschi afirmă că este vânat de poliţişti de la crimă organizată, iar el nu mai vrea ca aceştia să-l lase fără bani. “Eu am avut probleme cu poliţia, dar asta nu înseamnă că ei trebuie să umble din urma mea şi să estorcheze bani.”

Iurie SANDUŢAPreluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

52 comentarii

 1. Animal Planet

  puslamalele ce sint ele. asa da, vrau si eu sa lucrez in politia criminala. in fiecare zi aduci bani (3000 euro)la femeie si ia iti pune in fata ta sa maninci salam de 300 de lei si pivă germana, da nu o turta arsa sau un bors doar din praf mivina…asa cum mancam multi…

  eu constat efectul de !!dibilism!! in cadrul structurilor politienesti.

  si inca o chestie, Catan nu i-a demis afara pe acei mucosi implicati in aprilie pentru ca nu au alte cadre de politie… si astea de-al de munteanu si Nistor, tot nu sunt dati afara din aceleasi situatii… e o prostie…

  vreau sa se miste mintea basarabenilor, toti iese sa fac declaratii fara a fi siguri pe ei, si arata ca niste pui care au stat doua ore in ploaie…

  trebuie o matura de aia spinoasa si de maturat podeau ministerului de Interne…

 2. HASAN

  Mafia este condusa de “capo”,urmarit de consilieri.Pestele de la cap se strica.Nu actualul ministru Catan a distrus Departamentul Crimei Organizate si Coruptie?El.Tot el,”rugat” de hotii in lege la o suma rotunda l-a discreditat pe generalul Alexei.Unde-i acum Catan?E “Capo”,al Mafiei Afacerilor Interne.Ministru si concomitent “hot in lege”,care conduce cel mai compromat si criminal minister a misterului universal.Merg rotatii in RM.In locul lui “Zelionyi” e MAI,in tronul lui “Micu” e CCCEC,PG continue meseria lui “Malhaz” si “Patron”,da Securitatea interna a MAI asa ca “Şket” si “Makena”,toata dreptatea se “muteşte” la “strelka” po hodu acestor instituţii.Stimaţi cetaţeni a RM,e ca reclama detergentului “TIDE”,aveţi bani?MAI-ul vine la voi.

 3. marijuana

  Catan nu stie ce are acasa dar nu la MAI.Pe 7aprilie toti mentii erau sanatosi si loveau cu pofta.Dar acum sint mai bolnavi ca cei din reanimare.Dar de cazul dat nu ma mira absolut nimic.Salariile la MAI sint de vre-o4-5mii,dar toate discotecele scumpe din oras sint pline cu menti si regulat.
  Asta-i cam tot pe azi

 4. HASAN

  pentru Saşa.Cacaia razniţa cine e la volanul MERCEDESULUI?Bazarul merge de bespredelul menţilor.Nu e unicul caz azi ori eri.E postoianno.Si Catan si zamul MAI Cheptanaru venit din aceiaşi caleasca de operativnici stie bespredelul subalternilor,toţi stiu lozinca-nu dai rubla in MAI,n-ai pagoane.Ce credeţi ca stelele lor de pe umeri sunt “na haleavu”?Oare Ghimpu,Filat,n-au inţeles ca imaginea poliţiei a ajuns sub plintus?Azi MAIul e licitaţie,aucţion-ai bani poftim,n-ai bani:”paşiol na fig s pleaja”-a zis generalul N.1 Voronin,iata lozinca reala.Urmatorul partid,candidat la alegeri 100% va fi susţinut de populaţie,alegatori daca va inainta ca platforma eliminarea din MAI a bespredelului,bandiţilor,traficanţilor,contrabandiştilor,violatorilor,mincinoşilor,lingailor,burduhoşilor,falsificatorilor,caroce lista nu se termina cate bleaghiuri avem in MAI.Nafig s pleaja!!!!La sapa,la negru,e timpul.

 5. Andrei...

  baietii lucreaza conform reglamentului …. sunt niste baieti foarte buni care mau ajutat in multe situatii …. nushi vad familiile cu zilele pentru a depista asa indivizi care din urma lor poti doar sa suferi…. si toti spun ca politia este rea… sunt niste ameni care vor sa arate adevarul…. bravo…

 6. LILY

  Pentru mine e foarte straniu sa porti 15mii euro in buzunar, stiind ca esti vinat permanent de politie. Logic ar fi sa umbli cu citiva lei de cheltuiala. E o inscenare eftina, tipica unui aferist care vrea sa scape basma curata de raspundere si totodata sa ponegreasca numele celor care muncesc si-si fac datoria sirguincios.

 7. LILY

  CITA NESIMTIRE SI MINCIUNA. o cunosc personal pe sotia lui Cobileanski si n-a zburat nicaieri in perioada aceea. MINTE CU NERUSINARE ACEST TIP.

 8. LILY

  Fiind jurist cu experienta, constat ca, prin publicarea acestui articol si in special a pozelor lui Nistor, Munteanu, Rusu, este incalcat principiul prezumtiei nevinovatiei in cadrul anchetei si astfel poate fi influientata ancheta. Cred ca e chiar o presiune nerusinata asupra procurorilor.

 9. STEFANITA

  Asadar Lilysor,ii stie tot targul,dar sunt rusinosi saracii si se intimideaza daca isi vad pozele la ziar.
  Lucreaza la intuneric dragii de ei ca sobolanii,nu-i asa ?Lumina le face rau!
  Regula democratica nu interzice prezentarea pozei unui PREZUMTIV infractor intr-un ziar sau la televiziune.
  Datoria jurnalistului e sa informeze cand un presupus infractor e anchetat sau arestat, sau daca e urmarit penal.
  Evident,jurnalistul trebuie sa mentioneze daca respectivul e doar banuit sau e chiar dovedit jigodie.
  In rest,TRAIASCA DEMOCRATIA!
  E tare bine si frumos cand crimialii sau comunistii{ceea ce tot aia inseamna},tipa ca din gura de sarpe cerand respectarea legii,a democratiei,a Constitutiei pe care ei nu au de gand sa le respecte…Nu-i asa,Lily ?

 10. HASAN

  LILY,conslta-ma te rog just juridic,tu fiind jurist cu experienţa.De pilda circul eu legal si regulamentar prin Chişinau cu limuzina mea savurand placerea oraşului si brusc o alta maşina cu numere de transnistria cu 3 tipi cu infaţisare criminala ma obliga sa stopez.Cum aşa fara girofar,fara uniforma şi inca in maşina din Tiraspolul autoproclamat.De unde sa ştiu ca nu vor sa ma ia ostatec ca pe jurnalistul Vardanean?Ştii LILY ce le pot face la atacatori?Eu fiind barbat asiatic avan le tai tipilor agresivi,necunoscuţi gatul in trei timpi si doi miscari-uite asa usor.Cine sunt ei in civil cu masina statului autoproclamat,a?Apoi sun si chem politia la 902,corect?De ce politistii in RM nu imbla in uniforma de serviciu asa ca agenti de circulatie cu masini de serviciu,de ce?Cum sa-i potrivesti care e bandit si care e operativnic?Ştiu eu raspunsul tau,cica operativnicii mereu sunt in misiuni speciale,aşa e LILY prin saune,la discoteci,restaurante,piscine,baruri cu fetele cele mai scumpe,in Antalia,Egipt,Cipru permanent in misiuni?Nu inventa bicicleta LILY,lumea nu poate face deosebire intre criminali si politisti in civil şi daca e aşa apoi fiecare cetaţean poate deschide focul din arme legitim asupra atacatorilor din maşinile transnistrene,asta e adevarul.Cum crezi poate a fi legitima aparare daca şi mai gaseşti asupra poliţiştilor deja impuscati arme nelegitime si droguri dupa cum au ei moda de a imbla?Cine-i verifica?Si stii de ce poarta droguri si arme nelegitim asupra lor?Pentru “podstava”,elementar!Sunt gata la “podleanca” paţanii permanent.Tu LILY fiind jurist cu experienţa- stii cata lume sta inchisa la “duba” fiind nevinovati din urma podleancelor paţanilor bravi?Zapadlo asa ceva,zapadlo LILY..

 11. Energik

  pt HASAN.Generalul XXX e un primitiv si a fost vinzator de dosare penale pe care tot el le pornea ilegal. Persecuta oamenii onesti si le lua banii si averea. SI ACUMA UNDE E? CE FACE? PASTE OILE?
  Apropo, numele “HASAN” e numele capului lumii interlope din Rusia, care se presupune ca l-a “zavalit” pe “iaponcik”. tu tot de pe acolo esti?
  Sigur ca nu-ti plac baietii acestea care-si fac serviciul corect.

 12. HASAN

  pt Energik.Te-am inteles.Ai auzit de HASAN CEL MARE խրախճանաց դահլիճ?Da,stiu de Aslan Usoian zis “Hasan”,alias “Curdul” si “Ded”.Numai ca Veaceslav Chirilovici Ivanicov “Japoncic” era mana dreapta a lui Hasan,la lichidat pe “Japoncic” “TARO”,zis Oniani.Cat priveşte baeţii care işi fac treaba cinstit,apoi nu sunt de-acord cu tine,sunt dubii.Ca exemplu pot sa-ţi dau cateva nume de poliţişti adevaraţi cumsecade,poate ai auzit vre-o data de Suhodol,Suhuşin,Ciorba,Spanu,Ţurcan,Cantemir,Maiduc,Tincu,Atamaniuc,Solop..etc.Iata poliţişti adevaraţi omule.Au fost cei mai buni.Simţi diferenţa?

 13. blackt

  daca aveti stima de voi bagativa la tir si mai invatativa sa tineti o lovitura pentru ca cine altii daca nu noi sa ne educam politia corupta!! ei se socot lupi si pe noi oi! insa printre oi trebue sa apara si ciini care s-ai invete minte!

 14. blackt

  #

  Saşa a scris (18 June 2010)

  Vladimir e un aferist mercedesul e furat verificaţii-l hîtrilor şi familia lui îi popa


  chiar si asa cum spui fara dovezi, insa
  asta nu-i indreptateste pe acesti preudo-politisti ci dimportiva au tainuit infractorul !!! cu scopul de astoarce bani din el!

 15. marc avrili

  Bravo p-tru ZdG ca sau apucat de un asa caz. Ca eu personal in anu 1997 am fost batut de politisti si cin mam adresat la procuratura de la buicani, unde procuroru care ducia dosaru meu incerca sami propue bani din partia mentilor. Din partia avocatilor nici nu vroia nime sa se apuce cin auziau ca sunt politisti implicati. Si vrau sa va spun ca pina la urma cazu sa clasat in lipsa probelor cu toate ca eu am ramas invalid si sa intimplat in cladiaria de politie unde au vazut mai multi colegi de ai lor. Si acesti ofiteri de politie lucriaza si pina in ziua de azi. Si cu parere de rau pina acum in politie asa si a ramas ca poate sa te optiasca fara de nici un motiv si sati faca perchezitie in automobil si sati arunce ce vor ca sa te poata santaja. D-lei ministru de interne si PJ luati va rog masuri si curatiti sistemu de BANDITI in lege!!!!!!

 16. LILY

  pt HASAN. de ce ar trebui sa stationezi cind te opreste un tip dubios…mergi inainte draga, care-i problema? si daca tipii cu adevarat sunt in misiune, fii sigur ca in zecimi de secunda vei fi oprit si de girofar …si dupa toata regula… il cunosc pe tip (adica pe Cobileanski) si stiu ce zace in el, e un aferist si un minciunos fara pereche, iar baietii acestea isi fac cu adevarat meseria ONEST

 17. LILY

  si ca orice cetatean al acestei tar, imi doresc o viata linistita si fara indivizi alde Cobileanski…bravo Nistor, bravo Munteanu, bravo Rusu, continuati baieti sa luptati cu criminalii si hotii. Nu va lasati provocati……..

 18. HASAN

  pt LILY.Mersi de atenţie si raspuns.Daca intr-adevar este aşa cum zici,apoi de ce bravii noştri eroi nu l-au documentat cu proces dupa regulament pe acest infractor?Era in cautare?De ce nu l-au arestat?Daca l-au eliberat,a semnat acest Cobaleanschii ceva?Alta,e cunoscut deja faptul ca controversatul general Papuc a inchis şi fugarit toţi “hoţii in lege”,autoritaţile criminale di diferite puşlamale,a facut acest general ce n-a facut pan la el nici Costaş,nici Antoci,Catan,Plamadeala şi Alexei cu DCCOC.Şi daca n-avem crma organizata si “hoţi in lege”,apoi de ce mai trebuesc aceşti bravi baieţi?Uite avem poliţie criminala in MAI,poliţie criminala in Comisariatul general,apoi politie criminala in Comisariatele de sector,sectorişti apoi şi 902,de ce statul intreţine si “paţanii” astea buni şi cinstiţi?La ce?Pentru ce?La urma urmei avem şi Directie cu operaţiuni şi misiuni speciale in MAI,şi “Fulger” care tot lupta cu crima organizata,de unde ataţea bandiţi LILY in RM?Oare nu din lipsa infractorilor “paţanii” astea buni inventeza fel de fel de “porojneacuri”?Da in stomac zi de zi trebuie,da in bac benzina trebuie,da mobilul tot bani vrea şi soţia seara cere,şi ţigari Malboro#Kamel trebuie,o piva+doua pe arşiţa de ars,la “aghentura” cate 50 de grame pentru informaţie,iata şi inventeaza “paţanii” astea buni şi oneşti diferite “combinaţii” şi “dvijenii”.Dar tot e pana la un timp,tot,inclusiv şi viaţa umana.Traim intr-o ţara foarte mica LILY,foarte mica,şi crede-ma te rog ca se aude cine cu cine doarme şi cum,cine e cumsecade şi cine aiurea,a cui e casa şi maşina,cine şi ce fel de arma are şi de unde procura patroane,din “CARTUŞ” ori de la “PULBERE”.Eşti inca tanara LILY şi probabil nu ştii inca ca toata RM este-o piaţa şi clientela in ea sunt toţi ca unul-“informatori” si “agenţi” a MAI,SIS,CCCEC,VAMA,Procuratura,Graniceri,Carabineri,Instituţii penitenciare,fisc si serviciilor straine…Bafta ţie-LILY,cand eşi la pensie mai discutam..

 19. Mihai

  ptru LILY:
  Presupun ca esti unul din gnidele de menti despre care s-a scris in articol. Eu nu am fost inchis la 7 aprilie, dar mi-am jurat ca daca o sa sufar de pe urma unui ment – el sau cineva din familia lui va regreta amarnic.

 20. blackt

  asta am scris si eu de ce nu eau facut dosar da l-au folosit ca sursa de venit ! asta si este marea problema nu ca e vinovata sau nu acel oarecare Cobileanski! din vinovatia sau ne vinovatia lui nu se indrepateste raketul politienesc ! ci dimpotriva el este ca mijloc de a scoate la iveala aceast deprindere veche si urita a politiei ! chiar si domnul conducator de sindicate politienesti intr-o buna zi m-a uimit ca l-am cunoscut pe urma de la televizor ! imi poveste cum trebue un politist rutier sa faca banii corect ! sa fie toti multumiti !!!

 21. blackt

  eu au legea lor ne scrisa , un codex al banilor negri si se tin de dinsul pentru ca altfel te fac ciara alba si nu ti creste cariera de “erou” !

 22. LILY

  ptMihai. presupunerile tale le poti folosi in alta parte, nu sunt nici pe departe ment, dar daca ar munci toti si ar lupta impotriva acestor mafioti alde Cobileanski, am primi si noi, bugetarii, salariile cuvenite si pensionarii n-ar mai rivni atita sa munceasca pina ajung la “Doina”.

 23. LILY

  si……asta ma intreb si eu, daca nu exista niciun proces-verbal , de ce oare se poate crede ca au estorcat acesti baieti ceva de la cineva…..VI S-A ARUNCAT MOMEALA SI O RUMEGATI….si moldoveni fiind din radacina, nu ca nu m-as mindri cu asta, imi iubesc tara, dar avem ne caracterizeaza o calitate extrem de rusinoasa – INVIDIA…si tare ne e frica ca s-au imbogatit politistii….nu ca ne-ar pasa chiar atit de mult de un oarecare Cobileanski…fiecare al doilea este de acord cu mesajul meu…SUNT SIGURA DE ASTA

 24. van helsing

  Opa-na , lista politistilor “de treaba” Suhodol,Suhuşin,Ciorba,Spanu,Ţurcan,Cantemir,Maiduc,Tincu,Atamaniuc,Solop..etc de Gumenita au uitat . De fapt este lista celor mai corupti. Maiduc – este psihic bolnav, se credea amantul printesei Diana,a falsificat acte precum ca este urmarit de criminali si si-a perfectat statutul de martor protejat in baza careia a primit casa si permis de sedere in Germania. Tincu- omul care prin incompetenta sa a facut ca zeci de criminali sa scape basma curata, Ciorba – un sadist , in special cand era la descoperirea omorurilor. Atamaniuc – mai putin de 10 000 de dolari de dosar nici nu discuta. Restul asa “specialisti” ca nici buna ziua in romana nu pot spune. Dac aacestia sunt cei mai buni , atunci cine sunt cei mai rai.

 25. Anatol

  Oare cind o sa fie si la noi in tara ordine? Taman ca baietii acestea lucreaza bine si cu staruinta. Eu imi amintesc un caz la Buiucani, linga casa mea a fost gasit un cadavru. Si am chemat politia, tin minte ca era si Munteanu. Baiatul ista atit de repede a lucrat ca pina mai tirziu, tot in ziua aceea i-a si gasit pe criminali…Poate incurca cuiva el, ca lucreaza asa operativ…Eu de-amu incep sa am dubii ca presa scrie numai adevarul…

 26. Anatol

  pt HASAN. da de cadre alde Atamaniuc i “procie”…aici chiar ai dat-o in bara cu totul…

 27. sasa

  personal din nefericire am avut ocazia sa cunosc asa parazit ca POPA care nu stiu cum a ajuns el COBILEANSCHI ,prin inselaciune mia estorcat o suma mare de bani si sa pierdut.Iar ziaristii pina al face erou ar trebui sa se duca la COMISARIATUL BUIUCANI SA VADA CITE DOSARE ARE EL ACOLO CITI OAMENI PLING DIN URMA LUI POTLOGARUL CE ESTE ,CITE MASINI FURATE A COMERCIALIZAT,ESTE IN RELATII DE PRIETENIE CU TOTI BANDITII SI NU NUMAI DIN MOLDOVA,TRAIESTE PE SINGELE OAMENILOR ,PE SPATELE FEMEILOR CU CARE TRAIESTE SI APOI LE LASA,IAR ZIARISTII IL CRED MINCINOSUL SI DACA CINEVA SE STRADUIE SA DEE LA LEGE ASA CRIMINALI /BRAVO LOR.

 28. kuku

  Si asa e clar ce fel de politisti sunt acei care vin la seviciu cu ultimele modele de BMW,Mercedesuri si alte masini lucsoase de care nui in stare sal cumpere nici un politist din salariu cinstit. Da de in ce case locuesc nici nu mai vorbim. Pareria mia e ca ministru MAI sa mai faca curatenie in rindurile de politie si mai bine sa schimbe tot sistemu politienesc. D-lei ministru luati exzemplu de la Gruzini…

 29. vitalie

  nu mai vorbiti asa urit de politisti. nu toti sint la fel. eu personal il cunosc pe d-nul Rusu si stiu precis ca este un om foarte destept, bun la suflet, foarte mindru, care niciodata n-ar putea (nu s-ar injosi) sa i-a “mita” de la cineva. De cite ori l-am rugat sa ma ajute, de atitea ori m-a ajutat. El nu merita asa cuvinte spuse la adresa lui. Fi-ti siguri de aceasta!

 30. marin

  “Cobileanschi”? cine este el? in primul rind famila ii este Popa, in al doilea rind este un individ care nu merita un loc in societate!!!! un mincinos care a amagit multa lume, i-a dus de nas pe femei, pe barbati, de la care el a estorcat o multime de bani, si-a batut jok de copii. Multa lume plinge acum din cauza lui Popa. Are foarte multe dosare care au fost trecute cu vederea, acum cind a fost prins de catre stimatii Rusu, Nistor si Munteanu vrea din nou sa scape din capcana, invinuiindu-i pe dinsii ca chipurile au luat mita de la dinsul. GON!!!!!! Credeti mai bine in politisti nu in diavolul de Popa. Toata viata lui a trait numai in minciuni!

 31. lena

  D-nul Rusu- un baiat foarte bun, este stimat de multe familii si care lucreaza foarte operativ. Cind a fost gasit cadavrul unui taxist in parcul de linga malldova, de acest caz s-a ocupat D-nul Rusu, peste vreo 5 ore criminalul a fost gasit. nu-i asa ca repede? Acum cind vrea sa-l bage la duba pe Cobileanski, desigur ca el i-i pune bete in roate. Dar cu siguranta il va aresta pe acest infractor!

 32. HASAN

  Da,rezonznţa mare bre!Avocaţi,cunoscuţi,susţinatori şi aparatori mulţi in adresa poliţiştilor deconspiraţi.Ba cata susţinere si indurare,cate emoţii şi lirica,cata tragedie şi amar doar pentru ca au fost publicaţi,valeu osul!Din start,cand au venit in OAI-organele afacerilor interne,au ştiut unde se angajeaza şi pentru ce.Pentru asta au salarii si grade speciale,pentru asta au legitimaşii şi pistoale,tehnica de serviciu si posibilitatţ imense.Fiţi serioşi şi reali,nu fiti lingai şi “şestoirci”,pute aici a lauda şi intriga,aduce a “Cuc şi cocoş”,basmul il ştiţi?Revin la coloneii ce i-am enumerat-Suhodol,Suhuşin,Ciorba,Spanu,Ţurcan,Cantemir,Maiduc,Tincu,Atamaniuc,Solop..etc,pai nu uitaţi,oamenii aştea n-au devenit din nascare colonei,iniţial au fost locotenenţi-capitani-maiori,şi au lucrat vartos si aprig ca sa ajunga cine au ajuns,da puţin s-au “raslabit” ajungand “nacialnici”,dar..merita.In fine-ii cunosc personal pe eroii noştri-pe Ionel Muntenu,pe Aurel Nistor si pe Ruslan Rusu,pe unii i-am atestat,pe alţii i-am majorat in grade speciale,etc.Sunt ca toţii,nu-s mai rai,dar au “pufuşor pe botişor”.Da cine din voi,stimaţi forumişti n-are “scheletul sau in safeu”?Sunteţi aşa de sfinţi de-a arunca pietre in asemeni voua?Un alt colonel Macovei,tarait şi harţuit şi el de presa si Securitatea interna şi el cand-va prin procuraturi pentru ca l-a deconsirat pe ex-procurorul Bobu,a zis corect-Nu greşeşte doar acel oper,care nu face nimic.Operi in manuşi albe nu exista.Daca baieţii sunt tari,vor demonstra si in procuratura şi in alte instanţe inacţiunea incriminata.Dar presa e presa-işi face meseria,bravo lor.Dar cum a-ţi vurut???Poliţiştii devin tari şi profesionişti nu atunci cand sunt laudaţi şi aplauda-ţi la fiecare crima descoperita,ci atunci cand indura(dupa stastut şi regulament) toate loviturile soartei şi meseriei alese,sunt OFIŢERI,nu muieri,aşa ca fara gingaşie,va rog.Vor ajunge şi generali,timpul trece,sa vedeţi..Da ce?Suna frumos-ministru MAI,general de poliţie ION MUNTEANU…Rabdare doar!

 33. van helsing

  Pentru Hasan
  Nu cumva acel Macovei Slavic, care a arestat baietii de la Accente, a distrus tehnica din birouri si a mai facut multe marsavenii. A naibii OHVITSERI, daca sunt ca niste SESTIORCI.
  Fereste doamne de asa oameni, daca acestia au fost atestati de Dvs. duca-se pe pustii toata mentura si tara asta blestemata

 34. HASAN

  ptu van helsing.Stimate concetaţean,sunt nişte chestii de bun simţ şi educaţie.Am spus doar ceia ce am avut de spus.E uşor de aratat cu degetul,e mai uşor de-a critica,a striga,a indigna.Hai sa construim impreuna societatea,noi şi copii noştri traim in ea,propuneţi soluţii adecvate..A fost doar un singur ofiţer Macovei,care a mers de unu singur contra procuraturii Chişinau şi la scos la apa curata pe procurorul corupt Bobu,vezi,cauta care Macovei.Slavic nu e colonel,pricepi?Iţi propun un variant van helsing,da-mi nr.telefon al tau,eu sun şi pun cuvant pentrutine la MAI precum ca van helsing(numele adevarat),doreşte sa participe la operaţiunea de reţinere a unui grup ori unui criminal inarmat,ori a unui drogat inarmat..,vreau sa-ţi schimbi iluziile despre baieţii oneşti din MAI care zi de zi mai helsing vad moartea adevarata la reţineri şi operaţiuni speciale, pentru ca parinţii tai,copiii tai,rudele tale sa nu cada prada criminalilor,narcomanilor,diferitor fraieri,ca ai tai mai omule seara sa ajunga acasa la cei dragi,sa nu fie traficaţi ori macelariţi la organe,e destul?Da exista şi “şobolani” in MAI,ca in toata societatea RM,doar nu sunt ei extratereştri,dar daca cunoşti aşa “tipi” da nume omule-zii,eu,van helsing anunţ-cutare-cutare e jigodie!Fa ceva in viaţa asta real!Bafta!

 35. Anatol

  pt HASAN. VAD CA ESTI TARE ACIV…vrei cu orice pret “otrabativati babki” care ti s-au platit… ORI NU-I ASA????? nu admiti comentariile care nu ti se potrivesc, care fac aluzii la faptul ca articolul ar putea fi o comanda…ATING coarda fina??? eheheheh…tu nici nu vrei sa stii, sau poate stii, da ti-i totuna, citi oameni a dus de nas Popa-Cobileanschi. ii ard calciiele si s-a legat cu jurnalistii… odata si odata trebuie sa plateasca pt toate relelele care le face…POTLOGARUL SI JIGODIA

 36. HASAN

  ptu Anatol.Mai Tolea,eu aşa şi zic: Du-te la procuratura şi scrie ca cutare-cutare e criminal,bandit,infractor,traficant,”stucaci”,hoţ şi pid…s.Are legaturi cu Al-Kaeda,separatiştii ceceni şi ZDG.Scrie şi spune tot ce ştii.Patria nu te va uita..Dar nici aminte de tine nu-şi va aduce nimeni niciodata,inşallah!

 37. Cristy

  Mise pare mie sau acest articol este partinitor?! in fiecare padure exista uscaturi, dar de ce jurnalistii nu investigheaza cazurile celor care cu adevarat merita….Ati gasit colaboratorii poate care nimeni altii merita apreciere si o gratitudine pentru munca depusa in organe si pentru noptile dnedormite, pentru saptamile de cautare si lipsa permanenta de acasa, lipsa in familie…Sfatul meu sa fiti obiectivi si sa informati corect societatea, nu sa Dezinformati!

 38. van helsing

  Pentru Hasan
  Merci de invitatie, dar am sapte omoruri personnal descoperite, toate prin investigatii personale si informatori, fara nici un fel “narujka” samd, am participat la retineri cand nu numai impuscau ci si aruncau grenade spre noi si stiu despre ce vorbesc. La MAI eu sunt “non-grata” , cum spunea un colonel, vice-ministru, nu stiu de cine atestat, noi de destepti nu avem nevoie, si nici un telefon de a DVs. nu poate sa faca nimic. Cunosc foarte bine ce se intampla acolo. Asa ca construiti-va singri societatea in care nu sunt “sobolani”. Cel mai tare ma amuzeaza procentul “descoperirilor” , cand aflasem ca recent a ajuns la 99 de procente. Numai asta arata marasmul din MAI. Si toate discutiile despre baietii de treaba se opresc in acest procent. Daca cineva din MAI ar fi luat examenul de criminologie, ar sti ca asa ceva este imposibil, nu poate exista decat in fantezii si utopii. Incepand de la dreptul penal a lui Hamurapi si pana azi , crminologii dovedesc ca asa ceva nu poate fi, dar in MAI din Moldova se poate.
  Inca o data merci de invitatie, dar ii cunosc pe cei “onesti”, mai mult “onesti” , mai putin “onesti”
  PS Pintre altele parintii mei , rudele, copii niciodata nu au avut probleme cu infractori si criminali, totdeauna cu politia, mai ales cea rutiera

 39. van helsing

  Pt Hasan

  Dintre cei 70 de condamnati la privatiune pe viata, la Rezina, doi sunt “ai mei”. Eu i-am identificat, am adunat probele, am gestionat dosarul , in instanta procurorii cat pe ce sa-l piarda, un figurant a fost eliberat-fugit din sala de judecata, dar dupa ce l-am adus inapoi si am insistat sa fie schimbati procurorii dosarul a fost dus la capat.

 40. Chihaij

  Mai oameni, majoritatea din voi care comenteaza aici sint politisti, fiecare aparindu-si pielea si onoarea. Ma doare drept in cot cine au fost marii criminali de odata enumerati de Hasan, cine sint bravii politisti pe care tot Hasan i-a aratat. Mie nu imi trebuie sa traiesc cu speranta ca daca vreodata se va atenta asupra sigurantei mele sa nimereasca doarul anume la Suhodol,Suhuşin,Ciorba,Spanu,Ţurcan,Cantemir,Maiduc,Tincu,Atamaniuc,Solop… si alte personalitati (criminale). Noua, cetatenilor de rind ne trebuie legea sa fie respectata. Daca Cobileanski(Popa) este murdar de ce la dracu nu-l arestati? La inchisoare mama lui de criminal… si n-or sa mai umble aceea cu numere de transnistria sa-l estorcheze de valuta. Atita timp cit va mai fi dat la stiri vreun caz de politist corupt, atita timp nu voi avea increderea nici cit у negru sub unghie in MAI-ul nostru. Sa ma cac in asa sistem.

  Rupeti-o din tara asta !!!

 41. HASAN

  Stima şi respect pentru toţi participanţii pro şi contra la aceasta tema şi discuţie.Fiecare care s-a implicat prin comentariu in acesta tema are durerea lui de suflet.Unii suparaţi pe intreg sistemul MAI,alţii pe rolul MAI in societate,majoritatea pe structura şi selecţia personalului din MAI.Şi e bine ca ne exprimam imdignarile,pentru ca e mai periculos acel individ care tace,nu participa la nimic,n-are nevoie,aşa cetaceni sunt mai periculoşi pentru ca sunt pasivi,ii aranjeaza tot şi toţi.Mai multe discuţii de aşa gen ar trebui sa fie,adevarul se iveşte prin divirgenţe şi exprimarile tuturor.Doar nu facem discuţiile pentru a fi remuneraţi ca toata justiţia noastra doat prin sume mari.Aşa ca dragi colegi şi oponenţi cine daca nu noi?Deadea Vasea?Ştiţi,ne-am deprins doar la o halba de bere pe intuneric sa discutam,ca cela(şeful) e “mudac” şi ne inconjoara pid..i.Ce şi cine ne incurca sa spunem numele pe faţa?Credeţi ca in Rusia,Italya,Spania nu trerbuesc pe şantiere maiori şi colonei din MAIul RM?Acolo toţi noi “delovăie” aici,acolo suntem “nicto”..Dar e alta tema.Cred ca Cobaleanschii-Popa n-a “activat” şi “kidanit” de unu singur fara acoperiş.La noi,tot ce e “navar”,fara susţinera poliţiştilor “graşi” cu epoleţi groşi nu se face nimic.Cred ca iniţial ar trebui d-lor Munteanu,Nistor,Rusu sa descifraţi “crăşa” acestui nemernic.In rest-“cias suda”.Am vazut ieri mutra satisfacuta a lui MURUIANU iaraşi “indreptaţit” de “samăi spravedlivăi sud v mire”.Cum aşa,oameni buni?Nu mai vreu sa citesc presa,sa privesc TV moldav,sa aleg pid…i alde SIS Pasat cu SIS Biserica,ce-de facut???A?

 42. HASAN

  Poftim exemplu cu m merg treburile in Rusia cu MAIul lor: Московский Комсомолец № 25382 от 23 июня 2010 г.
  Криминальный бизнес сотрудников элитного милицейского подразделения — слежка по заказу за частными лицами
  В феврале этого года, сразу после разгромной коллегии МВД, президент отправил в отставку полтора десятка генералов. В их числе был и генерал-полковник Балбашов, начальник самой секретной милицейской службы — оперативно-поискового бюро МВД. Согласно официальной версии, Иван Балбашов уволился по возрасту: накануне ему исполнилось 60 лет. О том, что его уходу предшествовал беспрецедентный скандал, пресса не сообщала. Ровно за две недели до отставки Балбашова в недрах ОПБ была разоблачена преступная группа, состоявшая из 16 действующих и бывших его подчиненных. И хотя с тех событий прошло уже 4 месяца, скандал так и не вышел на поверхность. О деле “новых оборотней” в ОПБ предпочитают не говорить. Как и о том, что творится в самой закрытой и секретной службе МВД…

 43. GHITA

  DAAAAAA….II ARDE TARE FUNDUL LUI POPA-COBILEANSCHI daca a ajuns el sa roage jurnalistii sa scrie despre dinsul, ian cata bre…mai nu e erou national. Da baietii istea care-si fac meseria constiincios au ajuns sa fie numiti si batjocoriti in tot halul. Nu zic, exista si politisti intre politisti, da aistea umbla cu masini din cele mai simple, stiu ce inseamna omenie,nu merg peste cadavre si nu-si vind mama pt niste bani… cam socat…socat tare……UNDE-I DREPTATEA, OAMENI BUNI, IN TARA ASTA???

 44. van helsing

  PT hASAN
  Cu invitatia cum ramane??? Ai promis doar si te consideri “oper” , nu “guzgan de birou”??? Fa ceva real in viata asta, sau cum spune Turcanu Vladimir “Hai si shim barbati”

 45. HASAN

  pt.van helsing.Pai mi-ai raspuns ca ai activat,ai “crovnicii” tai la Rezina,eşti un fel de RĂMBO ori ai fost in MAI şi eu te-am inţeles.Acu care e discuţia?

 46. van helsing

  Pt Hasan
  Discutia-i ca ai promis sa-mi arati cum superman-ii din MAI pentru salariu de 3000 de lei ma apara de infractori si criminali, adica latura eroica , sau nu mai raspunzi pentru “bazar”, numai asa bla-bla-bla-bla. Ceva un telefon???
  PS Am muncit, nu am “activat” ca altii prin birouri la atestari si la vanzarea gradelor si functiilor

 47. HASAN

  pt van helsing.Respect si “uvajuha” pentru munca depusa chipurile in OAI.Vezi,eu te imaginam un inteligent cu pixul in “operativca”,da tu te-ai adeverit a fi cea ce esti cu adevarat..Apoi la ceia ce e “munca” si “activare” in MAI,care si la ce a invatat.Ba si intr-o directie sunt diferiti oameni: Unii vand dosarele,altii corpurile delicte,cineva arme si munitii,altcineva informatii,eu am “oferit” doar grade,uneori in forme de stele(nu ca la Atamaniuc de aur),asa simple,uneori “grade” in forma lichida cu subalternii.Asa ca toti-rutina.Da de “bazar” si “koseacuri” raspund tot timpul.Tu,ce,ai vre-o “prediava” ceva concret vs mine?Si ce ai dori sa discuti de pilda?Nu cred sa fii colaborator doamna van helsing si nici “ment” pe de aproape.Esti “clon”,in realitate esti o “jurnaliuga” undeva de la FLUX.Ti-am analizat toate comentariile,stilul,logica,n-ai “jila” de oper.O jurnalista in rochie undeva de la Flux care e responsabila de reportajele si materialele vs MAI,atat.Mai mult n-am placera de a discuta cu Dvs.Insallah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *